Orijinalini görmek için tıklayınız : e39 530i sanzıman sorunsalı
Beyler almayı dusundugum bır arac var ancak sahıbı olan eleman sanzımandakı bı sıkıntıdan bahsettı vaktı olmadıgı ıcın goturemıyormus.sorun su arac bazen "d" ye alınca gıtmemekte ısrar edıyor sankı 5. vıtese atıp gaza dıbıne kadar basmıssın gıbı oluyormus.yanı ılerlemek ıstemıyor. aynı seyı bı kac kere de "r" ye alınca yapmıs.
bır ıkı kısıye sordum sanzıman yagından yapar dedıler.??? sıkıntı ne olabılır bı el atın...
Eray Yümsel
29-03-2011, 01:05
yüksek ihtimal yağdan reiz
timucintt
29-03-2011, 01:10
Yağdan olsa hiç doldurmaz Tünay.... viteste hiç gitmiyorsa yada devir çevirip gidecek gibi oluyor ama az gidiyorsa kavramaları bitmiştir yada araç soğukken yürüyor ve ısınınca doldurmamaya başlıyor ise iç selenoidlerin bulunduğu main valve beyninin içindeki yayları ve selenoidleri işlevini yitirmiştir... geri viteste bazen kavramıyorsa yada vuruntulu geçiyorsa geri vites senkromencindendir veya senkro yoksa geri vites balataları aşınmıştır....
ama tabiki yapda eksilme varsa elbetde şanzıman o zamanda doldurmaz... yağını kontrol edip tekrar test etmek lazım.. ama sanmıyorum yağ ile düzelsin...
yüksek ihtimal yağdan reiz
banada oyle gelıyor benım eskı e36 da da benzer sıkıntılar vardı. yagı degıstırmıstım gecmıstı.:confused:
Eray Yümsel
29-03-2011, 01:14
aynı problemi 730 da yaşadım ben ondan söliyom tümuçin yağı değişince geçti muhtemelen buda ondan
timucintt
29-03-2011, 01:15
inşallah abi umarım yağla kurtarır... korkuyorum bu otomatikleden çünkü :D
Eray Yümsel
29-03-2011, 01:18
kankacım şanzıman yağıda pahalı he bilgisi olsun arkadaşın :D filtresi falanı filanı baya bi bayılmıştık pederin arabaya zamanında :D
Yagdan olma ihtimali dusuk Sanziman modülünden kaynakli bir durum gibi gozukuyor. Verileri ECU'ya iletmiyor olabilir. Eger durum boyleyse cikmasi 700-800 sifiri da 1500tl.
konvektor baglantısında yuksek kayma acık bloke edıldı.
vites denetimi4
arızalarını verıyomus????
1000-1300 lira sikismis kankacim onun arasina :D
aynisi basima geldi 1700 parca+iscilik odedim S6`da gecen sene :) geri vitese geciyodu gitmiyodu araba ya azcik yada hic gitmiyodu :) eger araba sendeyse vakit kaybetmeden gotur baska yerlerede zarar vermesin.bide ozel sanziman servisi vs biyer bulabiliyosan cok daha iyi olur.sadece sanzimanla ugrasan bi dukkana yaptirman.kolay gelsin
CasabLanca
29-03-2011, 14:43
Tünay aracı nereye götürdün bilemiyorum ama otomatik şanzıman üstüne işin ehli olan tuna garajı öneririm