Orijinalini görmek için tıklayınız : Marş Basmıyor
signomis
15-05-2011, 13:50
Arkadaşlar dün aracıma egsoz taktırdım,daha sonra yeni stoplar takıldı.En son aracımı yıkattım şirketin önüne çektim.Eve gitmek için aracı çalıştırmak istedim,kontağı çevirince tik tik diye ses yapıyor araç çalışmıyor.Aracın aküsü değişeli 5 ay oldu.Kontak açıkken farlar yanıyor,teyp sorunsuz çalışıyor.Araç tek marşla çalışıyordu.Sorun ne olabilir ? Şimdiden teşekkürler.
Bi ihtimal marş kömürlerin bitmiş olabilir..
marşa bastığın zaman kadran ışıkları sönüyor mu yada zayıflaşıyor mu ?
signomis
15-05-2011, 14:02
marşa bastığın zaman kadran ışıkları sönüyor mu yada zayıflaşıyor mu ?
Hayır gayet sağlıklı yanıyor.Peki bu marş kömürünün bitmesinin belirtileri olmazmı.Pat diye biter mi?
otuzdört
15-05-2011, 14:02
Motor'da yıkandımı ?
signomis
15-05-2011, 14:03
Motor'da yıkandımı ?
Hayır yıkanmadı.
timucintt
15-05-2011, 14:03
marş otomatiğini değiş...
marş motorunun kömürleri bitmiş olabilir
aslında marş motorunun bitmesi 1-2 gün oluyor bastığın marşa göre . yani ufak tefek belirtileri başlıyor 1-2 gün içinde tamamen bitiyor . 4 kere yaşadım farklı arabalarımda 4 ünde de aynı şekilde oldu . birden gitmesi entersan olmuş . en yakın elektrikçi sorununu maks. yarım saatte çözecektir.
kömür değişmesi için 70-100 TL arası alıyorlar normalde , daha fazla isterlerse diye aklında bulunsun .
araç manuel mi bilmiyorum ama eğer çok zor durumdaysan 1 kereliğine vurdurarak çalıştırmayı deneyebilirsin 2. viteste elektrikçiye gidene kadar. ama snein tercihin zararlı fakat 1 kereden 1 şey olmaz . çekiciye para vermektense... dediğim gibi sadece tavsiye vurdurmak zorunda değilsin :)
serdar_07
15-05-2011, 14:10
benimde aynı sorun başıma gelmişti marş motorunu fişi çıkmış yanlışlıkla bakmanızı tavsiye ederim...:)
signomis
15-05-2011, 14:13
Araç GC8.Bugün şansa pazar heryer kapalı.Yarın yakın bir elektrikçi var umarım çözer sorunu.Cevaplar için teşekkürler.
aslında marş motorunun bitmesi 1-2 gün oluyor bastığın marşa göre . yani ufak tefek belirtileri başlıyor 1-2 gün içinde tamamen bitiyor . 4 kere yaşadım farklı arabalarımda 4 ünde de aynı şekilde oldu . birden gitmesi entersan olmuş . en yakın elektrikçi sorununu maks. yarım saatte çözecektir.
kömür değişmesi için 70-100 TL arası alıyorlar normalde , daha fazla isterlerse diye aklında bulunsun .
araç manuel mi bilmiyorum ama eğer çok zor durumdaysan 1 kereliğine vurdurarak çalıştırmayı deneyebilirsin 2. viteste elektrikçiye gidene kadar. ama snein tercihin zararlı fakat 1 kereden 1 şey olmaz . çekiciye para vermektense... dediğim gibi sadece tavsiye vurdurmak zorunda değilsin :)
bazı arabalarda öyle ama 2 hafta önce partnerda marşa bastım gayet sağlıklı çalıstı sonra 100 mt sonra gittim durdum arabaya bindim marş basmadı :D bi anda kömürler nakavt oldu :D
Anıl_Kuru
15-05-2011, 14:25
aynısı banada oldu 2 gün önce eksoz taktrm stop taktım:) sora marşa basıorm içeride kimse yok...bendeki skıntı marş kömürü bitmiş ve yatağı yanmış dün gittim 65 liraya hallettim en yakın elektirkçide şimdi zımba gibi:)
signomis
15-05-2011, 14:35
aynısı banada oldu 2 gün önce eksoz taktrm stop taktım:) sora marşa basıorm içeride kimse yok...bendeki skıntı marş kömürü bitmiş ve yatağı yanmış dün gittim 65 liraya hallettim en yakın elektirkçide şimdi zımba gibi:)
Bukadarmı benzer olur yaw :)
büyük ihtimal kömür bitmiştir. inşallah fişi falan çıkmıştır da kolay halledersiniz.
vurdurma çalıştırmak için ters hareket yaparsanız sente kaçıp motorada zarar verebilrsinz
Vites'e takip calistirmadan yurutmek daha mantikli vurdurmak yerine, 2.vitese takip biraz ilerlettiginizde araci ittirerek yuruttugunuzde buyuk ihtimalle mars basacaktir, mars motoru takili kalmista olabilir.
vurdurma çalıştırmak için ters hareket yaparsanız sente kaçıp motorada zarar verebilrsinz
doğru bişey olduğunu iddaa etmioyrum fakat , benim ae86 da şarj problemi varken yaklaşık 2 ay boyunca vurdurarak çalışltımdım arabayı bi sıkıntı olmadı. ha bu sıkıntı olmayacak anlamına gelmiyor tabi .
ama 2. viteste bam diye çekmiyordum debriyaj. yeterli hıza eriştiğinde tatlı sert çekince çalışır. 1. viteste dediğiniz ihtimal tabiki daha fazla.
S13 de yaparmıyım o hareketi , tabiki yapmam :)
ama zor durumlarda kontrollü şekilde yapıldıında , hayat kurtarabiliyor bazen
Kömür bitmiştir yada dinamo bozulmuştur
doğru bişey olduğunu iddaa etmioyrum fakat , benim ae86 da şarj problemi varken yaklaşık 2 ay boyunca vurdurarak çalışltımdım arabayı bi sıkıntı olmadı. ha bu sıkıntı olmayacak anlamına gelmiyor tabi .
ama 2. viteste bam diye çekmiyordum debriyaj. yeterli hıza eriştiğinde tatlı sert çekince çalışır. 1. viteste dediğiniz ihtimal tabiki daha fazla.
impreza sanırım bahsedilen otomobil triger kayışı uzun sıralı motora göre buda bu tip bir yanlışta daha kolay zarar verebilir motora :)
signomis
15-05-2011, 19:16
Yarın sonucu buraya yazarım arkadaşlar umarım basit bir sorundur.
nabıonuz yaa murat mı bu vurdurulrmu
çok yanlış hareket
nabıonuz yaa murat mı bu vurdurulrmu
çok yanlış hareket
şarjı tamir edicek param yoktu o zaman . sene 2007 , gençtim cahillikten yapmıştım bi sıkıntı olmamıştı. kesinlikle iyi bişey demiyorum kötü , kayışın kasnaktan atlama şansı var , ama hayat kurtardığı da bi gerçek zaman zaman . dediğim gibi şimdiki aklım olsa yapmazdım
powerfuL
16-05-2011, 00:49
kontak anahtarının uzerındekı cıpın bozulmasından meydana gelebılır yedek anahtar warsa deneyın
signomis
16-05-2011, 18:57
Marş motorunun kömürleri değişti şuanda sorun yok.Herkese teşekkürler :icon_tup:
Marş motorunun kömürleri değişti şuanda sorun yok.Herkese teşekkürler :icon_tup:
Hadi hayirli olsun gule gule kullan sorunsuzca..