PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Flock & Alcantra Kaplama

Göki,ZD
20-05-2011, 21:01
Flock ve Alcantra arasında çok gidip geldim, aralarındaki fark;

Flock : Malzemenin üstüne tutkal sürülüp istediğiniz rengin tozu serpidikden sonra
statik elektrik verilerek orantılı şekilde aralara dahi girerek kaplanması.

Alcantra : Kumaş çeşiti, ama çoğu firma, bu işin ehli firma ArtCar Cem Bey bile
garanti vermiyor, nedeni ise güneşten dolayı belli bi zaman sonra yapıştırıcının sıcaktan
dolayı atması.

+ ve - leri

Flock : Kaplamayı görüp aaaa bu nasıl birşey diye el süren çok kişi oluyor\olacaktır da :D
bu tip durumlarda el sürmesinden dolayı sorun teşkil etmiyor ama GENELDE ince girinti çıkıntısı
olan araç parçalarında 0.5mm kalınlıkda yapıldıgı için tırnak takılması yada tornavida veya benzeri
cisimlerde delinme sonrasında çirkin bi görüntü ve o bölgenin zamanla atması ATMASI DERKEN
YİNE MERAKLILARIN ORAYI KURCALAMASI İLE ALAKALI :d

Flock NOT: İnce girinti çıkıntılardan dolayı 0.5 mm yapılıyor demiştim ama benim tavsiyem 1.0 mm yaptırmanız,
ben 0.5 mm yaptırdım ama tecrübesiz olduğum için, yoksa 1.0 mm yaptırırdım :)
(0.5 mm ) olması sorun teşkil etmiyor aklınızda soru işareti olarak kalmasın, sadece elimi sürdüğümde verdiği
kumaş hissini hissetmek amaçlı 2. olarak sağlamlık..

Alcantra : Kumaş kalın olduğundan dolayı darbelerde birşey olmaz, en büyük sorunu zamanla kullanılan
yapıştırıcının özelliğini yitirmesi ve atması.. Bu önemli birşey çünkü metresi min. 35 Euro ve kumaştan ziyade
bu işin en önemli yeri işçilik ve flock daki gibi ince detayları kaplamanız imkansız..

Fiyat olarak karşılaştırsak Flock un cddi maliyetsiz, ben kendi aracım için konuşayım, birkaç firma ile sadece kapı direkleri
ve göğüs için görüştüm fiyatlar 700 den başlıyor ve 1500 TL ye kadar gidiyor.. Kadran çerçevesi gibi parçalarımın kaplanması imkansız
yapısından dolayı. Ben o yüzden tercihimi 2 ürünü karşılaştırıp iyicene +\- lerini gördükden sonra Flock dan yana kullandım ve
gayet memnunum.

Fotolarda siyah beyaz gözüküyor, o sizi yanıltmasın sakın, hem flaş patladığından dolayı hemde yanar dönerli gibi
ben ilk gördüğümde bu ne lan beyaz gibi duruyor bazı bölgeler dedim ama kafamı oynattıgımda yanar döner olduğu çıktı ortaya :)

Benim yaptırdığım parçalar
Ön Göğüs, Göğüs Paneli, Kadran Çerçevesi, Kadran Ön Çerçevesi, Göğüs'deki AirBag Kapağı 2 Tane, Torpido Kapağı, Küllük Kapağı, Ön Direk Bakalitleri Sağ-Sol
Kemer Bakalitleri, Arka Stop Kablo Kapakları, Göğüs Panel Havalandırması(4lü, Çakmallık olan zabarak yani) Sunroof Açma Çerçevesi ve ufak tefek parçalar
bunların Maliyeti 300 Tl gibi rakam..

Fotoları Upload Ediyorum

http://i55.tinypic.com/2qmkcbt.jpg
http://i54.tinypic.com/2hnvzn9.jpg
http://i55.tinypic.com/29fax74.jpg
http://i53.tinypic.com/10fo0hx.jpg
http://i53.tinypic.com/2q2g77s.jpg
http://i51.tinypic.com/2monjbt.jpg

Firma Bilgilerinin paylaşımı Yönetim İzinlidir..

Flock Kaplama Firma Bilgileri

Elektrosis Toz Boya ve Floklama Sistemleri
Neciphan YILDIRIM
Tel : 0216 322 99 52
Adres : Kavacık Mahallesi Kaptanlar Cad. No:15 Beykoz \ İstanbul

Kavacık köprüsüne çıktığınızda göbekten sola dönüyorsunuz, mezarlığı solunuza alıp dümdüz devam ediyorsunuz, 500 metre sonra OPET görüceksiniz devam edin, 4yol gelicek HIDIV KASRI na doğru gidiyorsunuz yani, 4 yoldan düz devam ettikden sonra 3 yada 4 üncü soldan aşağıya iniyorsunuz, 2 sola dönüyorsunuz hemen ilk apartman, görüceksiniz..

GökhanO
20-05-2011, 21:04
cok guzel olmus peki verdigin maliyet kaplama maliyeti mi malzeme maliyeti mi birde kim kaplıyor bu malzemeyi ?

Göki,ZD
20-05-2011, 21:09
komple adaş bu fiyatın içinde, normalde Flock işi yapan firmalar abaşur aksesuar malzemesi kaplarlar araba parçası yabancı oldukları bir iştir, ama aralarında yapan yerler var mesela çoğu firma Beykoz ve kavacık tarafında uzun araştırmalar sonucunda bulduğum bu firma daha önce araç aksesuarı yaptıklarından ve adamların hoş sohbetinden dolayı teslim ettim aslında fiyat biraz fazla geldi bana ama nedeni benim parçaları hep parça parça götürmemden dolayı aynı işlerin 3-4 kere yapılmasındna kaynaklandı, tek seferde götürseydim, banda 1 sefer girip çıkıcaktı :D

Benim firma ile hiç bir yakınlıgım yok, yönetim uygun görürse firma bilgi telefon isim bilgilerini ilk posta ekliyim Gökhan

Siz göğüsü görseniz fena fena :D:D onu yarın gündüz güzel bi fotosunu çeker eklerim artık :)

JDM VTİ
20-05-2011, 21:11
çok güzel olmuş.

güle güle kullanın.

GökhanO
20-05-2011, 21:12
ekle abi sonucta senin ticari bi beklentin yok ne olacak madem bu isi yaptırdıgın ve memnun oldugun bir firma var yaz bence tum uyeler faydalansın
ha yarın gelir uye olur kendileri konu acarlarsa o zaman ticari gozlerinin yasına bakmayız :D:D

Ome_RS
Cok güzel bir konu olmus bende düşünüyordum bu işlemi tavan ön yan ve arka direkleri kaplama olarak ama benm istediğim alcantra fiyatta aldım koltuklar dahil 1250 tl gbi bir rakama cıkıyor parcalarım buyuk ve fazla girinti cıkıntılı olmadıgı için tercihimi yine alcantra olarak kullanıcam sanırım.

Selman
Valla çok güzel olmuş. Fiyatda iyi bence o kadar parça kaplattırmışsın 300 Tl uygun gibi.

JDM VTİ
20-05-2011, 21:14
Cok güzel bir konu olmus bende düşünüyordum bu işlemi tavan ön yan ve arka direkleri kaplama olarak ama benm istediğim alcantra fiyatta aldım koltuklar dahil 1250 tl gbi bir rakama cıkıyor parcalarım buyuk ve fazla girinti cıkıntılı olmadıgı için tercihimi yine alcantra olarak kullanıcam sanırım.

koltuklarına dokundurtturma derim ömer, ies'in en full'üne sahipsin kıymetini bil devam et OEM parçalarla modifiye etmeye :)

Göki,ZD
20-05-2011, 21:16
İstediğiniz renk çeşidi var ama katalogda en düzgünü siyah ve kırmızı, ben kadran çerçevesini kırmızı istedim ama şansıma o gün kırmızı bitmiş bende git gel yapmamak için siyah yaptırdım. Ben toplamda 15 kalem mal verdim, Öğlen vakti teslim edip ertesi gün öğlen aldım..

ekle abi sonucta senin ticari bi beklentin yok ne olacak madem bu isi yaptırdıgın ve memnun oldugun bir firma var yaz bence tum uyeler faydalansın
ha yarın gelir uye olur kendileri konu acarlarsa o zaman ticari gozlerinin yasına bakmayız :D:D

Tamam, ilk posta ekliyorum :):):)

Plastik aksam dısında tavan gibi yerler kaplanır ama çok saçma olur, tavan direkler alcantra olmalı, flock u tercih etmemdeki sebep en ince yerlere bile girebiliyor.

Valla çok güzel olmuş. Fiyatda iyi bence o kadar parça kaplattırmışsın 300 Tl uygun gibi.

dediğim gibi fiyat bana pahalı geldi :D oda benim hatam, sürekli arabadan parça söküp götürdüm :) tek seferde götürseydim fazla iş yükü çıkartmasaydım adamlara max'ın max ı :D 250 tl lik bi işti :)

Ome_RS
20-05-2011, 21:19
koltuklarına dokundurtturma derim ömer, ies'in en full'üne sahipsin kıymetini bil devam et OEM parçalarla modifiye etmeye :)

bi foto görmüştüm o yuzden koltukarı sormustum yoksa koltukları bozmam öne zaten typer veya s2000 koltugu alıcam bunlarıda iesi olan bi arkadasıma verip onun kumas koltugunu kaplamayı düşünüyordum :)

bu arada göki abi konsol flan değilde son sekliyle aracı komple görseydik göki fotoşot adı aldında :D

Göki,ZD
20-05-2011, 21:24
bi foto görmüştüm o yuzden koltukarı sormustum yoksa koltukları bozmam öne zaten typer veya s2000 koltugu alıcam bunlarıda iesi olan bi arkadasıma verip onun kumas koltugunu kaplamayı düşünüyordum :)

bu arada göki abi konsol flan değilde son sekliyle aracı komple görseydik göki fotoşot adı aldında :D

aracın içi tamamen sökük bu işlemlerden dolayı görmek istemezsin, ben bile görmek istemiyorum :D:D nasıl toplıcam diye :D

Ome_RS
20-05-2011, 21:29
aracın içi tamamen sökük bu işlemlerden dolayı görmek istemezsin, ben bile görmek istemiyorum :D:D nasıl toplıcam diye :D

Avuc içi kadar araba ay oldu toplayamadın hala yaww :D

Low-Rider
20-05-2011, 21:30
valla güzel olmuş

malzeme autoart diecast'lerin içinde kullandığı halıya benziyor

komple 300tl ise iyi gibi,bende komple göğüsümü kaplatsam gıcırtılar kesilir hem:D

Göki,ZD
20-05-2011, 21:31
Avuc içi kadar araba ay oldu toplayamadın hala yaww :D

Böyle uğraşması beni daha çok motive ediyor, yoksa 50 kere bitirmiştim :D

valla güzel olmuş

malzeme autoart diecast'lerin içinde kullandığı halıya benziyor

komple 300tl ise iyi gibi,bende komple göğüsümü kaplatsam gıcırtılar kesilir hem:D

aynen dediğin gibi kankacım ben şasede plastiklerin denk geldiği yerlerede atın dedim, oralarda kaplandı ses olayınada + sı var:icon_tup:

diecast larda el ile serpiştiriliyor bu tarz parçalarda statik elektrik verildiği için daha çok yapılıyor, üşenmesem şimdi araca giderdim kaplattıgım bi parçayı begenmemiştim sökmüştüm onu söküldüğünde kumaş vari sökülüyor ve kaplanan malzemeye zarar vericek bi unsurda söz konusu değil.

Low-Rider
20-05-2011, 21:37
Peki ne kadar sürüyor yapımı?Arabayı verdik söktüler kapladılar taktıalr kaç gün

Cliosportve
20-05-2011, 21:37
Esas deri alcantrayı hayatta eskitemezsin
İster güneşe maruz kalsın ister suya ister her hangi bir şeye
Acayip dayanıklıdır
Türkiyede deri alcantra olarak satan hiç bir yer yok
Kumaş alcantralar zaten coğu kalitesiz

Göki,ZD
20-05-2011, 21:41
Peki ne kadar sürüyor yapımı?Arabayı verdik söktüler kapladılar taktıalr kaç gün
arabayı onlar sökmüyor kankacım sen söküyorsun parçalarını alıp gidiyon :)
benim bikaç gün sürdü ama hergün bi parça götürdüm tek kalemde götürseydim hem fiyat hemde zamandan kazanırdım, normalde 1 günlük iş..

Esas deri alcantrayı hayatta eskitemezsin
İster güneşe maruz kalsın ister suya ister her hangi bir şeye
Acayip dayanıklıdır
Türkiyede deri alcantra olarak satan hiç bir yer yok
Kumaş alcantralar zaten coğu kalitesiz

sorun zaten kumaşta değil, yapıştırıcıda :) sıcakdan dolayı yapıştırıcı yumusuyor ve malzemeden atıyor, 2 tip yapıştırıcı var 1. bally 2. sprey tarzında birşey biz 3m in olanını bulmuştuk bide farklı bi marka vardı XOR koray a baya araştırttım zamanında ama yurt dısında da zamanla attıgının örnekleri var, ki ben kendi gözümle alcantra kaplı göğüs ün attıgını ne kadar iğrenç bi görüntü oldugunu gördüm :) hayvan derisi gibi büzüşüyor :D

Cliosportve
20-05-2011, 21:44
Açıkcası biz esas deri alcantrayı hem direksiyonda hemde ön konsolda kullandık gayette güzel verim aldık ne atladı ne çatladı nede büzüştü

Göki,ZD
20-05-2011, 21:47
Açıkcası biz esas deri alcantrayı hem direksiyonda hemde ön konsolda kullandık gayette güzel verim aldık ne atladı ne çatladı nede büzüştü

direksiyon direk gibi yerlerde sorun yok zaten, göğüsde sıkıntı, sizde sorun olmamış olabilir ama benim gözlemlediğim zamanla göğüsün sıcaktan ve güneşten koyverdiği, EcuFast de bi subaru vardı görmeni isterdim göğüsü..:)

Cliosportve
20-05-2011, 21:54
Doğrudur. Ben doğdugumdan beri dericiliğin içindeyim
Ayrıca bunun okulunu okudum hem ham kısmında hemde mağaza kısmında
Bu tarz şeyler olabiliyor.Her işlenti her kimyasal birbirini tutmuyor.
Hayırlısı olsun sizin adınıza :)

Low-Rider
20-05-2011, 21:55
Fabrika çıkışlı konsolu deri kaplı araçlarda bile oluyor atma olayı sorun kumaşta değil göki'nin dediği gibi yapıştırıcı zamanla özelliğini yitiriyor.

Artcar'ın sahibi donanımhaberde , peuegot'nun konsol kaplaması atan 307cc'leri kendisine yönlendirdiğini söylüyordu

Ome_RS
20-05-2011, 21:55
bişi daha merak ettim diyelim bu uygulamayı yaptırdık bir süre sonra sıkıldık parça üzerinden sökülmesi kolaymı sökülünce altında iz kalıyormu?
direklerden bahsediyorum tavanın zaten geri dönüşü olmaz birde bunların temizliğini nasıl yapıcaz sigara külü vs cok tutar bunlar süpürge ile ceksek veya apc sıkıp bezle silsek zararı olurmu?

Göki,ZD
20-05-2011, 22:02
Gece karanlıgında iyi olmasada göğüs ün bikaç fotosunu eklicem birazdan..

Doğrudur. Ben doğdugumdan beri dericiliğin içindeyim
Ayrıca bunun okulunu okudum hem ham kısmında hemde mağaza kısmında
Bu tarz şeyler olabiliyor.Her işlenti her kimyasal birbirini tutmuyor.
Hayırlısı olsun sizin adınıza :)

Benim malzeme ile sıkınım yok tamamen, yapıştırıcı üreten firmaların ipneliği :D
Teşekkür ederim, Peki Alcantra kmaş temini sağlayabilirmisin ?

Fabrika çıkışlı konsolu deri kaplı araçlarda bile oluyor atma olayı sorun kumaşta değil göki'nin dediği gibi yapıştırıcı zamanla özelliğini yitiriyor.

Artcar'ın sahibi donanımhaberde , peuegot'nun konsol kaplaması atan 307cc'leri kendisine yönlendirdiğini söylüyordu

bişi daha merak ettim diyelim bu uygulamayı yaptırdık bir süre sonra sıkıldık parça üzerinden sökülmesi kolaymı sökülünce altında iz kalıyormu?
direklerden bahsediyorum tavanın zaten geri dönüşü olmaz birde bunların temizliğini nasıl yapıcaz sigara külü vs cok tutar bunlar süpürge ile ceksek veya apc sıkıp bezle silsek zararı olurmu?
Cem Bey bana göre bu kaplama işinde en iyilerin basında geliyor, ki ben kesin yaptırıcakken hiç bir tanısıklıgımız yok, bana garanti vermiyorum zamanla atıyor ve atıcak sonra gelip bana ekşime dedi, ve dediğin gibi fabrikadan sıfır araç işide yapıyorlar..

Ben küllüğün kapagını ve torpido kapagını begenmedim malzemenin kendisinde bi sorun vardı, adamlardan kaynaklanan bi sıkıntı yoktu, maket bıcagı ile köşesine soktum zarrrttt diye söktüm attım :D ama torpido kapagına malzemeye acımamışlar elimle ufaladım toplam süre 5 dk... malzemede kesinlikle bi zarar söz konusu değil..

Ome_RS
20-05-2011, 22:04
Gece karanlıgında iyi olmasada göğüs ün bikaç fotosunu eklicem birazdan..

Benim malzeme ile sıkınım yok tamamen, yapıştırıcı üreten firmaların ipneliği :D
Teşekkür ederim, Peki Alcantra kmaş temini sağlayabilirmisin ?

Cem Bey bana göre bu kaplama işinde en iyilerin basında geliyor, ki ben kesin yaptırıcakken hiç bir tanısıklıgımız yok, bana garanti vermiyorum zamanla atıyor ve atıcak sonra gelip bana ekşime dedi, ve dediğin gibi fabrikadan sıfır araç işide yapıyorlar..

Ben küllüğün kapagını ve torpido kapagını begenmedim malzemenin kendisinde bi sorun vardı, adamlardan kaynaklanan bi sıkıntı yoktu, maket bıcagı ile köşesine soktum zarrrttt diye söktüm attım :D ama torpido kapagına malzemeye acımamışlar elimle ufaladım toplam süre 5 dk... malzemede kesinlikle bi zarar söz konusu değil..

bunu cok sevdim tavanı erteleyebilirim ama en kısa sürede direkleri yaptırayım bakalım flock nasıl olucak cok parca yok zaten fazla tutucagını sanmıyorum :)

Göki,ZD
20-05-2011, 22:10
Ömer sökme basit malzemede sorun görmüyor, ben tecrübesizliğimden 0.5 yaptım şimdi diyorum ulan koy ver gitsin sök hepsini 1.0 mm kaplat diyorum ** abüzük yemiyor para vermeye :) benim tavsiyem 1.0 mm yaptır daha güzel hissiyat veriyor..

buyrun göğüs fotoları gece anca bu kadar hoş gayet belirgin çıktı :):)

http://i53.tinypic.com/2q2g77s.jpg
http://i51.tinypic.com/2monjbt.jpg

Bone-crusheR
20-05-2011, 22:12
ben begendim guzel duruyor dayanıklı ise sorun yok peki nasıl temizlenecek

Göki,ZD
20-05-2011, 22:14
ben begendim guzel duruyor dayanıklı ise sorun yok peki nasıl temizlenecek

ne kuru nede ıslak bez ile silinebilir baskı uygulamadan.. toz kapma olayıda pek yok..

Sefa_vts
21-05-2011, 10:25
Ooo çok iyi olmuş bea :)

Temizlik olayına gelince de bende bir kaç parçamda kullandım flock kaplamayı en iyisi tazikli hava tutmak..Yumuşak bi boya fırçası kıvamında fırçaylada üstünden geçmek.. Bastırmak her zaman sıkıntı olmaz ama zamanla aşınıcaktır..

Göki yaptığın en güzel 2. şey bu arabayı fümeye boyatmaktan sonraki :D

Göki,ZD
21-05-2011, 10:26
Ooo çok iyi olmuş bea :)

Temizlik olayına gelince de bende bir kaç parçamda kullandım flock kaplamayı en iyisi tazikli hava tutmak..Yumuşak bi boya fırçası kıvamında fırçaylada üstünden geçmek.. Bastırmak her zaman sıkıntı olmaz ama zamanla aşınıcaktır..

Göki yaptığın en güzel 2. şey bu arabayı fümeye boyatmaktan sonraki :D

benim 2. sen 1. yi jant takarak başardın sonunda, ama ezdiiii :D ahuahauhua

ramo si
21-05-2011, 10:27
viskonmu naylon flokmu bu?

Göki,ZD
21-05-2011, 10:31
o ne oluyor ramo ? :D
bu toz gibi bişe, ama söküldüğünde naylon gibi parçalanıyor yada bally ele yapıştımı sökerkenki gibi ufalanıyor ordan bişey çıkarabilirsin belki ne oldugunu :)

BlackEmperor
21-05-2011, 10:37
beyler flok kaplama çok kullanışlı bir kaplama değildir. sürtünme haslığı düşük olabilir bilginize...

Göki,ZD
21-05-2011, 10:42
beyler flok kaplama çok kullanışlı bir kaplama değildir. sürtünme haslığı düşük olabilir bilginize...

toprağam arabada yaptıgımız mod işlerinin uömürlük olanı varmı sence :D

clioGT
21-05-2011, 10:42
göki fiyat çok uygun yapılmış olan işe göre
çok da güzel olmuş valla

ramo si
21-05-2011, 10:43
o ne oluyor ramo ? :D
bu toz gibi bişe, ama söküldüğünde naylon gibi parçalanıyor yada bally ele yapıştımı sökerkenki gibi ufalanıyor ordan bişey çıkarabilirsin belki ne oldugunu :)

:D naylon daha sağlam viskon daha zayıftır .eline bi tutam alıp parçalardan çakmakla yak eğer hemen kül oluyosa viskon eriyip kül oluosa naylooonn:D

ramo si
21-05-2011, 10:44

bi arabanın ne şekilde orjinalliğini bozarsan papiçilo olur araba zaten:D gülü seven dikenine katlancak:D

Göki,ZD
21-05-2011, 10:44
göki fiyat çok uygun yapılmış olan işe göre
çok da güzel olmuş valla

fiyat daha da uygun olurdu normalde benim extra iş yükü çıkarmamdan kaynaklandı bu 2-3 kere aynı işi yaptırdım adamlara :)
ben daha önceden maltepe de bi yer ile görüştüm ama orası kapandı :D 150 tl fiyat almıstım geçen sene..

:D naylon daha sağlam viskon daha zayıftır .eline bi tutam alıp parçalardan çakmakla yak eğer hemen kül oluyosa viskon eriyip kül oluosa naylooonn:D

söktüğüm parçayı hemen test ediyorum senin için :D

trgy
21-05-2011, 10:45
çok güzel olmuş kanki,güle güle kullan.

Göki,ZD
21-05-2011, 10:47
çok güzel olmuş kanki,güle güle kullan.

sağol kanka şimdi airbag kapagı ile torpido kapagını carbon yaptırıcam aracın içi çok siyah oldu tabutta gibi hissettim kendimi :D

ramo si
21-05-2011, 10:48
ama çok güzel olmuş begendi:D ben kumaş alıp kaplamıştım..bu adam elekle yapmış belli

Göki,ZD
21-05-2011, 10:52
ama çok güzel olmuş begendi:D ben kumaş alıp kaplamıştım..bu adam elekle yapmış belli

test ettim ramo :D naylon
leş koktu odam :D

ramo si
21-05-2011, 10:53
test ettim ramo :D naylon
leş koktu odam :D

o zamn mal sağlam sürtünebilirsin üzerinde:D

BlackEmperor
21-05-2011, 10:55
toprağam arabada yaptıgımız mod işlerinin uömürlük olanı varmı sence :D

oyle tabide ben genede soyliim. Direksiyon koltuk felan kaplatmasın kimse bagaj kapı altları felan kaplanır. Bulabilirseniz akrilik flok kaplatın daha yumuşak ve mat olur ;)

Göki,ZD
21-05-2011, 10:56
buda sökülmüş hali, bi noktadan kaldırdıgınızda çekince komple geliyor..

http://i53.tinypic.com/15wxg1s.jpg

oyle tabide ben genede soyliim. Direksiyon koltuk felan kaplatmasın kimse bagaj kapı altları felan kaplanır. Bulabilirseniz akrilik flok kaplatın daha yumuşak ve mat olur ;)

aynen bende önceki postlarda belirttim, direk ,kadran çerçevesi gibi yerler kaplanır benim gibi büzüne güvenen koruyabilceğine güvenen göğüsüde kaplar :D

Ome_RS
21-05-2011, 20:20
Ben bu işi tuttum en kısa sürede aracın içinde hangi parçalara uygulanacagı hakkında durum analizi yapım 1mm olarak kaplatıcam :)
ama tavan dösemesi düşündürüyor beni buna uygun kumas ve var tavanı kaplayabileceğimiz

Göki,ZD
21-05-2011, 20:23
tavanı alcantra yaptır, başka fantaziler arama :):):)
yazı yazarsın eğlenceli oluyor :D

Ome_RS
21-05-2011, 20:35
bu ay port polish işlemim var jant işini erteliyorum önumuzdeki ay alcantra tavan kaplama direkler flock bu işleme girişiyorum :)

Tayfun-E30
21-05-2011, 21:06
Cok guzel olumus insallah temizlemeside guzel olur, bunu nasil fixe ettiler fonledilermi? Tshirte baski yaparkenki gibiyse hasligi kullanimda bir sikinti yaratmayacaktir...

Ayrica deri alcantara diye bisey olmaz guderi falandir o alcantara adi alcantara markasindan geliyor selpak gibi ayni gercek alcantara olanlari daha kaliteli dayanikli ve suni malzemedir..

boosted_pug
21-05-2011, 21:24
maşallah kardeşim

inş. eli yağlı bi çırak vs. kurcalamaz seninde sürekli gözün takılmaz :) uzun zaman kullanırsın

Göki,ZD
21-05-2011, 21:30
maşallah kardeşim

inş. eli yağlı bi çırak vs. kurcalamaz seninde sürekli gözün takılmaz :) uzun zaman kullanırsın

yenilemiş oluruz işte ne güzel :D
Teşekkür ederim.

berkred
21-05-2011, 21:57
çok güzel olmuş göki.güle güle kullan:)

Kaan bm 7679
22-05-2011, 13:27

parmaklanmaya hazır ol kardesım guzel bı goruntusu var ama :)
http://i56.tinypic.com/2rrxydx.jpg

merruse
22-05-2011, 14:02
Hayırlı olsun.

TT_BOY
22-05-2011, 15:42
Gayet başarılı olmuş güle güle kullan göki ;)

elpadre
22-05-2011, 16:07
gokı bu konuda yardımını alabılırm bır gun geldıgım zaman erenkoyee gormek ısterım aracını :)

Göki,ZD
22-05-2011, 18:20
Teşekkürler :)

gokı bu konuda yardımını alabılırm bır gun geldıgım zaman erenkoyee gormek ısterım aracını :)

tamam kanka erenköye geldiğinde alo de vama görmene gerek yok crx yaptır bence

clioGT
23-05-2011, 14:36
peki bu araba ne zaman bitecek göki?

Göki,ZD
23-05-2011, 14:37
şu anda çalışmıyorum kanka, o yüzden bi tarih veremem :)

clioGT
23-05-2011, 14:43
anladım o zaman sana da allah kolaylık versin göki:D

Göki,ZD
23-05-2011, 14:45
eyvallah, zaten araba ile uğraşmıyorum öle söküp takıyorum kendimce bişeyler, rahatlatıyor beni yoksa kafayı yiyorum can sıkıntısından :)

clioGT
23-05-2011, 14:49
aynen ya
ben de göztepe sanayiye gidip yok koltuk ısırma yok kapının altı fitili sök tak salak saçma işlerle uğraşıyorum ama kanımca senin benim gibi bir ruhsat sıkıntın yok:D

Göki,ZD
23-05-2011, 15:17
aynen ya
ben de göztepe sanayiye gidip yok koltuk ısırma yok kapının altı fitili sök tak salak saçma işlerle uğraşıyorum ama kanımca senin benim gibi bir ruhsat sıkıntın yok:D

ruhsatın değişmesi gerek muayene yok sigorta yok tey tey teyyyyy neyden bahsediyosun :D:D:D

rebel
06-06-2011, 21:01
hıcamm süper olmus daha bol foto ısterız :D

furkanvti
09-06-2011, 02:03
göki abi çok yaratıcısın super olmuş :)

tool
08-02-2013, 21:14
bu konuyu tekrar hortlatiyim;
flock kaplatan oldumu yakin zamanda?

Kakus
08-02-2013, 21:25
Çok iyi olmuş hortladığı.

Netten baktığımda şöyle bir örnek buldum. Var mıdır Türkiye'de de gerek kırmızı, gerek lacivert gibi renk seçenekleri?

http://www.banburyflockingservices.com/resources/images/Blue-dash-2_1266000532.JPG

Bu arada Göki abi bunu okursun umarım. Senin aracanın taban halısını sen kırmızı kaplatmıştın hatırladığım kadarı ile. Güzel de bir fotoğarafı vardı, elinin altındaysa bana yollarsın abim.

Edit: Flock bir kaplama. Kumaşlar üzerinde etkisi var mı? Örneğin kapı içlerini kaplatmak istedik... Fakat ***** deri ya da kumaş kapı içi. Nasıl halledilebilinir?

tool
08-02-2013, 21:36
birde CRXlerde gogusun cama yakin olan tarafindaki malzeme nedir, kımıl kımıl :D

sasuta
21-02-2013, 22:01
Çok güzel olmuş gerçekten.

Göki,ZD
21-02-2013, 22:05
Çok iyi olmuş hortladığı.

Netten baktığımda şöyle bir örnek buldum. Var mıdır Türkiye'de de gerek kırmızı, gerek lacivert gibi renk seçenekleri?

http://www.banburyflockingservices.com/resources/images/Blue-dash-2_1266000532.JPG

Bu arada Göki abi bunu okursun umarım. Senin aracanın taban halısını sen kırmızı kaplatmıştın hatırladığım kadarı ile. Güzel de bir fotoğarafı vardı, elinin altındaysa bana yollarsın abim.

Edit: Flock bir kaplama. Kumaşlar üzerinde etkisi var mı? Örneğin kapı içlerini kaplatmak istedik... Fakat ***** deri ya da kumaş kapı içi. Nasıl halledilebilinir?
Kardeşim şimdi gördüm konuyu

Kumaşın üstüne yapılıcagını sanmam flock un
Renk sklası oldukca geniş flock un
Yaptırmayı düşünen olursa mutlaka ithal 1mm yaptırsın, yerli tozlar ömürlük olmuyo
Ben söküpalcantra kaplıyalı sonra onuda söküp bakalitleri kaybedeli çok oldu ahauahaua:D
Taban halısı fotosunu yarın eklerim su anda bilgisayarda yiğen var basından kaldırmak imkansız:D

Göki,ZD
21-02-2013, 22:07
bu konuyu tekrar hortlatiyim;
flock kaplatan oldumu yakin zamanda?

Yakınzamanda yaptırmadım ama yaptırdıgım yerle konustum yakın zamanda ne sordun abi yardımcı olmaya calısayım

Schumi
21-02-2013, 23:23
Bende bir ara yedek bir torpido göğüs alıp artık 1 yada 2 mm neyse en kalını mat siyah flock kaplatıcam. Dursun lazım olucak.

Göki,ZD
21-02-2013, 23:26
2cok kalın kanka salondaki halıfleks gibi ve hissiyat kötü, 1,5 mm bile kötü en güzeli 1mm

tool
21-02-2013, 23:40
Yakınzamanda yaptırmadım ama yaptırdıgım yerle konustum yakın zamanda ne sordun abi yardımcı olmaya calısayım

parcayi sokup yollasak acaba kaplayip kargolama durumu olur mu?

Göki,ZD
21-02-2013, 23:42
parcayi sokup yollasak acaba kaplayip kargolama durumu olur mu?

Yapıyorlar abi, hatta yeni yerleri maslak sanayide özgünlerin 2 sokak aldındaydı
Fiyatları pahalı artık kira gider çok diye :D

Emre Ekrem
22-02-2013, 09:39
Bende yaptırmayı düşünüyorum ön konsol direkler vs, fakat Ankara da bulmak zor olacak gibi geliyor, şayet 1 günde biter ise artı sökme takma vs ile 2 gün olsa yaza doğru İstanbul a geldiğim bir vakit uygulamak daha kolay olacak gibi geldi.

Göki,ZD
22-02-2013, 09:41
Ön konsol ve 10 adet büyük küçük parcayı sabah verip rrtesi gün öğlen aldım..

16EC813
22-02-2013, 09:45
birde CRXlerde gogusun cama yakin olan tarafindaki malzeme nedir, kımıl kımıl :D

yanmayanı göreydin iyiydi :D alcantra süet arası bişey :D

Emre Ekrem
22-02-2013, 09:51
Ön konsol ve 10 adet büyük küçük parcayı sabah verip rrtesi gün öğlen aldım..

Anladım teşekkür ederim, uygulamayı 306 gti a yaptırıcam, bir de böyle bir yer buldum gene İstanbul da

ARAÇ İÇİ KAPLAMA (http://www.floksa.com/?newUrun=1&Id=643719&CatId=bs198461&Fstate=&/ARA%C3%87-%C4%B0%C3%87%C4%B0-KAPLAMA)

yaptığı iş güzel görünüyor, acaba nasıl bir firma?

Göki,ZD
22-02-2013, 10:41
İyidir büyük ihtimal ithal toz kullandıgı sürece sıkıntı yok, zaten malları teslim alırken iyi incele kıvrım ve delikli bölgelere toz iyi gitmiyor, ben konsolu begenmemiştim tekrardan taptırmıştım böyle olmaz diyerek, bikaç yer araştır mutlaka fiyatları degerlendir

Schumi
22-02-2013, 18:58
http://www.floksa.com/?product=1158695&pt=FLOK%20MOTOR%20%C4%B0%C3%87%C4%B0%20EK%C4%B0PMA NLAR#

Bu iyimiş.

melih
22-02-2013, 21:16
göki sen naptın arabayı eskiden uğraşırdın boşadın galiba :)

alperkirman
13-08-2013, 17:20
araç içi plastik aksamların hepsini flok kaplamayı düşünüyoruz
varmı güncel fiyatlarla alakalı bilgisi olan ??

Schumi
13-08-2013, 18:51
araç içi plastik aksamların hepsini flok kaplamayı düşünüyoruz
varmı güncel fiyatlarla alakalı bilgisi olan ??

FLOK KAPLAMA TERMOFORM BASKI (http://www.floksa.com/?product=1158695&pt=FLOK%20MOTOR%20%C4%B0%C3%87%C4%B0%20EK%C4%B0PMA NLAR#)

Bilgi alırsan lütfen buraya da yazar mısın ?

BoraÇİFTÇİ
03-02-2015, 21:57
Konuyu hortlatalim var mi guncel bilindik temiz is yapan biryer.

therev
24-11-2016, 14:40
konuyu bende hortlatiyim flok yaptiricak yer ariyorum maliyetleri ne durumda alkantaradan daha ucuzdur diye dusunuyorum

SpeedlinE™
25-11-2016, 21:13
Uno göğüs kaplatmayı düşünüyorum kaça mâl olur acaba? Ne olursa olsun bana fark etmez alcantra,flok vb

slave
06-12-2016, 21:57
temizlik durumu nasil soran oldumu bakamadim ama

dieselpower
08-12-2016, 22:03
bende yakın tarihte Art Car Cem Abiye gidicem direksiyon el freni ve vites körüğünü alcantra kaplatmayı planlıyorum..Daha önce yapan eden varsa bu yapışkan işi başımızı ağrıtır mı acaba

wonderkid
09-02-2017, 22:39
alcantra çok güzel gözüküyor gerçekten

SpeedlinE™
09-02-2017, 22:41
temizlik durumu nasil soran oldumu bakamadim ama

Göğüste bir kısım var orda çok çok büyük olmasada çatlaklar mevcut maalesef. Onlar engel olur sanırım kusursuz olmasına,ondan öncesinde torpido tamirini işini iyi yapan birine yaptırmak lazım herhalde