Orijinalini görmek için tıklayınız : Ep3 baski balata rodaji (exedy stage 2) .. ?
nakayama
05-02-2011, 03:18
Type-R'imiza exedy stage 2 3 yaprak baski balata aldik, yarin montaji yapilacak, acaba kac km rodaj yapmamiz gerekiyor .. ?
dragon07
05-02-2011, 03:42
250-300 yapın yiter...
200de sıkın gitsin ben ole yaptım sorun olmuor :D
emrah type-r
05-02-2011, 12:32
ben dırek takdım 500 km yaptım sonra gazladım cokta uzun omurlu oldu:)
ben hic rodaj yapmadım valla,belki 10 km falandır rodaj sürem :)
kalkış -yarım debriyaj falan hiç bir zaman yapmadım ve yapmıyorum zaten. sadece 2 den 3 den başlayarak bastım.
bi sıkıntı yok gibi, herhalde kaçırsa yada kavrama sorunu olsa belli eder kendini??
exedy stage 1 bu arada
nakayama
05-02-2011, 13:08
Aslında biraz mantıksız geliyor baskı rodajı bana ama bikaç kişiden yapılması gerektiğini duymuştum.
balatanın alışma surecı var o yzuden yapmak lazım.ben takıp dırek galamıstım 10bın olmadan bıtmıstı.ama araba typer değildi
Bende oem taktım 500km sonra 2 de basmaya başladım :D
balatanın alışma surecı var o yzuden yapmak lazım.ben takıp dırek galamıstım 10bın olmadan bıtmıstı.ama araba typer değildi
debriyajın türü, aracın türü, ve kullanımla alakalı değil mi biraz?
lnd_samet
05-02-2011, 18:47
harbimiiii
bende bu baskı niye erken bitti diyodum:D
vay anasına:D:D:D
adamlar boşuna garantiden değiştirdiler desene:D
mitsubishi_boy
08-02-2011, 15:45
300-350 fazla bile. Ama 500'e hayır demem.d
Cimmeria
11-02-2011, 20:24
vay anasını ben değiştiricem de 500 kmyi ben 3 ayda yapamam ya, 100-200 km yetmez mi ya ?
ya bu stage2'nin rodajı nasıl yapılıyor bizimki de geldiğinde ona göre kullanıyımda sıkıntı yasamıyım sonra :)
ocean0636
11-02-2011, 20:45
344 km az kaldi rodajin bitmesine :D
(nakayama)
500 km şehir içi rodaj yaparsan çok daha uzun ömürlü olur..sebebi de balatanın alışması gerekiyor..takar takmaz basarsan yüzeyi yanıyor ve kaçırma yapıyor.
ya bu stage2'nin rodajı nasıl yapılıyor bizimki de geldiğinde ona göre kullanıyımda sıkıntı yasamıyım sonra :)
park ederken ısıkta beklerken dıkkat et ayagını debrıyaj ustunde tutma bıde debrıyajdan ayagını cekerken hızlı cekme.ama atıyorum 4te gıdıon bas bısı olmaz ama vıtes atma yuksek devırde:D bıde dusuk devrlerde gaza cok yuklenme. bu kadar:D
50 km yeter artar bıle :).10 gune gelıck ınsallah 50km yapayım tapagaz devam :D
nakayama
15-03-2011, 11:23
50 km yeter artar bıle :).10 gune gelıck ınsallah 50km yapayım tapagaz devam :D
500 km yaptık ilk zamanllar titreme vardı 500 kmden sonra titreme kesildi güzel debriyaj stg2 exedy fakat sol ayağın kas yapar :D
500 km yaptık ilk zamanllar titreme vardı 500 kmden sonra titreme kesildi güzel debriyaj stg2 exedy fakat sol ayağın kas yapar :D
yok bende stage 1 alıyorum :D. onu yazmayı unuttum.sadece rodajı belirttim herhalde karıştı :)
yok bende stage 1 alıyorum :D. onu yazmayı unuttum.sadece rodajı belirttim herhalde karıştı :)
Güzel tercih :D
Güzel tercih :D
:D:D:D aynen
Tek eksigim baskim su an gelsede ciksam artik.
Tek eksigim baskim su an gelsede ciksam artik.
gelir gelir :D. sen aemi bana ver hemen dua edimm gelir yarın :D
gelir gelir :D. sen aemi bana ver hemen dua edimm gelir yarın :D
Araba orda reis git al sikinti yok ;)
Araba orda reis git al sikinti yok ;)
şaka yaw. acelesi yok :D. yeterki dursun orda :D
Cimmeria
16-03-2011, 08:22
stage 1 güzel gerçekten ya bende yeni taktım şahane valla :)
Bende yenı taktım debrıyajı
100 km hıc gazlamadım
ama sımdı ufak ufak alıstıyorum
cok hızlı debryaja basıp cekmedıgın surece sıkıntı olacagını sanmıyorum
baskı bıle balatanın alısma suresı ortalama 200 km dır
500 km cok abartı geldı açıkcası :)
bu konuda en dertli benimdir herhalde :) topukla basıyorum pedala :D ufak tefek işleri bitirdikten sonra o işede el atmak lazım :)
Cimmeria
16-03-2011, 08:31
bu konuda en dertli benimdir herhalde :) topukla basıyorum pedala :D ufak tefek işleri bitirdikten sonra o işede el atmak lazım :)
abi senin o debriyajı erhan arabasını ilk aldığında kullandığımda şahit olmuştum bayağı kas yaptırır adama o :)
ocean0636
16-03-2011, 13:33
abi senin o debriyajı erhan arabasını ilk aldığında kullandığımda şahit olmuştum bayağı kas yaptırır adama o :)
Ayni debriyajdan bendede var Allahtan ayaklar 47 numara :D sert tabanli converse vs tarzi ayakkabi ile rahat oluyor :D
Exedy stage 2 baya sert ya nasıl dayanıyosunuz gunluk kullanımda :) Ben ilk bastığımda hasktr bu ne lan olmustum
Stage 1 guzel ama baya yumusak
Bir akşam trafige girin 50 kere falan sıyırtarak kaldırın aracınızı rodaj odur
sabit giderek baskı balata rodajı olmaz cünkü zaten sabit giderken balata baskı volant birbirine yapışık vaziyette kalıyor
amaç balata nın ve baskının ve volantın yüzeynin bir miktar aşınması
volantınızı tornacıda ayarlatmayı unutmayın
küçük küçük ilerlemeli trafikler en güzeli istanbul köprü trafigi birebir
Ben hulka CC Stage 5 takmıştım motor ilk atıldıgında NA turbo hep onu kullandım yeni motordada onu takıcam hala daha bitmedi cünkü
girdigim 30 dakikalık ikinci köprü trafigi idi gişelerden köprü cıkışına kadar :)
koku gelmicek şekilde hafif kaçırtarak yarım debriyaj yüksek devir kaldırın aracı
_muhaRRem
16-03-2011, 13:46
aynen fazlaca dur kalk yeterlidir..
zübeir bey 2 haftada anca gelir daha çok beklersin.. hadi mehmetin cai yi almaya gidelim. arabana ses gelsin :D
exedy stage nın rodajı 50 km olması lazım arkadaşlar , despe takmıştı içindeki kagıtta yazıyodu sanırım
Tripple plate clutch ların 200 ile 300 km arası rodaj süreleri var onun harici böle uzun km li rodaj süresi olan debriyaj hiç rastlamadım
vites geçişlerinde ayağınızı hemen kaldırmayın hafif titresin, ilk kaldırmalarda debriyaj kavrama ayarını hafif yukarı aldırırsanız daha sağlıklı rodaj yaparsınız..
aynen fazlaca dur kalk yeterlidir..
zübeir bey 2 haftada anca gelir daha çok beklersin.. hadi mehmetin cai yi almaya gidelim. arabana ses gelsin :D
ahh bi gidebilsek :D
Onur typer
17-03-2011, 07:45
vay anasını ben değiştiricem de 500 kmyi ben 3 ayda yapamam ya, 100-200 km yetmez mi ya ?
kanka ben 1 senedede yapamıyorum :)
exedy stage nın rodajı 50 km olması lazım arkadaşlar , despe takmıştı içindeki kagıtta yazıyodu sanırım
cc2 takmıştım ben. minikslerin dediği gibi yapmıştım rodajımıda.