Orijinalini görmek için tıklayınız : Piston hakkında..
Öncelikle yetersiz bilgiye sahip oldugum ıcın sizlere danısmamın en uygun cözum olacagını dusundum tofasa turbo ıcın pıston lazım ama bunun orjınalı turbo olan bır aracınkını kullanmak ama bızım olculerımıze hangı aracın uyar fazla bılgı sahıbı degılız ve bunların dunya capında ıfade terımlerınıde bılmıyoruz bunlarıda bılen varsa aydınlatırsa sevınırım aradıgımız olculer
piston capı 84 ile 87 arası degısebılır
pim capımız 22mm
ve pımden pıston ustune kadar olan kısımda 27.5 mm ( fotoda belırtım )
sımdıden ılgınız ve alakanız ıcın tşk ederım
http://i1104.hizliresim.com/2011/4/26/5489.jpg
maskaran
26-04-2011, 20:38
nissan 200 sx pistonu kullanmıştık biz 99 1.6 şahinde ama sekmanlarını düzgün bişey al yoksa böcek ilaçlama makinası gibi oluyo :icon_tup:
nissan 200 sx pistonu kullanmıştık biz 99 1.6 şahinde ama sekmanlarını düzgün bişey al yoksa böcek ilaçlama makinası gibi oluyo :icon_tup:
forged pıston kataloglarından karsılastırma yapmıstım degerler yakındı ama kafamda soru ısaretlerı vardı olurmu olmazmı die
tdipower
26-04-2011, 22:38
mitsubishi pistonları kullanıyorlar genelde :)
mitsubishi pistonları kullanıyorlar genelde :)
acaba tam net bılgı verme ımkanınız varmı evo6 olur dıolar ama sadece dıyolar
Mustafa Birsesli
26-04-2011, 23:43
standart pistona kola 20psi bastım bişey olmadı
standart pistona kola 20psi bastım bişey olmadı
açıkcası biz işi garantiye almak istiyoruz olmuşken bir kere olsun tam olsun diye orj pistonlara guvenemıyoruz
B.Aktepe
27-04-2011, 08:23
Öncelikle yetersiz bilgiye sahip oldugum ıcın sizlere danısmamın en uygun cözum olacagını dusundum tofasa turbo ıcın pıston lazım ama bunun orjınalı turbo olan bır aracınkını kullanmak ama bızım olculerımıze hangı aracın uyar fazla bılgı sahıbı degılız ve bunların dunya capında ıfade terımlerınıde bılmıyoruz bunlarıda bılen varsa aydınlatırsa sevınırım aradıgımız olculer
piston capı 84 ile 87 arası degısebılır
pim capımız 22mm
ve pımden pıston ustune kadar olan kısımda 27.5 mm ( fotoda belırtım )
sımdıden ılgınız ve alakanız ıcın tşk ederım
http://i1104.hizliresim.com/2011/4/26/5489.jpg
piston üstünde supap yuvaların var mı? yoksa düz mü? supap yuvalarının karşılaşaması lazım aksi takdirde supap pistona değer,
piston pin merkezden piston üst noktasına(kenar) kadar olan mesafe kullanılıyor ölçü olarak kompresyon yüksekliği ingilizcede compression height diye geçer, 11+27.5 38.5mm yapıyor bu ölçü bana biraz fazla geldi gibi ölçüde yanlışlık olabilir mi acaba?
http://www.isitaboat.co.uk/cars/honda_civic_type_r__ek9_/images/B16B-PCTX_spec.jpg
bu resim üzerinden anlatırsam eğer resimdeki kompresyon yükseliği dediğim yer 1.210" olan ölçüdür. piston pin merkezden- piston yüzeyine.
evo nun kompresyon yüksekliği 34.7mm dir. senin verdiğin ölçüler doğru ise piston içerde kalır sıkıştırman düşer. pistonun üstten ve yandan resmini çekersen ona göre yardımcı olalım.
ama bu işin en sağlıklı yöntemi 1 adet piston usa yollanıp, aynı ölçülerde aftermarket piston yaptırmaktır.
TR'de piston yapılamıyor mu ?
B.Aktepe
27-04-2011, 08:50
TR'de piston yapılamıyor mu ?
istediğin ölçülerde 4adet forged üretim yapan yer bilmiyorum.
Mustafa Birsesli
27-04-2011, 09:11
ben 2 sene evvel üretmiştim aşırı besleme için sıkıntısız kullanıldı isterseniz yardımcı olabilirim
fsunnetci
27-04-2011, 10:14
B20B 84mm Pistonlar mevcut eğer işini görürse çok uyguna verebilirm..
piston üstünde supap yuvaların var mı? yoksa düz mü? supap yuvalarının karşılaşaması lazım aksi takdirde supap pistona değer,
piston pin merkezden piston üst noktasına(kenar) kadar olan mesafe kullanılıyor ölçü olarak kompresyon yüksekliği ingilizcede compression height diye geçer, 11+27.5 38.5mm yapıyor bu ölçü bana biraz fazla geldi gibi ölçüde yanlışlık olabilir mi acaba?
http://www.isitaboat.co.uk/cars/honda_civic_type_r__ek9_/images/B16B-PCTX_spec.jpg
bu resim üzerinden anlatırsam eğer resimdeki kompresyon yükseliği dediğim yer 1.210" olan ölçüdür. piston pin merkezden- piston yüzeyine.
evo nun kompresyon yüksekliği 34.7mm dir. senin verdiğin ölçüler doğru ise piston içerde kalır sıkıştırman düşer. pistonun üstten ve yandan resmini çekersen ona göre yardımcı olalım.
ama bu işin en sağlıklı yöntemi 1 adet piston usa yollanıp, aynı ölçülerde aftermarket piston yaptırmaktır.
öncelikle ilginize teşekkur ederım pistonlar ustamın yanında oraya gıdıp tekrar olcucem ama sımdı ınternetten bır kac sey arastırdım bende hata vardır ınsallah cunku eger oyleyse evonun pıstonları bızımkınden 0.1 mm daha kucuk oluo yanı bu oranda sıkıntı olmaz sanırım pıstonların uzerı dumduz ve motor alttan egzantrıklı yanı kara motor die tabir ettiklerı ve ozel pıston yaptırma ne gıbı malıyetlerde ortalama
131
Cyl 4
DIA 86
Piston:
Length : 76.8
Comp : 34.8
Dist : - 2.5
ring : 1 1.5
comp : 1 2
oil :1 3.95
pin
dia : 22
length : 69
İnternetten sıfır stock piston bu sekılde verılmıs yanlısta olabilir ama en kotu yarın aksam olculerı net bır sekılde yazarım bırısı bana evo6 pistonu oluyor demıstı ama dogrulugu ne kadar dogru bılmıyorum
Colin McRae
27-04-2011, 15:24
Türkiyede forget piston yapan varmı.:icon_tup:
Türkiyede forget piston yapan varmı.:icon_tup:
benım bıldıgım yok ama bence olabilir gercekten turkıyede işciligi cok saglam ustalarımız v.s. var belkı ısımlerı duyulmamıs ve ufak bı dukkanıda olabilir ve bır suru kalıtelı arac yapılıo artık
Colin McRae
27-04-2011, 15:42
benım bıldıgım yok ama bence olabilir gercekten turkıyede işciligi cok saglam ustalarımız v.s. var belkı ısımlerı duyulmamıs ve ufak bı dukkanıda olabilir ve bır suru kalıtelı arac yapılıo artıkyaptırmaktansa denenmiş aftermarket bir ürünü uygulamanız sizin için daha garanti olur.piston işi biraz farklı ustalıkla alakası yok,döken tornalayan yani,motor içinde saç kılı kadar mm ler önemli sonuçta,uygulama başarısız olduktan sonra aynı masraf bir daha edilecek ona göre,selametle.
maskaran
27-04-2011, 16:00
illaki istanbulda hakkıyla turbo tofaş yapan vardır akıl akıldan üstündür ben bi sor derim. Ama üstüne basa basa söylüyorum 200 sx pistonu kullandık bunun üzerinde yoğunlaş oem 200 sx pistonu yeterli olacaktır .
illaki istanbulda hakkıyla turbo tofaş yapan vardır akıl akıldan üstündür ben bi sor derim. Ama üstüne basa basa söylüyorum 200 sx pistonu kullandık bunun üzerinde yoğunlaş oem 200 sx pistonu yeterli olacaktır .
tabiki o yuzden burda paylastım cunku gercekten bılgısı fazla olan cok ılla tam net sonuca ulastıran bırı olucaktır 200sx in hangi motorunda kullanılan piston acaba cunku s13 ve s14 farklı olabilir tabi nissan kullanıcıları gorurse tam net aydınlatır sanırım bu arada tavsiyen ıcın teşekkuler
Eski tip tofaş 1600cc ye 5mm uzun krank ve b18 Honda 84.50 pistonu kullanmıştık, perno (pim) çapı ölçüsü tutmuyor olsa bile kol burcu yaptırırsın ona. Nissan Sr20 motorların pistonlarıda oluyor tofaşa ama pistonun çapı çok geniş onlarda. 87mm olması lazım.
maskaran
27-04-2011, 17:49
Eski tip tofaş 1600cc ye 5mm uzun krank ve b18 Honda 84.50 pistonu kullanmıştık, perno (pim) çapı ölçüsü tutmuyor olsa bile kol burcu yaptırırsın ona. Nissan Sr20 motorların pistonlarıda oluyor tofaşa ama pistonun çapı çok geniş onlarda. 87mm olması lazım.
NVCS emme manifoldunu kullanan SR20det 'in piston çapı ve strok u 86mm dir.
Sıkıştırma: 8.5:1
Alıntı.
NVCS emme manifoldunu kullanan SR20det 'in piston çapı ve strok u 86mm dir.
Sıkıştırma: 8.5:1
Alıntı.
krank falan biraz zahmet gerektıren bişe ama sr20det pistonu sıkıştırmasıda guzelmıs secımımız o olucak galıba
Mustafa Birsesli
27-04-2011, 19:32
yaptırmaktansa denenmiş aftermarket bir ürünü uygulamanız sizin için daha garanti olur.piston işi biraz farklı ustalıkla alakası yok,döken tornalayan yani,motor içinde saç kılı kadar mm ler önemli sonuçta,uygulama başarısız olduktan sonra aynı masraf bir daha edilecek ona göre,selametle.
tr yi begenmiyormusunuz neler neler üretiliyor doğru kanalı bulmanız yeter ;)
maskaran
27-04-2011, 20:56
tr yi begenmiyormusunuz neler neler üretiliyor doğru kanalı bulmanız yeter ;)
Yeterki isteyelim işimize gelince biz TURK lerin yapamayacagı iş yok :D
maskaran
27-04-2011, 20:57
krank falan biraz zahmet gerektıren bişe ama sr20det pistonu sıkıştırmasıda guzelmıs secımımız o olucak galıba
senin yapmak istediğin şey zaten bir sürü uğraş onada katlanıver bir zahmet v-burda bilenlerimiz abilerimiz var onlar olmasa ne olacak ?
senin yapmak istediğin şey zaten bir sürü uğraş onada katlanıver bir zahmet v-burda bilenlerimiz abilerimiz var onlar olmasa ne olacak ?
demek istedıgım b18 pıstonu kullanabılırsın demıs arkadas onu kullanacagımıza 200sx daha mantıklı dedım :)
Colin McRae
27-04-2011, 21:27
tr yi begenmiyormusunuz neler neler üretiliyor doğru kanalı bulmanız yeter ;)Benim yazdıklarımla türkiye beğenmesinin ne alakası var mustafa hocam,türkiyede yapılanların hepsinin farkındayım,arkadaş zarar görmesin diye doğru bildiğimi tavsiye ettim ben.yapın pistonu yürütün bende alkışlıyayım selametle.:heyoo:
drft :Kardeşim bugünki ufak bir araştırmamdan sonra lanciaların pistonları uyuyormuş bi araştır istersen.:icon_tup:
Benim yazdıklarımla türkiye beğenmesinin ne alakası var mustafa hocam,türkiyede yapılanların hepsinin farkındayım,arkadaş zarar görmesin diye doğru bildiğimi tavsiye ettim ben.yapın pistonu yürütün bende alkışlıyayım selametle.:heyoo:
drft :Kardeşim bugünki ufak bir araştırmamdan sonra lanciaların pistonları uyuyormuş bi araştır istersen.:icon_tup:
evet abi tşkler lancianın pistonları oluyo ama suan ıcın trde yok bırcok fırmayı aradım getırmelerı zaman alırmıs ve fıyat olarak 1200 - 1500 arası ki CP evo piston 1100 civarı ve trde bırkac yerde mevcut bu daha mantıklı hem ılerıde dogabılecek pıston sorunlarında alısverıs ıcın bırcok secenek olur hemde zaman acısından suan ıcın sıteden bı abımız evonun stock pıstonlarına bakıcak ve 400 hp sorunsuz destekledıgını soyledı ve bu bızım ıcın yeter artar fazla bile ve bızım aractan asırı beklentımız yok yanı onu gecıyım bunla drag yapıyım roll yapıyım gıbı bır amacımız yok cadde kullanımı olucak eglencelı zevklı bır arac cıkarmak ve asırı prof olmasada orta kalıtede parcalar kullanmak
Mustafa Birsesli
27-04-2011, 23:56
yapılır yürür o sıkıntı değilde benım bildigim duydugum da evo supra celica pistonlarını da birsekilde uyduruyorlar
bugun pıstonlara baktık evo ve 200sx pıstonu comp. kucuk gelıyor 5mm baska ne gıbı onerılerınız olabilir m50 ve 605 pistonları uyuyo gıbı
boosted_pug
01-05-2011, 00:02
Toyota celıca nınkı oluyo birde mıtsubıshının bı komyonetının pıstonunu takıyolar
konu nun üzerinden bayağı geçmiş de . Ne yaptınız pistonları . . Ayrıca piston için dizel motor ların pistonu daha dayanıklı sanırım onlarınki daha sağlam gelir ama hangi dizel in pistonu tofaş a uyar bilemem