Orijinalini görmek için tıklayınız : Peugeot 106 GTI & Honda Civic VTI [Stock]
overblack
11-10-2007, 18:48
nıye 500 mtre denedınızkı:)
iki ışık arası denk geldi. ;)
98 yılında denemiştik...Vti sadece 98 kmdeydi :D 106 geçmişti :) Ama Rodajdan sonra 106 ya 1 boy :)
peugeot yada diger markalar kucuk araba cıkartmaya calısırsa calısınlar 106 bu sınıfın son arabası.
peugeot yada diger markalar kucuk araba cıkartmaya calısırsa calısınlar 106 bu sınıfın son arabası.
mağlesef öle :(
trperformance
27-10-2007, 01:20
hemen hemen tum mesajları okudum clasik oldu adanada 10 tane vti var ben bunların 3 nu cok rahatlıkla rolde dragda hepsinde geciyorum keske adanada diilde ankara yada istanbulda olsaydım alayına 106 derim hıı bu arada civic ler cok ya herkes sewior ama unutmayın 106 malesf gecior
bide size bir kac ay oncesinden bir video 106 vs vti sedan
http://www.youtube.com/watch?v=VM-TfXblhiE
en onemlisi bizde 2 aracvar biri 106 gti biri honda civc sedan
Almanci Tane-R
27-10-2007, 06:59
bu iki araç birer şah eser yani efsanedir
gelmez bir daha :(
Arabadan arabaya değişir. Bahsettiğiniz arabalar 7-8 yaşında arabalar.Stock ve modluyu da geçtim.Üzülmüş ve motoru yorulmuş bol bol kesicide kullanılmış bir VTI ile bakımlı bir VTI arasında bile fark var. Bu iki VTI bile kafa kafaya gitmezki , ve sürücü de önemli bi faktör
ne VTI ve 106 , en güzeli canlı canlı test edeceksin , o sonuç sadece o iki araba ve sürücüler için geçerli olacak.
hemen hemen tum mesajları okudum clasik oldu adanada 10 tane vti var ben bunların 3 nu cok rahatlıkla rolde dragda hepsinde geciyorum keske adanada diilde ankara yada istanbulda olsaydım alayına 106 derim hıı bu arada civic ler cok ya herkes sewior ama unutmayın 106 malesf gecior
bide size bir kac ay oncesinden bir video 106 vs vti sedan
http://www.youtube.com/watch?v=VM-TfXblhiE
en onemlisi bizde 2 aracvar biri 106 gti biri honda civc sedan
mustafa sana inanmıyorum ya koya koya bu vıdeoyumu koydun
senın arabanda komple egzos chıp fıltre bılmemne var
o araba 170km boyunca vtec acmamıs azına kadar standart bıtık lastıklere sahıp ayrıca.
dynoya soksan 140hp verir...
işte anca böyle geçiliyor zaten, bende bugüne kadar çok 106 geçtim-geçildim..ama herşeyleri ile standart iki aracı çok defada denedik 106 geçemiyor!!
trperformance
27-10-2007, 14:53
senin acılmamıs dedin arabayı kapak yapılmıs ve ii sıkı giden arabayı gecti + filitreli sc352 i de gectim elimde olsa onun videosunu da koyarım kamer merak etme varsa vtec in getir de onu da gecim
trperformance
27-10-2007, 14:55
+ sn 474 de mugen ust kapaklı hemen hmen dolu arabayıda gecior +
neden draglarda vtec yok ya ben hiç gormeirum atmosferikde kral da pasa da 106 dır (nokta) :)
senin acılmamıs dedin arabayı kapak yapılmıs ve ii sıkı giden arabayı gecti + filitreli sc352 i de gectim elimde olsa onun videosunu da koyarım kamer merak etme varsa vtec in getir de onu da gecim
hayır kapagı fln yapılmadı.sdece emme manıfoldu tam acılmıordu onu yaptırlar oda bu yaptıgınız dragtan sonra oldu ha buarada senın arabadakılerı eskık yazmısım
motorda kapak taslama godze segman 8250 lik super chip
1359 ayna mahruti 0,6 barlık valbro benzin pump
peki getiricem ama korkup kaçmak yok :)
HaLuK-35
27-10-2007, 15:39
dun gece denedik daha 106 tamamen std olduğu zaman bi yere kadar dayanmaya calışıyo,vtec hızlar yukseldkce alıyo,gercek ve mantıklı olan da bu..;)
dun gece denedik daha 106 tamamen std olduğu zaman bi yere kadar dayanmaya calışıyo,vtec hızlar yukseldkce alıyo,gercek ve mantıklı olan da bu..;)
kesinlikle kardeşim ;) :icon_tup:
haluk baska vtı la denedınızmı dun gece... full stock olanlar vardı sedan fılan??
M_PROJECT
27-10-2007, 17:40
+ sn 474 de mugen ust kapaklı hemen hmen dolu arabayıda gecior +
neden draglarda vtec yok ya ben hiç gormeirum atmosferikde kral da pasa da 106 dır (nokta) :)
oo sen 99 2001 yillari arasina sikismissin :D mugenin kapagimi varmis :D draglarda vtec goremedin mi http://www.youtube.com/watch?v=RPFKWK72yG4 buyur 3 sene boyunca hic bir yenilgisi olmadi turkiye sampiyonu oldu kendi sinifinda. ayrica bu araci hic bizaman bi 106 gecemedi birkere saxo gecti ankara yarisnda oda cok samimi oldguumuz bi arakadasimiz di okadar. sen nerelerdeydin bu zman diliminde . kral da pasada bu iste belli olmaz ama sunu bil senin gidecegin yer 140 150 max hp olarak vti in gidecegi yer atmosferik 250 ve ustu . uzgunum ama bi yere kadar 106 gusel gider okadar
of hala bitmedi şu civic 106 tartışması ah ah :D arabalar bitti piyasada az kaldı hala kim kimi geçer :D valla ben hepsini geçerim ne diim :D varsa engelli koşucak gelsin bana antreman yapalım :D hahahhaa
haluk baska vtı la denedınızmı dun gece... full stock olanlar vardı sedan fılan??
ahh be standart 106 oldugunu bilseydim benim tmmem stok arabamı getirebilirdim:)
haluk hangi hızlara kadar dayanıyor?
ahh be standart 106 oldugunu bilseydim benim tmmem stok arabamı getirebilirdim:)
haluk hangi hızlara kadar dayanıyor?
abicim seninkide nasıl stocksa öle kalıntılar var herhalde b20 den:D
alperın dediği 4 boy fılan olmuş ama nasıl sayıosa önden anlamadım:hahaha::p
oo sen 99 2001 yillari arasina sikismissin :D mugenin kapagimi varmis :D draglarda vtec goremedin mi http://www.youtube.com/watch?v=RPFKWK72yG4 buyur 3 sene boyunca hic bir yenilgisi olmadi turkiye sampiyonu oldu kendi sinifinda. ayrica bu araci hic bizaman bi 106 gecemedi birkere saxo gecti ankara yarisnda oda cok samimi oldguumuz bi arakadasimiz di okadar. sen nerelerdeydin bu zman diliminde . kral da pasada bu iste belli olmaz ama sunu bil senin gidecegin yer 140 150 max hp olarak vti in gidecegi yer atmosferik 250 ve ustu . uzgunum ama bi yere kadar 106 gusel gider okadar
106 nın gideceği yer 140 150 deıl 175 180 desek daha ii olur:cool:
vti 250 1.6:eek:
M_PROJECT
27-10-2007, 18:42
vti icin hacim belirtmedim gerek 1.8 stroker gerek 2.0 ile alabilirisn gusel parca ayar la ve nakitle. kactane 180 vermis 106 var? olsun olsun 160 165 dir ust limiti . pek bisi farketmez bu konu coktan bitti kapandida iste arada bi cikio birileri yeni vti yada 106 sahipleri gecerim gecersin al bastan. ornegi orda 3 sene ust uste sinifinda sampiyon oldu 3 sene kimse bi 106 yapamadimi yapilamazmiydi olurdu neden olmasin . ama sokakta binemeyecegi aarabayi cogu kimse yapmak istemez
peki bir soru:)
İlk çıkan 1.9 gti mı yoksa 106 gti mı?
vti icin hacim belirtmedim gerek 1.8 stroker gerek 2.0 ile alabilirisn gusel parca ayar la ve nakitle. kactane 180 vermis 106 var? olsun olsun 160 165 dir ust limiti . pek bisi farketmez bu konu coktan bitti kapandida iste arada bi cikio birileri yeni vti yada 106 sahipleri gecerim gecersin al bastan. ornegi orda 3 sene ust uste sinifinda sampiyon oldu 3 sene kimse bi 106 yapamadimi yapilamazmiydi olurdu neden olmasin . ama sokakta binemeyecegi aarabayi cogu kimse yapmak istemez
ayrıca direkt b16a2'den 220+hp güç alanlar mevcut yurtdışında strokerla daha da fazla alınıyor ;)
o yıllarda neden benım dediğim tarz bı 106 yapılmadı bılmıyorum hepsi standart donanım pt 52 lıydı...:)
emme manıfoldları,thorttelar pt 54 vs ne zmn cıktı bılmıorum ama o şekıldekı 106 rahatlıkla 180+ görur... benım bildiğim izmirde var başka bilmıorum...
peki bir soru:)
İlk çıkan 1.9 gti mı yoksa 106 gti mı?
ömer temız 1.9 gti ın 106 yı alacağı sölenıyor.. benim pek deneyımım yok bu konuda:p
M_PROJECT
27-10-2007, 22:19
o yıllarda neden benım dediğim tarz bı 106 yapılmadı bılmıyorum hepsi standart donanım pt 52 lıydı...:)
emme manıfoldları,thorttelar pt 54 vs ne zmn cıktı bılmıorum ama o şekıldekı 106 rahatlıkla 180+ görur... benım bildiğim izmirde var başka bilmıorum...
o doneme ait 2 3 tane 54 lu makina biliorum . sunu hep solemisimdir ciddi anlamda atmosferik bi 106 hic yapilmadi denendi bi cok kez yurumedi yada bi iki yarislik arabalar oldular. 54 kolay bisi diil bide mekanik iticiler felan zaten 106 ninda cok bi parcasi yok suan belki custom felan ciakrirsinda gerek yok 10 binlerce dolar harcarsin alcan guc sinirli .
evet orda haklısın.. ciddi uras gerektırıyor bi yerden sora ama değiyor...
örnek bu 106 az buz dolu deildir:)
http://www.youtube.com/watch?v=65eOk1hOTbo
pt54 lere felan gerek yokki 180 hp ler için. 175 hp atmosferik 206 1.6 lar olsun. 307 1.6 lar olsun örnekleri var. yunanistanda çok örnek var 170 üstü 1.6 peugeot lara.
M_PROJECT
28-10-2007, 01:00
evet orda haklısın.. ciddi uras gerektırıyor bi yerden sora ama değiyor...
örnek bu 106 az buz dolu deildir:)
http://www.youtube.com/watch?v=65eOk1hOTbo
degiyo degmesinede iste caddede binmek lazim yani yarislik araba yapmak istiosan dokersin parani yaparsin. zamaninda yarisan cogu vri sahipleri gunlukte araclarini kullaniyorlardi. aybek ksk tolga stp selcuk hepsinin cok gusel araclari vardi hepside sezon kovalarken arabalarini gun icindede kullaniyorlardi . ciddi 106 yapilcaksa bence gozden cikaricaksin ve sadece yaris larda kullanicaksin .
biliyorum bu araci izmirde gusel 106 lar oluyodu . guclu ama gecilmez deil tabi .
degiyo degmesinede iste caddede binmek lazim yani yarislik araba yapmak istiosan dokersin parani yaparsin. zamaninda yarisan cogu vri sahipleri gunlukte araclarini kullaniyorlardi. aybek ksk tolga stp selcuk hepsinin cok gusel araclari vardi hepside sezon kovalarken arabalarini gun icindede kullaniyorlardi . ciddi 106 yapilcaksa bence gozden cikaricaksin ve sadece yaris larda kullanicaksin .
.
:icon_tup:
pt 52 de sehır içi sorun yokda fazla, ustu sakat:)
M_PROJECT
28-10-2007, 01:08
52 13.59 komple egzoz cip tadindan yenmez valla sehir icinde uehhu ben 106nin o ilk gaz tepkisine hastayim
aynen çok güzel alıo;)
sehir içi saka makınesı....
trperformance
28-10-2007, 01:33
alla alla ya bizde su anda 4 tane 106 gti var ayrıca madem o kadar saglam vti vardı bu sene bastas ın beyaz 07 plakalı olan 106 sını neden kimse gecemedi crx vtec ler ??
ayrıca bizdeki 106 01 gu 106 2001 180 hp pt 51 280 280 colombo 13 59 port polish benzin regulatoru cihp ayarlı kasank forget piston cukurova mahali drag sampiyonu neyse uzatmanın anlamı yok biz gti ile dioruz dragda her zman her yerde 106 yada saxo vti ların uzerinden atlar
M_PROJECT
28-10-2007, 01:48
180 cikardigin dyno kagidini bi koysana buraya .sen verdigim videoyu bi izle erkan bastas in izmitte bi goruntusu var ayni kareye sigmislarmi 180 metrede bak ole yorumla . atlar hopla sidik yarisini biz coktan biraktik bi kosede sende 1 yada 2 sene sonra vti aldigin zaman birakirsin sonrada bu postlarina gulersin :)
forget piston
anbilivıbıl krank
inkredıbıl şanzıman
forget piston
anbilivıbıl krank
inkredıbıl şanzıman
Terim hataları var,
*forcıt
*grankh
*şanzümen
VeNoM_35
28-10-2007, 02:17
forget piston
anbilivıbıl krank
inkredıbıl şanzıman
ahaha çok iyidi:D
trperformance
28-10-2007, 14:00
180 cikardigin dyno kagidini bi koysana buraya .sen verdigim videoyu bi izle erkan bastas in izmitte bi goruntusu var ayni kareye sigmislarmi 180 metrede bak ole yorumla . atlar hopla sidik yarisini biz coktan biraktik bi kosede sende 1 yada 2 sene sonra vti aldigin zaman birakirsin sonrada bu postlarina gulersin :)
ben sana ruhsat fotokopisini gonderim orada yazıor
gerci ilanında da yazıor
http://www.sahibinden.com/hodri_meydan_WQQaXQQ4208336WQQpXQQdisplayitem?
vti iyi araç gti da iyi araç. birisi süper diğer tu kaka değil. ama insanların sende seneye vti alınca görürsün gibi birgün gerkez xxx takım taraftarı olucak tarzı yazılara çok gülüyorum. :) misal benim birgün değil hiçbir zaman vti'ım olmayacak :)
ben sana ruhsat fotokopisini gonderim orada yazıor
gerci ilanında da yazıor
ruhsata ben sana 400 hp yazdirim istiyorsan yasal yollarla :D:D:D:D:D
ADMISE R1
28-10-2007, 16:52
Aracım tamamen stock headers filtre egsozlu vti ı 1.2. ve 3. viteslerde 3 boy kadar geçtim ama turşuydu 160 170 lere kadar 106 her türlü önde ama uzunda vtec alır....
hala ama halaaaaaaa bu konu tartısılıyor.....tum fanatık arkasalara burdan seslenıyorum....arabalar arasında fark var sen vtecınle 106 gecersın sonra baska 106 gelır senı gecer yada tam tersı yaw sunu bı kabul edın yaw...sen vtec gecmıssın tum vteclerı gecersın vtec yurumez yada tam tersı....wallaha bokunuzla oynuyosunuz ya bırı 160 bırı 120 tak egzosu fıltreyı benım araban sole benım arabam bolr asın artık yaw bunnarı....
trperformance
29-10-2007, 15:54
bu kavga uzar gider ...
atmosferik olarak benim bildiğim 07 cbk 01 draglarda ki emrah abinin arabası hatta o zaman lar 07 vy vtec vardı bayaği bi rekabet içindeler di ve hep te 106 alıyodu...
M_PROJECT
29-10-2007, 17:05
vti iyi araç gti da iyi araç. birisi süper diğer tu kaka değil. ama insanların sende seneye vti alınca görürsün gibi birgün gerkez xxx takım taraftarı olucak tarzı yazılara çok gülüyorum. :) misal benim birgün değil hiçbir zaman vti'ım olmayacak :)
bi takim taraftarligim yok olsaydi zaten suan hondaya binerdim . ben sadece neyin ne oldugunu biliyorum okadar.
ruhsat konsuuna gelince istedigin gucu yazdirabilirsin ruhsata. hem ruhsatlami arabanin gucu olculuyorda bunu ornekledin anlamadim .
benim ruhsatta 118 hp. yazıyor :D
trperformance
29-10-2007, 22:07
kv yazar hp yazmaz bizde hondada 66 kv yazıor ama 90 hp ye denk gelior
bu araba zaten istenbul sampiyonuydu sora bursa şimdide adanada
bende civic var ve KW yazmiyor ruhsatta?
ben sölim eski arabamla EŞİT ŞARTLARDA hicbir 106 ya gecilmedim:) bakın gene ılımlı yazdım ehehe:)
hehe gülüyorum sadece murat :) konu açılalı baya olmuş sende uzun bi süre önce yazmışın ama yazmadan yapamıcam..
he bi de filtre-egzoz şartlar için konuşuyorum iki araç içinde çok defa denendi..
Dragta 106 gti çok rahat alıyor
Rolling te 200 kadar gene 106 gti önde 200 den sonra vtec alıyor
bir çok defa denedik gördük ne benzinler yaktım bunun uğrunda :D
özür dileyerek bir şey sorucam, ilanı yazan siz misiniz?
allahınızı severseniz , o kadar modifiye yapıyorsunuz, arabalarla içli dışlısınız,
yakında Adana'da otomotiv sanayii'nden başka birşey olmadığını düşüncez ama
neden ilanda hiç birşey doğru olarak yazılmamış.Yabancı kelimeleri geçtim, türkçeleri
bile doğru yazmamışsınız.En azından yaptığınız modifiyenin ne olduğunu tam olarak bilin
yahu.
Bi de adminlere sorum olucak, foruma block koyamıyor muyuz? 106 vs. Vti konusu artık açılamasın.
"Olmaz kardeşim açmıyorum bu karşılaştırmayı!!..." uyarısı versin :D
Senelerdir aynı kavga, modifiyem,hondam vs. vs. hep aynı tartışma yüzlerce binlerce kez yapıldı.
Her araba birbiriyle aynı değilki.İki std. vti'ı dynoya sokuyorsun biri 158 veriyor diğeri
148 veriyor. Aynı olay 106 içinde geçerli. Fanatizm'den öteye gitmiyor kavgalar.
Yukarda birisi çok güzel yazmış. Vti'ını yeni alan veya Gti'ını yeni alan soluğu güncel
olmayan karşılaştırma konularında alıyor. Yok işte "benim aracım ortadoğu ve
balkanların en temizi, alayınızı yerim, üstünüzden zıplarım." , "yok efendim o öyle
olmaz gel işte tarih bu saat bu, kapışalım." vs vs... Senelerce aynı yemeği yemekten
bıkmadık, usanmadık. Tahminimce bu saatten sonra da vazgeçmeyiz.
hehe gülüyorum sadece murat :) konu açılalı baya olmuş sende uzun bi süre önce yazmışın ama yazmadan yapamıcam..
yaz yaz ilgilenir belki:D
M_PROJECT
30-10-2007, 00:39
kv yazar hp yazmaz bizde hondada 66 kv yazıor ama 90 hp ye denk gelior
bu araba zaten istenbul sampiyonuydu sora bursa şimdide adanada
kw hp istiosan atgucu istiosan adam gucu istedigini yazdirim ben sana oraya sen hala 180 beygirin mantikli bi aciklamasini vermedin farkindaysan neyse vermede zaten Efenin de dedigi gibi uzadi bu konu kilitlemek en iisi ikiside araba ikiside ayginizi yerden kesio size zevk veriosa mutlu ediosa sorun yok . karsilastirmak isteyen forumu aratsin hatta forumlari aratsin heryerde avr nasilsa.
Bu konu arttık bıkkınlık getirdi,
Bir daha açılmaması tavsiye olunur.