PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uykusuzluk

ALPER-VNS
16-05-2011, 12:00
Bayadır yaşadığım bi sorundu aslında okul zamanlarından ama düzene girmiştim bi şekilde, rahattım bayadır.. Buaralar hiçbişekilde uyuyamıyorum.. Arabayı sattım pişman oldum, önceden vaadedilen ödenek iptal edildi aile tarafından bunun stresi de var..

Sabah 8-9 oluyo saat bari uyumıyım artık akşam erken yatarım düzene girer diyorum o gece yine uyuyamıyorum.. 48 saat geçince ancak oluyo.. o da alakasız bi saatte yani yine sabaha karşı:icon_wack dolayısıyla ertesi gün yine akşama doğru uyandığım için yine aynı şeyleri silbaştan yaşıyorum..

Bu sorunu yaşamış olan bi çaresini (ilaç vs. dahil kabulum) bilen varsa yazsın nolur

Konu fazla kişisel veya alakasız gelirse silinebilir..

Ahmetfikri
16-05-2011, 12:04
alkol kullanıyormusunuz içince değişiklik oluyormu

ahmet3425
16-05-2011, 12:05
cok kotu bir durum allah şifa versin kardesim bi doktora gitsen ?

ALPER-VNS
16-05-2011, 12:05
çok sık değil çok içince faydası oluyo ama

CasabLanca
16-05-2011, 12:06
bazen sıkıntılı dönemlerde de bana oluyor özellikle geçen sene günü maksimum 2 saat uykuyla geçiriyordum. yatağa yatıp uyumaya çalışınca sanki uyuyunca kötü birşey olacakmış gibi geliyordu.

mad_max1978
16-05-2011, 12:10
valla bende yılladır çekiyorum.ilaç olarak remeron önerebilirim.reçetesiz alınabiliyo sanırım.

senna
genelde insan sıkıntılı olduığu zaman uyur uyku hali artar aslında farklı bir rahatsızlığın olabilir belki

Selman
Valla çözümünü bilmiyorum ama gerçekten uykusuzluk kötü bi problem. Bugün 6'da uyudum 7.30da kalktım şu anda pert durumdayım. Senin halini düşünemiyorum.

HaKo
16-05-2011, 12:13
ben çocukluğumdan beri çekiyorum bu problemi. tam olarak çözümü değil ama en büyük sebebi düzensiz yaşamak. sabah yattığına göre çalışmıyosun sanırım. her sabah 6da kalkıp işe gitsen full time çalışsan gece 12 gibi nasıl bayılıyosun bak :)

ALPER-VNS
16-05-2011, 12:15
cok kotu bir durum allah şifa versin kardesim bi doktora gitsen ?

psikoloğa da psikiyatriste de gittim zamanında.. psikologlar tamamen belirli bi şablon üzerinden davranıyolar bence.. yani kişiye özel değil o yüzden kendim çözebilirsem çözmeyi denemek istiyorum, başka bi problemim yok çnkü.. psikiyatrist zaten dayıyo ilacı prozac xanax mal olup geziyosun sonra..

bazen sıkıntılı dönemlerde de bana oluyor özellikle geçen sene günü maksimum 2 saat uykuyla geçiriyordum. yatağa yatıp uyumaya çalışınca sanki uyuyunca kötü birşey olacakmış gibi geliyordu.

olabilir o da araba işi can sıktı hakkaten buara

valla bende yılladır çekiyorum.ilaç olarak remeron önerebilirim.reçetesiz alınabiliyo sanırım.

araştırıcam çok saol:icon_tup:

genelde insan sıkıntılı olduığu zaman uyur uyku hali artar aslında farklı bir rahatsızlığın olabilir belki

böyle devam ederse mecbur gidicez yine bi doktora bakalım.. uykuya girmek sıkıntı bende zaten..

Valla çözümünü bilmiyorum ama gerçekten uykusuzluk kötü bi problem. Bugün 6'da uyudum 7.30da kalktım şu anda pert durumdayım. Senin halini düşünemiyorum.

benim hiçbişeyim yok işte sorun o biraz da :) yine gece uyumadım mesela hiç

ben çocukluğumdan beri çekiyorum bu problemi. tam olarak çözümü değil ama en büyük sebebi düzensiz yaşamak. sabah yattığına göre çalışmıyosun sanırım. her sabah 6da kalkıp işe gitsen full time çalışsan gece 12 gibi nasıl bayılıyosun bak :)

buara boşum evet :) ama askerliğe kadar ki ağustos en yakın ihtimal yapıcak bişey yok o konuda

Mutu
16-05-2011, 12:23
Arkadaşlar bahsetmiş, sıkıntıları ne kadar taktığınızla alakalı. Bir gün yine sabahladığınızda akşam 10a kadar ayakta kalmaya çalışın, sonra iyi şeylerle kendinizi motive edip uyumaya çalışın ;) Ben de yaşadım bu durumu birçok kez, hatta üniversitenin ilk dönemi çoğu dersi kaçırdım bu sebeple, 2 dersten devamsızlıktan ötürü başarısız oldum :)

imhotep
16-05-2011, 12:25
bende bu sorunu uzun zamandır cekıyorum... çözümünü buldum az içince uyku bastırıyor doktorada gittim bir suru ılac verdi mal ediyorlar adamı.

KingoAtmo
16-05-2011, 12:25
ne iş yapıyorsunuz ? yani mesai saatleri esnekmi o kadar

Emir_b16a
16-05-2011, 12:29
eyer çalışmıyosanız spora başlayın ama fitness falan değil cidden yorun kendinizi düzgün bi beslenme programı çıkarttırın bu ikisinin muhakkak yardımı olucaktır

ilaçla alkolle değil biraz kafada bitiyo iş kurmaktan vaz geçin meşgul edinin kafanızı bilgisayardanda uzaklaşın bi süre hatta tv dende uzaklaşın :)

semprimena
16-05-2011, 12:36
Bir çok tıp fakültesinin uyku klinikleri var. Denemediyseniz baş vurabilirsiniz. Kendi tecrübem; Yatağımı değiştirdim daha rahat uyuyabiliyorum.

F.Esen
16-05-2011, 12:37
bende bu sorunu uzun zamandır cekıyorum... çözümünü buldum az içince uyku bastırıyor doktorada gittim bir suru ılac verdi mal ediyorlar adamı.

4 yıldır bende aynı sıkıntıyla yaşıyorum ilk başlarda ilaçlarla uyuyordum ancak dediğin gibi mal gibi yapıyorlar adamı... Bende alkolle baştan çözdüm dedim ancak şimdide alkolik olma derecesinde içiyorum...
En mantıklısı sanırım vücudu yormak ve sıcak bi duş almak...

VM5590
16-05-2011, 12:37
Sorun çok fazla piskoloji ile alakalı değilse melatonin denden beynin akşam vakitlerinde doğal olarak salgıladığı bir hormon var, bunun kapsullerinden alabilirsiniz. Genelde jet-lag için kullanılıyor.

imhotep
16-05-2011, 12:38
tekstil işindeyim nasıl kafamı dinlendirebilirim işi bırakmam gerekiyor gece yarılarıan kadar telefonlarım susmuyor stresten kafamda sac kalmadı ilaç alıyorum mala bağlıyor gece yarıları eve gidiyorum sabah 9 aksam 11 telefonla kavga halındeyım artık kulakalrım agrı diyebilirim. arada buraya takılıyorumda kafam dagılıyor. hadi gelde spor yap gelde kafada bitsin iş doktor bile işi bırak dedi :D

dışarıdan hersey kolay gorunuyor ama kimse kimsenin yasamını yasadıklarını bılemez. o yuzden alkole dayan gitsin sabaha uykumu almıs kalkıyorsam ben boyle iyiyim :)

imhotep
16-05-2011, 12:40
4 yıldır bende aynı sıkıntıyla yaşıyorum ilk başlarda ilaçlarla uyuyordum ancak dediğin gibi mal gibi yapıyorlar adamı... Bende alkolle baştan çözdüm dedim ancak şimdide alkolik olma derecesinde içiyorum...
En mantıklısı sanırım vücudu yormak ve sıcak bi duş almak...

işin birde o boyutu var ki bence en önemlisi.

Ferhat_V
16-05-2011, 12:42
kendini yoracak bişeyler yap akşamları yürüyüş koşu filan gelir gelmezde yat zamanla düzene girer uyku yorgun vücut dayanamaz uykusuzluğa..:)

ugurbora
16-05-2011, 12:45
Kardeş aynı sorun bendede vardı uzun yıllar yaşadım bunu hatta ara sıra yine oluyor ilaç vs fayda etmiyor ben spor yaparak çözdüm bu işi mutlaka prof. bir salona kayıt yaptır ve ciddiye al hem beslenmen hemde uykun düzene giricek bundan emin olabilirsin zaten çok yoruldugun için mecbur uyuyosun...Bu sorunu çeken bilir cidden çok sıkıntı yaratıyor.Mutlaka bu tavsiyemi dene hem sağlıklı hemde zamanın geçer

mad_max1978
16-05-2011, 12:47
valla bazen inada biniyo . ne kadarda uykusuz kalsan, yorgun olsan uyuyamadığın zamanlar oluyor.mesela bende içki ters etki yapıyor.içtiğim zaman baykuş gibi sabahlıyorum.bu dediğim hap(remeron) kesinlikle işe yarıyacaktır garanti veriyorum.fiyatıda 10 yada 15 tl olması lazım.

ALPER-VNS
16-05-2011, 12:48
saolun arkadaşlar.. spor mantıklı hakkaten ciddi ciddi araştırıcam, iş güç yok buaralar dediğim gibi.. Alkolü deniycem abartmadan bide.. abartınca da başım dönüyo diye uyuyamıyorum.. alkolikliğe varmaz o yüzden benmki..

bu dediğim hap(remeron) kesinlikle işe yarıyacaktır garanti veriyorum.fiyatıda 10 yada 15 tl olması lazım.
bide bu remeron uyku ilacı mı yoksa başka bişey de yanetkisi mi uyku?

Ahmet Saraçoğlu
16-05-2011, 12:49
Sabah işe gidermiş gibi çıkıp yürüyüş yapın ,, günün mesai saati olarak geçmesi muhtemel vakitlerlini dışarıda geçirin , akşam da uykuya dalmada önce kulaklıkla radyo dinleyip hayatın olumsuz yönleri bu ara biraz fazla yoğunlaşsada kafada güzel şeyler kurmaya çalışın:D , allah yardımcınız olsun

dragon07
16-05-2011, 12:52
abicim LUSTRAL kullan ben agresiftim sinirliydim uykusuzluk felan moral bozuklugu
kafamda yaralar çıkıyordu tüm arkadaslarım bilir...

bu ilaçlar beni rahatlattı ama sürekli uyku halindesin...belki derdine deva olabilir bi araştır derim geçmiş olsun :)

MiaMi
16-05-2011, 12:53
Son 2 haftadır bende uykusuzluk değilde geceleri çok sık uyanıyorum
0-Havalar değişiyor yaz geldi ondan biraz olabilir diyorum.
1-Stress
2-İş hayatının olumsuzluklarını atamıyorum kolay kolay kafama bişey takıldımı ne ev huzur kalıyor ne iş yerinde huzur bırakıyorum.Lanet bir huyum var suratıma yansıyor, Sektörümüz stresli bir sektör ve çoğu firma kötü durumda.
3-Alkolde çözüm olmuyor

Sigaraya yükleniyorum günde 1 pakete çıkarttım son 1 haftada :(

utkuselamoglu
16-05-2011, 12:59
ben yaşadım çok çalışmaktan oluyordu ama alışkanlık oluyor sonra sabah gün ağarınca uyuyosun.

daha sonra çözüm olarak melatonin i keşfettim ve kurtuldum.

MELATONIN 3 MG SLEEP PILLS 300 TABS 3MG SLEEPING AID | eBay (http://cgi.ebay.com/MELATONIN-3-MG-SLEEP-PILLS-300-TABS-3MG-SLEEPING-AID-/120719925540?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c1b77e124)

akşam bi tane yatmadan alıcan 30 45 dk önce sonra uyucan bu doğal olarak uykunun gelmesini sağlar. zararlı bişi değil. senin vucudunda az salgılanıyordur yeniden düzene sokar..

şimdiden geçmiş olsun.

melatonin insadan uyku hissini doğuran gözlerinin kapanmasını sağlayan hormondur.

çok fazla güeş ışıgı görmeden gündüz kapalı alanlarda yaşayan insanlarda bu horman çok az salgılanır.

güneş ışııgındanki 50000 lux luk bi ışık ışınlarının göz bebeginden içerigi girmesse gün içinde gece melatonin çok az salgılanır.

Evrenoz
16-05-2011, 13:03
Xanax..

Yarım tableti 30-45 dk içinde uyutur.

utkuselamoglu
16-05-2011, 13:05
Xanax..

Yarım tableti 30-45 dk içinde uyutur.

bu ilaçlar reçeteli veriliyor ve bağımlılık yapıyor.

Evrenoz
16-05-2011, 13:05

Doğrudur, yeşil reçete ile alınabiliyor. Fazlası bağımlılık yapar.

senna
16-05-2011, 13:06
xanaxın kafası iyidir:)

bende de tam tersi fazla uyku uyuma var uykum geldiğinde tutamam kendimi hiç ilginç hakikaten:) uykusuzluk çekenleri bu yönden baktığımda anlayamıyorum :)

ALPER-VNS
16-05-2011, 13:06

xanax tarzı ilaçlar sadece gece değil 24 saat uyutuyo zaten.. senin dediğin tr de bulunmuyı heralde utku?

utkuselamoglu
16-05-2011, 13:08
yok melatonin gnc lerde falan olabilir. tamamiyle sorunsuz doğal bişidir. hiç bir zararı yoktur ve kanseri %50 den fazla önlediği de kanıtlanmıştır. çünkü düzenli uyku bütün hastalıklardan korunmanın en öncelikli yoludur.

mad_max1978
16-05-2011, 13:09
xanax yeşil reçeteli veriliyor.normal reçeteyle bile alınmıyor.ama 10 numarada haptır.tam leyla oluyosun:)

senna
16-05-2011, 13:10
mevzuatı bilmiyorum ama yeşil reçeteli herhangi bir ilacı doktor kendi verebiliyormu adetli olarak?

sinirlendiğimde ritm bozukluğu yaşıyordum ne zaman gitsem bi tane xanax veriyordu doktor:)

utkuselamoglu
16-05-2011, 13:13
sağlıksız ilaçlardan önermeyin lütfen.

mad_max1978
16-05-2011, 13:14
valla bende yeşil reçete vardı istediğim doktora yazdırabiliyodum.ama baktı doktor günde 4 tane 1 er mg atıyorum iptal etti reçeteyi:)

TünayK
16-05-2011, 13:15
gel aksam kara efe ısmarlayım sana 100 luk...oh mısss:) saka bı yana en dogal uyutucu alkol yawrum gel cakalım aksam tabı uyuyakalmazsan:)

merve
16-05-2011, 13:16
ben tam 2bçuk ay uyumadım desem yeri. insan bünyesi buna nasıl dayanır? normalde istesem okadar uykusuz kalamam. ama benim bariz sıkıntılarım vardı, hiçbişey yokken olmadı. bi başladı bir daha kurtulamadım. ezan okunduktan sonra 1-2 saat uykuya daldığım oluyodu. bir günde uyuduğum en fazla 3 saattir. inanılmaz sinirlerim bozuk oluyodu, artık bazı şeyler kontrol dışı kalıyo,yemek yiyemiyodum,en ufak bi söze tahammül edemiyodum, boğuluyodum geceleri sürekli kalbim sıkışıyo gibiydi,bazen ölücem sanıyodum,uykuya daldığım anlar hep kabuslar. sonra bi kaza geçirdim, 1hafta yattım yarı baygın. iyice kilo verdim.
en son psikiyatriste gittim, bana bir panik bozukluk ilacı, bir antidepresan birde yatıştırıcı verdi. ayrıca psikoloğa yönlendirip terapi almamı önerdi. terapiye gitmiyorum istemedim, illaçları kullanıyorum. ilk başlarda çok uyuyodum, bu aralar stresim yine arttı eskisi gibi değil ama geç saatlere kadar uyuyamıyorum yine. bide asabileştim. ilaçlar ilk zamanlar beni gülümsetirken,şimdi daha zayıf düşürdü gibime geliyo. çok fazla yeniliyorum kendime. çarşmba günü kontrolüm var. ne der bilmiyorum.
ama senin sorununda sadece uykusuzluk değil bence. insan bazen sorunları kendine bile itiraf edemez. geçmiş olsun.

utkuselamoglu
16-05-2011, 13:18
alkol kan akışını ve sinir sistemini etkilediği için kalıcı uyku bozukluklarına yok açar.

utkuselamoglu
16-05-2011, 13:19
ben tam 2bçuk ay uyumadım desem yeri. insan bünyesi buna nasıl dayanır? normalde istesem okadar uykusuz kalamam. ama benim bariz sıkıntılarım vardı, hiçbişey yokken olmadı. bi başladı bir daha kurtulamadım. ezan okunduktan sonra 1-2 saat uykuya daldığım oluyodu. bir günde uyuduğum en fazla 3 saattir. inanılmaz sinirlerim bozuk oluyodu, artık bazı şeyler kontrol dışı kalıyo,yemek yiyemiyodum,en ufak bi söze tahammül edemiyodum, boğuluyodum geceleri sürekli kalbim sıkışıyo gibiydi,bazen ölücem sanıyodum,uykuya daldığım anlar hep kabuslar. sonra bi kaza geçirdim, 1hafta yattım yarı baygın. iyice kilo verdim.
en son psikiyatriste gittim, bana bir panik bozukluk ilacı, bir antidepresan birde yatıştırıcı verdi. ayrıca psikoloğa yönlendirip terapi almamı önerdi. terapiye gitmiyorum istemedim, illaçları kullanıyorum. ilk başlarda çok uyuyodum, bu aralar stresim yine arttı eskisi gibi değil ama geç saatlere kadar uyuyamıyorum yine. bide asabileştim. ilaçlar ilk zamanlar beni gülümsetirken,şimdi daha zayıf düşürdü gibime geliyo. çok fazla yeniliyorum kendime. çarşmba günü kontrolüm var. ne der bilmiyorum.
ama senin sorununda sadece uykusuzluk değil bence. insan bazen sorunları kendine bile itiraf edemez. geçmiş olsun.

insan rüya görmeden 10 günden fazla dayanamıyor.

ALPER-VNS
16-05-2011, 13:20
gel aksam kara efe ısmarlayım sana 100 luk...oh mısss:) saka bı yana en dogal uyutucu alkol yawrum gel cakalım aksam tabı uyuyakalmazsan:)

çarşamba:icon_tup:

saol.. var tabi akıl kurcalayan çok şeyler doğru söylüyosun.. Buarada antidepresanlar bazı şeylerin öyle yada böyle farkında olan insanları tekrar sürüye katma amaçlı ilaçlar bence.. bende kullandım zamanında, uzun vadede faydadan çok zararı var..

imhotep
16-05-2011, 13:20
almayın su ilaçları arkadaslar. bağımlılık yapıyor sonrasında yetmiyor dozajı artırıyorsun sakat iş yani. ilaçsız yaşamyı ögrenın zor oluyor ama bir yolunu mutlaka buluyorsun

mad_max1978
16-05-2011, 13:21
antidepresana vücud belirli bir kullanımdan sonra alışıyo etkisi ilk kullandığınız zamanlardaki olmuyor.bu yüzden ilaçlar ilk başta sizi gülümsetmiş ve rahatlatmış olabilir.

flexamin
16-05-2011, 13:22
bende de buna benzer bir sorun var ama tam tersi aslında.
Posco'da çalışırken saat kaçta yatarsam yatayım sabah 6 olduğu zaman uyanıyordum. posco'dan ayrıldım Ankara'da başladım çalışmaya normal de mesai 9 da başlıyor ben 8:45 gibi zor uyanıyorum sanki üzerime ölü toprağı serpilmiş gibi :S işim çok haraketli yorucu olmasına rağmen yattığımda uykumu alamıyorum :S Nasıl çözeceğim ..

TünayK
16-05-2011, 13:30
alkol kan akışını ve sinir sistemini etkilediği için kalıcı uyku bozukluklarına yok açar.

ıcıyomus gıbı yorum yapmıs bıde:D:Dalkol kanı sulandırır,sinirleri yumusatır, cok ıyı olur cok da guzel ıyı olur tamam mı?:D

emr_
16-05-2011, 13:34
Valla havalar duzeldı balkonda oturup biraaz sogugu yedikten sonra papatya cayını iç iki bardak iyi gelir sanırım...

mehmetRS
16-05-2011, 13:35
bir sağlık çalışanıyım, nöbetlerimiz olur bizim. Bazen öyle denk gelirki, gün aşırı gece calısır gündüz devam ederiz yada 3-4 gün her gece gelip calıstıgımız olur. Böyle durumlarda vücut adaptasyonu bozuldugu için uykumuzda da sıkıntılar olabiliyor. Bu uykusuzluk olayını bende cok yaşadım, uyku kavramını yitirdiğim zamanlar oldu ki ötesine insomnia deniyor zaten.. uyku, vücut yapısı gereği gece halledilmesi gereken bir olaydır, gece uyuyamayıp gündüz uyuyorsanız bunda da bir sıkıntı vardır ki siz geceleride gündüzleride uyuyamıyor ve sonrasında vücudunuzun yorgun düşmesi sonucu beklemediğiniz bir saatte uykuya dalıyorsunuz. Beyin burada devreye giriyor ve oyalanacak kendini meşgul edecek şeyler arıyor, ilk yöneldiğiniz uyarıcı bilgisayar; bilgisayar televizyon gibi değildir, farklıdır, parmaklarınız gözünüz aklınız, izlediğiniz yada okudugunuz şeye göre farklı uyarılan sistemleriniz olur. Bir rolling videosu izliyorsanız heyecanlanır adrenalin salgılarsınız uykunuz kaçar, bir klip izliyorsanız seversiniz mutlu olursunuz hormonal yapınız değişir yine uykunuz kaçar, acıklı bir film izliyor yada ilgili bir konu okuyorsanız, rehavet çökmesi gerekeceği yerde vücut bunu bir tepki olarak algılar ki karşı tepki kalır yine uykunuz kaçar. Söz konusu bilgisayar oldugu için her durumda pür dikkat olmamamızda cok normal, şöyle düşünebilirsiniz.. altta 5 tane browser sekmesi açık, birisinde facebook birisinde TT, başka birisinde youtube ve diğer bir yerde de herhangi bir site, uyarıcı sayısı televizyon gibi tek kanaldaki tek konulu program yada film gibi değil tam tersine fazlaca olmus durumda. bu yüzden bilgisayar uyku olayı üzerine olumsuz yönde etki yapar.
Elbette televizyon izleyin sakın bilgisayarla uğraşmayın gibi bir iddiam yok tabiki yanlış anlaşılmasın. Asıl varmak istediğim nokta şu; genelde uğraşmadığınız, üşendiğiniz veya angarya gelen bir işle, uykunuz kaçtığı anda yada bittiğinizi düşündüğünüz anda uğraşmaya başlarsanız, bu size gerçekten yorgunluğu tam anlamıyla hissettirecek, beyine "artık yoruluyorum" uyarısını gönderecek.. beyin buna cevap olarak okey diyecek ki beyin sapını gevşetmek için çaba gösterecektir. Beyin sapını gevşetme isteği doğan beyin sizi uzanmak istemeniz için ikna edecek hatta yaslandıgınız yerde tatlı bir rehavet verecektir. Uzandıgınız zaman yada bir yere sırtınız geldiğiniz anda baş ve boyun rahat bir pozisyonda ise beyin sapı gevşeyecek ve beyine " uyu" komutunu sert bir mizaçla gönderecektir ki o an gözlerinize o şirin ağırlık düşecek, içiniz geçecek, mayışma dediğimiz o hal gelecek ve uykuya dalacaksınızdır.

Umarım verdiğim örnek benzeri birşeyler yaşantınızda mevcuttur ve umarım bu gece süper bir uyku çekersiniz.

Kahveden alkolden biraz uzak durun, bu tarz maddelerin ( bende cokca kullanırım ama malesef gerçek bu) örneğin 1 bardağı uykuyu açıyorsa 3 bardağı uyku getirebilir yada tam tersi, bir bardağı uyku getiriyorsa ikinci ve üçüncüsü uyarıcı pozisyonunda olup bütün olan uykunuzu kaçırabilir.

iyi günler

merve
16-05-2011, 13:36
ilaçlar banada bağımlılık yaptı gibi geliyo. çünkü artık yetmiyo.gülümsemiyorum,sakinleşemiyorum. doktorum ne dicek bilmiyorum ama ben son çare olarak ilaçlara başvurdum arkdaşlar,artık baktım aşamıyorum yapıcak hiçbir şey kalmamıştı.daha öncede antidepresan kullandım nekadar aptalca olduğunu biliyodum ama açık açık söylüyorum uyuşturulmaya ihtiyacım vardı. doktorum panik bozukluk olduğunuda söyledi ama ben bunu kendimde görmüyorum açıkçası. ayrıca inanılmaz yan etkileri var. normal hayat yaşamaya imkan yok.

mad_max1978
16-05-2011, 13:44
ukalalık olarak algılamayın ama ben size doktorun ne sölüyeceğini tecrübelerime dayanarak tahmin edebiliyorum.dozajı arttırın 1 ay sonra tekrar kontroıle gelin eğer düzelme olmazsa ilacı değiştirecez yada artık başka bir ilaç daha ekleyeceğiz

Kakus
16-05-2011, 13:45
Benim de son günlerce "ciddi" sıkıntılarım var. İşin doğrusu, intiharı bile düşünüyorum. :) Bunu saklamıyorum kimseden, aileme bile açık bir dille söyledim. Bundan 1-2 ay öncesinde bu sıkıntılarımın ilk başladığı dönem, gece yatağıma yattığımda, uyku denen hiçbişey yoktu. Yani uyuyordum ama, 1 saat sonra kalkıp oturuyordum yatakda 30 dk, tekrar zorlayıp uyuyordum, 2 saat sonra tekrar kalkıp, dolaşıyordum odanın içinde. Annem doktora gidip bi ilaç yazdırdı, gördüm adını fakat şimdi daha fazla almak istediğim için benden saklıyorlar ilacı. Şu an uyku sorunum yok, ilk günler etkisini göstermedi ama şu an bariz o ilacın etkisinde olduğumu hissedebiliyorum. Bildiğiniz rahat rahat uyuyabiliyorum. Lakin farkındayım, bu kadar rahat uyumamı sağlayan o ilaç. Gün içinde çok sinirleniyorum, zaten her an fevriyim, ama akşam yatağa yattığım vakit uyuyabiliyorum. Şu an durumum 2 ay öncesinden çok daha kötü, forumdan 1-2 dostum halimi biliyor. Aklımdan neler geçirdiğimi, bu fikirleri benimsediğimi. Ancak daha kötü olmama rağmen, o kabuslardan, o saat başı uyanmalardan kurtuldum. Mutlu muyum, değilim. Uyuyabiliyor muyum, evet. :)

korki
16-05-2011, 13:45
Bayadır yaşadığım bi sorundu aslında okul zamanlarından ama düzene girmiştim bi şekilde, rahattım bayadır.. Buaralar hiçbişekilde uyuyamıyorum.. Arabayı sattım pişman oldum, önceden vaadedilen ödenek iptal edildi aile tarafından bunun stresi de var..

Sabah 8-9 oluyo saat bari uyumıyım artık akşam erken yatarım düzene girer diyorum o gece yine uyuyamıyorum.. 48 saat geçince ancak oluyo.. o da alakasız bi saatte yani yine sabaha karşı:icon_wack dolayısıyla ertesi gün yine akşama doğru uyandığım için yine aynı şeyleri silbaştan yaşıyorum..

Bu sorunu yaşamış olan bi çaresini (ilaç vs. dahil kabulum) bilen varsa yazsın nolur

Antideprasan ilaçları kaç gün alıcaksın da bu sorunu çözüceksin.Belli bir süre denerim diyip başlıycaksın uykunda gelecek aldığın zaman ilerleyen günlerde ne olcak peki veya kullanmadığın zaman yine eski haline dönmen olası.Alkol kullanımı da bana göre aynı uykun kaçınca yine devam... Sürekliliği olan en azından ağustosa kadar yapmaktandan zevk duyduğun işlerle uğraşmanı tavsiye ederim.Hem yorulmanı sağlayacak,hem de odaklanmanı sağlayacak bi iş olmalı. Şu an ki içine düştüğün durumun sebebi de neyse fazla düşünmemeni öneririm.

miniks
16-05-2011, 13:46
Çok ciddi olarak yazıcam ama bazı arkadaşlar gene dicekler bunlar da amma dinci oldular kardeşim falan :)

Uykun varken git abdest al namaz kılmaya niyetlen başla yatsı namazını kılmaya

sen hiç merak etme hemen şeytan gelir seni uyutmaya :D

Emir_b16a
16-05-2011, 13:48
xanax la falan olucak iş değil arkadaşlar xanax tedavi etmez sakinleştirir tedavi için spralex yada nispeten hafif lustral kullanılır doktora gidip reçeteyle kullanılır bu ilaçlar ki xanax ztn yeşil reçeteyle satılıyodu

kafada kurmayı bıraktığın zmn geçicektir hobi edin kendine spora başla elektronik eşyalardan uzaklaş biraz yanlız kal önünü görmeye başladığın zmn bütün sorunların çözülücek kurma kafanda yeterli

Emir_b16a
16-05-2011, 13:49
Çok ciddi olarak yazıcam ama bazı arkadaşlar gene dicekler bunlar da amma dinci oldular kardeşim falan :)

gelmeyince daha sinirlenio insan :)

ALPER-VNS
16-05-2011, 13:53
Antideprasan ilaçları kaç gün alıcaksın da bu sorunu çözüceksin.Belli bir süre denerim diyip başlıycaksın uykunda gelecek aldığın zaman ilerleyen günlerde ne olcak peki veya kullanmadığın zaman yine eski haline dönmen olası.Alkol kullanımı da bana göre aynı uykun kaçınca yine devam... Sürekliliği olan en azından ağustosa kadar yapmaktandan zevk duyduğun işlerle uğraşmanı tavsiye ederim.Hem yorulmanı sağlayacak,hem de odaklanmanı sağlayacak bi iş olmalı. Şu an ki içine düştüğün durumun sebebi de neyse fazla düşünmemeni öneririm.

teşekkür ederim ama zaten antidepresan önceden kullandığımı ve şuan kullanmak istemediğimi yazdım daha sonra.. ben daha masum uykuya girişe yardım eden şeylerin peşindeydim.. çıktı da bakalım 2-3 tane deniycez:)

:D güzel taktik

senna
16-05-2011, 13:57
Benim de son günlerce "ciddi" sıkıntılarım var. İşin doğrusu, intiharı bile düşünüyorum. :) Bunu saklamıyorum kimseden, aileme bile açık bir dille söyledim. Bundan 1-2 ay öncesinde bu sıkıntılarımın ilk başladığı dönem, gece yatağıma yattığımda, uyku denen hiçbişey yoktu. Yani uyuyordum ama, 1 saat sonra kalkıp oturuyordum yatakda 30 dk, tekrar zorlayıp uyuyordum, 2 saat sonra tekrar kalkıp, dolaşıyordum odanın içinde. Annem doktora gidip bi ilaç yazdırdı, gördüm adını fakat şimdi daha fazla almak istediğim için benden saklıyorlar ilacı. Şu an uyku sorunum yok, ilk günler etkisini göstermedi ama şu an bariz o ilacın etkisinde olduğumu hissedebiliyorum. Bildiğiniz rahat rahat uyuyabiliyorum. Lakin farkındayım, bu kadar rahat uyumamı sağlayan o ilaç. Gün içinde çok sinirleniyorum, zaten her an fevriyim, ama akşam yatağa yattığım vakit uyuyabiliyorum. Şu an durumum 2 ay öncesinden çok daha kötü, forumdan 1-2 dostum halimi biliyor. Aklımdan neler geçirdiğimi, bu fikirleri benimsediğimi. Ancak daha kötü olmama rağmen, o kabuslardan, o saat başı uyanmalardan kurtuldum. Mutlu muyum, değilim. Uyuyabiliyor muyum, evet. :)

yanlış anlama ama temiz bi dayak ye hiç bişeyin kalmaz:)

emre yeşil
16-05-2011, 14:06
Ben yıllardır uyumuyorum 118 saat hiç uyumadan durduğum oldu geçtiğimiz 3 gün yine hiç uyumadım 5 saat uyudum kendime geldim tatile çık arkadaşlarınla bol vakit geçir bol meyve ye su hariç iceceklerlerden uzak dur ve hiç bilgisayarı eline alma uzanip tv izle o zaman uykuya dalarsın.

BaDCaT
16-05-2011, 14:07
Spor yapın en basitinden..gün içinde yorucu bir şeyle meşgul olursanız gece olmadan uyursunuz..

Ayrıca bünyeden bünyeye gereken uyku saati değişir..kimisinin vücudu 5 saat kimisinin 6 saat kimisinin 8 saat uykuya ihtiyacı olur bunu keşfetmeye bakın..6 saat uyuyunca rahat kalkıyorsanız ve gün içinde sıkıntı yaşamıyorsanız size 6 saat yetiyor demektir daha fazla zorlamayın uyumaya..

Istilldo
16-05-2011, 14:09
ya alper kafası calısan adamsın, senin sorununun ilaçla veya piskolojik sebeple fln alakası olmadığını biliyosun,

gün içinde fiziksel olarak yorulmuyosun en önemlisi bu, ayrıca gündüz vakti sürekli evde olduğun için sen dışarı çıktığında hava kararmış oluyo bu şekilde ne zaman gündüz ne zaman gece olduğunu bünye şaşırıyo ve ne zaman uyuman gerektiğini anlamıyosun

sabah hava aydınlanmadan uyuyamıyodum ve 3 den önce kalkmıyodum bende biliyosun,, sabah 6da alarm kurmadan kalkıyorum şimdi, bole mutlumuyum hiç değil de orası ayrı hikaye

Istilldo
16-05-2011, 14:13
bide kimse üzerine alınmasın şu yazdığımı da ; şöyle bir mantık seziyorum bazı yazılanlardan, benim özel sorunlarım var ben özel biriyim sıradan değilim,
bence bu düşünce yapısı da başlı başına ayrı bir sorun

ALPER-VNS
16-05-2011, 14:17
ya alper kafası calısan adamsın, senin sorununun ilaçla veya piskolojik sebeple fln alakası olmadığını biliyosun,

gün içinde fiziksel olarak yorulmuyosun en önemlisi bu, ayrıca gündüz vakti sürekli evde olduğun için sen dışarı çıktığında hava kararmış oluyo bu şekilde ne zaman gündüz ne zaman gece olduğunu bünye şaşırıyo ve ne zaman uyuman gerektiğini anlamıyosun

sabah hava aydınlanmadan uyuyamıyodum ve 3 den önce kalkmıyodum bende biliyosun,, sabah 6da alarm kurmadan kalkıyorum şimdi, bole mutlumuyum hiç değil de orası ayrı hikaye

buara değişti abi durum ama işte, 48 saat oluyo anca uyuyorum.. dün gece hiç uyumadım bu gece de uyumicam heralde, sen hesapet..

Istilldo
16-05-2011, 14:23
buara değişti abi durum ama işte, 48 saat oluyo anca uyuyorum.. dün gece hiç uyumadım bu gece de uyumicam heralde, sen hesapet..

şartlama kendini daha şimdiden bu gecede uyumayacağım diye, bende 1dk uyuyamadım otobüste yorulunca uykun iyice gelince yat, git tünayla hayvan gibi için akşam 8de başlayın, 12de zıbarır yatarsın

Istilldo
16-05-2011, 14:24
moruk düzenli iş-ev-seks--- uyumama şansın yok

TünayK
16-05-2011, 14:25

ahahahahhahaha cok ıyıydı:)

OnurÖzden
16-05-2011, 14:28
En son uyanış tarihi cuma öğlen 12 :)
Bu gece 10'a kadar dayanabilirsem düzene giricek uykum.
Uyku sorunum 3 yıldır devam etmekte , ben böyle çözüyorum uyku olayını :D

TünayK
16-05-2011, 14:28
moruk düzenli iş-ev-seks--- uyumama şansın yok

yada yorulmak ıcın havaya ates!!! youjizzden premium uyelık!!!

TünayK
16-05-2011, 14:31
bence yenı bı konu acalım...herkes sorununu oraya yazsın nedır kafanızı bu kadar yoran uykular kacıran merak ettım. uykum kactı capsssssssssli:)

mmustu
16-05-2011, 14:32
bendede var uykusuzluk tünay :D ştres oldum

hafta sonu gittim kendime esker alışverişi yaptım :D

Istilldo
16-05-2011, 14:35
ateş etmenin her türlüsü de uyku getirir combo, doluya, havaya kurusıkı farketmez

ALPER-VNS
16-05-2011, 14:39
ateş etmenin her türlüsü de uyku getirir combo, doluya, havaya kurusıkı farketmez

entry nick uyumu :)

TünayK
16-05-2011, 14:41
bendede var uykusuzluk tünay :D ştres oldum

hafta sonu gittim kendime esker alışverişi yaptım :D

moruk senın uyku problemın 1.5 sene yok buldugun her fırsatta horlarsın:)

TünayK
16-05-2011, 14:42
entry nick uyumu :)

hahahhahahahhahahhahahahahahhahahaha:D:D:D ı think you should do too:D

imhotep
16-05-2011, 14:43
moruk senın uyku problemın 1.5 sene yok buldugun her fırsatta horlarsın:)

ben iyi bilirim :D izmirde asker etti bizi sabaha kadar şişe bile fırlattık adama banamısın demedi :hehe:

turbo16
16-05-2011, 14:45
en iyi yöntem kitap okumak

gözler iflas ediyor mecbur uyuyorsun

geri kalan hepsi hikaye senelerce denedim

ProTuner
16-05-2011, 15:03

bende 2 veya 3 aydır bu durumdayım mesela şuan dünden beri uyumadım ve halada uykum yok ne zaman düzenlicem uyku düzenimi desem sabah saat 6 oluyor..bende bu durumu atlatmam gerek

Kakus
16-05-2011, 15:07
yanlış anlama ama temiz bi dayak ye hiç bişeyin kalmaz:)

Bir dayak ile hallolsa abim, seve seve hepinizden dayak yerim. Çıtımı da çıkartmam. :)

merve
16-05-2011, 15:15
ukalalık olarak algılamayın ama ben size doktorun ne sölüyeceğini tecrübelerime dayanarak tahmin edebiliyorum.dozajı arttırın 1 ay sonra tekrar kontroıle gelin eğer düzelme olmazsa ilacı değiştirecez yada artık başka bir ilaç daha ekleyeceğiz

haklısın bende yüksek ihtimal aynı durum olacağını biliyorum. ama ne yapmalı bilmiyorum. şuan bu sorunlarım yüzünden çok ciddi bir iş teklifini bile reddetmek zorunda kaldım ki maddi açıdan inanılmaz çalışmaya ihtiyacım vardı. 3aydır çalışmıyorum.

ya kimisi dalgaya alıyo, kimisi ciddi yazıyo ama bilin ki bazı şeyleri aşamadığınızda, kişiliğinizi hatta fiziksel görünümünüzü kaybetmeye başladığınızda, işler o kadar kolay olmuyo. herşey kafada biter, ama sonunda onu da bitirmiş olabilirsiniz. sorunu olan herkese acil şifalar dilerim.

TünayK
16-05-2011, 15:18
haklısın bende yüksek ihtimal aynı durum olacağını biliyorum. ama ne yapmalı bilmiyorum. şuan bu sorunlarım yüzünden çok ciddi bir iş teklifini bile reddetmek zorunda kaldım ki maddi açıdan inanılmaz çalışmaya ihtiyacım vardı. 3aydır çalışmıyorum.

ya kimisi dalgaya alıyo, kimisi ciddi yazıyo ama bilin ki bazı şeyleri aşamadığınızda, kişiliğinizi hatta fiziksel görünümünüzü kaybetmeye başladığınızda, işler o kadar kolay olmuyo. herşey kafada biter, ama sonunda onu da bitirmiş olabilirsiniz. sorunu olan herkese acil şifalar dilerim.

bacım senın derdın ne?

merve
16-05-2011, 15:23
bacım senın derdın ne?

pardonda senin derdin ne? herkes gibi bende yorumumu yapıyorum

TünayK
16-05-2011, 15:26
pardonda senin derdin ne? herkes gibi bende yorumumu yapıyorum

yanlıs anladın senı bu kadar sıkıntıya sokan nedır?

merve
16-05-2011, 15:29
yanlıs anladın senı bu kadar sıkıntıya sokan nedır?

psikoloğa bile anlatamayan ben herkesin içinde sıkıntımı mı anlatacağım :)

benim sadece anlatmak istediğim uykusuzluk başta önemsenmeyebilir ama sonraları sizden çok şey götürebilir. güzelliğinizden tutun,ruhsal durumunuza kadar. gerisi herkesin şahsi sorunları

TünayK
16-05-2011, 15:33
psikoloğa bile anlatamayan ben herkesin içinde sıkıntımı mı anlatacağım :)

benim sadece anlatmak istediğim uykusuzluk başta önemsenmeyebilir ama sonraları sizden çok şey götürebilir. güzelliğinizden tutun,ruhsal durumunuza kadar. gerisi herkesin şahsi sorunları

ne bıleyım tum detayları ıle rahatsızlıgını anlatınca bırısının sormasını beklıyosun gıbı geldı yoksa cokta umrumda deıl senın derdın:) rahat ol akısına bırak ıcını ferah tut...

senna
16-05-2011, 15:34
Bir dayak ile hallolsa abim, seve seve hepinizden dayak yerim. Çıtımı da çıkartmam. :)

ne dövülürsün varya döven de dövülende rahatlar:D

XoR
16-05-2011, 15:39
ne dövülürsün varya döven de dövülende rahatlar:D

Atla otobüse akşam bende burdan geleyim Tuzlada buluşalım kurban orda zaten ağzını burnunu bi kıralım kendimize geliriz oda mutlu mesut uyur :D

JDM VTİ
16-05-2011, 15:42
yada yorulmak ıcın havaya ates!!! youjizzden premium uyelık!!!

zhauzhauzhuazhauzh yemine derim yediğim lokma gülmekten boazıma takıldı :D :D :D

S.Saka
16-05-2011, 15:43
bende de sorun var gibi ama tam tersi öküz gibi uyuyorum uykudan doymaz oldum buyudukça uyuyasım geliyo dur demem lazım acilen :D

senna
16-05-2011, 15:44
Atla otobüse akşam bende burdan geleyim Tuzlada buluşalım kurban orda zaten ağzını burnunu bi kıralım kendimize geliriz oda mutlu mesut uyur :D

ciddi böyle biri lazım çok fena dalarım ağzıyla burnu yer değişebilir estetik isterse estetik dayakta atabiliriz:D yumruk attım elimi çatlattım o zamandan beri kullanamıyorum benim içinde geri dönüş olur aslında:D

TolgaEsentepe
16-05-2011, 15:44
çok uzun süren bi ilişki bitti hayatımda, ondan dolayıdır 1 aydır uyuyamıyorum, yattığımda min. 2 saat uykuya dalma süresi oluyor. Zamanla düzeleceğini düşünüyorum umarım kalıcı olmaz

erkin006
16-05-2011, 15:45
yeni dükkan açılana kadar düzene gireceğini pek zannetmiyorum alper...daha sonrasında zaten başını kaşıyacak vaktin olmaz:)

XoR
16-05-2011, 15:46
ciddi böyle biri lazım çok fena dalarım ağzıyla burnu yer değişebilir estetik isterse estetik dayakta atabiliriz:D yumruk attım elimi çatlattım o zamandan beri kullanamıyorum benim içinde geri dönüş olur aslında:D

Parası neyse verelim dövelim :hehe:

senna
16-05-2011, 15:47
Parası neyse verelim dövelim :hehe:

böyle çalışan varsa olabilr valla mazlum gibi adam lazım:D

Kakus
16-05-2011, 15:48

Koray abimin teklifi bana uyar, atlayın gelin. Karşı koyarsam adiyim. :D Yediğim sopa benim derdime çözüm olmicak, onu da biliyorum. Lakin her daim hazırım sizden dayak yemeye. :D

Bu arada en son dediğini şeyi daha önce biz düşünmüştük. Fakir ülkelerde, uzun mesai saatlerine düşük ücret alan işçileri Türkiye'ye getirtip, kendi rızaları dahilinde saati 100 milyona öldürmeden dövdürmeyi planlamıştık. Tabii bu sadece plandı yani, arkadaşlarımız arasında şakaydı. :D Tutar mı tutar, bir de kırbaç, sopa, zincir gibi şeylerde 10 kat fiyat çek. Mis... :D

XoR
16-05-2011, 15:50
böyle çalışan varsa olabilr valla mazlum gibi adam lazım:D

Furkan kesmez bizi hacı fazla atletik çabuk dağılır, bize daha etli butlu bişey lazım :D

@ On Topic,

Alper 2 tane büyük ayran içmeyi denedinmi ?? akşam 20:30 civarı

senna
16-05-2011, 15:50
yeniden elimi çatlatırım kırarım hiç sorun değil:D

imhotep
16-05-2011, 15:51
Furkan kesmez bizi hacı fazla atletik çabuk dağılır, bize daha etli butlu bişey lazım :D

hacı mustu size uyar böle vurdumu jöle gibi gider gelir :D:D:D

Istilldo
16-05-2011, 15:53
Koray abimin teklifi bana uyar, atlayın gelin. Karşı koyarsam adiyim. :D Yediğim sopa benim derdime çözüm olmicak, onu da biliyorum. Lakin her daim hazırım sizden dayak yemeye. :D

Bu arada en son dediğini şeyi daha önce biz düşünmüştük. Fakir ülkelerde, uzun mesai saatlerine düşük ücret alan işçileri Türkiye'ye getirtip, kendi rızaları dahilinde saati 100 milyona öldürmeden dövdürmeyi planlamıştık. Tabii bu sadece plandı yani, arkadaşlarımız arasında şakaydı. :D Tutar mı tutar, bir de kırbaç, sopa, zincir gibi şeylerde 10 kat fiyat çek. Mis... :D

koptum :D:D:D

SDR
16-05-2011, 15:55

Öncelikle geçmiş olsum.Muhtemelen altta yatan bir durum dolayısıyla, ruhun serzenişinin yankıları gibi geldi zira , buraya kadar taşınması alalade bir sorun gibi durmuyor.Belkide yaşamınızın geniş perspektifte ele alınıp,değer yargılarınızın,doğrularınızın,yanlışlarınızın varoluş amacının neresinde olduğunuz konusunda sonuca ulaştırıcı, gerçekçi tetkike ihtiyacı vardır..(Her insan gibi).Verilecek tavsiyeler genel,geçer olacaktır ve sizin sorununuzun çözümüne katkısı olup olmayacağı bilinememekle birlikte, zamanınızı ve gücünüzü boş yere sarfetmeye de neden olabilir.

İşinin ehli bir psikoloğa danışıp,eğer gerekli görülürse bir psikiyatrist öncülüğünde ilaç tedavisi ile terapiyi paralel yürütmektir.Ezbere ilaç kullanımı,terapi olmadan ilaç kullanımı, bu gibi durumlarda faydadan ziyade durumu daha da zorlaştırması olası.Alkol ise kesinlikle kullanılmamalı.

JDM VTİ
16-05-2011, 15:56

su yazıdan çıkardığım biraz zayıfsın irade konusunda, duygusal anlamda güçsüzsün, bikaç yorumuna istinaden eskiden kendini güzel buluyodun şimdi güzel bulmuyorum gibisinden olmuş.

psikiyatriye giteyip ilaca devam etmen bana göre cok yanlış.

ilac hiç bi zaman sonuç vermedi benim anneme kilo aldırıp halsiz düşürmekten başka misal olarak.

ayrıca mevsim geçiş dönemlerinde sıkıntısı bulunan kişilerde bunalma,asabiyet,tahammülsüzlük olması normal.

hayatı akışına bırakmıyorsun bence, bırakamamanın nedenide su yazıdan cıkardığım özgüven kaybın olmuş, anlaşılmadığını düşünüyor ve yalnızlığını vurguluyosun..

senin yerinde olsam önce sıkıntılarımın nedenlerini bulurdum, bulduğumda neden bana bu sıkıntı veriyor diye düşünürdüm ve çözümüne bakardım.

en azından suanki durumundan iyi olucağını sanıyorum dostum.

JDM VTİ
16-05-2011, 15:57
hacı mustu size uyar böle vurdumu jöle gibi gider gelir :D:D:D

zhauzhazuahzauzha :D :D :D

mad_max1978
16-05-2011, 15:59

benim görüşüm dışardan gelen sosyal mesajları bir kenara bırakın kulak arkası yapın çünkü bu işler sosyal mesajlarla olmuyo ben çok denedim zamanında.ne hissettiğinizi az çok anlıyabiliyorum.umarım doktorunuz doğru tedavi amaçlı hapı bulur.çünkü ben 5 6 sene doğru hapı bulana kadar baya hap içtim.

Burak Mehmet
16-05-2011, 16:10
Dostum bende temmuzdan beri yaşıyordum bu sıkıntıyı askerlik,evlilik koşuşturması fln derken baya sıktım kendimi saç döktüm,uykusuz kaldım (4 gün hiç uyuyamadım sonra bayıldım :D ) ist.gata da tedavisini gördüm bi işe yaramadı,askerlik bitti kendi kendime düzeldim...aslında herşey kendinde bitiyor...

merve
16-05-2011, 17:43
ne bıleyım tum detayları ıle rahatsızlıgını anlatınca bırısının sormasını beklıyosun gıbı geldı yoksa cokta umrumda deıl senın derdın:) rahat ol akısına bırak ıcını ferah tut...

:) ben arkadaşa neler yaptığımı anlattım,faydası olur olmaz bilmiyorum.
sende rahat ol, istersem sormasanda anlatırım, yinede sağol :)

merve
16-05-2011, 17:50
su yazıdan çıkardığım biraz zayıfsın irade konusunda, duygusal anlamda güçsüzsün, bikaç yorumuna istinaden eskiden kendini güzel buluyodun şimdi güzel bulmuyorum gibisinden olmuş.

psikiyatriye giteyip ilaca devam etmen bana göre cok yanlış.

ilac hiç bi zaman sonuç vermedi benim anneme kilo aldırıp halsiz düşürmekten başka misal olarak.

ayrıca mevsim geçiş dönemlerinde sıkıntısı bulunan kişilerde bunalma,asabiyet,tahammülsüzlük olması normal.

hayatı akışına bırakmıyorsun bence, bırakamamanın nedenide su yazıdan cıkardığım özgüven kaybın olmuş, anlaşılmadığını düşünüyor ve yalnızlığını vurguluyosun..

senin yerinde olsam önce sıkıntılarımın nedenlerini bulurdum, bulduğumda neden bana bu sıkıntı veriyor diye düşünürdüm ve çözümüne bakardım.

en azından suanki durumundan iyi olucağını sanıyorum dostum.

teşekkür ederim,

benim görüşüm dışardan gelen sosyal mesajları bir kenara bırakın kulak arkası yapın çünkü bu işler sosyal mesajlarla olmuyo ben çok denedim zamanında.ne hissettiğinizi az çok anlıyabiliyorum.umarım doktorunuz doğru tedavi amaçlı hapı bulur.çünkü ben 5 6 sene doğru hapı bulana kadar baya hap içtim.

doğrudur, teşekkür ederim

TünayK
16-05-2011, 17:55
Öncelikle geçmiş olsum.Muhtemelen altta yatan bir durum dolayısıyla, ruhun serzenişinin yankıları gibi geldi zira , buraya kadar taşınması alalade bir sorun gibi durmuyor.Belkide yaşamınızın geniş perspektifte ele alınıp,değer yargılarınızın,doğrularınızın,yanlışlarınızın varoluş amacının neresinde olduğunuz konusunda sonuca ulaştırıcı, gerçekçi tetkike ihtiyacı vardır..(Her insan gibi).Verilecek tavsiyeler genel,geçer olacaktır ve sizin sorununuzun çözümüne katkısı olup olmayacağı bilinememekle birlikte, zamanınızı ve gücünüzü boş yere sarfetmeye de neden olabilir.

İşinin ehli bir psikoloğa danışıp,eğer gerekli görülürse bir psikiyatrist öncülüğünde ilaç tedavisi ile terapiyi paralel yürütmektir.Ezbere ilaç kullanımı,terapi olmadan ilaç kullanımı, bu gibi durumlarda faydadan ziyade durumu daha da zorlaştırması olası.Alkol ise kesinlikle kullanılmamalı.

walla bravoooo lıtarature yenı bı kalıp daha gırdı.:)

ALPER-VNS
16-05-2011, 19:36
seviye çok yükselmiş :) ayran hiç sevmiyorum koray ya 2 tane çok fazla benm için :)

XoR
16-05-2011, 19:38
seviye çok yükselmiş :) ayran hiç sevmiyorum koray ya 2 tane çok fazla benm için :)

Çok faydalı olur ayakta duramazsın Başkan küt diye uyursun :)

Ben şimdi mesela soğan yedim ve ayran içtim danalar gibi uyurum bugece :D

Göki,ZD
16-05-2011, 19:47
tekstil işindeyim nasıl kafamı dinlendirebilirim işi bırakmam gerekiyor gece yarılarıan kadar telefonlarım susmuyor stresten kafamda sac kalmadı ilaç alıyorum mala bağlıyor gece yarıları eve gidiyorum sabah 9 aksam 11 telefonla kavga halındeyım artık kulakalrım agrı diyebilirim. arada buraya takılıyorumda kafam dagılıyor. hadi gelde spor yap gelde kafada bitsin iş doktor bile işi bırak dedi :D

dışarıdan hersey kolay gorunuyor ama kimse kimsenin yasamını yasadıklarını bılemez. o yuzden alkole dayan gitsin sabaha uykumu almıs kalkıyorsam ben boyle iyiyim :)

yalanı kesssssss, stresssss mişşşşş :hehe::hehe::hehe:

levent
16-05-2011, 20:18
ben her yerde her saatte uyuyabilen bi insanım mesela ama sabahlara kadar oturuyorum.

bazen de özellikle sınav dönemleri sinir stres üstüste binince yatıyorsun gece 2 saat yatakta dön dur bişey yok, kalkıp yine sabahlıyorsun.

bence sebebi sinir-stres durumları tamamen alper abi, birşekilde kafanı boşaltmaya çalış, gün içinde yor kendini.

tabi bir de bu ara mevsim değişiklikleri var, geceler kısalıyor sabah 5 te hava aydınlanmaya başlıyo karanlıkken uykuya dalmaya çalış uykun olmasa bile yat yatağına çok kısık bi seste radyo aç o ara dalarsın muhtemelen zaten :)

geçmiş olsun ..

erkin006
16-05-2011, 20:36

gardeş senin bu gızlarla alıp veremediğin nedir:D

fastchild
16-05-2011, 20:37
fazla kaçırmamak kaydı ile akşamları bi duble atıp rahatça uyunabilri ama o duble iki dubleye iki duble yarıma yarım tama çıkarsa işte o zaman daha büyük sıkıntı

tequila818
16-05-2011, 20:42
Abi ne iş yaptığını bilmiyorum aradaki sayfaları okumadım ama doğa sporları yapabilirsin. kışın snowboard, yazın kiteboard gibi. akşam 8-9 gibi sızacağını garanti edebilirim. :)

ali_utku
16-05-2011, 21:16
bende de tam tersi fazla uyku uyuma var uykum geldiğinde tutamam kendimi hiç ilginç hakikaten:) uykusuzluk çekenleri bu yönden baktığımda anlayamıyorum :)

aynı durum bende de mevcut.heleki sınav zamanları daha bi fazla uyuyorum :D

ve uykum geldimi hiç bir şekilde karşı koyamıyorum.sabahlara kadar ders çalışanları görüyorum imreniyorum valla.

HALUK
16-05-2011, 21:32
iki saatir içim içimi yiyor uykuluk yemeye gidiyorsunuz diye ulen dedim girim okuyayım nereye gidiyolar bende gidim :) yanlış okumuşum siz yardırın devam :)

Frid
16-05-2011, 22:23
gelin tüvde birgün çalışın deliksiz 12 saat garanti :D

İbrahim Erdem
16-05-2011, 23:20
Bende de türedi son zamanlarda bu sorun. Zira kafein bağımlılığım sebebiyle sürekli koyu şekersiz sade nescafe içiyorum gece de uyku bırakmıyor bende. Eğer sigara kullanıyorsanız ağır bir sigara alın benim favorim muratti 2-3 dal arka arkaya için başınızın dönmesiyle uyuyakalıyorsunuz zaten. Dün gece denedim 3 dal arka arkaya içtim sızıp kalmışım :)

Öğrenciyseniz sevmediğiniz bir dersi berbat anlatan bir hocadan dinleyin. Kendimden biliyorum 4 bardak kahveye denk kafein almama rağmen gene de uykum gelmişti :)

ZaZy
16-05-2011, 23:22
aynı sorun bende de var, halen psikolojik destek alıyorum. Sıcak duş alın vücudu yorun, en olmadı eczanelerde 2 liraya satılan TOFRANİL adlı bir ilaç var 15mg alın, sizi uyutur. Ama kalkarken "MAL" edebilir. Kendim kullandım aylarca

tunch
16-05-2011, 23:24
fitness-binicilik-hamam 3lüsünden birini tercih edin bence gunluk olarak

BLUEND
16-05-2011, 23:24
Sanırım bu yazılanlardan sonra kafan iyice mikserden geçmiş gibi olmuştur Alper.. eğer sorununa kalıcı bir çözüm istiyorsan öncelikle tavsiye edilen ilaçların hiç birini almamanı ( lustral,xanax,remeron vs.) öneririm. Bunlar seni asosyal yapacağı gibi bağımlılıkta yapacaktır. Bırakmakta ise çok zorlanacaksın. yaklaşık 10 sene kadar önce bende bu tür sorunları yaşamış, doktorun verdiği lustral ve remeronu kullanmıştım. Eğer amaç sadece uyumaksa gerçekten işe yarıyor, bütün gün gerek ayakta gerekse yatakta! hep uyuyosun zaten. yani hem havaya hemde hedefe ateş etme gibi bir durumunda kalmıyor maalesef :icon13: Ben ilaçları, zorda olsa bıraktım ve alternatif tıp durumlarına girdim. Allaha şükür girmişim ki böyle bir sorun bir daha da yaşamadım.. Eğer istanbuldaysan, yapman gereken, mısır çarşısındaki aktarlardan birinden ( Arifoğlu tercihimdir) Valerian root ( Kedi otu kökü ) ve Oğul otu ( Melissa ) alıp kullanmandır. Göreceksin sorunundan belli bir süre sonra tamamen kurtulacaksın. Ancak bilmelisin ki kullanmaya başladıktan sonra hemen bir mucize bekleme ve kullanmaya devam et, sonucunu mutlaka alacaksın. Alkol, çay ve kahveyi de en aza indirge. Haa birde kedi otu kökünü 15 gün kullandıktan sonra 1 hafta ara ver, çünkü silahı devamlı dolduruyor ve devamlı da şarjör boşaltman gerekiyor :icon_tup:.. Şimdiden geçmiş olsun dostum..:)

Dragger
16-05-2011, 23:27
Bende de var bu sorun...

Calısmadıgım dönemde sabahlara kadar oturuyordum, calısırken de uyumak istemiyorum misal su an gibi...

Yorgunluktan ölsem de yatmak istemiyorum.

Owner89
16-05-2011, 23:32
Bende de var bu sorun...

Calısmadıgım dönemde sabahlara kadar oturuyordum, calısırken de uyumak istemiyorum misal su an gibi...

Yorgunluktan ölsem de yatmak istemiyorum.
aynı sorun bende de var sabahları 6 da kalkıp işe gidiyorum 7 saat şehir içinde dolmuşa çıkıorum her seferinde eve gidip uyucam modunda oluyorum fakat olmuyo gece 2 3 yapiyorum tekrar 3 saatlik uykuyla işe gidiyorum konuyu takipdeyim :)

senna
16-05-2011, 23:41
ahuauh uyku uyku dediniz uyku tutmadı bugün:D

Göki,ZD
16-05-2011, 23:44
araba yok huzur var kıçı devirip öyle bi yatıp osura osura güzel uyku çekiyorum ki ohhhh dünya varmış:D

S.Saka
16-05-2011, 23:46
ahuauh uyku uyku dediniz uyku tutmadı bugün:D

abi aynı drurumdayım korkuyorum bende böyle olcam diye ya:D

senna
16-05-2011, 23:47
abi aynı drurumdayım korkuyorum bende böyle olcam diye ya:D

ben 2 3 saat uyudum ama ondan oluyor normalde 12 saate tamamlarım:D

S.Saka
16-05-2011, 23:50
ben 2 3 saat uyudum ama ondan oluyor normalde 12 saate tamamlarım:D

bende beş gibi bir uyudum 7 de derse geç kaldım şimdi tık yok sabah 8de kalkıcam 3 ihlas bi fatiha okudum gene yok :D:D

TünayK
16-05-2011, 23:53
gardeş senin bu gızlarla alıp veremediğin nedir:D

karsı cınse karsı bı sempatım yok:D:D

Mr.K
16-05-2011, 23:53
alper kopekle butun gun yuruyus yap,aynı zamanda hem onu hem kendını sosyallestır(cıft bul:D) butungun oyna debelen dur it gibl,bıde yorgun oldugun zmn freeyım nası olsa dıyıp dana gıbı uyuma alarm kur gerekırse 1saat az uyu,duzelır morukcum.Yavuz cok ıı bılır ben calısırken bıle sıfır uykuyla ıse gıdıodum ıs yerınde oglen 1saat kestırmece,aksam eve gelınce 2saat kestırmece..sonra duzenı bu sekılde oturttum.gerekırse 2gun uyuma ama 3.gunde **** devırıp 2gunun acısını cıkartma kısacası,bıde yor kanka kendını ayakları uzatıp tv karsısına gecme,gerekrse arkdaslarının arabasına cıla falan yap zaten yorulursun:D

yorul,
erken yat,yorgunluguna ragmen erken kalk
bu. :)

Göki,ZD
17-05-2011, 00:06
karsı cınse karsı bı sempatım yok:D:D
kanka bu y..jizz e girmenin bi yolu varmı ? sen bilirsin:icon_tup::D

TünayK
17-05-2011, 00:06
fitness-binicilik-hamam 3lüsünden birini tercih edin bence gunluk olarak

kosarak masaja gıdıp dusunu alıp cıkarsa bu 3luyu bı nevı yapmıs oluyor:)alper aramanı beklıyorum:D:D

TünayK
17-05-2011, 00:08
kanka bu y..jizz e girmenin bi yolu varmı ? sen bilirsin:icon_tup::D

ortak ben modlugu bırakalı baya oldu yenı bı olusum ıcındeyız:)yakında adult sektorune bomba gıbı dusucez:Dbekleyın...

Göki,ZD
17-05-2011, 00:09
ortak ben modlugu bırakalı baya oldu yenı bı olusum ıcındeyız:)yakında adult sektorune bomba gıbı dusucez:Dbekleyın...

jizz gibi site yok kanka, bu işe bi çare şart..kendimi kötü hissediyorum :D

mmustu
17-05-2011, 00:11

aynen kanka ahmet hocanın dediği gibi uykunuz gelmiyorsa 2 cüz kuran okumaya başlayın hemen şeytan dadanır uyutur :D

iki saatir içim içimi yiyor uykuluk yemeye gidiyorsunuz diye ulen dedim girim okuyayım nereye gidiyolar bende gidim :) yanlış okumuşum siz yardırın devam :)

hahahahha abi işin gücün gırtlak :D

jizz gibi site yok kanka, bu işe bi çare şart..kendimi kötü hissediyorum :D

tubegalore :D

Göki,ZD
17-05-2011, 00:13
tubegalore :D

açmıyor kanka, jizz süperdi ya

erkin006
17-05-2011, 00:29
jizzin hakkını vermek lazım...öksüz kaldık desem yeridir:hehe:

gökberk
17-05-2011, 00:45
Elimde her hatunun blog siteleri var... Hemi de dns mns'siz :D
Duyurulur..

ALPER-VNS
17-05-2011, 01:51
BLUEND yazılan her ilacı bi araştırıcam nette vs. sorucam bide tohtur tanıdıklara ama senin söylediklerini bi de utkunun söylediğini en başına aldım zaten listenin.. seninkinin doldur boşalt avantajı da varmış :D

onur köpek herkese havlıyo kalabalık yerlere pek gidemiyorum abi. sitenin içinde de gez gez çiçek kokla böcek kokla ağaca işe nereye kadar sıkılıyorum :)

jizz yüzünden mi acaba yaw, onu mu dert ettim kenidme :)

OnurÖzden
17-05-2011, 01:57
Herkeste jizz fanıymış :D

Emir_b16a
17-05-2011, 03:59
uykusuzlukmuş maşallah hepiniz fosur fosru uyuyosunuz :D

BurakCengizhanoğlu
17-05-2011, 04:10
uyku yok yav :)

CasabLanca
17-05-2011, 05:10
bkz. şekil A
uyku böyle tutmuyor :hehe:
saat 2den beri uyumaya çalışıyorum :D

ALPER-VNS
17-05-2011, 09:54
bilgisayarı açmadım dediğiniz gibi :) 24 saatin üstüne 5 saat uyudum :)

gurcell
17-05-2011, 10:02
Bilgisayar açma, kendine bir kız arkadaş bul, onun dertleri - kıskançlıkları ile ilgilen, kendinden uyuyasın geliyor zaten.

nico
17-05-2011, 12:19
eğer vücudu yorarsan ve akşam 12 den önce yataga girip cok loş bir ışıkta kitap okumaya calışırsan 1 saatten fazla dayanamazsın muhtemelen. ilaç bir noktaya kadar cözüyor, daha sonra vücuda yük olarak kalıyo ve istekle uyumadıgın için herseferinde uykusuz geçen süre dahada uzuyor. tavsiyemi dinle, akşam üstü erken saatte yemek ye yemekten 1kaç saat sonra koş yada sevdigin bir spor mesela yüzme falan daha sonra eve gel rahatlamak için ayran iç yada yoğurt ye, daha sonra hergün yaptıgın o bilgisayar başında geçen zamanı yada filim izledigin zamanı kısalt uykun olmasa dahi, ve yataga girdikten sonra loş ışıkta kitap oku. cidi bir tavsiyedir ben 1 ayda düzene girdim acayip te kitap okuma alışkanlığı edindim:D:D:D

BaDCaT
17-05-2011, 12:46
Bilgisayar açma, kendine bir kız arkadaş bul, onun dertleri - kıskançlıkları ile ilgilen, kendinden uyuyasın geliyor zaten.

insanın nefesini tutup intahar edeside geliyor ama pratikte imkansız tabi :D:D

BLUEND
17-05-2011, 14:04
Arkadaşlar bu JİZZ' midir nedir, o siteye vtunnel' den girebilirsiniz. Yazılanlardan sonra denedim, kesin çözüm, bilginize....:icon_tup::icon_tup::icon_tup:

TünayK
17-05-2011, 14:34
Arkadaşlar bu JİZZ' midir nedir, o siteye vtunnel' den girebilirsiniz. Yazılanlardan sonra denedim, kesin çözüm, bilginize....:icon_tup::icon_tup::icon_tup:

konunun bı faydasını gorduk:D sukuuuu

Emir_b16a
17-05-2011, 16:51
konunun bı faydasını gorduk:D sukuuuu

kahkaha attım :D

erkin006
19-05-2011, 03:07
6VrDr08buF4&feature=related

F.Esen
19-05-2011, 03:28
fiuuuu fiuuuu çal baba çal rinaaa rinaa uykusuzluk işte...

Emir_b16a
19-05-2011, 03:29
fiuuuu fiuuuu çal baba çal rinaaa rinaa uykusuzluk işte...

harbiden 1 lt ayran içtm banamısın demedi arkadaş

Göki,ZD
19-05-2011, 07:36

izlemeyi denedin mi peki ? açması değil oynamasıda lazım :D

Diyadin
19-05-2011, 09:12
İlaç kesinlikle kullanmayın yakınlarınızda spor salonu varsa akşamları kendinizi yoracak şekilde spor yapın yada koşu yapın duş alıp uyumayı deneyin.

Ayrıca çay kahve sigara ve şekerli yiyecek ve içecekleri akşam saatlerinde kullanmamaya özen gösterin.

cem
19-05-2011, 09:32
http://i52.tinypic.com/14juja9.jpg

cem
19-05-2011, 09:36
izlemeyi denedin mi peki ? açması değil oynamasıda lazım :D

kardeşim hotspot shield ile butun yasaklı sitelere girersin de , oynatırsın da :icon_tup: :)

KSE71
19-05-2011, 09:42
ben dede vardı baya önceden bu sorun ya. özellikle okul zamanlarında falan oluyodu. bir iki gün geç yattım erken kalktım düzelmişti. ama bu aralar yeniden başladı ne uykum gelio ne düzgün bi saatte yatabiliyorum nede kalkabiliyorum. ama ben çayı çok seviyorum heralde ondan oluyo gündüz ve akşamlarıda çok çay içiyorum.

cem
19-05-2011, 11:10
ben dede vardı baya önceden bu sorun ya. özellikle okul zamanlarında falan oluyodu. bir iki gün geç yattım erken kalktım düzelmişti. ama bu aralar yeniden başladı ne uykum gelio ne düzgün bi saatte yatabiliyorum nede kalkabiliyorum. ama ben çayı çok seviyorum heralde ondan oluyo gündüz ve akşamlarıda çok çay içiyorum.

Çayda kafein ve teanin var, kimi kişiler fazla cay ictiginde uykusuzluk cekerken kimisini hic etkilemiyor.Vucudun hassaslıgına gore birazda.Cayi azaltirsan duzelecektir.

lnd_samet
19-05-2011, 12:30
he yaa
kahve uyku kaçırır derler
bende sade kahve içmeden uyayamıyorum arkadaş:D

birde ben kendimde şöyle birşey fark ettim havalar ısındı odanın camları kapalı olunca havasız kalıyor ortam ve uyku düzeni kaçıyor.
havadar temiz yerde uyumak çok çok farklı.

-askerde şafak comologgo diyince atarax kullanmıştım düzenli halde 24 saat leyla gibi geziyordum:Dyataktan yemek ve wc hariç çıkmıyordum:D

KSE71
19-05-2011, 13:08
aynen ya haavalar sıcak olduğu zaman ben hiç uyyamam, ama soğuk olduğu zaman mışıl mışıl uyorum. daha eii geliyor soğuk hava, en azından bunaltmıyor.

imhotep
23-05-2011, 15:28
48 saattir uyumuyorum bakalım daha ne kadar dayanacagım

lnd_samet
23-05-2011, 15:39
bugün akşam 9 da yatağa girersem 60.saat olacak:),
gözlerimin arkasındaki damarlar gelberi gelberi diyorlar:D

flexamin
23-05-2011, 15:41
spora başladım uyku düzenim düzeldi:D hafta içi 11 de yatıorum sabah 8 de kalkıyorum:) ondan önce kaçta yatarsam yatayım sabahlar kalkamıordum kalsam bile ölü gibi oluordum

Boost Up
23-05-2011, 15:46
2 de atar 11-12 de kalkarım, mis:D her saattede uyanırım

utkuselamoglu
23-05-2011, 16:21
sanayiye düşün 5 gece sabahlayın uyku düzeniniz yeniden sizlerle

BurakCengizhanoğlu
23-05-2011, 16:26
her sabah 7 den aşağ yatıp 5 den aşağı kalkamıyorum nasıl düzelicek bu uyku ya :(

utkuselamoglu
23-05-2011, 16:42
6 ya kadar motor tesisatı şanzuman indir ertesi gün akşama kadar bekle sonra aşırı yorgun düşünce saat 11 de yat bi sonraki gün uyku düzenin düzelmiş olucak

berkayGLRN
23-05-2011, 16:49
yav bu okul yüzünden bende 6 30 kalkıyorum 2,3 gibi yatıyorum kafam çatlıyo her gün :)

capri
23-05-2011, 17:23
ara ara aynı dertten muzdarip oluyorum, rekorumun 70-80 saatler kadar çıktığı oldu. psikiyatrik tedaviler ilaçlar kullandım olmadı, solunum yollarımdan ameliyat oldum olmadı.sonra araştırdım kedi otu die bi ot var, çayı falan yapılıomuş.avrupada delilerin tedavisinde de kullanılıomuş. iç 30 dakka soona ruyalar alemindesin, ben bi aktara gidip bunu istedim; abi kokusundan dolayı dükkana saf olarak alamıyorum ama deişik bi kaç otla karışımlı çayı var onu vereyim dedi.ben de olur dedim aldım akşamları yatmadan önce demleyip içtim. etkisini de gördüm. uyuyosun ertesi sabah da zımba gibi kalkıosun. uyutmakla birlikte uyku kalitesini de arttırıyor. bulabilirsen etkisi açısından saf kediotu kullan, bulamazsan bendeki çayın içeriğini aşşağıda veriyorum, çoğu sakinleştirici etkisi olan otlar.ve tadı da çok güzel sırf keyf için bile içebilirsin.

-melisa, lavanta, hibiskus, nane, papatya, şerbetçi otu, ıhlamur, kedi otu, hünnap.

dene hak vereceksin ;)

adilhcl
23-05-2011, 20:27
En güzeli insomin Draje ;) baka bıseye sakın aldanma hele hele sakın antıdepresan kullanma bıssuru yan etkısı var .

lnd_samet
24-05-2011, 10:34
kedi otunu benimde arkadaşlarım kullanıyor
çay misali demleyip-içip mışıl mışıl uyuyorlar-ve gördüğün rüyalar bile güzel geçiyormuş:Do kadar rahat uyuyorsun:D-ama arkadaşın dediği gibi kokusu cok pis burnunu kapatıp tek yudumda dikmen lazım:)

tool
24-05-2011, 10:40
kedi otunu benimde arkadaşlarım kullanıyor
çay misali demleyip-içip mışıl mışıl uyuyorlar-ve gördüğün rüyalar bile güzel geçiyormuş:Do kadar rahat uyuyorsun:D-ama arkadaşın dediği gibi kokusu cok pis burnunu kapatıp tek yudumda dikmen lazım:)

cayla ugrasmaya gerek yok aslinda,
rnler > Bitkisel rnler > Valerian Root 50 kapsl - 500 mg | GNC Yaam Sizin - Vitaminler, Multivitaminler, Mineraller, Bitkisel Destekler, Antioksidanlar, Diyet ve Sporcu Beslenme Destekleri (http://gnc.com.tr/tr/products.asp?ID=7&CID=3&PID=256&title=Valerian%20Root%2050%20kaps%FCl%20-%20500%20mg)

pnrkc
25-05-2011, 13:13
"Uyku probleminiz varsa; Bir sevgili bulun, o sizi ayakta uyutsun.."

:)