PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Önden Çekişli İle Arkadan İtişli Bir Araba İle Sürüşünün Farkı Nasıldır ?

By_Erdem
03-03-2011, 15:59
Arkadaşlar ben ömrüm boyunca hep önden çekişli arabalar kullandım ancak sormak istediğim bi nokta var önden çekişli bir araba ile arkadan çekişli bir araba sürerken yüksek hızda veya süratliyken keskin viraj veya tatlı viraja girerken yapacağımız şeyler nelerdir ?

Şimdiden cevaplarınız için teşşekürler

bu arada yuh kör cahile bak dediiğğinizi duyuyorum sanki :D :D

Ufuk
03-03-2011, 16:05
Bu konu önceden konuşulmuştu

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/77306-arka-ceker-on-ceker.html

ef186
03-03-2011, 16:11
arkadan iter bir otomobil onden ceker bir otomobile gore viraj kabiliyeti konusunda daha iyidir . (sportif kullanim acisindan diyelim)
bunun agirlik transferi ile yakindan alakasi vardir aslinda .
Ama sole solemek de de fayda var eger standart bir arkadan iter aile otomobilinden bahsediyorsak onden ceker ile arkadan iter arasinda surus teknigi acisindan daglar kadar fark yoktur .(zorlamadan kullanilan 100-150 hp max ve defransiyeli insan tipi olan bir otomobil icin solediklerim )

Ama tutupta m3 ,s2k,m5 vb. otomobillerden bahsediyorsaniz bu is forumda anlatmakla olmaz deneyim kazanarak ve yavas yavas alisarak ogrenmek , ters bir durumla karsildiginda bu durumun neden kaynaklandigini arastirarak kendini gelistirmek daha dogrudur kanimca ....

kickbuttowski
03-03-2011, 16:13
arkadan itisli arabalar onden cekislilere gore daha zevklidir cunku arka lastikleride kontrol edebilirsin.

lastikleri kilitlemek, powerslide yapmak vs. virajlar cok daha zevklidir cunku bazi sartlar uygunsa drift imkani saglar... diye biliyorum ben

By_Erdem
03-03-2011, 16:14
arkadan iter bir otomobil onden ceker bir otomobile gore viraj kabiliyeti konusunda daha iyidir . (sportif kullanim acisindan diyelim)
bunun agirlik transferi ile yakindan alakasi vardir aslinda .
Ama sole solemek de de fayda var eger standart bir arkadan iter aile otomobilinden bahsediyorsak onden ceker ile arkadan iter arasinda surus teknigi acisindan daglar kadar fark yoktur .(zorlamadan kullanilan 100-150 hp max ve defransiyeli insan tipi olan bir otomobil icin solediklerim )

Ama tutupta m3 ,s2k,m5 vb. otomobillerden bahsediyorsaniz bu is forumda anlatmakla olmaz deneyim kazanarak ve yavas yavas alisarak ogrenmek , ters bir durumla karsildiginda bu durumun neden kaynaklandigini arastirarak kendini gelistirmek daha dogrudur kanimca ....

tabi ki bunlar sırf teorik olarak söylenenler iş direksiyon kabileyitinde bitiyor ve sürücüde tşkrler :)

YUSUF
03-03-2011, 16:15
abi ataşehir gazlama okulu var imzanda ama bence o okul okul dehil pert olma okulu :D

bizim okulda sadece böyle öğretiyolar
önden çekişte şöyle oluyor
2ye alırsın 3 korna komutu gelir gaza oturursun
benim ön çekiş ile arka itiş arasında gördüğüm tek fark bu

cem
03-03-2011, 18:27
kimse yanlis anlamasin ,

bazi acilan anormal aptal konulara sorulara ilk ben alayci yaklasirim bilen bilir , ama bu uye tanımam etmem ama adam gibi birsey ogrenmeye calismis , yanlis bi sekilde ifade ettigini dusunmuyorum, yeni geldi diye hemen basligi pisletmenizede gerek yok...

he konu sacma sapan olur arabayla alakasız salakca bise olur zaten bende makara yaparim, ama bu forumun amaci bu zaten otomobille ilgili herkes bilgili olacak diye birsey yok adam gibi yazip birsey ogrenmeye calisanlara daha duzgun davranalim...

ef186
03-03-2011, 18:32
tarafsız bak bi kim haklı bakalım ...

alintiyi yapan arkadas 8 mesajdir forumda ve yazdigi kelime "hiç konuşma ok" la bitiyorsa haklida olsa benim gozumde haksiz duruma dusmustur .

Orda tutup sonunu bole bitirmese deseki "" konuyla ilgili yorumlayalim lutfen ""
ozaman hakli oldugunu dusunur zaten bende ole yazmazdim.

Forum ortaminda kaba ve gerici mesajlarla aramiza katilan birinin hemde bu sadece bir espri karsisindaysa ileride daha sert olabilecegini dusunuyorum .

Insanlarin cevresindeki insanlari tanimadiklari ortamlarda da sivrilmesinin insana birsey kazandirmayacagi kanaatindeyim cem ....

Simdi sen sole kardesim Kim hakli ...

cem
03-03-2011, 18:38
alintiyi yapan arkadas 8 mesajdir forumda ve yazdigi kelime "hiç konuşma ok" la bitiyorsa haklida olsa benim gozumde haksiz duruma dusmustur .

Orda tutup sonunu bole bitirmese deseki "" konuyla ilgili yorumlayalim lutfen ""
ozaman hakli oldugunu dusunur zaten bende ole yazmazdim.

Forum ortaminda kaba ve gerici mesajlarla aramiza katilan birinin hemde bu sadece bir espri karsisindaysa ileride daha sert olabilecegini dusunuyorum .

Insanlarin cevresindeki insanlari tanimadiklari ortamlarda da sivrilmesinin insana birsey kazandirmayacagi kanaatindeyim cem ....

Simdi sen sole kardesim Kim hakli ...

8 mesajdır forumda olabilir ama adam gibi birsey ogrenmis salakca bi mesajini goremedim. Adam geyik yapmiyor bise yapmiyor sordugu soru bu forumun konseptinde olan bi konu. Ki sende mantıklı adamsın gayette guzel cevap vermissin.

Sivrilmelik birşey yapmamiski kim kendisiyle durupdururken dalga gecirtilmesini isterki.Bak bro ben ne diyorum zaten aptal konularda ilk ben makara yaparım..

İnce seviyenin kacmamasi gerektigini dusunuyorum, sen yeni bi ortama girip birisi senle dalga gecse eminim buına yakın mesaj yazarsin kendimizi kandirmayalim..

doush
03-03-2011, 21:17
Arkadan itiş kesinlikle daha eğlenceli olmakla birlikte, ayağınızın ayarını biraz kaçırırsanız oversteer a düşmeniz çok kolaydır.. Ama understeer a düşmekten daha iyi olduğu kesin(özellikle FWD) :D RWD'de ise understeer a düştüğünüzde arkadan itişin etkisiyle onu oversteer a çevirebilirsiniz.. Lehinize olur.. Yalnız yüksek hızda biraz keskin virajda tapa gaz giderken şöyle hafif bir balık sırtına falan denk gelirseniz işiniz zor :D Önden çeker arabada daha az tehlikelidir böyle durumlar.. Tabi bunların hepsi biraz güçlü otomobiller için geçerli.. Galiba Buğra abi yazmıştı, 100-150 hp civarı aile otomobillerinde çok farkettirmez.. Bunlar teorik ve kabul edilirse LFS üzerinden bilgilerimdir onu da belirteyim, yardımcı olduğu kadarıyla artık :)

imhotep
03-03-2011, 22:21
8 mesajdır forumda olabilir ama adam gibi birsey ogrenmis salakca bi mesajini goremedim. Adam geyik yapmiyor bise yapmiyor sordugu soru bu forumun konseptinde olan bi konu. Ki sende mantıklı adamsın gayette guzel cevap vermissin.

Sivrilmelik birşey yapmamiski kim kendisiyle durupdururken dalga gecirtilmesini isterki.Bak bro ben ne diyorum zaten aptal konularda ilk ben makara yaparım..

İnce seviyenin kacmamasi gerektigini dusunuyorum, sen yeni bi ortama girip birisi senle dalga gecse eminim buına yakın mesaj yazarsin kendimizi kandirmayalim..

arkadan itişli veya önden çekişli bir araba ile yuksek suratte vıraja nasıl girilir. :)

burada bu konya yazarak cevap verildiginde arkadas oğrenmişmi olucak. veya burada okuduklarını cıkıp yuksek suratte deneycekmı :) araba kullanmak okuyarak ogrenılmez ki bunu sende bende biliyoruz. bana gore cok alakasız bir konu. herkesın gorusune saygı duyarım.

oğrenmek isteyen bilen birinden ders alır :)

iyi forumlar

cem
03-03-2011, 22:34
tamam kapatalim forumu o zaman herkes internetten sanayiden falan ogrensin :)

herkes anasının karnından bilgili dogmuyor adam onu merak etmis onu sormus adam gibi.

yav benim demek istedigim baska bisey gayet iyi anladiniz problem yok :)

SekoLive
03-03-2011, 22:37
arkadan itiş makas atarken sıkıntılı olabiliyor arabanın arkası kaçıp öne geçebiliyor. kar yağdıgında bence arkadan itiş daha iyidir . önden çekiş sanırm rollingde daha avantajlıdır. yani ikisininde farklı farklı durumları vardır ama arkadan itiş sürmek daha zor olsa gerek diyorum.

cem
03-03-2011, 22:44
cemcim sende benı anladım umarım.. adam vıraj yaparsam nasıl gırıcem diyor :)

abi bak sana şöyle anlatiyim , senin hatan kendi pencerenden bakıyosun olaya , sen böyle bi konu acarmisin , hayir.. Arkadas acmis demekki senle bambaska bilgi ve hayat tecrubesine sahip..Adam ogrenmek istemis yani sen makaraya sarmak yerine yasadiklarini nerde nasil ogrenebilcegini gercek hayatta ogrenebilcegini anlatirsan onun ve onun gibiler icin daha verimli olur.En azından burdaki teecrubeli insanlardan yardim bilgi isteyen birini bu forumda ters teptirmem yani :)

Bu boyle olmasaydi bu foruma uye alimini kapatirdik , sadece bilgili adamlar surekli kendi aramizda teknik muhabbet yapardik bu da sacma olurdu :)

Bu forumun amacı bilgi paylasimi her nasi olursa olsun, umarım anlatabildim:icon_tup:

ali_utku
03-03-2011, 23:04
ben fwd den çok rwd kullandım bugüne kadar.kişisel tercihtir ama bana fwd tat vermiyor.

kullanıma baktığınızda virajlarda daha dikkatli olmanız lazım.yağışlı havalarda hiç ummadığınız yerde kendinizi ters bir vaziyette yolun ortasında,kaldırımda v.s. bulabilirsiniz.

eğer belirli bir seviyeyi aşmış sürücüyseniz rwd eziyet olmaktan çıkar, zevk alırsınız.

ef186
03-03-2011, 23:06
Konudaki arkadas icin degil bu yazdigim yanlis anlamasin .
Ama suda var bu forumda herkez asagi yukari tanir birbirini yeni gelen arkadaslar olmasi guzel birsey ve o arkadaslarda zaten birsekilde aramizda oluyorlar bulusma yaris vs..

Ben sunu katti suretle solemek isterim ki kim olursa olsun bu bir internet portalidir forumudur internetin kurallari farklidir ve internette bir foruma yada vb. biryere girdiginizde kimseyi tanimasaniz yada herkezide tanisaniz once havayi koklamalisiniz .

Sonucta yeni girdiginiz ortamda mimik gormuyorsaniz karsinizdali insanin iyi/kotu sinirli/gergin alayci yada samimi komik oldugunu ayirt edemezsiniz ve istemeden de olsa kalp kirabilirsiniz .

ben huzurlu mutlu kavgasiz gurultusuz bir forum /portal dan yanayim ve cok zit bir durum olmadikcada bu cizgiyi pek bozmam acikcasi ...

Esprileri ve sakalari alttan alip dogru yorumlamak bir insan/uye ye bence olumlu bir hava kazandirir .

Sevgi pitircigi olmaya yada polat alemdar olmaya ozenmedikce :D

By_Erdem
04-03-2011, 03:08
başta açtığım konuyla ilgili cevap veren (teorik olarak ) arkadaşlara çok tşkr ederim avatanjaları dezanatajları dile getiren düşüncelerini paylaşan arkadaşlara

ben uzun uzun konuyu inceledim aslında yazmayacaktım ama yazmaya karar verdim dediğim gibi ömrüm boyunca önden çekişli araç kullandığım için arkadan itişli bir araçla ilgili yüksek hızda virajda veya tatlı virajda hiç bir deneyimim olmadı sadece bu deneyimi yaşayan arkadaşlar varsa burdan bilgi almak istedim veya arkadan itişli araç kullanan arkadaşlardan özellikle bunu öğrenmek istedim.

Farz edelim ki arkadan itişli bir araç aldım meraklıyım ama konuda açmadım bindim alete yüksek hızda gidiorum viraja girdim deneyim yaşamamışım tecrübem yok arabayı arabanın tepkilerini tanımıyorum (ki arabayı tanımadan böyle birşey yapmak kötü olurdu ) neyse yanlış birşey yaptım avantajlarını dezavantajlarını bilmiyorum kaza yaptım diyelim benim esas vurgulamak istediğim önceden teorik olarak bilgi sahibi olmak isterim ki daha sonradan şahet ilerde bi arkadan itişli araç aldım ona göre temkinli yaklaşırım

benim amacım forumda tartışma gürültü patırtı çıkarmak değil arkadaşlar ihtiyacım yok imhotep benden yaşça büyük bi insan ama açtığım konuya başta alaycı yaklaşmasaydı elbette can kulağıyla dinlerdim tecrübelerini nihayetinde ben foruma yeni üye olmuşum ve kimsenin tavrının ne olacağını kestiremiyorum üstelik tanımıyorumda imhotebi müneccine benzer bi yapım varsa tabi

Böyle bişi yaşanmasa idi ben bu beklentiler içindeydim

İmhotep eğer bir konu açsaydı (bilgiside az derecede olsaydı )yaşça ondan küçük biri gelip dalga geçirmiş gibi yazsaydı sadece merakımdan soruyorum hır gür çıkarmak için değil sevmem ben öle şeyleri acaba tepkisi ne olurdu

aslında burda yaşında önemi yok önemli olan bence bu sitede tecrübeyi bilgiyi deneyimi paylaşmak bende bunun için bu siteye kayıt oldum zaten evet bilgim azdır kabul ediyorum ama karşındaki öğrenmek isteyen bi insanıda ezmeye çalışmanın bi anlamı manası yok dostum

Saygılarımla

ef186
04-03-2011, 03:31
başta açtığım konuyla ilgili cevap veren (teorik olarak ) arkadaşlara çok tşkr ederim avatanjaları dezanatajları dile getiren düşüncelerini paylaşan arkadaşlara

ben uzun uzun konuyu inceledim aslında yazmayacaktım ama yazmaya karar verdim dediğim gibi ömrüm boyunca önden çekişli araç kullandığım için arkadan itişli bir araçla ilgili yüksek hızda virajda veya tatlı virajda hiç bir deneyimim olmadı sadece bu deneyimi yaşayan arkadaşlar varsa burdan bilgi almak istedim veya arkadan itişli araç kullanan arkadaşlardan özellikle bunu öğrenmek istedim.

Farz edelim ki arkadan itişli bir araç aldım meraklıyım ama konuda açmadım bindim alete yüksek hızda gidiorum viraja girdim deneyim yaşamamışım tecrübem yok arabayı arabanın tepkilerini tanımıyorum (ki arabayı tanımadan böyle birşey yapmak kötü olurdu ) neyse yanlış birşey yaptım avantajlarını dezavantajlarını bilmiyorum kaza yaptım diyelim benim esas vurgulamak istediğim önceden teorik olarak bilgi sahibi olmak isterim ki daha sonradan şahet ilerde bi arkadan itişli araç aldım ona göre temkinli yaklaşırım

benim amacım forumda tartışma gürültü patırtı çıkarmak değil arkadaşlar ihtiyacım yok imhotep benden yaşça büyük bi insan ama açtığım konuya başta alaycı yaklaşmasaydı elbette can kulağıyla dinlerdim tecrübelerini nihayetinde ben foruma yeni üye olmuşum ve kimsenin tavrının ne olacağını kestiremiyorum üstelik tanımıyorumda imhotebi müneccine benzer bi yapım varsa tabi

Böyle bişi yaşanmasa idi ben bu beklentiler içindeydim

İmhotep eğer bir konu açsaydı (bilgiside az derecede olsaydı )yaşça ondan küçük biri gelip dalga geçirmiş gibi yazsaydı sadece merakımdan soruyorum hır gür çıkarmak için değil sevmem ben öle şeyleri acaba tepkisi ne olurdu

aslında burda yaşında önemi yok önemli olan bence bu sitede tecrübeyi bilgiyi deneyimi paylaşmak bende bunun için bu siteye kayıt oldum zaten evet bilgim azdır kabul ediyorum ama karşındaki öğrenmek isteyen bi insanıda ezmeye çalışmanın bi anlamı manası yok dostum

Saygılarımla

o uyeyi sahsen tanimasam ve amacinin ne oldugunu bilmesem konuya yazmam bile ...

O adamin amaci seni asagilamak vs. degil dir. adim gibi eminim o nedenle yazmadi ve bende yaziyorum yoksa sanada cevap yazmazdim .
Bu forumdaki konulari okudukaca onden ceker arkadan iter 4 ceker fikrin olusur bir internet forumuna uye olunca yapilabilecek cok sey vardir .
mesela konu acmadan once konulari okumak yazilanlari incelemek vs...
Benim tavsiyem forumdaki eski konulari okuyup daha sonra eksik kalan ve forumda olmayan konulari sormandir .

Sordugun soru gayet mantikli duzgun olsa da bu konuda espri yapan birini bile (herhangibir uye olabilir ) sert cikisman acik ve net hoslanmadigim bir tavirdir .
Bizler bu forumda gule oyniya keyifle hobimizi takip etmek isterken sence sen olsan senin espri ile yaklasmis oldugun birine oyle bir cevap verseler o yeni uye hakkinda ne dusunurdun ?

Ayrica bu forum soru cevap uzerine her tulu merak ettigin yada ogrenmek istedigin topigi acarsin bizlerde imhotep ozgurde dahil cevap veririz konu asaglama asagi gorme yada ezme vs; gibi bir durum degildir yasimiz ortada ozgurde bu forumun takipcisi arkadaslarda bildiklerini paylasmak konusunda cimri degillerdir ....

Oz`
04-03-2011, 10:00
kim neyi sawunuo ya adam sormuş milllet tasak yapmış hepiniz Loebsiniz saten :) salak salak işler yapmayın adam bilmeden yazmış araştırıcak ama benim search engine i düzeltmem lazm ondan sonra okey bilmiyor bilmiyor adam bilmek zorunda değğil i nsanlar okuyarak öğrenir 1 konu açıldı die dierleri açılmayacak diyen yok kimse kimseye ahkam kesmesin Hayırdır hepiniz Rwd ci awd ci Fwd ci oldunuz insanlar bildiklerini yazar derki

Fwd belirli gücün üstünde evet kafadan kayar Awd virajda ayağınız gazdan çekersen spine kadar gidersin Rwd de viraja girersin ama gaz ddozajını ayarlarsan sıkıntısız olur

ONDAN DOLAYI super 2000 ler WRX ler 4x4 ondan dolayı hızlı gidilmediğinde olayı felan virajlarda f1 ler hep rwd

buyrun Loeb 4x4 wrc yi test edio eee ozaman rwd yapak daha ii yol tutuyor YouTube - Citroen DS3 WRC Test Sweden with pure engine sounds (http://www.youtube.com/watch?v=Z7tuVXf2KXY)

ya bilip bilmeden yorum yapıosunuz ya deli oluorum ! yapmayın abii AAA BU KONU VARDI HAHAHAHAH YOK YAAAAAAAAAA sormouş cvp lamıcaksan yazmıcan