Orijinalini görmek için tıklayınız : Tübitak ücret?
Merhaba,
Kuzenim Tübitak Gebze kampüsüne başvurmuştu iş için. Görüşmeye çağırmışlar, ilk görüşme olumlu geçmiş.
Belli projelerde öncelikli olarak sözleşmeli olarak işe alacaklarmış, performansa göre kadrolu yapabilirlermiş.
Ücret konusunda ne beklemeli, ne talep edebilir?
Kuzen doktoralı elektronik mühendisi.
Burada çalışan arkadaş var mı ücret konusunda yardımcı olabilecek mi?
en az 2000 lira beklenir. (başlangıç için tabi)
tübitakta bi uzmanlığa 2000-2500 arası öngörüyolar.
ben dolaylı yönden tübitak'ta çalışıyorum . benzer sektörlerde de çalışan çok yakın arkadaşlarım var .
okuldan yeni mezun olduysa eğer çok yüksek rakamlar beklememek gerekiyor.
şöyle söyleyeyim
4 yıllık saha tecrübesi olan yüksek elektrik mühendisi bir arkadaşım elektrik alanında dünya lideri alman bir firmaya ( isim vermeyeyim dire , anlaşılmıştır ) 4000TL ile girdi Project Management bölümüne.
bende özel sektörde çalışıyorum mekatronik mezunuyum , enerji otomasyonu sektöründe 4 yıldır çalışıyorum , ortalama 2 yıllık bir mühendisin maaşı 2500TL civarıdır.
mezuniyetten ziyade tecrübe bu tarz büyük firmalarda daha etkili oluyor
rakamları yıllık brut olarak tartısmak artı olarak yıl sonu jestiyon varmı yokmu yazmak mantıklı.
kuzenin yaşı kaç tecrube nedir birde biraz sofumudur ?
birde bakan filan tanıdık varmı gercekten girmek zor ve kesinlikle elit bir yer bilginiz olsun.
rakamları yıllık brut olarak tartısmak artı olarak yıl sonu jestiyon varmı yokmu yazmak mantıklı.
kuzenin yaşı kaç tecrube nedir birde biraz sofumudur ?
sofu? dindarmı yani. :)
bakın oda çok önemli bu kurum için.
eğer inancı kuvvetli, dindar biriyse bu kurum karakterine uymaz.
+işe alınmaz zaten. :)
sofu? dindarmı yani. :)
bakın oda çok önemli bu kurum için.
eğer inancı kuvvetli, dindar biriyse bu kurum karakterine uymaz.
+işe alınmaz zaten. :)
Hayır kesinlikle tam tersi ve direkt basbakanlıga baglı adamlar arada kimse yok..
Eğer MAM sa kuzeninizin girmeye çalıştığı , abimin de dediği gibi orası seçilmiş bölge :) ben teknoloji geliştirmede çalışyorum şu anda yurtdışındayım ama tr ye geldiğim zaman yardımcı olabilirim eğer gerekirse...
valla ben tübitakı tam tersi biliyorum.
yayınlarında ve incelemelerinde evrim teorisi baz alınır.
maddeye bakışları materyalist temel üzerinedir falan...
bu yüzden hiç ilgili değilim yayınlarına.
hükümet orayada el attıysa son zamanlarda bilemem tabi. :)
valla ben tübitakı tam tersi biliyorum.
yayınlarında ve incelemelerinde evrim teorisi baz alınır.
maddeye bakışları materyalist temel üzerinedir falan...
bu yüzden hiç ilgili değilim yayınlarına.
hükümet orayada el attıysa son zamanlarda bilemem tabi. :)
devletin el attığı bir kurum değil Tübitak . Zaten devletin bir kurumu .. www.tubitak.GOV.tr
biliyorum ama ben başka birşeyden bahsediyorum.
yökde başbakanlığa bağlı ama... :)
anlatabildim umarım.
Kuzen USA'da mastır-doktora yaparken IBM'de çalıştı (sanırım 3-4 yıl), buraya geldi İTÜ teknokent içindeki Hitite elektronik firmasında 2.5 yıl çalıştı.
Tecrübesi var yani.
Sofuluk ise ortada diyelim, ne çok kuvvetli ne çok az. Ortada :).
çalıştığı yerler vs iyi bence ben olsam 2500 gibi maaşa evet demem ki eğer işten anlıyorsa hakikaten çok daha fazlasını verirler zaten
Mivec_4G63
15-05-2011, 17:12
biliyorum ama ben başka birşeyden bahsediyorum.
yökde başbakanlığa bağlı ama... :)
anlatabildim umarım.
yök özerk bir kurum , ekonomik olarak bazı alanlarda başbakanlığın denetiminde.
Kuzen USA'da mastır-doktora yaparken IBM'de çalıştı (sanırım 3-4 yıl), buraya geldi İTÜ teknokent içindeki Hitite elektronik firmasında 2.5 yıl çalıştı.
Tecrübesi var yani.
Sofuluk ise ortada diyelim, ne çok kuvvetli ne çok az. Ortada :).
bu şartlar altında 3500-4000 den aşşağıya ben çalışmazdım . bu kadar tecrübeyle neden tübitak? özel sektörde çok daha iyi paralar kazanabilir bence
ben 4 senedir TUBİTAK Uzay Teknolojieri Araştırma Enstitüsünde çalışıyrum. eğitim ve deneyim durumuna göre kadro alması büyük ihtimal maaşı ise aylk net 4000-4500tl civarı olacakrtır
bu şartlarla türkiyede istediği heryerde iş bulabilir.
sadece tübitak değil. :)
Doktora ve 6.5 yıl tecrube en az kıdemli uzmana denk gelir ki savunma sanayiinde yeni girenler 3000Tl alıyorken 5000'den az almamalı bence.
ben 4 senedir TUBİTAK Uzay Teknolojieri Araştırma Enstitüsünde çalışıyrum. eğitim ve deneyim durumuna göre kadro alması büyük ihtimal maaşı ise aylk net 4000-4500tl civarı olacakrtır
+ mam dakiler yıl sonu toplu para alıyorlar mam kampusteki kreş sanırım dısarıda olsa aylık min. 2000 tl eder orada calısan bayanlara ucretsiz erkeklere 500 tl sadece .
onurgoyunc
15-05-2011, 21:35
geri dönmeyi düşünmüyordum bu maaş oranlarını gördükten sonra tamamen kararımı verdim. Almanya'da yeni mezunlar 2500 euro civarı alıyor, master yapınca 3000 euroya kadar yaklaşıyormuş maaşlar
geri dönmeyi düşünmüyordum bu maaş oranlarını gördükten sonra tamamen kararımı verdim. Almanya'da yeni mezunlar 2500 euro civarı alıyor, master yapınca 3000 euroya kadar yaklaşıyormuş maaşlar
kendi sektöründe çalışma şansı bulabilmiş lisans - yüksek lisans mezunu bireylerin maaşları bunlar , kendini şanslı sayması gerkenlerin yani..
ne kadar kazandıgının onemi yok ne kadar giderin var orası muhim :)
4-5 bin TL den aşağı alıcaksa yazık resmen..
doktora yapmak bir işte tecrübe sahibi olmak hiç kolay şeyler değil
hemde hepsini iyi yaptıktan sonra..