Orijinalini görmek için tıklayınız : Ep 3 için hangisi en mantıklısı ? ? ?
s.a beyler.
aracımda xyz coilover var
söküyorum.
aracımıorj amartsorleri ile kullanıcam.
hangi yayı tavsiye ediyorsunuz.
daha evvel aybah kullandım yaramazdı.
koni artı aybah kullandım dahada kötüydü.
bana arabamı iyi düşürücek bir yay gerekli.
hr lerde ayvah gibi önü havada bırakıyormuş.
ne var bildiiniz önününde düşmesi için.
bu fk lar nasıl varmı kullananlar typerda 6-4 fk veya 5 cm fk
bunun yanısıra voglant tein nasıldır.
yardım bekliorum.
diğer araçlarımda istediğim görüntüyü yakalayamayınca ekonomik şartlarımızda ozamanlar elverişli olmadıından baktım iyi düşmedimi kes 2 bakla diodum
typerda yay kestiren oldumu ? en son çare olmazsa kesicez aldıımız yayların önlerden 1 -2 bakla.
bu yönteme başvurmama gerek bırakmıcak bir marka varmıdır.
Gokhan43
13-01-2011, 01:08
Coilover'ları neden söküyosunuz ki ?
ks typer yani eski jap bakla kesikti sahiplerine danışabilirsin :) ama kamer pek memnun değildi diye hatırlıyorum
Ya serkan macera arıyorsun.Orj amortisör+hr yay al huzura gel.Önde deli gibi yüksek felan da degil.He bu arada bugün bi arkadaş dediki Arda nın yk Tayparı kullanmış xyz coileverli süper diyor ?Bende ygz nin tein s s leri çok begeniyorum ?Bu iş birazda takan ve ayarını yapan adamda bitiyor galiba :)
Ya serkan macera arıyorsun.Orj amortisör+hr yay al huzura gel.Önde deli gibi yüksek felan da degil.He bu arada bugün bi arkadaş dediki Arda nın yk Tayparı kullanmış xyz coileverli süper diyor ?Bende ygz nin tein s s leri çok begeniyorum ?Bu iş birazda takan ve ayarını yapan adamda bitiyor galiba :)
Aynen bizim Enes de diyordu kendi Eibach yayli aracindan inip Arda'nin coiloverli type-R'ini kullaninca bambaska bir arabaya bindim gibi demisti :) goruntu olarak da guzel duruyor her ikisi de dengesiz bir durum yoktu, ayarlarla alakali bir sorununuz olabilir bence
Aynen bizim Enes de diyordu kendi Eibach yayli aracindan inip Arda'nin coiloverli type-R'ini kullaninca bambaska bir arabaya bindim gibi demisti :) goruntu olarak da guzel duruyor her ikisi de dengesiz bir durum yoktu, ayarlarla alakali bir sorununuz olabilir bence
ben 15-20 km kullandım..Uzaktan davulun sesi hoş geldi heralde bana :D Typer için coiloverdan daha üstün bi kombinasyon yok..Ya zıplıyosun ya sert oluyo ya istenildiği gibi düşmüyor.İşin püf noktası bence coilovera güzel bi ayar yaptırmak.
ks typer yani eski jap bakla kesikti sahiplerine danışabilirsin :) ama kamer pek memnun değildi diye hatırlıyorum
aynen memnun deıldım yayların kesık oldugunu fark ettık 1hafta daha kullanmak zorunda kaldım yay buluncaya kadar.30la gıderken duramadım ışıklarda çarptım ondekıne kesık yaylar yuzunden sakın ha derım
senın ılacın teın.en guzel onla dusuyor.ön yerde arka 1 parmak yukarda
ıstemıs oldugun dusuklugu sadece yay ıle yakalayamazsın senın ılacın coılover.
xyz gibi bi coiloverı söküp yay takmanın mantığını anlamadım ben :S :S
babali ne uğraşıyon boşu boşuna coil var satıyon sende alemsin yaw.
bu arada çi köfteler çok acı olum yaw azaltın biraz acısını :D
Babali xyz leri satarsan hayrına benimkileride sat :D
fsunnetci
13-01-2011, 12:41
Tein marka Coilover'da Yay'da EP3 için en iyi tercih olur bence...
EP3'te Tein Kullandık gayette güzel oldu.Elimizde Koni amortisör ve yaylar var uygun fiyata verebiliriz..istersen;)
arkdaşımın typer ında tein coilover var ve gerçekten böyle bi konfor ve yol tutuş yok.
ademsezer
13-01-2011, 15:44
serkan istersen bende 7 bakla kesik var tam senlik:D
bende h&r yay larını orj. amortisörleri ile kullanıyorum. aracın önü havada falanda değil.
coil lerinize güzel bi ayar yapın coil erle devam edin bence.
ocean0636
13-01-2011, 17:50
Coiloverlari niye satiyorsun merak ettim ?
Bende eibach var dusukluk ve sertlikten pek memnun degilim fakat konforu cok guzel ama typerda konfora ihtiyac yok bence :)
Ben buddyclub coilover dusunuyorum.
mitsubishi_boy
13-01-2011, 18:04
Anlamış değilim ama coilden alamadığın verimi yada görüntüyü her ne içinse yaydan nasıl alıcaksın. Şahin değil lütfen Ep3 diyoruz:) Sonuna kadar coil. Daha iyisi yada daha iyi bir ayar..
Onur typer
13-01-2011, 18:18
kanka sakın kesme yay falan zıp zıp sekersın coılı yumusat bıraz
ya elimde var xyz coil
patlağı çatlağı yok.
ama arkadaş ben böyle bişe görmedim teker kopucak amk çukurlarda.
yk typerda bende şimdi onuda sürmüştük bizde değilken coiil idi xyz.
tüy gibiydi.
benim aracın ön takımıda kelebek gibi.
ayar mayarda yaptırdık coile.
yok amk bursada anlamıolar.
lanet ettim o derece arabadan souttu beni.
sürmek dahi istemiorum arabayı okadar saçma sapan.
bi elden geçiriym ben coilleri madem.
yumuşatalım kamberi düzeltelim.
napalım artık.
ist'ye gelicen bi haftasonu abi hem deniycen hem gezicen hem ayar yaptırıcan o zaman ;)
demokena
21-01-2011, 00:02
ya elimde var xyz coil
patlağı çatlağı yok.
ama arkadaş ben böyle bişe görmedim teker kopucak amk çukurlarda.
yk typerda bende şimdi onuda sürmüştük bizde değilken coiil idi xyz.
tüy gibiydi.
benim aracın ön takımıda kelebek gibi.
ayar mayarda yaptırdık coile.
yok amk bursada anlamıolar.
lanet ettim o derece arabadan souttu beni.
sürmek dahi istemiorum arabayı okadar saçma sapan.
Ben de senin gb. bi ara soğudum FK6-4 taktım çok sert oldu düşüklük ise ön iyi oldu arka çok kalktı gereğinden fazla ankara taksiciler gb. oldu ) FK-6-4 vtec2 lerde güzel oluyor yay kestim 2. gün geri çıkarıp 5 cm eicbach taktım biraz ön havada ama typer'a göre konfor iyi . gerçekten typer kasalara en iyi çözüm coil başka bişi ile uğraşma. xyz'e devam et.... yada tein ha bide k-sport'u çok met ediyorlar. hatta yabancı forumlardan da takip ediyorum yumuşak ayarında orjinal amartisörden daha konforlu hale geliyormuş. ben k-sport düşünüyorum .;)
Eee ne sonuç nedir serkanım ??
serhat_R
03-02-2011, 17:30
coili söküp yay takmak biraz saçma hiç bir zaman coildeki konforu bulamazsın.. benim Type R da XYZ coil wardı maşşallah tık ses yoktu çukurlarda bile.. inanılmaz memnundum.. senin kesin ayar problemlerin war.. ayarı adam gibü bilen biri yaparsa coille rahatlığı yaşarsın hatta NİRVANAYA ulaşırsın :)
bende teın coıl var adamlar işi çzmus eıbach yaylı halınden rahat
sorunu çözdüm.sıkıntı kalmadı
JDM CIVIC R
31-07-2011, 16:45
benım arabamda RSR-TI ( yani titanyum) yaylar var ve araba super. esneme yok gibi. konfor yerinde. tawsiye ederim. coilover de kullandım ama sehir içinde cok rahatsız.