Orijinalini görmek için tıklayınız : b16a2 en agresif egzantirik
arkadaşlar youtube falan geziyorum b16 için kullandıkları egzantirikler ne bilmiyorum ama hayvan gibi vtec açıyorlar bu şekilde bildiğiniz bir egzantirik modeli varmı ?
örnek video
YouTube - CRX b16a fully built aggressive VTEC (http://www.youtube.com/watch?v=oB469D3UBCI&feature=related)
ohaaa.. harbiden insan gibi açmıor vteci :D
BU egzantrikten degilde sanki ITB varmış gibi geldi bana
ama eger agresif egzantrik istiyorsan 2005 model skunk2 camler falan gayet sert vtec açıyodu :)
fsunnetci
09-01-2011, 01:09
Sen bizim integraların Vtec açısını duysan herhalde aşık olurdun:D
Skunk 2 Stage 2 egzantrik var bende bu videoda ki araçtan daha agresif açıyor :p
ErmanArseven
09-01-2011, 01:13
Skunk 2 Stage 2 egzantrik var bende bu videoda ki araçtan daha agresif açıyor :p
o zaman video isteriz :D
egzantirik düşünüyorum fakat böyle patlaması lazım çok tahrik edici bir ses skunk2 böyle agresif anladığım kadarıyla hani alırken bilinçli alalım
Maxiboost
09-01-2011, 01:24
YouTube - allmotor b16a (http://www.youtube.com/watch?v=iS04HiYA8H4)
Miss :) baska videolarinda setup yaziodu telefondan anca link i buldum. itr egzantrikleri var galiba
sohbett?......................
fsunnetci
09-01-2011, 01:26
egzantirik düşünüyorum fakat böyle patlaması lazım çok tahrik edici bir ses skunk2 böyle agresif anladığım kadarıyla hani alırken bilinçli alalım
güzel bir Headers ve Egzoz olmadıkça o çatlama patlama sesini tam alamzsın :D
altyapın güzel olsun Skunk 2 stage 1 egzantrik ile bile bu sesi alırsın;) ama Stage 2 ile kükreme daha belirgin oluyor tabi:D
aslında benim düşüncem şu vtec altındayken normalden çok daha az gitsin sessiz sedasız az yaksın ama vtec açınca seste arabada kudursun maxiboost un attığı video gibi ne güzelde biniyo vtec e
fsunnetci
09-01-2011, 01:32
aslında benim düşüncem şu vtec altındayken normalden çok daha az gitsin sessiz sedasız az yaksın ama vtec açınca seste arabada kudursun maxiboost un attığı video gibi ne güzelde biniyo vtec e
Eee zaten öyle oluyor:D Vtec altı benim araba 35krş yakıyor Vtec üstü 550krş yakıyor bazen 60krş olabiliyor:D
sendekiler tuner stage2 mi pro stage 2 mi ?
fsunnetci
09-01-2011, 01:49
bendeki egzantrikler skunk 2 Stage 2 Race yani dediğin gibi Tuner serisi çünkü skunk 2 Pro bizim ıntegralara fazla geliyor yani tehlikeli oluyor çünkü 9000rpm sonrası bizim TEG'ler yatak kırıyor:( Skunk Pro serisi 9500 10000 gibi max güç veriyor o da işime gelmiyor;)
fsunnetci
09-01-2011, 01:51
Gel sana benim Integrayı vereyim Dyno verisi 220HP komple stage 2:D bende Halil abinin Acura Siyah turbo TEG'i alayım:rolleyes:
Emir_b16a
09-01-2011, 03:01
yokmu vtec killer :beuj: ;)
Bulut Y.
09-01-2011, 10:18
yokmu vtec killer :beuj: ;)
ütopik olur :D:D
TR'de örneği var mı :beuj:
2500 lirayamı ne gelio o eksantrik ekşına gerek yok :D
dragon07
09-01-2011, 11:24
integra pek sevmezdim :)
takii kcanın integrasının sesini duyana kadar...
hytech,piston,beyin vardı. bu ses felan mantar yani sünnetçiye katılıyorum :) stage egz ile şakalar.
nakayama
09-01-2011, 11:28
ls-vtec with Jun Stage 3 cams on dyno - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/lsvtec-with-jun-stage-3-cams-on-dyno_54741.htm)
Gel sana benim Integrayı vereyim Dyno verisi 220HP komple stage 2:D bende Halil abinin Acura Siyah turbo TEG'i alayım:rolleyes:
valla integra düşünmüyorum 700kg 200hp yetcek bana :D
Cihan Çizmeci
09-01-2011, 21:12
Vtec Killer bence baya bir agresif PT52 li 106 gibi yapıyor vtec'leri :) Tabiki daha trde uygulayan göremedik ama sormuşsunuz bizde yazalım :)
fsunnetci
09-01-2011, 21:36
valla integra düşünmüyorum 700kg 200hp yetcek bana :D
Integranın Sedan kısmını yani arka bagaj kısmını kesersin olur TEGCrx 700kg olmasada 850KG'lere iner böylece:D
Evet 700kg 200hp'de artık deli bir makina olur:eek:
vtec açtığı anda ses yükselsin istiyorum vtec killer olacaksa neden vtec ? :D sürekli bögüren bi araç değil ben açtım diye bagıran bir vtec sesi örnekleri bekliyorum
JapanVsGermany
09-01-2011, 21:37
toda vtec killer ;)
ama Polis 2 km uzaktan awuçlarını okşamaya başlar :D
B.Aktepe
09-01-2011, 21:44
part number:63402A-2
crower stage 2 egzantrik seti.
Stock idle lobes (sec/pri) with #63402 VTEC (mid) lobes.
vtec altı lobe ları oem gibi, vtec lobeları stage 2 göre. en belirgin geçiş sesi bununla elde edilebilir diye düşünüyorum.
normal crower stage 2 egzantrik setlerinden frklıdır.
vtec açtığı anda ses yükselsin istiyorum vtec killer olacaksa neden vtec ? :D sürekli bögüren bi araç değil ben açtım diye bagıran bir vtec sesi örnekleri bekliyorum
sapık düşünceler içine girmiş gördüm seni müdürrr :D
Cihan Çizmeci
10-01-2011, 00:16
Açtığınız konunun başlığında yazan neden o zaman ? :)
Güzel bir egzantrik ve size tam 5500 de patlıcak bir yazılım lazım :)
vteczone
10-01-2011, 03:34
jun type4
JUN AUTO - JUN HIGH LIFT CAMSHAFT and Kit - HONDA B16A/B16B/B18C (http://www.junauto.co.jp/products/cylinderhead-part/camshaft/camshaft-b16.en.html)
Konuyu görünce g.antep deki b16 crx alasım geldi valla:)
jun stage 3:)
ls-vtec with Jun Stage 3 cams on dyno - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/lsvtec-with-jun-stage-3-cams-on-dyno_54741.htm)
Hüner kamşaft ın stage 2 sini tek geçerim :D
.....::::: Huner Kamşaft Modifiye :::::..... (http://www.hunerkamsaft.com/giris.htm)
integra pek sevmezdim :)
takii kcanın integrasının sesini duyana kadar...
cok gecerliydi harbiden tekrar tekrar izledim sırf sesi patlatması için
KSK-VTEC
13-03-2011, 00:35
Eski seri skunk2 stage 2 ve aem v2 baya etkili ses veriyordu vtec açışı çok keskindi
vtec altı lobe ları oem gibi, vtec lobeları stage 2 göre. en belirgin geçiş sesi bununla elde edilebilir diye düşünüyorum.
63402A-2 kodlu eksantrikden aldım.bakalım hayvan gibimi açacak vtec'i:)
gokhan035
16-03-2011, 21:23
63402A-2 kodlu eksantrikden aldım.bakalım hayvan gibimi açacak vtec'i:)
stage 2 ler arasından kim seçti :D güle güle kullan Hakan çok güzel olacak :)
Stock EK9 Type R gibi VTEC acan yok arkadaslar .. direk cok belirgin ve tahrik ediyor..
Agresif VTEC acmasi sadece egzantrik ile alakali degil .. Birsürü parçanın mekanizmanın kombinasyonundan oluşuyor..
gokhan035
16-03-2011, 21:43
Bilal den aldığımız, B18C nin üzerine vtec sesi duymadım, B16 lar vtec açmıyomuş gibi gelmeye başladı, bir de unutamadığım vtec sesi Aybek in vti ındaydı.
b16 kapaklı integraların harbiden sapıkça bir vtec açışı var. bende başta std egzantrik olduğuna inanmamıştım :D
sapık vtek açışı istiyorsaniz ve egzantrik alacak paranız yoksa standart egzoz sistemiyle CAI deneyin :D
Maliyet ne olur peki?
Stock motorda işlev görür mü?
slowmotion
17-03-2011, 01:56
si / crx 300 derece üzeri yay şapka gerektiren egzantiriğimiz var 2. el. düşünen pm atsın
halilkarakas
17-03-2011, 08:12
si / crx 300 derece üzeri yay şapka gerektiren egzantiriğimiz var 2. el. düşünen pm atsın
b16 için aranıyor d16 için değil :)
B.Aktepe
17-03-2011, 08:21
Maliyet ne olur peki?
Stock motorda işlev görür mü?
stage 2 egzantrik seti sıkıştırma ister güzel bir beyin, emme, kelebek, header ister.
stock motorda kullanmanın anlamı yok açıkçası.
bilal bu dediklerinin yapılsa örneğin
piston dur, koldur, gömlektir bunlar da gerekir mi?
veya daha başka + parça da kullanılmalımı ?
sizlerden öğrendiğim kadarı ile senin söylediklerini düşünüyorum
beyin için ctr ya da itr beyinleri olur mu yoksa farklı bir beyin ve yazılım mı ister
emme, kelebek ve header için de oem ctr veya itr parçaları olur mu yoksa bunlar da yine farklı ürünler mi olmalı, sadece senin söylediğin ekipmanla tahmini ne kadar güç alınır ?
ayrıca bu ekipmanın tamamını bir müddet sonra geri söküp o motoru tekrar eski hali ile toplarsak o motor gerçekten eski haline döner mi yoksa canı çıkmış bir motor mu olur?
çok fazla soru sordum affola :)
B.Aktepe
17-03-2011, 08:50
bilal bu dediklerinin yapılsa örneğin
piston dur, koldur, gömlektir bunlar da gerekir mi?
veya daha başka + parça da kullanılmalımı ?
sizlerden öğrendiğim kadarı ile senin söylediklerini düşünüyorum
beyin için ctr ya da itr beyinleri olur mu yoksa farklı bir beyin ve yazılım mı ister
emme, kelebek ve header için de oem ctr veya itr parçaları olur mu yoksa bunlar da yine farklı ürünler mi olmalı, sadece senin söylediğin ekipmanla tahmini ne kadar güç alınır ?
ayrıca bu ekipmanın tamamını bir müddet sonra geri söküp o motoru tekrar eski hali ile toplarsak o motor gerçekten eski haline döner mi yoksa canı çıkmış bir motor mu olur?
çok fazla soru sordum affola :)
usta sen ne yaptın ya :) bana diyorsun ki ne biliyorsan anlat :)
söylediklerinin hepsi bütçe meselesi. bütçeye göre yönlendirme yapılır.
kısa net cevap vereyim. stock motora sadece egzantrik ile beklediğiniz verimi alamazsınız.
1.6 vti liste yaptım bir adet FFvti YUSUF un arabası. 1.6 hacim 210hp civarıdır şu an.onun listesine göz atabilirsin istersen. tabi belli başlı egzantrik ölçülerini kelebek ölçülerini vs yazmadık listeye.
b16 d16 k20 bu ne arakdas. ılk okulda mıyız? alfabe mı ogrenıyoruz abekus le 4 ıslem mı?? :):):)
egzantrikle beraber emme, kelebek, beyin, header dediğin için diğerlerine gerek olmaz gibi bir algı oldu bende ondan sordum :)
senle çay içmem lazım benim :):):)
b16 d16 k20 bu ne arakdas. ılk okulda mıyız? alfabe mı ogrenıyoruz abekus le 4 ıslem mı?? :):):)
hilmi bana söylüyorsan az çok benim düzeyimi biliyor olman lazım. Ben alfabenin başındayım ***** :)
B.Aktepe
17-03-2011, 09:00
egzantrikle beraber emme, kelebek, beyin, header dediğin için diğerlerine gerek olmaz gibi bir algı oldu bende ondan sordum :)
senle çay içmem lazım benim :):):)
diğerlerine gerek olmaz derken? orayı kaçırdım ben.
egzantrikten tam verimi alabilmek için, yüksek sıkıştırma,emme, kelebek, beyin, header vs. gibi parçalarla tamamlamak gerekiyor. olay bu :)
B.Aktepe
17-03-2011, 09:00
daha c si var f si var j si var varda var :)
daha c si var f si var j si var varda var :)
tabi siz mezun oldunuz geniş geniş konuşursunuz şimdi :D:D:D:D:D
benim aracımda port polish yok emme yok kelebek yok orjinal enjektörler orjinal ateşleme. 205.4 hp aldım. vti da bence yüksek sıkıştırmalı piston ve egzantrik (stage3) gibi ve iyi ecu ayarı güzel değerler almak için yeterli.
B.Aktepe
17-03-2011, 09:06
tabi siz mezun oldunuz geniş geniş konuşursunuz şimdi :D:D:D:D:D
bu okuldan mezun olunmuyor malesef hergün yeni birşey öğreniyor insan :)
B.Aktepe
17-03-2011, 09:07
benim aracımda port polish yok emme yok kelebek yok orjinal enjektörler orjinal ateşleme. 205.4 hp aldım. vti da bence yüksek sıkıştırmalı piston ve egzantrik (stage3) gibi ve iyi ecu ayarı güzel değerler almak için yeterli.
emme kelebek ve port polish yapsan zararı mı olur peki :)
yok çok iyi olur tabiki bilgi açısından yazdım. onlarıda yapmayı da aslında istiyorum ama yeterli geliyo bu kadarı. yoksa onlarda olsa çok güzel değerler çıkar ortaya.
eksantriği aldık tabi ama sadece eksantrikle iş bitmez.
bizim listede piston,ince conta,enjektör,beyin,hedırs var.tek eksiğim emme ve gaz kelebeği.bunları da listeye ekledikten sonra güzel bi ayarla inşallah güzel değerler çıkarabiliriz.
B.Aktepe
17-03-2011, 09:14
yok çok iyi olur tabiki bilgi açısından yazdım. onlarıda yapmayı da aslında istiyorum ama yeterli geliyo bu kadarı. yoksa onlarda olsa çok güzel değerler çıkar ortaya.
kesinlikle özellikle senin aracında o sıkıştırmalar ile çok daha verimli olur.
haklısın kısmet artık satmazsam eğer ya nasip derim :)