Orijinalini görmek için tıklayınız : Inducer ve Exducer hakkında bilgi
http://www.turbobygarrett.com/turbobygarrett/images/tech_center/tech_102/tech102.gif
turbin ve kompressor göbeği ölçüsü oldugunu biliyorum.
bi kaç sorum olucak abilerim
Her hep aynı ölçüdemilerdir? yoksa turbin komp arasında fark olabilirmi?
Eğer öyle değilse Inducer büyük exducer küçük olursa ne olur? Ve ya tam dersi bişey
olsa ne olur?
Cevaplar içinden şimdiden teşekkürler.
genelinde fark olur
inducer havanın ilk girdiği çap, exducerda çıktığı çaptır alsında
turbinle kompresör birbirinden farklı olur, belirli orana göre çalışması gerekir, buda senin yapacağın turboyu kullanacağın yerle alakalıdır.
bir takım örnekler versene abi? otomobil motoru gemi motoru v.s :)
şöyle mesela, basınç oranını bir kenara bırakarak,
birinde havayı basınçlandırıp motora verip kullandıktan sonra diğerinde atık gazın üzerindeki enerjiyi kullanıyorsun
gemi vs yerine şöyle diyebiliriz aslında
dragda kullandığın bir turboyla time attack yada günlük kullanacağın turbo aslında birbirinden farklıdır
inducer komp için genelde exducerdan küçük olur bire bir olan çok çok az pal gördüm ama bu tip içten yanmalı motorlarda kullanıldığını görmedim
turbinde ise atık gazla ilk karşılaşan inducer olduğu için onun çapı daha büyük olacaktır exducerdan, oda belirli oranda büyük olabilir bu senin kullanacağın yer için önemlidir, kanat açıları eğimi sayısı, turbonun nasıl davranacağını belirler az çok
drag makinesinde üst devirleri daha iyi kullanabilmek için daha büyük turbin çapına housingine sahip turbo kullanırsın mesela, günlük vs için bu alt devirlerde iyi olmayabilir o yüzden daha küçük çaplar ideal olabilir
egeturbo
02-04-2011, 08:18
kullanıldıkları yere göre farklılıklar var yüksek performanslı araçlarda düşük devirli motorlarda kamyon otobüs arabalarda hep farklılıklar vardır.
Örneğin marin turbolarında kanat sayısı azdır ve kanat üst çaptan ufak alt taban büyüktür.Ve kanat oldukça basıktır diğer tip kanatlara göre daha alçaktır.