Orijinalini görmek için tıklayınız : Scirocco 1.tsi 160hp lag sorunu
jackal_JAZZ
05-06-2011, 16:39
Aracım 19.000km'de 2010 model manuel şanzıman. Yaklasık 2.5sene 207RC kullandım. Sciroccoyu alalı 5gün oldu. Bu arac double charge olmasına rağmen özellikle alt devirlerde gaza yüklendiğimde RCye oranla ciddi hissedilir bir lag yasıyorum. Bu durum normalmidir? Daha önce doublecharge tsi kullanmadıgım için özellikle deneyim sahibi arkadaslardan bilgi rica ediyorum.
hiç kullanmadım tsi motorlu araç ama ilk akla gelen kaçak olabilir mi acaba?
Bulut Y.
05-06-2011, 23:16
ilk vag servisine bi gidin bence
tdipower
05-06-2011, 23:18
alt devirlerinde canlı olması lazım bir sorun olabilir cihaza bağlayın check edin
alt devirlerde supercharger oldugu için ufak bi lag normal olarak düşünüyorum elektronik gaz pedal sisteminin dogurdugu bi sorun bence.
normalde tsi motorlarda ciddi bir lag hissetmemeniz lazım
özellikle alt devirleri çok iyi tsi ların bence bir an önce ölçüm yaptırın serviste...
jackal_JAZZ
06-06-2011, 11:27
alt devirlerinde canlı olması lazım bir sorun olabilir cihaza bağlayın check edin
2 farklı serviste cihaza bağlandı. Herhangi bir hata vermiyor...
jackal_JAZZ
06-06-2011, 11:29
alt devirlerde supercharger oldugu için ufak bi lag normal olarak düşünüyorum elektronik gaz pedal sisteminin dogurdugu bi sorun bence.
Ben de aynı fikirdeyim, sadece emin olmak istedim.. RC 1280kg 175hp iken Rocco 1350kg 160hp.. Sonucta alt devirde sc olsa da atmo bir aracın gaz tepkisini beklemek hayal kırıklıgı olur sanırım..
Sprint Booster filan düşün istersen.. Gerçi yalan bir olay ama yine de işini görür belki?
207 yi bilmiyorum ama bende singlecharger tsi var,lag sorunum yok,gaz tepkim gayet güzel,yazılım düşünebilirsin.
tdipower
06-06-2011, 12:40
Sprint Booster filan düşün istersen.. Gerçi yalan bir olay ama yine de işini görür belki?
yahu öyle dandik cihazlar sensör yanıltmaktan başka bir işe yaramaz ne olacak %20 gaza basarken ecu %80 zannedecek araç hep dip gaz gibi giecek tepki artıyor sanılacak :) yazıktır etmeyin bu araçlara böyle işkenceler
elektronık gaz kelebegı bence yanıltıyordur senı,arkadasımın golf Gt sı stock halı ıle gayet serı gelıyordu bana basar basmaz tepkıyı verıyordu.arabada sorun yoksa tamamen tellı gaz olmamasının verdıgı hıssıyattır o
derece43
06-06-2011, 13:54
OF of yinemi geçicem seni ben:D:D Kanka herşeyde kıllatıyon bişey yoktur yazılıma devam:D Kazasız belasız güle güle bin şimdiden..
jackal_JAZZ
06-06-2011, 14:42
elektronık gaz kelebegı bence yanıltıyordur senı,arkadasımın golf Gt sı stock halı ıle gayet serı gelıyordu bana basar basmaz tepkıyı verıyordu.arabada sorun yoksa tamamen tellı gaz olmamasının verdıgı hıssıyattır o
Golf GT'de de mekanik gaz kelebegi oldugunu sanmıyorum, keza 207RC'de de öyleydi. Mesele hp/kg oranından kaynaklanıyor, benim ki tamamen psikolojik sanırım :D
Golf GT'de de mekanik gaz kelebegi oldugunu sanmıyorum, keza 207RC'de de öyleydi. Mesele hp/kg oranından kaynaklanıyor, benim ki tamamen psikolojik sanırım :D
mekanık demedım kı zaten,rocco ya ornek olsun dıye yazdım ben golf gt yı ıkısı de aynı mokun lacıvertı oldugu ıcın :) o araba serı ıse rocco da serı olmalı demek ıstedım
jackal_JAZZ
06-06-2011, 15:02
OF of yinemi geçicem seni ben:D:D Kanka herşeyde kıllatıyon bişey yoktur yazılıma devam:D Kazasız belasız güle güle bin şimdiden..
Valla kanka alt devir üst devir bi uzlaşamadık ki seninle :D:D Satılmadan önce bi senle denedim ve jübileyi yaptık ;)
Walla scirocco ayrı dünya, biliyosun polo gti alıcaktım direkten döndüm, iyi ki de dönmüşüm.. varsın o kadar gitmesin, şekli yeter :D:D "All eyes on me"spec geziyorum tıs tıs..
Eh nazar değmesin diyelim o zaman :)