Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Su eksiltme - Katkı?

CRUEL
26-04-2011, 22:01
Bir arkadaşımla muhabbeti döndü aracı su eksiltiyormuş çeşitli katkılar varmış bu katkılardan arıyor. işe yararmı bilgisi olan varmı? sanki bi benzincide görmüştm gibi hatrlıyorum bende ama? katkı nasıl keser su eksiltmeyi? yada hurafe mi?

HALUK
26-04-2011, 22:02
radyatör veya hortumlarında varsa kaçak onu kesebilir ama conta veya kapak çatlaksa çaresi yok ;)

tdipower
26-04-2011, 22:33
bundan 2 sene önce devirdaim kaçağı için sonax marka ürün kullanmıştık ve şaka gibi 5 dakika sonra kesmişti kaçağı :) ürün sıvı şekilde ve içinde herhangi bir tıkanıklık yaratıcak maddeler yoktu uzun vadede aylar sonra devirdaim değiştik ama değişene kadarda herhangi bir kaçak yaşamadık. sonax bulabilirseniz ondan koyun dandik ürünlerden alıpda biyerleri tıkamayın.

Ahmet Saraçoğlu
26-04-2011, 22:39
radyatör veya hortumlarında varsa kaçak onu kesebilir ama conta veya kapak çatlaksa çaresi yok ;)

abi kapak çatlağının belirtisi nedir?

tdipower
26-04-2011, 22:44
abi kapak çatlağının belirtisi nedir?

ilk belirti genleşme kabındaki yağ tortuları,kararma ve yağ kokusu :)

HALUK
26-04-2011, 22:50
ilk belirti genleşme kabındaki yağ tortuları,kararma ve yağ kokusu :)

+ haftada 1 bardak su eksiltme + su eksilse bile hararet yapmama + sabahları geç çalışma çalışıncada pancar motoru gibi çalışma;)

contayıda bujiler çürümüş gibiyse anlarsın ;)

Ahmet Saraçoğlu
26-04-2011, 22:57
su yağ eksiltme bendede var ama ne yağda su ne suda yağ var

Sübap yaylarımın eşit boyda olmadığından kaynaklı olduğunu düşündüğüm ;sağ üst kapaktaki yağ tahliye hortumundan köpek gibi üfleme var. , ama yağ seviye çubuğundan enn ufak üfleme yok.Egzost dumanı siyah yada mavi değil ama soğukta beyaz...Bide contayı tam oturtamadılar herhalde , kapakların conta civarından yağ terlemesi mevcut.Başka nerden anlaşılır kapak çatlağı?Yağa su suya yağ karışmıyorsa hala şüphelenmelimiyim kapakların çatlak olabilme ihtimalinden (v8 olduğu için kapaklar diyorum.)

0M42
26-04-2011, 22:57
Motor çatlak ilaçları var çok etkililer en azından denenebilir ancak uygulama teknikleri var arkalarında yazıyor genelde ona sadık kalarak uygulanmalı.

HALUK
26-04-2011, 23:06
tıkayıcılar gecici çözümdür hatta daha büyük yaralara sebep olur, yol yakınken üst kapak tedavisi ile işin çözülcekken hallet işini , su eksilten araba kapagıda çürütüyor ;)

hasan çağri
26-04-2011, 23:56
Benim arabadada 3 ayda falan (tasma kabindaki cizgilerden takip ettigim kadari ile) yarim cm civarinda bir azalma oluyor. Calismasinda sorun yok, duman yok, kapta tortu yada yag kokusu yok. Bu normal midir?

Cliosportve
26-04-2011, 23:59
Önceki aracıma bu benzincilerde satılan kum renginde radyatör tıkayıcı ilave etmiştim
Çokta memnun kalmıştım
Ürün fiyatı 5 TL idi

CRUEL
27-04-2011, 12:22
tşkler arkadaşlar.eksiltmenin kapakdan olmadığı bilindik. radyatörün belli biyerine kdr gelip kesiliyor çünkü radyatörden olduğu belli sıkıntı yaratmıcak ürün diyorsanız dediğiniz gibi sonaxı tavsiye edelim..