Orijinalini görmek için tıklayınız : Geri lambasına xenon
Arkadaşlar geri lambasına xenon takan var mı aramızda? Çok fazla akım çektiği için elektrik sistemine zararı olurmuş diyorlar.Ebay'de geri lambasına takılan xenonlar mevcut onlarda zararlımıdır? İçeriden switchle açılacak hale getirebilirmiyiz?
Amca yapmış buyrun;
Zw_LyTpE2CY
Bu arada elinde makyajlı kasa c-max ledli stopu olan varsa(kesinlikle kırıksız çiziksiz ayakları sağlam olmalıdır) benimle irtibata geçebilir..
önümde böyle R yapsan kavga ederdik herhalde :D adamı kör eder bu . tamam yanaşırken iyi olabilir ama bı yanasırken mı kullanılıyor geri vites
Arkadaki '' ışığı gördüm '' diye bağırırsa şaşmayın :D
saçmalığın daniskası artık
heralde adamların yapacak birşeyi kalmamış şaşırmışlar
Gokhan43
27-02-2011, 21:22
Gereksiz bi fantezi :)
SULTANOGLU
27-02-2011, 21:23
cidden biri önümde geriye taksa ve şu lambanın ışığı gözümde patlasa etmiyeceğim küfür kalmaz sanırım :) her bir kaç başarısız park denemesi yapıp giremese off diyeorum aynen uzunları yakarım
önümde böyle R yapsan kavga ederdik herhalde :D adamı kör eder bu . tamam yanaşırken iyi olabilir ama bı yanasırken mı kullanılıyor geri vites
Ya park ettiğim yer o kadar karanlıkki normalde zifiri sislerle yanaşınca bile inip baktığım oluyor duvara varmı daha diye.Onun için istemiştim
Arkadaki '' ışığı gördüm '' diye bağırırsa şaşmayın :D
Aslında o switch olayınıda yolda arkaya yapışan öküzler için yapmak istiyorum..140 ile sollama yapıyorsaun geri orta şeride geçiceksin daha hala arkadan korna selektör allah ne verdiyse yapan var onlara bir ukte niyetine..
xenon u fazla bulan her yere takar arap misali :D
kerem_euk34
27-02-2011, 21:23
helal olsun arkadan uzunları yakıp gelenlere güzel bi sürpsiz :)
anca bu işe yarar zaten
GokhanRS
27-02-2011, 21:28
aman yaw xenon bari takma. güçlü sarı ampül filan ayarla. bi gün yolda gidiyorum kâmilobanın biri tutmuş bmw nin arka beyaz yerlerine çakar takmıştı camı açıp öyle bi küfrettimki herif neye uğradığını şaşırdı. zaten gözlük takıyoruz bide çakar takmış kör olmuştum.
Bunu takıcak ağır apaçi lazımm :D
motosiklet için olan su tekli xeononlar iş görür :D
xenon takımı 70 lira olursa olucağı budur:)
Bunu kıbrısta focus 1'de görmüştüm ordan aklımda kalmıştı..O xenonmuydu değilmiydi hatırlamıyorum..Aslında ağır apaçi olsam yaparsımda işte full stock emekli sipek olunca farklı bir havası oluyor :)
Yok artık lebron james ....
Bu direk kör etmelik olmus...
silerle gerivitesin duyularının yerlei değişik yani arka sisi acınca geri vitesde yanıyodu
http://www.streetfire.net/video/geri-vites-xenon_2205083.htm
silerle gerivitesin duyularının yerlei değişik yani arka sisi acınca geri vitesde yanıyodu
http://www.streetfire.net/video/geri-vites-xenon_2205083.htm
far sis xenon modayken bunun makarasını yapardık, lan bi geri lambasına xenon takmadık diye. demek takanda varmış :D
opium_robust
27-02-2011, 22:06
bende ne zaman yapılacak diye merak ediyodum :D
2005 li yıllardı arkadan uzunları yakanları susturmak ıcın yada sissiz havada bile sisleri açıp birde ayarlarını yukarıya kaldırıanlar için birebir etkili oluyodu
Rstmania
27-02-2011, 22:16
valla ben merceksiz yada sis farına takanlara bıle ağır küfür ederken bunu görürsem önümde küfürle kalmam...
Ya park ettiğim yer o kadar karanlıkki normalde zifiri sislerle yanaşınca bile inip baktığım oluyor duvara varmı daha diye.Onun için istemiştim
3.5" LCD EKRAN GECE GÖRÜŞ KAMERALI PARK SENSÖRÜ GittiGidiyor.com'da #36516792 (http://urun.gittigidiyor.com/3-5-quot-LCD-EKRAN-GECE-GORUS-KAMERALI-PARK-SENSORU_W0QQidZZ36516792)
3.5" LCD EKRAN GECE GÖRÜŞ KAMERALI PARK SENSÖRÜ GittiGidiyor.com'da #36516792 (http://urun.gittigidiyor.com/3-5-quot-LCD-EKRAN-GECE-GORUS-KAMERALI-PARK-SENSORU_W0QQidZZ36516792)
Otobandaki fantazi kısmını okumamışsın abi :D
Aslında o switch olayınıda yolda arkaya yapışan öküzler için yapmak istiyorum..140 ile sollama yapıyorsaun geri orta şeride geçiceksin daha hala arkadan korna selektör allah ne verdiyse yapan var onlara bir ukte niyetine..
öyle durumlarda sol ayak freni yapabilmek iyi oluyor, hafiften pedala dokunuyorum stoplarda yanıyor, arkadaki direk 3 araba boyu gerimde oluyor ondan sonra :D tavsiye ederim :)
öyle durumlarda sol ayak freni yapabilmek iyi oluyor, hafiften pedala dokunuyorum stoplarda yanıyor, arkadaki direk 3 araba boyu gerimde oluyor ondan sonra :D tavsiye ederim :)
Abi o eski numara artık kimse yemiyor. :D 2005'te falan çok yapan vardı..
İşte buda yeni numara :D
orhansah
27-02-2011, 22:25
ben de arka silecek suyu yerine motor yağı koyup arkadan gelenlerin ön camına püskürtmeyi düşünüyorum
Abi o eski numara artık kimse yemiyor. :D 2005'te falan çok yapan vardı..
İşte buda yeni numara :D
hafif uzun basınca bak nasılda gerinde kalıyorlar frene :) gayet yiyor millet yani totonda yapışmışken özellikle :D
geri vites xenon da eskidir kardeşim dediğin yıllardan kalma ;)
ben de arka silecek suyu yerine motor yağı koyup arkadan gelenlerin ön camına püskürtmeyi düşünüyorum
Deniyelim orhan abi ..Neden olmasın da şimdi o yap arabaya gelmemsi için neler yapabiliriz :D
Deniyelim orhan abi ..Neden olmasın da şimdi o yap arabaya gelmemsi için neler yapabiliriz :D
püskürteci direk yola ve yukarı doğru 45 derece bakacak şekilde çevir gelmez arabaya hareket halindeyken :D
püskürteci direk yola ve yukarı doğru 45 derece bakacak şekilde çevir gelmez arabaya hareket halindeyken :D
Benimki dönmeli değil sabit spoilerın içine :D
Arka sileceği kalkık durumda bıraksam onun ucuna da oyuncak kılç taksam nasıl olur? :D
Biri gelince sallarım kılıcımı :D
Rstmania
27-02-2011, 22:38
işte fren manyaklarına yedirebileceğin bir numara... sonuçta 3 araba önünü takip eden ve 140 gibi bir hızda bıle öndeki arabayı hiç bir pedala basmadan takip edebilen kişilere zor olur.
@ stmax ayrıca eğer söylenen hız otoban ve cevreyolunda yapılırkenden bahsediliyorsa, sizin o dakkada kaçla gittiğinizin bir önemi yok maalesef, arkadan gelenin hızı önemli ve sen gerek hızını arttırarak gerek o sol şeride geçmeyerek bu durumun önüne geçmen gerekir.Bu da nacizane tavsiyem
Murat Özcan
27-02-2011, 23:00
hiç gerek yok nerde kullancak bunu geri geri gelirken arkasınımı gorcek ay allahım :D
B.Battal
27-02-2011, 23:02
Yağı bol bulmuş mastrübasyon yapıyor :)
Bence hiç gerenngk yok en temizi led dösemek.
sahsen ben kendi stoplarımı arka sislerimi geri vites ısıklarını spoyler altı fren lambasını komple LED dösedim.
Stoplarım su anda accayıp sekılde göz alıyo bu nedenle komple füme pleksi cam yaptım bude yetmedi simdi bide 3 numara film kaplıcam göz almaması icin.
Geri vites lambası icin
bir adet delikli bakır levha 15x30 cm liklerden yeterli olur. Daha sonra lehimin gelecegi kısmın arka tarafına yani ledleri dizeceginiz kısıma istediginiz zemin fon rengini uygulayın. İstediginiz renk led ampullerını istediginiz gibi dizin ;) sonra eger biliyorsanız baglantı kısmında direncleriyle birlikte seri baglayın. artı eksi kablolarını cıkartın. aracınızın stop grubu fislerinden extra kabol cıkartıp tesisata baglayın.
Dedigim gibi z32 nin komple stoplarını el yapımı yaptım. Yaptırmak isteyen varsa hallederim :)
deeperblack
28-02-2011, 00:08
Arkadaşlar apaçilikle bunun nasıl bir bağlantısı var anlamıyorum?
Arkadaş park edilecek yerin karanlık olduğunu ve görmek için böyle birşeye ihtiyaç olduğunu söylüror. Kaçınız giderken geri vites lambanızı yakabiliyorsunuz ???
Konuya dönersek. Elektrik tesisatına zararı olmaması adına eğer araçta müzik sistemi varsa amfi için çekilen kalın + kablosundan elektrik alınır ve röle kullanılarak bu montaj yapılabilir fakat xenon ampulu gereğinden fazla ısındığı için stop lamba gurubunun duy göbeği ve plastik aksamına zarar verebilir. En mantıklısı aynı duya uyabilecek daha yüksek watlı bir ampul takmak olur sanırım...
hondafit
28-02-2011, 00:23
ha bi orası kaldıydı takılmadık
bizim sokak karanlık bahçede arabayı çıkarırken yusuf yusuf çıkıyorum geriyi kafayı çevirsem bile net göremiyorum o kadar da apaçi işi değil bence.
işte fren manyaklarına yedirebileceğin bir numara... sonuçta 3 araba önünü takip eden ve 140 gibi bir hızda bıle öndeki arabayı hiç bir pedala basmadan takip edebilen kişilere zor olur.
abi güncel trafikteki birçok kişi yiyor sonuçta, işlevsel mi işlevsel, yemeyene yol veririm zaten inatla arkamda kalırsada usul usul yavaşlarım inatla yol veririm :)
GokhanRS
28-02-2011, 00:59
sokak lambası takmak istiyorum diyede konu açan olurmu ilerde acaba :D
Arka sileceği kalkık durumda bıraksam onun ucuna da oyuncak kılç taksam nasıl olur? :D
Biri gelince sallarım kılıcımı :D
:hahaha::hahaha::hahaha: makarasına denemek lazım aslında :D :D :D
Sefa_vts
28-02-2011, 07:51
Valla bildiğim 1 araba var gerilerinde 8000 kelvin xenon var.. aşırı çirkin apaçiye bak felan gibi durmuyor.. :) Yapan kişi müzik sistemleri ile uğraştığından yapması kadar doğal birşey yok tabi..
power led ve mercek takılmasını tercih ederim. gayet soft bir görünüş elde ediyorsun.
KdIBkQSy1hg
Yakında iç aydınlatmaya da xenon takanlar olur eminim.
Arabamı ilk aldığımda bende de xenon vardı merceksiz farlarımda, sonra başkalarının xenon larından aşırı rahatsız olduğum için söküp attım, normal ampule döndüm. 2 yıl önce xenon kullanımı bu kadar fazla değildi o da ayrı konu.
Sonradan takılan xenon kitleri nereye olursa olsun, (Far, sis, geri vites, stop, iç aydınlatma, bagaj, el feneri vsvsvs) apaçiliktir, takan kişi de apaçidir bana göre..
Saygılar, sevgiler
Q.
SOMEONESPECIAL
28-02-2011, 12:27
Giderken geri vitese mi takacaksın ?
Giderken geri vitese mi takacaksın ?
Geri vitese xenon takan zihniyet, direksiyonun oraya bir düğmeyi mutlaka koyacaktır ustat merak etme sen.. Giderken yakıp, arkadakinin gözünü alıp eğlenen zihniyettir oraya xenon koyanlar..
By_HaNNibaLL
28-02-2011, 14:29
Moruk ağir küfürü hak eden bi davraniş direk kırmızı kart :D
8.000rpm
28-02-2011, 14:46
arka camın içine arazi araçlarındaki veya amerikan polislerindeki gibi elle yönlendirilebilen lamba koy , aç şalteri istediğin yeri aydınlat :)