Orijinalini görmek için tıklayınız : EG Kasa 1.6si ile 1.5ex farkları?
AhmetDncr
02-03-2011, 14:29
eg kasanın 1.6si ile 1.5ex arasındaki en belirgin farklar nelerdir..morundan donanımına kadar herkes bildiklerini yazarsa sevinirim..tşkler
en başta motor - D16A9 DOHC enjeksiyonlu- D15B3 SOHC karbüratörlü
orta konsol (kolçak ve bardaklık EX te yok) - sedanlarda arka panzot (hoparlör delikleri yok)
yürüyen aksam aynı ... bi aksları değişik olabilir...benim bildiğim bunlar
Hondafatih
02-03-2011, 14:42
en önemlisi motorları ex'lerin motoru 1.5 karbüratörlüdür si'ler 1.6 enjeksiyonlu motordur. kasa olarak aynıdır donanım olarakta klima ve sunroof değişebilir.
akbaba78
02-03-2011, 14:50
frenler si da arkalar da da disk vardir..
AhmetDncr
02-03-2011, 15:12
teşekkür ederim hepinize..daha önce forumda konusunu açmıştım bi eg kasa civic alıp biraz bindikten sonra motor swaplamak istiyorum ama maliyet beni korkutuyor biraz..o yüzden direk alıp binmek için "si" olması daha mantıklı dimi?
Mert Pekcan
02-03-2011, 15:34
en başta motor - D16A9 DOHC enjeksiyonlu- D15B3 SOHC karbüratörlü
orta konsol (kolçak ve bardaklık EX te yok) - sedanlarda arka panzot (hoparlör delikleri yok)
yürüyen aksam aynı ... bi aksları değişik olabilir...benim bildiğim bunlar
Bide vtilerdeki gibi silerin arkaların disk. exlerin kampana diye biliyorum
cemsultan
02-03-2011, 15:56
teşekkür ederim hepinize..daha önce forumda konusunu açmıştım bi eg kasa civic alıp biraz bindikten sonra motor swaplamak istiyorum ama maliyet beni korkutuyor biraz..o yüzden direk alıp binmek için "si" olması daha mantıklı dimi?
Mantıklı olmasına mantıklı da, temiz si çok fazla kalmadı artık, bulmak zor olabilir.
Ama şöyle bir alternatif var, otomatik sedan si'lar genelde oldukta temiz ve yorulmamış oluyor, alıp düz vitese çevrilebilir ya da zevke göre otomatik de kullanılabilir.
AhmetDncr
02-03-2011, 16:54
Mantıklı olmasına mantıklı da, temiz si çok fazla kalmadı artık, bulmak zor olabilir.
Ama şöyle bir alternatif var, otomatik sedan si'lar genelde oldukta temiz ve yorulmamış oluyor, alıp düz vitese çevrilebilir ya da zevke göre otomatik de kullanılabilir.
evet bu da mantıklı fikir, otomatik vitesi çok sevmiyorum manuel daha iyi bana göre..peki manuele çevirmek ne kadara mâl olur?
cemsultan
03-03-2011, 02:16
1300-1500 lira arası diyebilirsin, işçilik dahil.
AhmetDncr
03-03-2011, 07:57
eyv tşk ederim
si alma derim çnkü çok beğenilen bi motoru yok.başta swap demişsin aynı fikir bende de var en düzgün fikir budur bana kalırsa yani başın ağrımaz stockta olsa 1 ton araba ile keyifli şekilde devam edersin hayatına.ben ex im ile turbo projesi yapıcam hayalimde bu var 2-3 kez direkten döndü bu hayal ama bi şekilde olucak.
si işi yaş iş artık hakikatten temiz si sayısı temiz vtec sayısından azdır :D
SOMEONESPECIAL
03-03-2011, 08:30
1.5 EX Sedan bul klimalı sunrooflu...
Onu enjeksiyona çevirip bi de sıralı sistem koydun mu
dizel gibi dolaşırsın
madem arabam yürüsün istiyorsun al bi ex sohc vtec yap ;) istanbulda örneği vardı alican diye bi arkadaşta.bayada sağlam yürüdüğünü duydum.
madem arabam yürüsün istiyorsun al bi ex sohc vtec yap ;) istanbulda örneği vardı alican diye bi arkadaşta.bayada sağlam yürüdüğünü duydum.
ali can var tarantino mehmet var amaaaa
değmeez arkadaşlar astarı yüzünden pahalıya geliyo o işler boyacı küpü değil sok çıkar fitek olsun ;)
SOMEONESPECIAL
03-03-2011, 08:36
si işi yaş iş artık hakikatten temiz si sayısı temiz vtec sayısından azdır :D
Çoğuna motor yapılmış kimin nasıl yaptığıı bilinmiyor. SI almak
riziko şu saatten sonra. Anca geçmişini bildiğin bir araba bulursan ne ala ?
Yağ pompası sorun yaratıyor.
Ama dediğim gibi EXe enjeksiyon mantıklı ya da soch vtec arkadaşın dediği gibi.
SOMEONESPECIAL
03-03-2011, 08:37
ali can var tarantino mehmet var amaaaa
değmeez arkadaşlar astarı yüzünden pahalıya geliyo o işler boyacı küpü değil sok çıkar fitek olsun ;)
Ama bi enjeksiyon swap güzel olur ;)
abi vtec işide sakat si ondan sakat :D
amaç görsel bişiler yapıp jdm dolanmaksa 1,5 ex en mantıklısı temiz olanı çok ama kesinlikle sohc vtec yapmak sıkıntılı maliyeti cidden fazla ve gırtlağına kadar yüklersen olacağın 150 hp :D
temiz vtec motoru bulmak falanda zor iş :D
dediğin gibi ex i enjeksiyona çevirmek güzel adım olur
150hp de efsane olursun o 150 ile.tayyarlarla yürüyor demişlerdi alican için.diğer taraftan gerçekten zahmetli bi iş. paran varsa uğraşırsan olabilir ama kısıtlı imkanlarla sohc vtec olayını iyi araştırmış biri olarak zoorr!!! standart gezilcekse koşturulmicaksa enjeksiyona çevirilip binilebilir.başında ağrımaz.hava filtresi falan takarsın güzel olur :D :D
AhmetDncr
03-03-2011, 14:14
hepinize değerlendirmeleriniz için tşk ederim..benim amacım caddelerde yavaş yavaş gezicek bi ara toplamak değil..gaz pedalında gücünü hissetmem gerek, size danışmadan önce si'a ufak tefek modifikasyonlarla gücünü artırıp zevkle binilebilirim diye düşünüyodum, kafam karıştı biraz açıkçası..
peki si ve ex'lerde sanroof, klima flan hepsinde standart özellikmi?
hepinize değerlendirmeleriniz için tşk ederim..benim amacım caddelerde yavaş yavaş gezicek bi ara toplamak değil..gaz pedalında gücünü hissetmem gerek, size danışmadan önce si'a ufak tefek modifikasyonlarla gücünü artırıp zevkle binilebilirim diye düşünüyodum, kafam karıştı biraz açıkçası..
peki si ve ex'lerde sanroof, klima flan hepsinde standart özellikmi?
EX lerin klimalı sunrooflu modelide var ...sadece klimalı modelide var...
SI in klimalı sunrooflu modelide var ...sadece klimalı modelide var...
si
1.6 enjeksiyon
elektrikli camlar
elektrikli aynalar
klima
sunroof
4 disk çapraz fren
kol dayama
bardaklık
ex
1.5 karb
elektrikli camlar
elektrikli aynalar
klima sunroof
2 disk 2 kampana
bardaklık ve kol dayaman yok
bunlar her iki modelin de full olanlarından örnek
klima ve sunroof opsiyonel si lardada olmayan mevcut
haa birde 1.5 el modeli var onu hiç yazmıyorum :D:D:D
SOMEONESPECIAL
03-03-2011, 15:02
ex
1.5 karb
elektrikli camlar
elektrikli aynalar
klima sunroof
2 disk 2 kampana
bardaklık ve kol dayama
Sunroof
Benim arabam yukarıdaki gibi. Sunroof ve kol dayama+Bardaklık mevcut
Öncelikle enjeksiyon sonrada klima düşünüyorum. Örnek :icon_tup:
::ZaFeR::
03-03-2011, 15:15
EL olanlarının özellikleri ne peki ?
ykavcioglu
03-03-2011, 15:28
EL olanlarının özellikleri ne peki ?
Otomatik cam bile yok herşey manuel:D
::ZaFeR::
03-03-2011, 15:42
Hidrolik direksiyon var mı peki ?
150hp de efsane olursun o 150 ile.tayyarlarla yürüyor demişlerdi alican için.diğer taraftan gerçekten zahmetli bi iş. paran varsa uğraşırsan olabilir ama kısıtlı imkanlarla sohc vtec olayını iyi araştırmış biri olarak zoorr!!! standart gezilcekse koşturulmicaksa enjeksiyona çevirilip binilebilir.başında ağrımaz.hava filtresi falan takarsın güzel olur :D :D
alicana o arabayı biz sattık :D
tayyarlarla falan yürüme işide pek doğru değil tayyarın ne kadar gerisinde yürüyor onu bilmek lazım :D
özgürdeyken draglarda bir çok dolu vteğin canını aldı orası baki :)
rollerdede bir çok vtecle yürüdüğü geçmişliği vardır ama tayyara nefesi yetmez :icon_tup:
arkadaşlar konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın d15b3 kodlu 95' EX im var maksadım hp için modifikasyon değil yakıt ekonomisi açısından enjeksiyona geçmenin maliyeti nedir izmirde bunu yapabilecek kimse varmıdır?