Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa 1.2 Twinport hararet problemi
cemsultan
07-03-2011, 11:34
2006 model Corsa 1.2 Twinport aracımız ile ilgili hararet sorunum var, ama bu biraz ters bir hararet çünkü araç ısınmıyor, hararet göstergesi dipte geziyorum, termostat ve devir daim pompası değiştirdik, antifriz tamam ama yine aynı, sıkışık trafikte 80-85 bazen 90 derecelere geliyor ama yol açılıpda 5 e attığımız zaman hararet dibe vuruyor, motor ısınmayınca kaloriferde ısıtmıyor, araç annemin aracı, kadın donuyor arabada. bu konu hakkındaki yorularınız fikirleriniz nelerdir?
geçenlerde 1.7 dti sahibi arkadaşımızında motoru çok soğuk çalışıyodu termostatını değiştirdi düzeldi. acaba taktıkları termostattamı düşük dereceli?
edit link ekledim
http://www.techturkey.com/forum/genel/72529-corsa-17-dti-de-hararet-gostergesi-nerede-durmali.html
cemsultan
07-03-2011, 12:35
Gerçi o dizelmiş ama sorun aynı gibi.
Eskiden aracın kaloriferi öyle bir ısıtırdı ki , şahin kaloriferi halt etsin yanında. Şimdi motoru ısıtamıyoruz ki kendimiz ısınalım.
Araç otobanda seyir halinde iken hararet maviye kadar düşüyorsa termostad arızasıdır bu bozulur açık kalır ancak değiştirdiğinizi yenilediğinizi söylüyorsunuz bir daha kontrol edin,termostad dır.
cemsultan
07-03-2011, 14:10
Diğer konuda 85 derece yerine 89 derecelik termostat takınca durum düzelmiş gibi görünüyor, 4 derecelik fark bu kadar etkilermi acaba.
Aldığım termostat BEHR marka, orjinalini de aynı firma üretiyor zaten deyip aldık, eğer bu termostat 4 derece düşükse bu kadar etki edermi?
Gerçi bu aracın normal çalışma sıcaklığı kaç onu bilmek lazım önce, sağlamken hiç kullanmadığım için normalde kaç derecede çalışması gerektiğini de bilmiyorum.
ben motora su hararet göstergesi direk motor çıkışına bağlandı. yaklaşık 2 hafta oluyo gördüğüm en yuksek sıcaklık 99 derece ama normal gösterdede 92 yi geçmiyo
SekoLive
07-03-2011, 14:34
su hortumları patlamış olmasın?
cemsultan
07-03-2011, 15:49
Herhangi bir su eksiltme söz konusu değil ki.
Yahu termostad derecesi düşük olsa bile hararet ibresi maviye inemez sağlam termostad izin vermez buna zaten sizin termostadınız kapatmıyor hiç sürekli açık.
ben motora su hararet göstergesi direk motor çıkışına bağlandı. yaklaşık 2 hafta oluyo gördüğüm en yuksek sıcaklık 99 derece ama normal gösterdede 92 yi geçmiyo
Hararet müşürleri motorun su çıkışına en yakın yerde konumladırılır genelde o yüzden 99 derece normaldir 99 derece zaten suyun motoru terk ettiği anki sıcaklıktır yani radyatöre 100 derece giren su radyatör çıkışında motora girerken zaten 70 - 75 civarı derecelere inmiştir.
cemsultan
21-03-2011, 01:26
Yahu termostad derecesi düşük olsa bile hararet ibresi maviye inemez sağlam termostad izin vermez buna zaten sizin termostadınız kapatmıyor hiç sürekli açık.
Hocam arabada hiç termostat olmasa bile durduğu yerde 20 dk rolantide çalışsa hararet yükselir, ama bu araba 2 saat de çalışsa, 2 günde çalışsa farketmiyor, hararet yok arabada, kafayı yiyecem lanet olsun ne opel'miş yahu, nerde eski opel'ler.
Sorun hala devam ediyor, fikri olan arkdaşlar yorumlarınızı bekliyorum, zira benim aklıma hiç bir şey gelmiyor.
ghibli06
21-03-2011, 09:34
aynı arabadan bizim şirkete de var... kışın Koru-Ostim arası ibre milim kalkmadan geliyorum, ancak uzun kullanımlar ya da yoğun trafikte yükseliyor... şimdi havalar biraz ısındı normale biner gibi oldu...