Orijinalini görmek için tıklayınız : Esp Donanımı Hakkında
Bugun iş arasında volkswagen Eskihisar(ankara) showroom'daki araçlara bakıyordum... 1.2 TDı bluemotion diye bir Araç gelmiş Polo 5 kasa (6r) Yanlız benim aracım 1.6TDı olmasına Rağmen ESP yok.. Fakat Bu araç Arkalarda Kaliper (Kampana vardır araçta )Olmamasına Rağmen Esp sistemi var Merak Ettiğim Esp sistemi Sonradan upgrade Yapılabilirmi ? Garip geldi... Paylaşmak Ve Sormak İstedim Esp benim için Sorun değil hatta olduğundada iptal ederim sawrulmak hoşuma gidiyor :D
Saygılar iyi Forumlar
tdipower
08-04-2011, 19:30
ramazan başka işin yokmu senin ya :D esp sonradan eklenirmi hiç
Kanka Bence Eklenebiir.. Yaaa altı üstü program Yağmur Sensörü nasıl sonradan eklenebiliyor :))
Kampana olması ile ESP nin ilgisi yokki. Eğer bir şekilde kampananın geç response vermesini engelleyebilmişlerse ESP uygulanabilir.
ESP sonradan takılırda kasmaya değermi emin değilim. Zira değişmesi gereken parçaların maliyeti olayı anlamsızlaştırır. Ancak VW nin sonradan bu tip bir şey yapacağını sanmıyorum. 10 sene kadar önce klima standart oldu. 5 sene falan öncede ABS nin standart olması gerçekleşti. Şimdi sıra ESP de.. Yavaş yavaş hepsi ESP li olacak..
volkswagenin almanya'da sattığı araçların tamamında ESP zaten Standart :( TR paketi en full olanı alsan bile kampana cıkabiliyor yurtdışında bu bile yok :( ben anlayamadım gitti zaten... Bu Almanları...
Tr standartlari belli bizi ucuz araba alici yerine koyiyolardir
volkswagenin almanya'da sattığı araçların tamamında ESP zaten Standart :( TR paketi en full olanı alsan bile kampana cıkabiliyor yurtdışında bu bile yok :( ben anlayamadım gitti zaten... Bu Almanları...
Bu durumu almanlarla genellemektense doğuş grubu sendromu olarak nitelendirebiliriz :)
Bence esp her araçta olmalı.. ama açma kapama olayını çözmeleri lazım :D Mesela c4'te kapattığınız zaman 50'km'den sonra kendi otomatik açılıyor..
Ama şu bi gerçekk..Esp hayat kurtarabiliyor bazen..
esp sonradan takılabilir.muhtemelen abs beyninin falan değişmesi gerekecektir ancak çıkma parçalarla mantıklı olabilir...
bu arada astra h'a sonradan takan biliyorum.2bine yakın bir rakama çıkıyor sanırsam
ProTuner
13-04-2011, 02:16
Sonradan takılabilir ama maliyeti baya bi tuzlu olur ww nin işçiliğide hesaba katılırsa..
Polo Bluemotion, ilginç bir araç. Dış görünümü, donanımı... Ama dedikleri kadar az yakmıyor.
dreksiyon sisteminin fren merkezlerinin değişmesi gerekir herhalde.. birde fazladan bir beyin