Orijinalini görmek için tıklayınız : A3 1.4 tsi
Boost Up
10-05-2011, 19:35
selamlar. bugün kullanırken farkettim daha dogrusu kulağıma yeni geldi ses. belli bir hızdan sonra kulak çınlaması gibi ses geliyor. neyden dolayı olabilir? teşekkürler
kelalper
10-05-2011, 19:48
turbonun emme sesi olabilir. Polo GTI ve Ibiza Cupralarda da var o ses.
Boost Up
10-05-2011, 19:58
turbonun emme sesi olabilir. Polo GTI ve Ibiza Cupralarda da var o ses.
sıkıntılı bi durum değil dimi:D rahat edici değil pek, ama garipsedim:D
kelalper
10-05-2011, 20:24
Yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için yeniden okudum. Yanlış anlamış olabilirim dedim. Belli bir devirden sonra geliyorsa evet turbonun emme sesi o sesi çıkartan hiç bir sorun yok gayet doğal . Ama belli bir hızdan sonra vites ve devir farketmeksezin o sesi yapıyorsa o zaman bilemiyorum.
Boost Up
10-05-2011, 20:35
alt devirlerde sıkıntı yok, yada biz duymuyoruz ama üst devirlerde bariz kulak çınlaması sesi var:D
benim araçta da var..dipgaz durumunda yapıyor,tahminimce elektrik kesmesi gibi birşey..
Boost Up
10-05-2011, 21:04
benim araçta da var..dipgaz durumunda yapıyor,tahminimce elektrik kesmesi gibi birşey..
elektrik kesmesi mi:s
normaldir, tam gazda cami ac duyarsin, ben egzozlu halimde bile duyuyordum 207'de.. ;) hizlanma videolarinda falan da duyuluyor, atarim sana ozelden
Turbo la turbo bitiyom ben o sese bazen camı indirip kasıyom sesi duymaya :D
turbo basınç ya da wastegate sesidir büyk ihtimalle.
o ses normal benim arabamdada geliyoo :)
Gokhan43
11-05-2011, 01:47
Turbo'dan geliyor nitekim hava filtresi takarsan daha da belirginleşir o ses üst devirlerde :)
Turbo'dan geliyor nitekim hava filtresi takarsan daha da belirginleşir o ses üst devirlerde :)
aynen öle hava filtresi taktıgında daha çok geliyoo :)
Gokhan43
11-05-2011, 01:53
aynen öle hava filtresi taktıgında daha çok geliyoo :)
artı çuf çuf yapıyo araç ehehe :)
artı çuf çuf yapıyo araç ehehe :)
aynen yaa bütün gün onu dinliyorum :D
turbodan gelen ıslık sesinin normal olanı var birde normal olmayanı var.. sesi buradan tarif edemeyeceğim için bir bilene aracı gösterin derim(yetkili servis).. turbonun bitmesine işaret olabilir. turbonun durumu hakkında herhangi bir yorum yapabilirseniz daha net belli olacaktır.. yenimi turbo yoksa bayadır kullanılan bi turbomu.. önemli olabilir. Yakın zamanda servise gidin sorun derim. bilmeyen bişi olmaz dewam et der geçer. o yüzden yetkili servise dinletin sesi.. umarım bişi yoktur.
Gokhan43
11-05-2011, 02:27
aynen yaa bütün gün onu dinliyorum :D
egzoz patlatmaktan o sesi duyabiliyomusun sen :D
arda arabaya 10bin tl veriyim :)
VteC_MaNiaC
11-05-2011, 06:49
turbodan gelen ıslık sesinin normal olanı var birde normal olmayanı var.. sesi buradan tarif edemeyeceğim için bir bilene aracı gösterin derim(yetkili servis).. turbonun bitmesine işaret olabilir. turbonun durumu hakkında herhangi bir yorum yapabilirseniz daha net belli olacaktır.. yenimi turbo yoksa bayadır kullanılan bi turbomu.. önemli olabilir. Yakın zamanda servise gidin sorun derim. bilmeyen bişi olmaz dewam et der geçer. o yüzden yetkili servise dinletin sesi.. umarım bişi yoktur.
valla bende aynen böle yazcaktım zaten yazılmış alıntı yapayım :)
Boost Up
11-05-2011, 10:49
araba 20.000km de:) turbodan değildir heralde ya sanmam:s
bende egsoz+filtre var..demekki turbodanmış,bişey daha öğrendim:)
Boost Up
11-05-2011, 12:28
a3 te de yazılım downpipe filtre var sadece
a3 te de yazılım downpipe filtre var sadece
tabiki gelir.bende yazacaktım stok araçtan gelmemesi lazım diye.özellikle 4 bin devir gibi başlar ıslık sesi devam eder.hızlanma videosu filan varmı?youtubeda var bi tane dsg hızlanma 0-200.o mu acaba?
Boost Up
12-05-2011, 09:10
tabiki gelir.bende yazacaktım stok araçtan gelmemesi lazım diye.özellikle 4 bin devir gibi başlar ıslık sesi devam eder.hızlanma videosu filan varmı?youtubeda var bi tane dsg hızlanma 0-200.o mu acaba?
yok, ama gece müsait bir yol olunca 2 kişi çekmeyı dusunuyoruz yakın zamanda:)
sciroccom'da wardı.. dump valf ten geliyor =)