Orijinalini görmek için tıklayınız : Polyester hakkında ...
UĞUR YUMAK
15-05-2011, 21:55
Arkadaşlar polyesterden aracın orjinal kapı döşemesini kalıp olarak kullanarak yeni bir döşeme yapmak mümkün olabilir mi ?
Eğer yapabilirsek üzerini orjinaldeki gibi deri ve kumaş kaplayıp kullanabilir miyixz ?
Ölüyorum cahillikten bu konuda. :) Bilgisi olan varsa yardım lütfen :)
Teşekkürler
ghibli06
15-05-2011, 22:00
bence kalıp almana gerek yok, kapı içinde deriyi vs komple soyup, polyesterle sertleştiriciyi uygun karışımda yaparsan ve de bunu kapı içine sürersen, kapı içleri kemik gibi olur, sen de onu istediğin şekilde kaplayabilirsin...
UĞUR YUMAK
15-05-2011, 22:07
bence kalıp almana gerek yok, kapı içinde deriyi vs komple soyup, polyesterle sertleştiriciyi uygun karışımda yaparsan ve de bunu kapı içine sürersen, kapı içleri kemik gibi olur, sen de onu istediğin şekilde kaplayabilirsin...
Abi kapı döşemesinin iç tarafında yer alan ince ahşap , sakız gibi olmuş. Acaba üzerindeki deri ve kumaşı söktükten sonra bu sertleştirici kötü durumdaki kapı içi ahşabında işe yararmı yinede ?
ghibli06
15-05-2011, 22:16
o ince ahşapı, ahşap tamir macunu ile tamir edip, tamir ettiğin yüzeyin tersine polyester uygulayabilirsin... bir makine zımparası ve deri kaplama ile mükemmel sonuç alabilirsin...
UĞUR YUMAK
15-05-2011, 22:22
O zaman öncelikle ahşap tamir macununu araştırmaya başlamalıyım.
Netten araştırabildiğim kadarı ile polyester ve sertleştirme olayı çok çok zor görünmüyor.
Sanırım burdaki püf noktası karışım oranını tutturmak.
ghibli06
15-05-2011, 22:25
evet karışıma dikkat edersen işini kolayca çözersin ;)
UĞUR YUMAK
15-05-2011, 22:29
o zaman önümüzdeki hafta sonu gerekli malzemeleri alıp döşemeyi soymaya başlıyorum.
Malzemeleri alacağım yerdeki kişilerde karşım oranları ile ilgili bilgi verirler diye tahmin ediyorum.
Fotoğraflayıp bilgi amaçlı ekleyeceğim .
Teşekkürler bilgiler için :)
tdipower
15-05-2011, 22:43
nasıl yaparsanız yapın eski halinden iyi olacağı kesin :) uğraşmaya değer bence
UĞUR YUMAK
15-05-2011, 22:47
nasıl yaparsanız yapın eski halinden iyi olacağı kesin :) uğraşmaya değer bence
İlk kez yapıcam ve etrafımda konu ile ilgili kimse olmadığı için , geri dönüşü olmayan bir hata yapmaktan tırsıyorum :)
Mustafa Birsesli
15-05-2011, 22:48
ugur soy deriyi getir halledivereyım
UĞUR YUMAK
16-05-2011, 08:20
ugur soy deriyi getir halledivereyım
:):):) abi çok teşekkür ediyorum. Seninle bir tane örnek yaparsak , ben geliştiririm kendimi :)