Orijinalini görmek için tıklayınız : Jant Düzeltme ve Kumlama (Avrupa Yakası)
Jantlarımı boyatacağım boyacım hazır. Ancak jantlarımı pressletirip kumlattırmak istiyorum. Maslak'ta Mazhar vardı press yapan iyi diyorlardı bir kere gittim fena değil gibiydi ama şimdi Maslak tarafına gidemem mümkünse Topkapı veya İkitelli taraflarında press için ve birde kumlama için yer ve tahmini fiyat ihtiyacım var. Her türlü bilgiye açığım.
Jant için kumlamayı pek tavsiye etmem, alüminyum alışımlı olduğundan yüzeyi aşırı deforme oluyor, ne kadar ince kumlatırsan kumlat.
maslak da yardımcı olabilirim ancak
Teşekkürler.
Başka fikir adres önerisi olan yokmudur. Kimsemi jant boyatmıyor ettirmiyo ?
esmerserseriler
17-03-2011, 21:55
topkapi eren jant var.... teknik oto sanayide...fena değil işciliğ..
Topkappıda var dicektim bende ama adını bilmiyodum arkadaş yazmış :)
alperkirman
08-08-2014, 22:07
madem konu var burdan devam edeyim :)
anadolu yakasında kartal taraflarında jant kumlatabileceğim bi yer varmı ?
la konu hortmuş bakmadan yazdım ben de :)
bi faydam dokunsun bari topkapı eren jantta yapılabilir.
kickbuttowski
09-08-2014, 23:31
Kumlama yerine kimyasal tavsiye ederim. Havuza atarlar tertemiz olur. Polisaj yapan yerlerde oluyor genelde.
Kumlamayı bende tavsiye etmiyorum. Boya gibisi yok hatta ilk boyasıysa jantın çok başarılı oluyor.
kumlama konusunda kötü deneyimler var sanırım..
kumlama işlemi cüruf temizlemeden, boya hazırlık için yüzey temizlemeye kadar, hatta malzeme dayanıklılığını arttıran bir işlem olarak dahi kullanılır, fakat her işlem için farklı kum kullanılır.
Boya hazırlığında en başarılı malzeme aluminyum oksittir, bu malzeme ile kumlanırsa yüzey mat gri bir renk olarak tertemiz olur, daha sonrasında adam gibi vernik ile elektrostatik boya ile çok başarılı sonuçlar ortaya çıkıyor.
aluminyum oksit aşındırıcılığı düşük olduğundan kumlama süresi uzun olduğundan birçok kumlamacı daha iri taneli ve aşındırıcı kumlar kullanıyor.
Kimyasal yöntem ile temizlemek daha mantıklı gözüküyor bana da
bende farklı birşey sorayım, boyası atmaması için jant boyamanın en iyi yolu nedir ?
bende farklı birşey sorayım, boyası atmaması için jant boyamanın en iyi yolu nedir ?
Normalde jant boyası kaporta boyasından farklı bi boya o yüzden ne kadar iyi olursa olsun bikaç sene sonra atmalar başlıor ama yinede en iyi yöntem kalından inceye doğru zımpara jantın durumuna göre.sonra astar.sonra astarada ince bi zımpara.sonra boya.boya tam kurumadanda vernik.en iyi yol bu gibi :)
alperkirman
10-08-2014, 10:29
kartal civarında kumlama yapabilceğimiz yer yok yani :D
HORT
Jantlarımı bir kere kumlattım tanelerini bilmem sanırım iritaneliydi biraz yüzeyi bozuldu heralde bundan dolayı.
Jantlar Oz Racing Ultraleggera yeniden boyatıcağım kumlatayım mı yoksa kimyasallamı söktüreyim ?
Kimyasalla yapsam yüzey yine pütürlülüğü ortaya çıkacak diye düşünüyorum acaba kumlatmalımıyım çok kararsızım
Abi ben yine en incesiyle kumlattım,o kadar zımpara yapmama rağmen , boya öncesine kadar dümdüz görünüyordu.
Boyadıktan sonra malesef tekrar belli oldu,çok belli olmuyor ama . Kumlatmamak daha iyi,boya sökücü ile sökün daha güzel olur.
Talih.b16
22-05-2018, 15:42
Erel kumlama, statik toz boya falan bunlarla istediğin düzgün yüzeyi elde edemezsin.
Çok sağlam oluyor ama pürüzsüz olmuyor malesef.
Oluyorsada ben daha hiç görmedim.hele leggera ince kollu, sen al zimparaları kendin zimparala, kalanıda iyi bir boyacı halleder.
131mirafiori
22-05-2018, 18:03
Erel kumlama, statik toz boya falan bunlarla istediğin düzgün yüzeyi elde edemezsin.
Çok sağlam oluyor ama pürüzsüz olmuyor malesef.
Oluyorsada ben daha hiç görmedim.hele leggera ince kollu, sen al zimparaları kendin zimparala, kalanıda iyi bir boyacı halleder.
Talih abim çok güzel demiş ilk kumlamada yüzey bozulduysa sadece zımpara yapın ve o şekilde boyacıya verin jantı...
Dynatech
21-12-2018, 22:23
Konu güncel olsun,
Daha önce de sorulmuş ama bir yer tavsiyesi bulamadım.
Anadolu yakası kumlama ve toz boya yapan yer tavsiyesi var mı?
maslakta var eskı custom garage
İkitellide KALPHA diye bir yer buldum güzel işler yapıyor sadece jant kumlama ve boya işi elektrostatik boya atıyor ve sulu boya gibi duruyor.
kalpha (https://www.iletki.com.tr/)
KALPHA CNC JANT YENİLEME MERK. (@kalpha_cnc_jant_yenileme) • Instagram fotoğrafları ve videoları (https://www.instagram.com/kalpha_cnc_jant_yenileme/?hl=tr)
jantların duzgunse daha once macun cekılmedıyse bız kumluyoruz kalın boya varsa kırmızı sıyah yada statık boya ıse kumlamıyoruz .