Orijinalini görmek için tıklayınız : 306 gti lifter(sibop) sesi
byspeedman
21-03-2011, 00:02
306 gti min motorundan sibop sesi geliyor 16 adet lifter olduğundan hepsini değiştirmek baya maliyetli hangisinden geldiğini tespit etmek zor bununla ilgili yardımcı çözümü olan varmı teşekkürler
bunun çözumu yok ustaya gıdıp yada servıse gıdıp sökturup kontrol ettırıceksın kactane olduğu sökunce ortaya cıkacak malıetlı bır iş
kapağın sökülmesi lazım..açılmışken sadece lifterler değil supap yağ lastikleri, gaydlar, kapak contası, egzantirik keçeleri, supaplarda kaçak varsa supapların değişmesi gerekebilir..sesin hangisinden geldiğini anlamanız içinde sökülüp tek tek bakılması gerekiyor fakat tane olarak değilde takım olarak değiştirilmesi daha iyi olur..hani belki keser umudu ile motor içi temizleyicisi ile 5 dk çalıştırıp yağı boşaltıp yeni yağ ve motor silk koyarak deneme yapabilirsiniz.
boosted_pug
21-03-2011, 20:48
benimkinlerde motoru ilk topladığımda ses yapıyolardı söktüm komple iticileri dağıttım içindeki sübabını yayını hepsini sonra tinere yatırdım öle bir iki saat hepsini yıkadım tekrardan topladım şuan hiç olmadıkları kadar sessizler
byspeedman
21-03-2011, 22:06
1 yada 2 sinden geliyo sökücez artık yapıcak bişey yok
_cAgdAsH_
21-03-2011, 22:09
egzantrık kapagını sökmeniz yeterli daha sonra dısarda tek tek yag doldurup manuel basarak kontrol edebilirsiniz,hangisi dolu hangisi bosaltıyor
Sefa_vts
21-03-2011, 22:37
306 gti min motorundan sibop sesi geliyor 16 adet lifter olduğundan hepsini değiştirmek baya maliyetli hangisinden geldiğini tespit etmek zor bununla ilgili yardımcı çözümü olan varmı teşekkürler
Sorunu yanlış yerde aramamk lazım öncelikle sesi yapan parçalar İtecekler..
Bir üst mesajda arkadaş olağan çözümü yazmış ancak yinede bozuluyor kronik çünkü.. Yapılmışken hepsini yapmak lazım.. Ayrıca çıkma vs düşünürsenizde denemeyin derim..
byspeedman
24-03-2011, 21:10
söktüm fakat hepsi dolu gözüküyor elle fakat tabi ekzantiriğin uyguladığı basıncı biz uygulayamıyoruz bunun bi kontrol şekli olması lazım ama anlamak zor bu şekilde çünkü hepsi aynı sıkılıkta duruyor biri bozuk olması lazım ama hangisi
arkadaşlarında dediği gibi ses iticilerden geliyor bu sorunu bende yaşadım..eğer rahatsız ediyorsa yaptırmanızı öneririm çünki zamanla ses artıcak ve yaptırmaya karar verdiğinizde bu kez daha maliyetli olucak..ayrıca içeri haddinden fazla benzin kokusu geliyordu bu nedenle fincanlar ve sibopların hepsini değiştirdim sesten de benzin kokusundan da kurtuldum..maliyetlidir ama tavsiyem odur.
byspeedman
26-03-2011, 16:53
söktüm hepsi elimde fakat hangisi kaçırıyor belli değil hepsi aynı sertlkte
bence bir ustadan yardım almalısınız ayrıca aracınıza uygun yağ kullanmalısınz bazen bu yüzden de iticilerden ses gelebiliyor..
merhaba arkadasım bende de 306 gti var aynı sorun basıma geldi ben hallettim senın arabadaki ses buna benziyormuydu örnek olarak koydugum videoya bır göz at YouTube - 306 GTI-6 Engine Sound (http://www.youtube.com/watch?v=QCLpVtgeguA&feature=related) sesi bir dinle
videodaki ses lifter sesi evet baya çok geliyor sanırım yarısından fazlası gitmiş
yanlış hatırlamıyorsam 48*16 gibi bir maliyeti vardı orjinal parçada...
lifter kilitler ise sübap çakma durumu varmış sanırım sonra bir dünya masraf ihmal etmeye gelmez düşüncesindeyim...
trigermi koparttın sesden önce
video daki ses benim arabanın degil örnek olsun diye verdim buna benziyormu senin ses triger koparttın mı ?
evet..tabi bu kdr çok değildi ama rahatsız edici..kroniktir bu 306larda ben yaptıralı 4-5 ay oldu takıntılarımdan da kurtuldum tavsiye ederim :)
bende hallettim zaten de konuyu açan arkadasa yardımcı olayım dedim
bu videodaki ses supap fincanları (iticiler) degil subap sesidir oturmamış subaplar
yag pompasınıda ihmal etmeyin basınc dusukse oda tıcı sesıne sebep olur
araca uygun yağ kullanılmadığında iticilerden ses gelebiliyor kapak açıldığında sübaplar ve fincanlarda değişmesi gereken parçalar olucaktır bu sorunu sizin gibi bende yaşadım sübaplar ve fincanlarda sorun olduğu söylendi ve değiştirildi..
byspeedman
29-03-2011, 17:07
kayış koparmadı ses biraz vardı arttı silindir kapağını yeni elden gecirdik kayış kopunca ne olur sibop eğme durumu diyorsunuz
byspeedman
31-03-2011, 21:22
kapak taşlama yada sibopun pistona değme durumu basına gelen varmı