Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Silecek Fıskiyesi Problemi

mlh_s
01-03-2011, 22:09
Merhabalar , yaklaşık 1-2 aydır zaman zaman silecek fıskıyesinden su atmaya çalıştığım zaman su gelmiyor.Sanki suyu atıcakmış gibi çalışma sesi geliyor, silecekler de çalışıyor fakat ne ön ne arka fıskıyeden su geliyor.Bir süre sonra yaptıgımda normal olarak su geliyor..Buzdan olabilme olasılığı yok sadece sabahları değil yolda arada da oluyor ve tekrar bir süre sonra düzeliyor.Silecek suyu full ve deposu akıtmıyor. Sizce nedeni ne olabilir? (Arabam 2008 Corsa)

sinan-s
01-03-2011, 22:10
Büyük ihtimal tıkanıklık vardır hortumlarda yada fiskıye motoru tam pompalamıyordur..

mlh_s
01-03-2011, 22:42
Büyük ihtimal tıkanıklık vardır hortumlarda yada fiskıye motoru tam pompalamıyordur..

Ben de sizin dediğiniz gibi düşünüyordum ama hiç su akmadığı zamanların dışında gayet normal çalışıyor o kafamı karıştırdı

EREN34
01-03-2011, 22:58
Benzinci vs gibi yerlerden su doldurmak pek hayırlı değil çünkü genelde kuyu suyu olup sürekli kullanımda depo dibinde kum tanecikleri bırakabiliyor.Durum böyle bir durum ise söküp yıkamak en iyisi tabiki.İşin işçilik kısmı *****:(

Onun dışında bir tıkanıklık düşünceniz varsa full su dolu depoya 2-3 kapak bildiğimiz antifreeze koyun kullanın.2 3 depo bu şekilde kullanın açılır.

mlh_s
02-03-2011, 10:40
Benzinci vs gibi yerlerden su doldurmak pek hayırlı değil çünkü genelde kuyu suyu olup sürekli kullanımda depo dibinde kum tanecikleri bırakabiliyor.Durum böyle bir durum ise söküp yıkamak en iyisi tabiki.İşin işçilik kısmı *****:(

Onun dışında bir tıkanıklık düşünceniz varsa full su dolu depoya 2-3 kapak bildiğimiz antifreeze koyun kullanın.2 3 depo bu şekilde kullanın açılır.

evet maalesef hep benzincilerden dolduruyorum , hiç degilse antifriz deniyim belki faydası olur teşekkur ederim yorumunuz için.

R.I.P
02-03-2011, 17:38
fıskıyelere yıkama makinesiyle biraz su tutun.benimde tıkanıklık vardı işe yaradı

ACTPK
02-03-2011, 17:42
Corsa D'de çok yukarı atmaz zaten fıskiyeler. Su deposunu komple cam suyu ile doldurun benimki öyle düzeliyor.

Ufuk
02-03-2011, 17:59
Konuya birazcık müdahele atmiş gibi olacağım ama aklıma bişey takıldı.
Şimdi kışın antifirizli kullanıyoruzda yazın ben normal cam sil-su karışımı koyuyorum.Peki bu cam sil su karışımının belli bir oranı olmalı mıdır?

ProTuner
02-03-2011, 18:04
Fıskiyenin uçları tıkanmıştır büyük ihtimal 1 kere başıma gelmişti toplu iğne yardımıyla açmıştım açtıktan sonrada deponun yarısını cam sil yarısınıda suyla doldurarak bitene kadar ara ara çalıştırıp bitirdim sonrada marketten 1,5 litrelik hayat suyla kullanmaya başladım dahada sorun yaşamamıştım..

ProTuner
02-03-2011, 18:05
Konuya birazcık müdahele atmiş gibi olacağım ama aklıma bişey takıldı.
Şimdi kışın antifirizli kullanıyoruzda yazın ben normal cam sil-su karışımı koyuyorum.Peki bu cam sil su karışımının belli bir oranı olmalı mıdır?

%20 cam sil % 80 su. fazla cam silde tıkayabiliyor.

CasabLanca
02-03-2011, 20:21
fıskıyelerin ucunu iğne yardımıyla açın kireçleri dökün
bulabilirseniz hatırladığım würthün böyle durumları için bir ilacı var onu kullanın suyun içine atın hemen açıyor

Frid
02-03-2011, 20:25
bir çok modelde bu durumu görüyorum sanırım sistemde su sürekli hazır beklemediginden ilk seferde birz uzun sürüyor suyun cama gelmesi

mlh_s
02-03-2011, 23:50
yorumlar için teşekkurler yarın camsil ve suyla deneyecem :) bazen tamamen normal olup bazen tutukluk yapması bulandırmıştı kafamı