Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turbo Yığılma Yaptırır Mı?

kadir_
10-02-2011, 22:31
Arabada 1-2 senedir sıkıntı var tam kaynağını çözemedik her usta farklı bir yorum yapıyor en son turboya çamur attılar bende merak ettim turbo böyle bir şey yapar mı diye..

Olayda şu bastınız gidiyorsunuz 1-2-3 vites dediniz daha sonra araba birden kitlenip kalıyor siz pedalı dipleseniz bile araba sabit o hızda kalıyor 20-30 sn böyle devam ediyor sonra birden açılıyor. Kimi usta hava akışmetre dedi değiştik sorun devam ediyor kimisi buji dedi değiştirdik gene devam ediyor en son bobin ile turboda kaldı iş.Bizde böyle boş boşuna parça değiştirip masraf çıksın stemiyoruz mesele neyse direk ona yönelmek çabamız.

Bir diğer sorunda yolda giderken frene bas çek yaparsınızda araba silkeler ya aynı o şekilde normal hareket halinde 3-4 kere silkeliyor sonra gene açılıyor boğaz kelebeğin dendi temizlendi TPS sensörü değişti yok banamısın demiyor hala devam ediyor. Arabada LPG de mevcut gidip onuda baktırdık tesisat elden geçti bi ara beyine elektrik az gidiyo dendi LPG beyni tamir gördü yok hem benzinde hem gazda aynısını yapıyor anlayamadım bir türlü çözemedik.

Forumda tecrübeli arkadaşlar var eğer nerden ne olabilir konusunda fikir verirseniz bizde kendimizi ustalara parçalatmayız en azından kafamızda fikir bulunur.

Araba 207 binde Octavia 1.8T Turbo 70 binde değişti bu 2.turbomuz..

Teşekkürler.

akın
10-02-2011, 22:48
Selam egzozlara baktırın isterseniz.Önceliğiniz bu olsun. sanki problem egzoz gibi gözüküyor. Yada selenoid de yapabilir. Turbo basıncını sabitleyemiyor olabilir bu nedenle(selenoid) Eğer belli bir devir bandında yapıyorsa ateşleme(bobin) olma ihtimali çok yüksek. Peki bunu yaptığında arkadan kara duman atıyor mu?

kadir_
10-02-2011, 23:00
Selam egzozlara baktırın isterseniz.Önceliğiniz bu olsun. sanki problem egzoz gibi gözüküyor. Yada selenoid de yapabilir. Turbo basıncını sabitleyemiyor olabilir bu nedenle(selenoid) Eğer belli bir devir bandında yapıyorsa ateşleme(bobin) olma ihtimali çok yüksek. Peki bunu yaptığında arkadan kara duman atıyor mu?

Hayır herhangi bir durum yok bobinleri hatta söktürüp akımını bile ölçtürdük normal görünüyor. En son serviste makinya bağlanıp yol testi yapılıp tekrardan MAF ın değerleri ölçüdü her şey normal ama kafayı yedirtiyor bize..

Alper_
10-02-2011, 23:25
westagate den yapabilir.

ygtrn
11-02-2011, 22:48
selenoid borularında çatlak kaçak olmali ihtimali yüksek, benim aracımdada buna çok benzer bir durum olmuştu selenoid borularını kontrol ettim birinde çatlak vardı, değiştirdim ve düzeldi....

selenoid borularında çatlak olduğu için kaçak yapıyor ve turbo basıncı çok fazla yüseliyor, basınç fazla yükseldiği içinde beyin motoru korumaya almak için benzini kesiyor ve araç küt diye gaz kesiyor..... selenoid bozukta olabilir ama sorun kesinlikle selenoidie alakalı diye düşünüyorum....

egeturbo
12-02-2011, 00:03
aynı problem bizdede var suan
giderken küt die kesiyor atıyorum o anda 100 den 160 a eskiden 4 sn de gidiyorsak artık 7 8 saniye birden kesio sonra tekrar acılıo hatta boost düşüo saatte turboyuda değiştirdik yok hala çözülmedi manifoldda çatlak vardır dedik değiştirdik yok.Debimetre değiştirdik o2 sensörü bile değişti.N75 valfi bi türlü çözemedik.
hatta şuan bi a4 var 3.sanayide bol bol dükkan dükkan geziyor.Ondada buna benzeyen bi problem var.Adam artık arabaya masraf etmekten bıktı.

ygtrn
12-02-2011, 01:21
aynı problem bizdede var suan
giderken küt die kesiyor atıyorum o anda 100 den 160 a eskiden 4 sn de gidiyorsak artık 7 8 saniye birden kesio sonra tekrar acılıo hatta boost düşüo saatte turboyuda değiştirdik yok hala çözülmedi manifoldda çatlak vardır dedik değiştirdik yok.Debimetre değiştirdik o2 sensörü bile değişti.N75 valfi bi türlü çözemedik.
hatta şuan bi a4 var 3.sanayide bol bol dükkan dükkan geziyor.Ondada buna benzeyen bi problem var.Adam artık arabaya masraf etmekten bıktı.

sorunu bahsettiğim yerde ararsanız emin olun çözüceksiniz.....

egeturbo
12-02-2011, 01:39
sorunu bahsettiğim yerde ararsanız emin olun çözüceksiniz.....

o dediğiniz hortumlara bende baktım hatta değiştirdim bikere başımıza gelmişti.Hatta bikere ters bağlamıştık hortumların yerini karıştırmıştım

ygtrn
12-02-2011, 05:03
o dediğiniz hortumlara bende baktım hatta değiştirdim bikere başımıza gelmişti.Hatta bikere ters bağlamıştık hortumların yerini karıştırmıştım

selenoid bozulmuş olabilirmi?

vtecturbo
12-02-2011, 08:55
benzer bı sorun yıllar once 1.8 golf aracımda vardı.2 sene servıs dahıl bulamadılar arızayı nerdeyse arabanın yarısı kadar para harcattılar bana.sonunda arıza ecu dan cıktı.kesınlıkle ecu arıza vermıyor ve hersey normal gıbı gozukuyordu.sonuc olarak akısmetreden gelen sınyallerı ecunun okumadıgı ıcın oldugu anlasıldı.ecu tamır edıldı sorun bıttı.saglam bı arabanın ecusunu deneyın.

senna
12-02-2011, 09:09
basıncı görebileceğiniz gösterge varmı?

ecuyu bir değiştirip deneyin bence

tool
12-02-2011, 09:23
basıncı görebileceğiniz gösterge varmı?

ecuyu bir değiştirip deneyin bence

benimkindede 7ye attigimda kösülme var, neyi kontrol edeyim?

senna
12-02-2011, 11:00

egzoz bilyası gevşemiş abi

ygtrn
12-02-2011, 12:30

dişlş..................

kadir_
12-02-2011, 16:18
Bakalım bir tane oem Vag-com alıp izliyeceğim verileri kayıt edip ustaya gitmek en güzeli yoksa böyle çok hırpalayacaklar.Dün LPG den olabilir diye tekrar incelettik LPG enjektörleri Matrix den valtek e döndü bakalım paralel şekilde sorun devam ederse yandık :)

ersin açıcı
12-02-2011, 21:30
http://www.techturkey.com/forum/asiri-besleme/12598-boost-creep-boost-spike-nedir.html girmenizi tavsiye ederim bılgım yok ama sanırsam spike boosttan bahsedıyorsunuz

akın
12-02-2011, 22:04
Arkadaşım araban bunu yaptığında bir anda duvara çarpmış gibi mi yapıyor? Kara duman atıyor mu o anda? Egzoz tıkanıklığı yapar,selenoid yapar(N75),basınç kaçırma yapar,ateşleme yapar,yaprda yapr bir sürü nedeni var. Anladığım kadarıyla aracın boost cut yapmıyor sadece gaz tepkisi yok oluyor gaz yemiyor. Aracın bir anda kesiciye girer gibi yapıp arkadan kara duman atıyor mu?

maskaran
12-02-2011, 22:27
aynı sorun benimde başıma gelmişti. ecu pompa rolesi arızası vermişti