Orijinalini görmek için tıklayınız : 307 esp iptal yöntemi yardım..
mert_nezir
13-05-2011, 11:54
Arkadaşlar herkeze merhabalar aracımı biliyosunuzdur forumda fotolarını paylasmıstım..
307 cc 2.0 esp zımbırtısı var tusu ile 50 km/h kadar iptal hale getirebiliyorum araba 1i devre kesiciyle bitirmeden 2 ye atıyorum patinaji önledigi için yığılıyor kalıyor o uzama olmuyor yanii..
bildiginiz bi yöntem varmıdır neler yapılabilir esp ve asb beynine zarar vermeden bi sıkıntı yaratmadan..
herkeze teşekkürler şimdiden..:heyoo:
multispace
13-05-2011, 12:28
sigortasını çekin
mert_nezir
13-05-2011, 12:42
sigortasını çekin
o en kolay yöntem aslında ama en azından belli bir hızdan sonra devrede olmasıyla ilgili bilgi istiyorum bi dus vs..
Tam olarak bilgim yok ama yazılım ile belki istediğiniz mümküm olur benimde sıkıntım esp hayır madem koydum on-off sistemi ile koy dimi :)
ESP+ABS beynine yazılım atılması gerekiyor.. Pek zor bir iş..
GokhanRS
17-05-2011, 20:03
megane rs lerde çözüldü megane rs e özel asr yazılımı var ama başka markalarda işe yaramıyor.
derece43
17-05-2011, 20:05
Megane RS te de var sanırım böyle bir durum bunu çözen ClioRs nickli abimiz var ona bir danış..
Eğer çözümü olursa banada bilgi verirsen çok sevinirim..
Aynı sorun 207 gt lerdede var 1de uzuyosun 2ye çek araba bayılıyor sarmayı bıraktımı devam
138 hp lik motor mu 180 hp lik motormu. Teves MK60 model ESP var ise üstünde ABS tamiri yapan bir yerde 206RC ESP beyni yazılımı attırıp deniyebilirsin. Buna benzer birşey okumuştum Fransız 307 forumunda.
mert_nezir
19-05-2011, 14:31
138 hp lik motor mu 180 hp lik motormu. Teves MK60 model ESP var ise üstünde ABS tamiri yapan bir yerde 206RC ESP beyni yazılımı attırıp deniyebilirsin. Buna benzer birşey okumuştum Fransız 307 forumunda.
138 lik motor aslında 50 ye kadar iptal ediyor oda 1.vitesi karsılıyor...50 kotayı enazında 90 a filan cıkartabilirsen yada DTC gibi bastıgımda tamamiyle off hale gelse..
ABS TAMİRİ YAPAN BİRİNE HEMEN GİDİYORUM..:)
mert_nezir
19-05-2011, 14:32
Tam olarak bilgim yok ama yazılım ile belki istediğiniz mümküm olur benimde sıkıntım esp hayır madem koydum on-off sistemi ile koy dimi :)
aslında on/off var fakat off haliyle 50 km/h kazar kapalı konumda kalıyor yani 1 bitmeden kapatıyor 2.vitesi bitiyor..
mert_nezir
19-05-2011, 14:34
ESP+ABS beynine yazılım atılması gerekiyor.. Pek zor bir iş..
Evet banada öle geliyor hele bide izmirdeyse hiç olmaz bu iş ...millete soruyorum napcam die elektirici diyo sigortanın ordan bi ayırıcı koyalalım en son onu yapıcam :D
Dikkatli ol yine de yanlış imaj atıldı mı ESP uçuyor. Full manuel kalabilirsin :)
İzmir'de yapan yer var mı bilmiyorum.
İzmir'de imişsin. Şimdi birşey diyemedim. Burada elektronikçilerin ellerinde öyle imajlar oluyorki artık olmaz denilen arızalı beyinlere yazıyorlar çalışıyo. Birde bootblock uçtuğu zaman bile bunu halledebilen eprom ve ecu uzmanları varki saygı duyuyoruz.