Orijinalini görmek için tıklayınız : 2008 Civic LPG ?
2008 model civic sedan 1.6'ya LPG uygulayan var mı?
Bi problem yaratıyormu, yakıt ne kadar düşüyor, takmaya değer mi vs. tecrubesi olan arkadaşların yorumlarını alabilirmiyim
lovato marka bir abim kullanıyor gayet memnun herhangi bir sıkıntıs yok.. önemli olan güvenilir bu işi yapan bir yerde taktırmak.. bende aynı markayı takyırdım allaha şükür hiçbir problem yok, aracım 2000 model otomatik 1.6 ies.. yakıt olarak %40 oranında düşüş oluyor. şu anda en son yaptıgım ölçümde boş depoya 50 tl lpg aldım 180 km'de tamamen bitti.. ortalama 27-30 krş arası yakıyorum şehiriçi karışık kullanımda.. manuel olsa araç 22-25 krş arasına düşer yakıtı..
bu arada konu ile ilgili değil ama dün akşam saat 23:00 civarlarında cevizağacının önünden geçtin EMG ile.. ;)
lovato marka bir abim kullanıyor gayet memnun herhangi bir sıkıntıs yok.. önemli olan güvenilir bu işi yapan bir yerde taktırmak.. bende aynı markayı takyırdım allaha şükür hiçbir problem yok, aracım 2000 model otomatik 1.6 ies.. yakıt olarak %40 oranında düşüş oluyor. şu anda en son yaptıgım ölçümde boş depoya 50 tl lpg aldım 180 km'de tamamen bitti.. ortalama 27-30 krş arası yakıyorum şehiriçi karışık kullanımda.. manuel olsa araç 22-25 krş arasına düşer yakıtı..
bu arada konu ile ilgili değil ama dün akşam saat 23:00 civarlarında cevizağacının önünden geçtin EMG ile.. ;)
Bende 1.4 Corsada kullanıyorum yaklaşık 10.000 km dir sıkıntısız ama araçtan araca değişiyor bazı araçlar sevmiyormuş LPG'yi o yüzden sordum. Şuan 40kuruş falan yakıyor 25-30 arası yaksa yeterli.
Doğrudur cevizağacının az ilersinde oturuyorum zaten :)
caglargungor
16-06-2011, 13:47
daha önce montajı yapılırken izlemiştim bence markalar da önemli ama asıl onemli olan işçilik eğer doğru uygulanırsa yıllarca sorunsuz binersin lpgde
LPG hakkında genel bilgi değil benim istediğim, zaten yaptıracağım yer belli LPGli kullandığım aracımda var. Benim öğrenmek istediğim civic ile uyumu verimliliği vs..
en verimli uyumlu araçlar hondalar ve toyotalar gazı takan ustanın söylediği bu..
bi problem yaşamazsın..
bizim bi tanıdıkta var kanka gayet memnun sıkıntısız biniyor, markası zavoli.
taktır emrecim bu japonların motoruna bi nane olmuyor. çok var lpg li kullanan arkadaşım.taktır da zavoli mavoli falan takma bence. servisi ve yedek parçası çok olan brc den yana kullan derim tercihini. hoş atiker in yeni kitleri de sorunsuzmuş ama salla onu brc taktır derim. tek yapman gereken brc nin cidden italyan kitini bulabilmen ki üstünde mtm yazar onlarda. sanırım brc de yerli yapımlara geçmiş o konuya dikkat et yeter.
tabii prins taktırmam dersen.
gambit49
17-06-2011, 10:12
brc bencede sizin isinizi fazlasiyla gorecektir. lpg montajinda servis aginada dikkat edin
Ben atiker düşünüyordum, işçilik düzgün olduktan sonra brc ile atiker arasında fark varmıdır ki?
VteC_MaNiaC
17-06-2011, 13:47
Ben atiker düşünüyordum, işçilik düzgün olduktan sonra brc ile atiker arasında fark varmıdır ki?
doktor yazılım ayarı çok önemli...
bostancı sanayi ferdi usta 1 numara atikerde...
bizim getz de atiker var arabaya bi ayar yaptı taktırdığımız yer gayet güzel yazın fakat kış oldu yeniden ayar yap dedim 2-3 kere ayar yaptı olmadı çok yakmaya ve engine check yakmaya başladı bende şikayetvar.com a döşedim yazıyı direk atiker müdürlükten arayıp ferdi ustayı tavsiye ettiler gittim gerçektende jilet gibi oldu tavsiye ederim full range rover cherokee falan çalışıo :D
marka ne olursa olsun ayar çok önemli .! tek sorun bobine oluyor lpg de
ykavcioglu
17-06-2011, 14:29
biz kme bağladık hiç sorun yaşamadı %45 yakıt düştü, arıza ışığı yanmadı
snan1910
17-06-2011, 14:59
0 km den itibaren lpg li civic var birtane bir abimizin arabasıydı.brc takılıydı. 40000km de sattı arabayı herangi bir sorun yaşamadı.daha bir çok civic gördüm sorunsuz. yalnız bazı yerlerde arıza ışığı yanar birşey yapamayız felan diyorlarmış montajdan önce öyle derlerse kaçın siz o dükkanlardan :) arıza ışığı yakmaması lazım. onu montajdan önce sorun. ayrıca brc öneririm. yerli felan yazılmış yukarda brc türkiyeye 2a mühendislik tarafından getiriliyor. 2a mühendisliğin bayilerinden birine taktırırsanız 2yıl veya 100000km garantili olur..
Teşekkürler arkadaşlar bu gidişle takıcaz gibi gözüküyor :)
doktor yazılım ayarı çok önemli...
bostancı sanayi ferdi usta 1 numara atikerde...
bizim getz de atiker var arabaya bi ayar yaptı taktırdığımız yer gayet güzel yazın fakat kış oldu yeniden ayar yap dedim 2-3 kere ayar yaptı olmadı çok yakmaya ve engine check yakmaya başladı bende şikayetvar.com a döşedim yazıyı direk atiker müdürlükten arayıp ferdi ustayı tavsiye ettiler gittim gerçektende jilet gibi oldu tavsiye ederim full range rover cherokee falan çalışıo :D
nerde yeri tam olarak bide akü kutup başı sökülüp takıldığında lpg ayarı gidermi :beuj:
Kuzenım 2008 cıvıc e taktırdı araba eşşeğe dondu gerı soktu ayar fılan bı turlu duzelmedı
var tabii ki. brc nin parçaları daha kaliteli. tabii şu dediğim brc kitini bulursan. regülatör kalitesi önemli enjektör kalitesi önemli ki atiker'de selenoid valf var enjektör bile değiller. arkadaşın dediği gibi ayarını 2-3 defa değiştirdiğinde ayar tutmaz hale gelir. ki öyle olmuş zaten. yani 990 lira ise vadır bir nedeni bunu unutma. brc buralarda 1400 lira idi istanbulda da öyle olması lazım. hiç acıma derim. cunku o atiker in 2 sene sonra enjektörleri bozulsa 170 lirayı paşalar gibi bayılırsın. vay efendim regülatörü bozulsa bir 200 de ona gider. ayar yaptıramayıp kafanın bozulması ve arabadan soğumanın değeri için ise master card..
arabayı satarken bile atiker mi brc mi diye sorarlar sana.
İstanbul'da tavsiye edebileceğiniz BRC servisi var mıdır peki