Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.8T filtre yönü hakkında
flexamin
22-03-2011, 12:01
biliyorum bu aralar fazla konu açıyorum ama yapcak bişe yok :)
***** passat 1.8T lerde filtre ön cama doğru bakıyor ısı kalkanı olmasına rağmen yinede az da olsa sıcak çektiğini düşünüyorum. geçen gün ebay den 70mm çapında u şeklinde silikon boru aldım ( bu hafta elimde olcak inş.) neyse bu hafta filtrenin yönünü farın arkasına çevirmeyi düşünüyorum. resimdeki gibi bir kiti custom olarak yapmayı planlıyorum. + ları - leri neler olur ? ( daha fazla soğuk hava çekeceği kesin ve ısı kalkanı da custom olarak yapıcam )
filtre kiti
http://i56.tinypic.com/30ath8n.jpg
ısı kalkanı da bu resimdeki gibi olacak
http://i53.tinypic.com/2w5isl5.jpg
flexamin
22-03-2011, 12:31
vag cılardan öneriler bekleniyor efenim :)
yavuz364
22-03-2011, 23:08
Benden söylemesi Vagcılar bu kadar uğraşıp 2-3 hp alacağına gider GT28 GT30 flan yapar :P heheehe
vag cılardan öneriler bekleniyor efenim :)
flexamin
22-03-2011, 23:10
panpa:D yazılım yapıp döt büyütme spec devam :D arada birde gazlama:D o yüzden proje içine sokma beni
tdipower
22-03-2011, 23:12
bu şekilde fazla bir beklenti içine girme alt devirlerin canlanır biraz ayrıca mantar filtre kullanmalısın yoksa maf sensörün kısa sürede hayatına veda edecektir ..
bu şekilde fazla bir beklenti içine girme alt devirlerin canlanır biraz ayrıca mantar filtre kullanmalısın yoksa maf sensörün kısa sürede hayatına veda edecektir ..
mantar degıl ,aem dry flow kullanmalı.esas mantar ıcıne edıyor maf'ın.ornek benım maf(lar) :D sımdı dıyeceksınkı nasıl olur ,mantar yaglı degıl ? ama gecırgenlıgı asırı fazla oldugu ıcın cok toz cekıyor bundan dolayıda mafın ıcıne ettı.
flexamin
23-03-2011, 08:57
zaten aem dyflow kullanıyorum :)
lnd_samet
23-03-2011, 10:28
GEnel uygulama bu yönlü değilmi?(olması gereken)
vortex te filan hep böyledir bizim ülkede standart filitre baglayıp sesten güç aldıklarını sananları katmazsak yapılması gereken budur.
ısı kalkının koyarsan sorun olmaz.
iyidir iyi.
bu arada n75 i ttaktın sanırım noldu basınc arttımı:)
flexamin
23-03-2011, 11:15
n75 den önce peak 0.6 cont 0.45 di
n75 den sonra peak 0.8-9 cont da 0.6-7 oldu 4500 devire kadar. 5000 e yaklaşınca cont 0.5 e düşüo
güzel bi düşünce takip ediceğim :)
flexamin
23-03-2011, 12:34
güzel bi düşünce takip ediceğim :)
hafta sonu uygulamayı yapıp resmini çekerim :)
bide kullandığımda fark oldu mu olmadı mı onuda belirtirim :)
lnd_samet
23-03-2011, 17:22
n75 den önce peak 0.6 cont 0.45 di
n75 den sonra peak 0.8-9 cont da 0.6-7 oldu 4500 devire kadar. 5000 e yaklaşınca cont 0.5 e düşüo
hangi basınc saatiyle okuyorsunuz bunu???
flexamin
23-03-2011, 17:46
glow shift ile okuyorum . aynı şekilde bir yanlışlık olmasın diye de blitz ile okuduk
tdipower
23-03-2011, 19:20
mantar degıl ,aem dry flow kullanmalı.esas mantar ıcıne edıyor maf'ın.ornek benım maf(lar) :D sımdı dıyeceksınkı nasıl olur ,mantar yaglı degıl ? ama gecırgenlıgı asırı fazla oldugu ıcın cok toz cekıyor bundan dolayıda mafın ıcıne ettı.
3 yıldır HKS mantar kullanıyorum passatda oem maf var üzerinde :) dandik süngerli filtreler bozar heryer çakma hks kaynıyor .. Dryflow çok iyi filtre eder ama vag grubunda tercih edilmez AFR değerleri bile sapıtıyor çoğu araçda nasıl filtreliyorsa artık ;) ha şu bakımdan iyidir dryflow tampona kadar indirirsin yağmurda yaşda bile su çekmez içeri :) ama onun dışında avantajı yok
flexamin
23-03-2011, 19:25
sen hks kullanmaya devam et. ben arkadaştan ödünç aldım hks mantar usa yapımını dv nin sesi çok şiddetli idi ama 1 ay sonra maf mefta oldu.
yavuz364
23-03-2011, 19:31
MAF ı bozan şey filtrenin toz v.b. alması değil :) aylardır filtresiz MAF sensör kullanan çok kişi biliyorum :D halen sorun yok... Hemde istanbulda kullanıyorlar..
3 yıldır HKS mantar kullanıyorum passatda oem maf var üzerinde :) dandik süngerli filtreler bozar heryer çakma hks kaynıyor .. Dryflow çok iyi filtre eder ama vag grubunda tercih edilmez AFR değerleri bile sapıtıyor çoğu araçda nasıl filtreliyorsa artık ;) ha şu bakımdan iyidir dryflow tampona kadar indirirsin yağmurda yaşda bile su çekmez içeri :) ama onun dışında avantajı yok
valla benımkı sanssızlık oldu heralde orjınal hks ıle bozduk bız.aem afr yı sapıttırmaz sadece bır mıktar basıncta dusus olur.
MAF ı bozan şey filtrenin toz v.b. alması değil :) aylardır filtresiz MAF sensör kullanan çok kişi biliyorum :D halen sorun yok... Hemde istanbulda kullanıyorlar..
ben toplasan farklı zamanlarda 3-4 gun kullanmısımdır fıltresız , hadı maf ı gectım turbonun pallerını kırdıgım bıle oldu.bana soylesene kımmıs aylardır fıltresız gezen merak ettım.
yavuz364
24-03-2011, 02:16
abi sende şans yokmuş ya :)
Yada bizim diğer kullananlar çok şanslı hehehe :D
Ayrıca bozuk maflarınızı uygun fiyatlara geri alınır :)
valla benımkı sanssızlık oldu heralde orjınal hks ıle bozduk bız.aem afr yı sapıttırmaz sadece bır mıktar basıncta dusus olur.
ben toplasan farklı zamanlarda 3-4 gun kullanmısımdır fıltresız , hadı maf ı gectım turbonun pallerını kırdıgım bıle oldu.bana soylesene kımmıs aylardır fıltresız gezen merak ettım.
flexamin
24-03-2011, 08:24
basınçta ne kadar düşüklük olur ?
bende 1-1.5psi civarında düşüş oldu, simotadan aem'e geçince
abi sende şans yokmuş ya :)
Yada bizim diğer kullananlar çok şanslı hehehe :D
Ayrıca bozuk maflarınızı uygun fiyatlara geri alınır :)
ya sen benım sansı bosverde aylardır fıltresız gezenler kımmıs onları soyle bı goruseyım ben :) merak ettım nasıl bınıyorlar hıc sorun olmadan.
hafta sonu uygulamayı yapıp resmini çekerim :)
bide kullandığımda fark oldu mu olmadı mı onuda belirtirim :)
faydası olur ama fark var yada yok demek o günün pikolojisine kalmış bi durum gibime geliyor :)
flexamin
24-03-2011, 22:25
faydası olur ama fark var yada yok demek o günün pikolojisine kalmış bi durum gibime geliyor :)
yok yok 1 günlük kullanımdan sonra değil ;) bir kaç gün kullanıp gözlemledikten sonra fark oldu yada olmadı derim ;)
Kaputu del, ver filtreyi atmosfere :D
flexamin
25-03-2011, 19:23
Kaputu del, ver filtreyi atmosfere :D
ehuehe :D abi msn de konuştuğumuz gibi :D yakında öle yaparım :D bu hızla gidersem:D