PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mini Cooper S Yardım

iLkay
16-05-2011, 00:43
Arkadaşlar yakın bir arkadaşım 2011 Model Mini Cooper S almaya karar verdi gibi..
Fakat kafasında bazı sorular var bende çok fazla bilgim olmadığı için bilen arkadaşlardan yardım istiyim dedim :)
Donanım olarak full araç olacak fakat kafasında bazı sorular var işte..
-Kesin şu donanımı al veya şuna gerek yok dediğiniz bir donanım var mı ?
-Araba tiptronic olacak.. Egsoz,chip vs.. gibi işlemler rahat uygulanabilir mi ?
-Son olarak en çok korkutan şey yakıt tüketimi ? Çünkü arkadaş ayda 1000 km rahat yapıyor.. Arabayı çokta sakin kullanan bir arkadaş değil :) Ortalama yakıt tüketimi ne olur sizce ??

Bunun dışında aracın dezavantajları veya avantajları şunlar diyebilceğiniz şeyler varsa yardımcı olursanız süper olur :)
Karar verirsek işi bitirmeyi düşünüyoruz çünkü..

TarikS
16-05-2011, 00:57
Cam tavan ve bi-xenon olmazsa olmaz, gerisi pek de muhim degil :)

Dedigin ufak modifiyeler sorunsuz yapilir

Surekli seri kullanimda 11-12 litre civari yakar, max 15 olur sehir icinde

Dezavantaj arkaya in-bin zor oluyor, bagaj cok buyuk degil. Kalabalik kullanimlar icin gecerli bunlar tabi, baska dezavantaji yok bence

McS_R53
16-05-2011, 01:03
eğer gazlıycaksa cam tavan çok ağır. bence olmazsa olmaz harman kardon bi-xenon :)

dezavantajları için tarık'a +1

iLkay
16-05-2011, 01:05
Cam tavan ve bi-xenon olmazsa olmaz, gerisi pek de muhim degil :)

Dedigin ufak modifiyeler sorunsuz yapilir

Dezavantaj arkaya in-bin zor oluyor, bagaj cok buyuk degil. Kalabalik kullanimlar icin gecerli bunlar tabi, baska dezavantaji yok bence

Teşekkür ederim kardeşim..
Peki normal kullanımda 8-9 litrelere düşebilir miyiz ? Mesela senin ortalama kaç :)

cabriolet
16-05-2011, 01:21
çok fazla yakmaz 8-9lt civarında olur tüketimi otomatik viteslilerin tabi sakin sürerken..

xenon - kol dayama - mini connected - arka park sensörü - yarı deri koltuk - 17" siyah web spoke jant benim aklıma gelen opsiyonlar cam tavan ben şahsen almam minide ses yapabiliyo :)

renk olarakta british racing green tavanda siyah alıcak olsam tercihim olurdu :)

BY01
16-05-2011, 17:14
Bilgisayar başında olmadığımdan iLkay'dan konu açmasını rica etmiştim.Allah izin verirse CooperS düşünüyorum.Yanıtlarınız için çok teşekkürler..

Hocam kişisel olucak biraz ama meraktan soruyorum.Hiç benzinli araç kullanmadım.Şuan dizel araç kullandığım için çok koymuyo ama benzinli araçta garanti kalp kırıcak :) Aracı az mı kullanıyosun yoksa benzin fiyatları yüzünden sakin kullanmaya çalışıyorum mu diyosun ? :)

eğer gazlıycaksa cam tavan çok ağır. bence olmazsa olmaz harman kardon bi-xenon :)

Tabi Harman kardon çok fark yaratırda standart ses sistemi çok mu kötü Mini'nin ?

xenon - kol dayama - mini connected - arka park sensörü - yarı deri koltuk - 17" siyah web spoke jant benim aklıma gelen opsiyonlar cam tavan ben şahsen almam minide ses yapabiliyo :)

Geçen Avcılar Borusan'la konuştum.Ellerindeki hazır araçlardan gittikde Pepper'da xenon yokmuş o yüzden Chili baktık.Bi tane dolu beğendim.Dediğin opsiyonlardan Mini connected yok.Tam olarak ne işe yarıyo acaba ?

krm
16-05-2011, 19:36
Orjınal ses sıstemıde guzel bende harman kardon yok ama memnunum.olmazsa olmaz olarakta sunroof ve xenon farlar şart.kumaşta olsa olur koltuklar.kol dayama olsa ıyı olurda olmazsada olur :) yakıt olarak sıkıntı olmaz ben ayda 1000km den daha fazla yol yapıyorum.ayda 2 depo yakıt işimi goruyor.fakat benım arac 2006 manuel vıtes mını cooper.otomatık cooper s te bıraz daha fazla olucaktır.

Ayrıca turuncu gıbı bı renk cıkarmıslar yenılerınde o super bence o olsun :)

TarikS
16-05-2011, 21:39
Teşekkür ederim kardeşim..
Peki normal kullanımda 8-9 litrelere düşebilir miyiz ? Mesela senin ortalama kaç :)

Benim sabit 11-11.5 arasi, 45-46 kurus yakiyorum, en az son 10-15 depodur falan.
Karisik kullanirim, sehiricinde sakin gitmeye kasmam 3binde vites atarim, patir patir gezerim :D Eger cook sakin kullanirsan sadece sehiricinde (50kmh civari hizlari gecmedigin sartlar) 10 litre gibi, uzun yolda 120 sabit 7 yakar, minimum 5.5 litre. Kasmadan ama gazlamadan da 8 litre.

Ama siz R56 dusunuyorsunuz yani turbo motor, bu degerlerden 1-1.5 litre cikarin :icon_tup:

Bilgisayar başında olmadığımdan iLkay'dan konu açmasını rica etmiştim.Allah izin verirse CooperS düşünüyorum.Yanıtlarınız için çok teşekkürler..

Hocam kişisel olucak biraz ama meraktan soruyorum.Hiç benzinli araç kullanmadım.Şuan dizel araç kullandığım için çok koymuyo ama benzinli araçta garanti kalp kırıcak :) Aracı az mı kullanıyosun yoksa benzin fiyatları yüzünden sakin kullanmaya çalışıyorum mu diyosun ? :)

Tabi Harman kardon çok fark yaratırda standart ses sistemi çok mu kötü Mini'nin ?

Geçen Avcılar Borusan'la konuştum.Ellerindeki hazır araçlardan gittikde Pepper'da xenon yokmuş o yüzden Chili baktık.Bi tane dolu beğendim.Dediğin opsiyonlardan Mini connected yok.Tam olarak ne işe yarıyo acaba ?

Standart ses sistemi guzeldir fena degildir, benim komple sistemim degisik, HK'ya yakin bir se oldu ama HK alirsaniz cok iyidir, degisiklige ihtiyac duymazsiniz.

Cam tavan bence kesinlikle ihtiyac, siz kullanirken onun gazlarkenki dezavantajini hissetmezsiniz zaten, rollinge cikinca 2 boy az gitsin ama ferah ferah gezin derim ben, simdi havalar da isininca cok faydasini goruyorum.

zorbeykesman
16-05-2011, 22:02
Tarık 15 litrelerden bahsetsede R53 verileri vermiş aslında basmassan 9 litrenin altında yakarsın.
Xenon - Sunroof mutlaka olmalı Mini de alırken sorun yaşamasanda sonradan sorun yaşayacağın kesin.
Biraz daha işin içine girersen zaten John Cooper Works Body Kit Aksesuar olarak satılıyor ona para ayır derim ben.
Ama sakın Borusanda yaptırma BORUsan olur biraz.
Chip ile çok verimli sonuçlar elde edilebiliyor R56'larda.
Bu arada kol dayama çok güzel bişi tavsiye ederim.

BY01
16-05-2011, 23:29
Orjınal ses sıstemıde guzel bende harman kardon yok ama memnunum.olmazsa olmaz olarakta sunroof ve xenon farlar şart.kumaşta olsa olur koltuklar.kol dayama olsa ıyı olurda olmazsada olur :) yakıt olarak sıkıntı olmaz ben ayda 1000km den daha fazla yol yapıyorum.ayda 2 depo yakıt işimi goruyor.fakat benım arac 2006 manuel vıtes mını cooper.otomatık cooper s te bıraz daha fazla olucaktır.

Ayrıca turuncu gıbı bı renk cıkarmıslar yenılerınde o super bence o olsun :)

Eğer kısmet olursa aracı siyah renk istiyorum ama füme ile lacivert rengide aklımı çelmiyo değil.Çok açık renklerde bizi bozar :D Dediğin gibi sunroof,xenon ve kol dayama kesin olucak inş :)

Benim sabit 11-11.5 arasi, 45-46 kurus yakiyorum, en az son 10-15 depodur falan.
Karisik kullanirim, sehiricinde sakin gitmeye kasmam 3binde vites atarim, patir patir gezerim :D Eger cook sakin kullanirsan sadece sehiricinde (50kmh civari hizlari gecmedigin sartlar) 10 litre gibi, uzun yolda 120 sabit 7 yakar, minimum 5.5 litre. Kasmadan ama gazlamadan da 8 litre.

Anladığım kadarıyla her türlü cebimizi yakıcak başka çare yok :D

Biraz daha işin içine girersen zaten John Cooper Works Body Kit Aksesuar olarak satılıyor ona para ayır derim ben.
Ama sakın Borusanda yaptırma BORUsan olur biraz.
Chip ile çok verimli sonuçlar elde edilebiliyor R56'larda.
Bu arada kol dayama çok güzel bişi tavsiye ederim.

JCW Body Kit'i sonradan alıp başka yerde yaptırmaya düşünüyorum yoksa dediğin gibi BORUsan olabilir :D :D Kol dayama garanti olucak herhalde en kötü ihtimal sonradan taktırırım.

Cem.B
17-05-2011, 01:43
R56 larda ses sistemi igrenc otesi bnm gp de sadece ob kapilarda kolon olmasina ragmen r 56 nin komple setinden 2 kat iyi caliyordu :)

Bnce en onemlisi hrman cardon,chili paket kesin olsun ve icide karbon black sectimi tamamdir

Bu arada harman cardon farki 1200 euroydu sanirim onuda altyazi geciyim :)

BY01
17-05-2011, 14:07
R56 larda ses sistemi igrenc otesi

İğrenç ötesi diyince moralim bozuldu hocam :D harman cardon almaya çalışıcaz o zmn :)

uygarr
17-05-2011, 15:08
İğrenç ötesi diyince moralim bozuldu hocam :D harman cardon almaya çalışıcaz o zmn :)

Siyah renk almayın bence füme tonları deneyin KLT 01 plakalı R56 rengide olur Koyu Mavi..

MINI.tr ? MINI Cooper S (http://www.mini.com.tr/mini/cooper_s/index.html)

@Lp2
17-05-2011, 15:14
herkes bı paket soylemıs alın en full unu herkesın gonlu olsun :D

EM-RE
17-05-2011, 15:38
alp2 sen rahatsızmısın 2 cm daha basmıssın duyduguma göre...

harbiden senin sorunların var kanka daha başka bişi yazmıcam psikolojik tedavi görmen lazım küçükken yataktanmı düştün sen bu kdr yerde gidilirmi?

ayrıca neresine 2 cm boşluk buldunda bastın sakatsın yemin edıorum :D

uygarr
17-05-2011, 15:40
aLp2 kardeşim merak ettimde bende yere yaklaştırmıştımda acaba sen toplam'da kaç cm yere yakınlaştırdın ??

iLkay
17-05-2011, 16:27
alp2 sen rahatsızmısın 2 cm daha basmıssın duyduguma göre...

harbiden senin sorunların var kanka daha başka bişi yazmıcam psikolojik tedavi görmen lazım küçükken yataktanmı düştün sen bu kdr yerde gidilirmi?

ayrıca neresine 2 cm boşluk buldunda bastın sakatsın yemin edıorum :D

Dahada mı basıldı o araba yuh :D

Alp, arkadaşım (BY01) ellerindeki hazır arabayı söylüyo.. Yoksa 3 ay sıra veriyolar fakat beklemek istemediği için ellerinde 1 tane chili paket cam tavanlı ve bixenon'lu cooper S var.. Aslında soru bu donanımda bu renk bir arabayı almak mantıklı mı :)

BY01
17-05-2011, 16:31
Siyah renk almayın bence füme tonları deneyin KLT 01 plakalı R56 rengide olur Koyu Mavi..

Gerçekten o renkte çok güzel Siyah,Füme ve Lacivert arasında gidip geliyorum :)

herkes bı paket soylemıs alın en full unu herkesın gonlu olsun :D

Gönül öyle isterde ellerindeki hazır araçlara baktığımız için :D füme renginden memnun musun hocam peki sen ? Minide beğendiğim renklerden biri çünkü ..

uygarr
17-05-2011, 17:12
Dahada mı basıldı o araba yuh :D

Alp, arkadaşım (BY01) ellerindeki hazır arabayı söylüyo.. Yoksa 3 ay sıra veriyolar fakat beklemek istemediği için ellerinde 1 tane chili paket cam tavanlı ve bixenon'lu cooper S var.. Aslında soru bu donanımda bu renk bir arabayı almak mantıklı mı :)

belki yeni kasası çıkar onu 'da düşünmek lazım ??? Yakın zamn'da çıakr diye tahmin ediyorum Yeni Mini Cooper S

cabriolet
17-05-2011, 17:18
daha yeni makyajlandı 2013 te falan yenilenir en erken :D

BY01
17-05-2011, 17:29
belki yeni kasası çıkar onu 'da düşünmek lazım ??? Yakın zamn'da çıakr diye tahmin ediyorum Yeni Mini Cooper S

daha yeni makyajlandı 2013 te falan yenilenir en erken :D

Aman abi korkutmayın bizi :D

cabriolet
17-05-2011, 17:36
korkucak bişey yok coupesi çıkmadan kasayı yenilemezler korkmayın :D

zorbeykesman
18-05-2011, 10:00
Kasa daha kız gıbı makyajlandı merak etmeyın.

8.000rpm
18-05-2011, 10:16
cam tavan + bixenon
gerisi formalite

turkerrr
18-05-2011, 10:48
bende birkaç soru eklemek istiyorum r56 ların otomatik şanzıman sağlam mı garantisi bitmiş bir otomatik cooper s alınır mı ?

otomatik performansta ve yakıtta çok fark yaratıyor mu ?

yesil
18-05-2011, 17:41
mini cooper s i şu anda sıfır almak bnce cok mantıksız. Fiyatlarını tam bilmiyorum ama 70 bin civarı tahmin ediyorum. İkinci el olarak bakmanızı tavsiye ederim. Bn megane ı almasaydım 43 bine 2008 model 45000 km de bir mini cooper s alacaktım. tiptronik, cam tavan, otm katlanan aynalar vs, herşey full dü araçta

demircan
18-05-2011, 18:03
slm 207 rc ile aynı motor ,antalya tirafiğinde yazılımsız eksoz filitre v.s 10.2 gibiydi yeni sahibi ist. 13 litre gibi bence değerler yakın olur bu arada cam tavan olsun ....

grkm
19-05-2011, 00:03
Kronik bir iki sıkıntısı vardı yeni modellerle aştılar , 2007den itibaren iyi bakılırsa onlarda da problem yaşanmıyor.

Ses sistemi olarak net söyleyebileceğim şey H/K güzel çalmıyor. Benim aracımda Mini Wave teyp + 6hoparlor mevcut ve r53e göre net.

Cam tavan xenon güzel paketler ama cam tavansız da çok güzel , sessiz olabiliyor ve araba bariz iyi gidiyor ! :)

Yakıt olarak son dönemde gayet hızlı kullanımlarımla 8.5u geçmiyor ortalamam .. Sorun bende mi ? :)

TarikS
19-05-2011, 00:05
Kronik bir iki sıkıntısı vardı yeni modellerle aştılar , 2007den itibaren iyi bakılırsa onlarda da problem yaşanmıyor.

Ses sistemi olarak net söyleyebileceğim şey H/K güzel çalmıyor. Benim aracımda Mini Wave teyp + 6hoparlor mevcut ve r53e göre net.

Cam tavan xenon güzel paketler ama cam tavansız da çok güzel , sessiz olabiliyor ve araba bariz iyi gidiyor ! :)

Yakıt olarak son dönemde gayet hızlı kullanımlarımla 8.5u geçmiyor ortalamam .. Sorun bende mi ? :)

5000km'lik ortalamayi mi 8.5'un ustune cekemedin yoksa gunluk sifirlayip kullan bakim gazlayarak noluyor :D Tamam sen sorunlusun da o kadar degil be :p

Gerci gecen gun bokunu cikarmadan normal sehirici kadikoy-goztepe-cadde turu falan 6.5 yaktim, sasirdim :D

grkm
19-05-2011, 00:18
5000km'lik ortalamayi mi 8.5'un ustune cekemedin yoksa gunluk sifirlayip kullan bakim gazlayarak noluyor :D Tamam sen sorunlusun da o kadar degil be :p

Gerci gecen gun bokunu cikarmadan normal sehirici kadikoy-goztepe-cadde turu falan 6.5 yaktim, sasirdim :D

yok geçenlerde bi sıfırlandı 14.5lardan aşağı çektim 1000km fln oldu ki itinalı kullanmıyorum bu ara :) :)

Shadow_Dancer
19-05-2011, 00:37
Görkem arabanın fotografları yok mu merak ettim. güle güle kullan bu arada.

Cem.B
19-05-2011, 00:37

r56 damı h/k ii çalmıyor görky

cabriolet
19-05-2011, 01:05
valla harman kardon haktanın arabada dinledim gayet iyi çalıyor ya :D

mbulur
19-05-2011, 11:50
Bi-xenon far mutlaka alınmalı derim, ağırlığı artı fiyatı dert etmeyecek biriyse panoramik cam tavanda alsın. Öyle hi-fi hoparlör set filan isterse siparişle gelmesi gerek en az iki ay sürer.
Sürekli gazlayarak kullanırsan 16 - 17 litre yakıyor. Seri ve çok sakin olmayan kullanım tarzında 14 litre civarı yakıyor. Yok 3000 devirde vites atarım bu 3000 devire kadarda ani olarak değil de normal olarak çıkarım kimseye bulaşmam orta şeritten 120'yi geçmeden ani vites atmalar vs. yapmadan kullanırım ben derseniz 11 - 12 litre arası yakar. Yok ben gaza yumurtayı bile kırmayacak derecede basar arabayı kurum deposu yapacak derecede düşük devirli ve orta şeridi de sadece sol şeride dönüş için geçme maksatlı kullanırım öyle dur kalk trafikte hiç bulunmam, motorda tam olarak ısınmadan çalıştır park et durumlarım yok derseniz de 10 litre yakarsınız.
Eski işim gereği (satış) sıfır km.'den (yeni plakalanmış demo aracı) değişik kilometrelerde (takastan gelme) onlarca farklı Mini Cooper S R56 kullandım. Bu nedenle yazdıklarıma aracın sorunluymuş, bakımsızmış vs. gibi şeyler yakıştırmayınız.

grkm
19-05-2011, 22:07

valla ben yusufta beklerken 3-4 mini gezdim elimde ipodla auxtan bagladım hepsine .. Oem le H/k arasında ses yüksekliği dışında neredeyse hiç fark yok .. Hatta oem daha yüksek sese çıkabiliyor :)

Bi-xenon far mutlaka alınmalı derim, ağırlığı artı fiyatı dert etmeyecek biriyse panoramik cam tavanda alsın. Öyle hi-fi hoparlör set filan isterse siparişle gelmesi gerek en az iki ay sürer.
Sürekli gazlayarak kullanırsan 16 - 17 litre yakıyor. Seri ve çok sakin olmayan kullanım tarzında 14 litre civarı yakıyor. Yok 3000 devirde vites atarım bu 3000 devire kadarda ani olarak değil de normal olarak çıkarım kimseye bulaşmam orta şeritten 120'yi geçmeden ani vites atmalar vs. yapmadan kullanırım ben derseniz 11 - 12 litre arası yakar. Yok ben gaza yumurtayı bile kırmayacak derecede basar arabayı kurum deposu yapacak derecede düşük devirli ve orta şeridi de sadece sol şeride dönüş için geçme maksatlı kullanırım öyle dur kalk trafikte hiç bulunmam, motorda tam olarak ısınmadan çalıştır park et durumlarım yok derseniz de 10 litre yakarsınız.
Eski işim gereği (satış) sıfır km.'den (yeni plakalanmış demo aracı) değişik kilometrelerde (takastan gelme) onlarca farklı Mini Cooper S R56 kullandım. Bu nedenle yazdıklarıma aracın sorunluymuş, bakımsızmış vs. gibi şeyler yakıştırmayınız.

ben nasıl hala şehir içi 8.5ları aşamadım o kadar denemeye gitmeme rağmen fln ? :)

Görkem arabanın fotografları yok mu merak ettim. güle güle kullan bu arada.

Valla yok abi aldım alalı bi Erel çekmeye çalıştı :)

http://i54.tinypic.com/25jl8qd.jpg

uygarr
20-05-2011, 02:23
Mini Cooper Cooper GP 2011 Model 33.000 EUR Galeriden satılık ikinci el Yeşil renk (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mini-john-cooper-works-limit-no-398-49467725/detay/?) bunu buldum :)

Ogedov
20-05-2011, 12:26

Görkem tansiyonu filan düşmüş o gün :D

seko
20-05-2011, 15:19
r56 cok guzel araba r53 sanırın biraz fazla yakıyor deniliyordu bunlar galiba daha dusuk yakıt tuketimi var ama r53 - gp ler ciddi giden aletler ama henuz giden r56 ya denk gelmedim hiç .
evotech in bir paketi vardı down pipe+yazılım kampanyası vardı 1000€ 225 ps - 340 nm tork verileri vardı cok guzel bir sonuc cıkabilir..
para varsa jcw derim hic dusunmeden ..

turkerrr
07-06-2011, 09:35
manuel mini S ile otomatik mini S de yakıt çok fark ediyor mu ?

performansta hissedilir fark var mı ? rolling de 2 3 boy fark etmesi problem değil...

Cem.B
07-06-2011, 09:38
Görkem tansiyonu filan düşmüş o gün :D

haha aynen aynen hiç dinlemesek neyse :)

he daha öncede yazmıştm galiba GP de bile 2 kapı kolonuyla r56 nın 4mü 6mı ne kolunlu sisteminden daha ii çalıodu :)

mbulur
09-06-2011, 13:52
Harman Kardon sisteme bi dünya para dökmek gereksiz, ona vereceğinizin çok daha azına araca orjinalini bozmayacak bir çok marka tarafından üzretilmiş hoparlör setinden alıp takarsınız ve küçük bir amplifikatörle desteklersiniz ve iyi bir ses alırsınız.
Yok ben uğraşmam diyorsanız daha ekonomik bir fiyata hi-fi hoparlör setiyle sipariş edin, size gayet tatminkar bir ses sunacaktır.
Mutlaka radio boost opsiyonunu alın radio wave almayın. 2011 model yılını bilmiyorum ama daha önceki modellerde radio wave mp3 çalmıyordu. Ayrıca ileride bir yerlerden orjinal bluetooth kit bulurda takmak isterseniz yine radio boost gerekecektir. Ayrıca radio boost üç sıralı ekrana sahip olduğundan kullanımı tek sıra ekranlı radio wave göre daha keyifli.