Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Methanol Yardım.. ?

ErBAY
12-04-2011, 18:23
Arkadaslar Leon cupra aracıma methanol takmayı dusunuyrum ama fazla bılgım yok methanol hakkında + ları - lerı nedir ? Birde fiyat aralıgı kafamı karıstırmıs bulunmakta 300 TL diyende var 500'de 1200 $'da fıyattada bılgılendırırsenız sevınırım. Tesekkurler.

arfy
12-04-2011, 20:05
izmirden biri satıyordu güzel fiyata

ef186
12-04-2011, 20:07
Arkadaslar Leon cupra aracıma methanol takmayı dusunuyrum ama fazla bılgım yok methanol hakkında + ları - lerı nedir ? Birde fiyat aralıgı kafamı karıstırmıs bulunmakta 300 TL diyende var 500'de 1200 $'da fıyattada bılgılendırırsenız sevınırım. Tesekkurler.

otomobilde neler var extra olarak meth ihtiyaci neden dogdu acaba ?

MR2
12-04-2011, 20:12
halil abinin acurada var bide ona sorun

arfy
12-04-2011, 21:02

eğer sökülmediyse cooler , pompa , egzos , filtre ,dv , yazılım var(dı) en son

F.Esen
12-04-2011, 21:04

ewet araçta sökülen hiç bişi yok dediğiniz gibi hala

ef186
12-04-2011, 21:07

ewet araçta sökülen hiç bişi yok dediğiniz gibi hala

ozaman gerekli olabilir daha cok guc cekmek acisindan ...
Cok anlamiyorum diyince bende ilk parca olarak meth kullanmak isteniyor gibi dusundum :D

EmiR'
12-04-2011, 21:37

Methanol kit aracınızın daha sağlıklı çalışmasını sağlıyor ve performasnlı, Tr'deki benzinin kalitesiz olduğunuda düşünürsek aracının stock hali olsa bile avansı kısıo buda aracınızın fabrika verilerinin altında bi performansa yol açıyor, %50 methanol ve su karışımı ile hem oktanın yükseliyo suyla birliktede soğumana yardımcı oluyor, alıcaksanız aquamist hfs-3 tercih etmenizi öneririm bu kitin bana göre hiçbir eksisi yok, ben şuan kullanıyorum sormak istediğiniz bişey varsa yardımcı olabilirim:)

gökberk
12-04-2011, 21:40
Methanolun litresi ne kadar ve de nerden temin edilebilir ?

McS_R53
12-04-2011, 21:40
%50 %50 kullanırken dikkat edin depoda fazla kalmamasına yoksa karışım %100'e dönebiliyor.

ef186
12-04-2011, 21:43
ethanolle methanolude karistirmayin onunda sonu kotu oluyo :D

yasarım
12-04-2011, 21:47
Methanolun litresi ne kadar ve de nerden temin edilebilir ?

yaklaşık 6 tl gıbı bı fıyatı var gercı fıyat farklılık gösterebılıyo
tanıdık bı eczacın varsa kımya depolarından temın edebılır :D

gökberk
12-04-2011, 22:25
İşte mevzu tanıdıkta sanırsam...
Yoksa direk labaratuara işte kimya depolarına gidip alamıyoruz değil mi ?

F.Esen
12-04-2011, 23:56
Methanol kit aracınızın daha sağlıklı çalışmasını sağlıyor ve performasnlı, Tr'deki benzinin kalitesiz olduğunuda düşünürsek aracının stock hali olsa bile avansı kısıo buda aracınızın fabrika verilerinin altında bi performansa yol açıyor, %50 methanol ve su karışımı ile hem oktanın yükseliyo suyla birliktede soğumana yardımcı oluyor, alıcaksanız aquamist hfs-3 tercih etmenizi öneririm bu kitin bana göre hiçbir eksisi yok, ben şuan kullanıyorum sormak istediğiniz bişey varsa yardımcı olabilirim:)

Emir aramıza hoşgeldin tekrar kanka :) buarada methanol konusunda yardımın lazım evet :)

levent
13-04-2011, 00:10

+ olarak;
Dinamik sıkıştırmayı arttırır, turbonun daha soğuk kalmasını sağlar...egt yi düşürür.

ErBAY
13-04-2011, 00:12

Aracımda intercooler , bnzın pompası , yazılım , komple egsoz , dv , filtre bunlar mevcut. Hanı fazla bılgım olmadıgı ıcın konu acmak ıstedım bana meth. takmamım gereklı oldugunu söyledıler hatta motora yararı varmıs bnde dusunmuyor degılım smdı :)

CaNeR44
13-04-2011, 00:17

bi tanıdığımız bu şekilde motorunu mafetmişti detay bilmiyorum baya masraf çıkarmıştı nedeni bu ikisini karıştırması olabilirmi

ErBAY
13-04-2011, 00:18

Bılgıler ıcın tesekkurler :icon_tup: aquamist ile aem arasında ne fark var pekı:soru: ?

EmiR'
13-04-2011, 00:40
Emir aramıza hoşgeldin tekrar kanka :) buarada methanol konusunda yardımın lazım evet :)

Fiko senmisin kardeş :D

F.Esen
13-04-2011, 00:47
Fiko senmisin kardeş :D

Tabiki benim kardeşim kimi bekliodun :D

EmiR'
13-04-2011, 00:50
Bılgıler ıcın tesekkurler :icon_tup: aquamist ile aem arasında ne fark var pekı:soru: ?

Ne demek yardımcı olabilirsem ne mutlu :)
Şimdi bu sistem senin enjektöründen aldığı akımla çalışıyor aquamistte enjektörün nekadar işerse bu sistemde okadar meth işiyo
aem de böle bi durum söz konusu değil sabit ne ayarlarsan okadar meth basıyo bu durumda arabanın belli viteslerde boğulmasına sebep
bence aem alıcaksan hiç alma

E.Güleç
13-04-2011, 00:50
ergün panpa gel yarın yamacıma :D

EmiR'
13-04-2011, 00:51
İnanç yerindeyse bişey olmaz :)

BLuEBoY
13-04-2011, 00:56
İşte mevzu tanıdıkta sanırsam...
Yoksa direk labaratuara işte kimya depolarına gidip alamıyoruz değil mi ?

performans araçları hazırlayan yerlerde olabılıyo yada temin edebiliyolar :)

F.Esen
13-04-2011, 01:00

emre senin katkıyı ergün alınca arabayı bilmiomda ergün en az 5 bar basarak gider :D

ErBAY
13-04-2011, 01:00

Eğil Geliyorum pampa :D:D

EmiR'
13-04-2011, 01:02
Tabiki benim kardeşim kimi bekliodun :D

Vay aslan kardeşim benim profilden ayıktım :D

E.Güleç
13-04-2011, 01:03
emre senin katkıyı ergün alınca arabayı bilmiomda ergün en az 5 bar basarak gider :D

7 bar basmış şahitleri var panpamın :Deli: :D

Eğil Geliyorum pampa :D:D

gel eğ eğebiliyorsan kel hindi :D

ErBAY
13-04-2011, 01:06
7 bar basmış şahitleri var panpamın :Deli: :D

gel eğ eğebiliyorsan kel hindi :D

Ah be pampa hem gel dıyosun hem eğ eğebılıyosan dıyosun nasıl bı mısafır agırlamadır bu :D:D

E.Güleç
13-04-2011, 01:09
Ah be pampa hem gel dıyosun hem eğ eğebılıyosan dıyosun nasıl bı mısafır agırlamadır bu :D:D

kendini misafir olarak görüyorsan uğrama yanıma haberin olsun ;) m3 seni bekliyo bak otobanda hadi fazla bekletme sen onu şimdi :heyoo: :hahaha:

ErBAY
13-04-2011, 01:13
kendini misafir olarak görüyorsan uğrama yanıma haberin olsun ;) m3 seni bekliyo bak otobanda hadi fazla bekletme sen onu şimdi :heyoo: :hahaha:

Eyw pampa:D O m3 olayınıda hala unutmadım ona göre :D

Maxiboost
13-04-2011, 02:56
+ olarak;
Dinamik sıkıştırmayı arttırır, turbonun daha soğuk kalmasını sağlar...egt yi düşürür.

Şu iki olayin detaylarini dinlemek isterim :)

levent
13-04-2011, 03:35
biz dizel araçta kullanıyoruz egt yi düşürdü işin açığı bertan :) dolayısıyla turbonun daha az ısınmasına sebep oluyor diye mantıksal yürütme yaptık biraz, şişmesel gecikme de sözkonusu olunca böyle düşündüm ;)

Arenimo
13-04-2011, 11:54
Sanirim bunun bir selenoiti var ihtiyac duydugunda puskurtuyo peki istedgimiz zaman devre disi brakabiliyo muyuz yada ne biliyim motor metanole alisiyomu alisyosa kullanmazsak ne gibi bi etkisi olur mantiksal olarak yazin sicakta ayaga islak corap giymek gibi anlik serinlik dha sonra icerde bir hararete sebebiyet verirmi detanosyon olabilir mi bende suan aracimi yukluyorum ve metanol dusundugum bir urun piyasada aem var bide aquamist sanirim cok iyi oldugunu duydum ama firma isminden emin dglim

McS_R53
13-04-2011, 11:57
arenimo dediğin marka aquamist :)

cabriolet
13-04-2011, 11:58
Aren islak corap giymek ne demek kanka motoru bozarsin aman diyim direk circir :)

Arenimo
13-04-2011, 12:00
Aren islak corap giymek ne demek kanka motoru bozarsin aman diyim direk circir :)

Kanka benzetme anlaminda dedim mantik o cunki :) gecici bi serinlik dha sonrasi noluyo iste

Arenimo
13-04-2011, 12:01
arenimo dediğin marka aquamist :)

Aqua tuttu sus caktirma:) eski miniciyim bnde bv6599 sislideyim senin hangi araba?? Buarada

cabriolet
13-04-2011, 12:02
Serin sulardan kizgin kumlara atliyosun sonra kanka :)

sulhi
13-04-2011, 12:02
Şimdi bu sistem senin enjektöründen aldığı akımla çalışıyor aquamistte enjektörün nekadar işerse bu sistemde okadar meth işiyo
aem de böle bi durum söz konusu değil sabit ne ayarlarsan okadar meth basıyo bu durumda arabanın belli viteslerde boğulmasına sebep

methanolden boğulan araba gördünüz mü siz hiç ? ben yıllardır göremedım de..hle istanbulda hiç duymadım cok sattım ama daha bana kımse demediki sulhi; benım arabam methanolden boğuldu demedi..

sulhi
13-04-2011, 12:04
onun bi ayarı var, su barda acar ..şu barlarda spoon fazlalaşır..s

Arenimo
13-04-2011, 12:05
Serin sulardan kizgin kumlara atliyosun sonra kanka :)

Ozgur kanka iste mantik o daha sonrasi icin illaki icerde bi serin sulardan kizgin kumlara modu oluyo dye dusundum ama yanlis olabilirde

cabriolet
13-04-2011, 12:10
Kanka ayarli bisey zaten istedigin sekilde ayarla benim arabada 5 galonluk aem kit var bi sikintida olucagini sanmiyorum arabanin alkolik gibi methanol bagimlisi olmasi imkansiz :)

Methanol kitini almak kolayda icine koyucak methanolu bulmak zor yav :)

Arenimo
13-04-2011, 12:16
Kanka ayarli bisey zaten istedigin sekilde ayarla benim arabada 5 galonluk aem kit var bi sikintida olucagini sanmiyorum arabanin alkolik gibi methanol bagimlisi olmasi imkansiz :)

Artik eczane depo patlaticaz yapicak bise yok:)

Maxiboost
13-04-2011, 12:16
Sanirim bunun bir selenoiti var ihtiyac duydugunda puskurtuyo peki istedgimiz zaman devre disi brakabiliyo muyuz yada ne biliyim motor metanole alisiyomu alisyosa kullanmazsak ne gibi bi etkisi olur mantiksal olarak yazin sicakta ayaga islak corap giymek gibi anlik serinlik dha sonra icerde bir hararete sebebiyet verirmi detanosyon olabilir mi bende suan aracimi yukluyorum ve metanol dusundugum bir urun piyasada aem var bide aquamist sanirim cok iyi oldugunu duydum ama firma isminden emin dglim

ayarlanan şekilde püskürtüyor, ihtiyaç olan devirde, basınçta vs ayarlanırsa haricinde basmaz. Alışma gibi bir durumda olmaz :D methanolün hararete etkisi yoktur, yanma odasındaki anlık sıcaklığı düşürür şuanda nasıl methanol kullanmıyorken hararet yapmıyorsa kullanıp bırakıncada yapmaz :)

sulhi
13-04-2011, 12:27

oda var dostum ben aldığım zaman 164 litre varille alıyorum.

Arenimo
13-04-2011, 12:53
ayarlanan şekilde püskürtüyor, ihtiyaç olan devirde, basınçta vs ayarlanırsa haricinde basmaz. Alışma gibi bir durumda olmaz :D methanolün hararete etkisi yoktur, yanma odasındaki anlık sıcaklığı düşürür şuanda nasıl methanol kullanmıyorken hararet yapmıyorsa kullanıp bırakıncada yapmaz :)

Az cok biliyodum ama iste bilmemek ayip dgilden yola ciktim degerli bilgiler icin tesekkur ederimarabaya bide metanol masrafimida ekliyorum:D

utkuselamoglu
13-04-2011, 14:30
saf methanollen çalışan araçlarda hararete etkisi vardır. methanol injection ın coolant temp için büyük bi etkisi yok. 5 litresini 20 tl den alıyorum ben. ama daha ucuz yerlerde olaiblir hiç bir bilgim yok.

EmiR'
13-04-2011, 20:27
methanolden boğulan araba gördünüz mü siz hiç ? ben yıllardır göremedım de..hle istanbulda hiç duymadım cok sattım ama daha bana kımse demediki sulhi; benım arabam methanolden boğuldu demedi..

Ben duydum, gördüm ve yabancı forumlardanda birçok deneyim okudum ama hiç satmadım :)

Ufuk
13-04-2011, 20:35
Peki meth stock aracada yapılabilir mi? Zararı olur mu?

erh
13-04-2011, 20:41
ergun sakın...... ;)

Maxiboost
13-04-2011, 21:10

vallahi bende hiç denk gelmedim aem kullananlarda :) örnek verebilir misin boğulmayla ilgili? Hatta basina gelen bilgisi olan arkadaslarin yorumlarinida alalim

Aydın22B
13-04-2011, 22:49
suliii vallahi boğalmaktan kastı aquamıste gore daha zengın kalıyo demıstır emır ......

aquamist daha detaylı bi methanol kit king tir yani farkı anlatmaya gerek yok :)

Murat
13-04-2011, 23:53

atmosverik mi?

utkuselamoglu
14-04-2011, 07:30

stock bir araçta işine yaramaz abi.. silindir basıncın zaen stock arabada pompa benzinine göre ayarlı durumda.

Murat
14-04-2011, 09:22
stock bir araçta işine yaramaz abi.. silindir basıncın zaen stock arabada pompa benzinine göre ayarlı durumda.

dielim sıkıştırma 13 fln yüksek atmosverik :D kullanılmazmı,?

despe
14-04-2011, 10:04
dielim sıkıştırma 13 fln yüksek atmosverik :D kullanılmazmı,?

utkunun demek istediği, orjinal ecudaki avans değerleri pompa benzinine göre ayarlandığı için işine yaramaz :D

ama avansa müdahele edebiliyorsan meth sayesinde biraz daha avans verebilirsin. zaten sende biliyon bunu :D

palamut
14-04-2011, 10:15
ben direk methanolle çalıştırmayı düşündüm litresi benzinden 20 kuruş kadar ucuza geliyo diye ama tüm benzin hattını yenilemek pompayı değişmek yeni ems kurmak ve asıl büyük problem methanolde ideal afr nin 5e 1 olması tasarruf hayallerimi suya düşürünce vazgeçtim :)
sistem güzel en azından içiniz fazlaca kurcalanmış araçlarda bir adım daha rahat oluyor

Murat
14-04-2011, 11:20
utkunun demek istediği, orjinal ecudaki avans değerleri pompa benzinine göre ayarlandığı için işine yaramaz :D

ama avansa müdahele edebiliyorsan meth sayesinde biraz daha avans verebilirsin. zaten sende biliyon bunu :D

yok atmosverikde olmaz deniyordu da methanol. ondan şeyettim.:)