Orijinalini görmek için tıklayınız : VTI Kesiklik sorunu Sorunsalı
tuningcan
16-04-2011, 00:17
*Selam arkadaslar yeni almıs oldugumuz 98 vti da su sıkıntı olusmaya basladı su sıralar. normal devirlerde sürerken arabayı araba saniyelik gaz yemiyor duraksıyor 2 sn sonra tekrar gaz yiyor 200 mt. sonra tekrar gaz kesiyor ama vtec actıktan sonra (yuksek devirlerde ) herhangi bi sıkıntıısı sorunu olmuyor.
* Oksijen sensoru dediler degiştirdim yine aynı sorun , enjektorleri temizlet dediler temizlettim yine aynı sorun benzin filitresi ve benzin pompasından supheleniyorum ancak yuksek devirlerde neden kesiklik yapmıyor anlamıs degilim sizce neden olabilir ?
oksıjen sensorunu sıfır orjınalı ıle degıstırdın ve gecmedı mı? yoksa cıkma mı aldın? map sensorunu dene bıde.
Eray Yümsel
16-04-2011, 00:36
bujilerin bitmişsede böle bir problem yapabilir
avans ayarına bi baktır bence usta
tuningcan
16-04-2011, 00:44
oksıjen sensorunu sıfır orjınalı ıle degıstırdın ve gecmedı mı? yoksa cıkma mı aldın? map sensorunu dene bıde.
üstad sıfırıyla denemedim arkadasımın aracının ustundekini denedim ama sonuc alamadım yarın map sensorunude denerim sonucu yazarım ilgin icin tesekkur ederim
tuningcan
16-04-2011, 00:46
bujilerin bitmişsede böle bir problem yapabilir
Üstad Bujilerimde yeni degişti sanmıyorum bujilerden olacagını
tuningcan
16-04-2011, 00:47
avans ayarına bi baktır bence usta
Üstad subab ve avans ayarıda yaptılar ama malesef
Eray Yümsel
16-04-2011, 00:54
buji kabloların atlama yapıyo olabilirmi onlar ne durumda
tps ile ilgili bir sorun da olabilir.. tps nin voltajına sürekli bakabileceğiniz bir şeyler var mı ? beyin, vafc tarzı bir şey ?
KCANN_220
16-04-2011, 01:08
benzin filtresi yapmaz...ama pompa yapabilir...map sensörü olabilir....
Birebir aynı sorunu yaşıyorum.Tps sensörüm sıfır,
Bugün oksijen sensörü hatası verdi beyinden iptal ediyoruz sensörü hala inatla devam ediyor sorun.Yarın bi sağlam sensör takıp deneyecem umarım ondandır.Önce Siz çözerseniz bekliyoruz tecrübeleri :)
Arıza yakıyor mu ? Map sensörünü öncelikle bir kontrol edin fiş ve kablolarını temasızlık vs. gibi bir durum var mı , herhangi bir sıkıntı yoksa direk sensörü değiştirip deneyin.
Ateşleme elemanlarını kontrol edin derim geçen bi araba söktük tevzi makarası dans ediyordu. Distirbütor,Buji Kabloları kontrol
Oksijenin böyle bir kesiklik yapacagını sanmıyorum
Ve muhtemelen arıza ateşlemede
Etrafında başka vti ı olan varsa buji kablolarını deneyin
Map bu kesikliğe sebep olur ama üst devirlerdede devam eder
Distribtör kapağınıda kontrol edin çatlak olabilir.
kesinlikle miami + 5500
bobin, tevzi makarası bu sorunu yapar. özellikle distbtör içi tevzi makarasına bakın vidası çıkmış olabilir.
vtecturbo
16-04-2011, 09:41
muhtemelen distributor arızası.distrıbutorden beyıne kadar tesısatı ıyıce bı gozden gecırın ve saglam bı dıstrıbutorle deneyın.daha onceden ecu tesısatında kurcalanma olduysa muhtemelen kablolarda kopukluk temassızlık gıbı bırsey oluyordur.cok eskıden aynı arıza benımde basıma gelmıstı yalandan dıstrıbutoru degıstırdıler sora arıza beyıne gelen kablolardakı kopukluktan cıktı.
Oksijenin böyle bir kesiklik yapacagını sanmıyorum
Ve muhtemelen arıza ateşlemede
Etrafında başka vti ı olan varsa buji kablolarını deneyin
Map bu kesikliğe sebep olur ama üst devirlerdede devam eder
Distribtör kapağınıda kontrol edin çatlak olabilir.
Oksijen sensörü arabaya alt devirlerde müdahele ettiği için üst devirlerde araba direk haritadan devam eder. O yüzden en mantıklı çözüm burda oksijen sensörü gibi gözüküyor.Ama arkadaş denediği için diğer ihtimaller üzerinde duruyoruz.
Map sensörü bozuk veya kablolarında temazsızlık vs varsa bir geçiş anında beyin ile bağlantıyı keserse arabayı da keser. Ben aynı sorunu eski arabamda yaşamıştım.
Tevzi makarası kırık veya içerde ufak bir parça olabilir. Tevzi makarası kırık ise , bir süre belki araç sadece kesebilir. Daha sonra araba hiç çalışmaz veya çok zor ilerler.Kestiği devir üzerine sorunsuz çıkması zor bir ihtimal.Bobin de araba zaten hiç çalışmaz.
Arkadaşlarında dediği gibi ateşlemeyide gözden geçirmelisin.
can boş bi uğraş sizin orda ben ahmetede dedim getirin yaptırim sıkıntılarını diye :)
%99 tps aynı sorun basıma gelmıstı
%99 tps aynı sorun basıma gelmıstı
Kamer full throttle da neden herşey düzgün peki? Var mı bilgin?
%99 lu bir idda üzerine %100 benzin pompası diyorum. :) hatta benzin pompasının üzerindeki hortum fazla ısınmadan dolayı genleşme yapıp şişmiştir bile diyorum. :)
tuningcan
18-04-2011, 10:33
Arkadaslar Herkese Öncelikle ilgisinden dolayı tesekkur ederim dun honda servisinden bi abimiz geldi yardımcı oldu saolsun sorun dgo2133 ve MiaMi Arkadaslarımızın da dedigi gibi tevzi makarası ve distiribitör kapagındaki ufacık bi catlaktan kaynaklıymıs yani kesinlikle ateslemeyle ilgi bir sorunmus.1-2 gun icersinde elimde olur parcalar degiştirir degiştirmez size olumlu veya olumsuz sekilde bilgi vericem tekrardan ilgilenen arkadaslara tesekkur ederim.
tuningcan
18-04-2011, 10:36
can boş bi uğraş sizin orda ben ahmetede dedim getirin yaptırim sıkıntılarını diye :)
Umut bos bi ugras derken anlamadım demek istedigini aracın ahmetle bi alakası kalmadı artık ama ilgin icin tesekkur ederiz.
Kamer full throttle da neden herşey düzgün peki? Var mı bilgin?
2500devre kadar sorun vardı.vafc den tps nın voltajına bakıodum 0.450-0.550 olması gerekırken bı anda 0.200lere dusuyordu ve o anda kesılıordu araba.ama dıp gazda voltajın o kadar dusmesı bişi hissetırmıordu.
arabanın kesılmesının nedenıde tps(gaz kelebegı açısı sensoru) nın voltajı dusunce araba kelebegın kapandıgını sanıyordu o yuzden benzını kesıyordu.ve bu sorunu 2 sene uğraştım çözemedım ben:) hayattan soğuttu bu benı.
ayrıca onur ben pompayıda degısmıstım valla gene devam edıodu :)
O TPS'nin ben ......
Aynen öyle...Tam 1 sene boyunca kafayı yedirtti bana...
Arkadaslar Herkese Öncelikle ilgisinden dolayı tesekkur ederim dun honda servisinden bi abimiz geldi yardımcı oldu saolsun sorun dgo2133 ve MiaMi Arkadaslarımızın da dedigi gibi tevzi makarası ve distiribitör kapagındaki ufacık bi catlaktan kaynaklıymıs yani kesinlikle ateslemeyle ilgi bir sorunmus.1-2 gun icersinde elimde olur parcalar degiştirir degiştirmez size olumlu veya olumsuz sekilde bilgi vericem tekrardan ilgilenen arkadaslara tesekkur ederim.
ben hala onlarda sanıodum boşa uraşmayın araştırmayın dedim yani biliyorum sıkıntılarını hepsini yaptırim demiştim snn içinde geçerli bu teklifim :)