PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : H4 xenon problem...

darkred
21-06-2011, 20:51
Arkadaşlar bir arkadaşımdan uygun fiyata H4 16binK xenon aldım taktım bugün.Oda arabayı satın aldığında yanında poşette geldi xenonlar...

Söyle bir sorun var...Uzun kısa durumunda tek far selektör yaparken diğeri yapmıyor ve muhtemelen uzunda takılı kalmıs durumda far ayarını düşürdüm aydınlatmada problem yok ama sorun ampuldemi yoksa ampulun takılı olduğu motordamıdır daha önce h4 xenon kullananlar yardımcı olursa sevinirim :)

Mikrop_Ali
21-06-2011, 21:23
motorla alakası yoktur bağlantılarda vardır sorun sellektor yapmayanın kablolarının yerini değiştirmelisin.

darkred
21-06-2011, 21:27
Kablolarının yeri derken ? Önce eski ampulun olduğu yere birşey taktı daha sonra xenon ampulunu takıp sağa daoğru cevirdi ve ampul oturdu yerine sol tarafta kablolar biraz sıkış sıkış oldular biraz kurcalasam düzelirmiki ?

Mikrop_Ali
21-06-2011, 21:43
3 tane kablo var orda onları soketin içinden çıkartıp yerlerini değiştirip dene her değiştirdiğinde sellektor yap illaki birisinde yanacak uzunlar. dikkat et soketin içinde küçük bi tırnak var onu tornavida gibi bişeyle kapatıyosun sarı metalin tırnagı

darkred
21-06-2011, 21:47
Teşekkür ederim yardımın için birazdan dışarı cıkıcam bi deniyim sonucu gelince paylaşırım :)

darkred
22-06-2011, 21:08
Dün akşam soketleri kabloları baya kurcaladım ama nafile.Mikrop ali dediğin gibi 3 soketi var ama hepsi birbiriyle eş yani değiştire değiştire takamıyorum soketler uyuşmuyor.Xenonlar soğukken yani ilk yaktığımda sol farda biraz kıpırdanma oluyor ama ısınınca hiç oynamıyor...

Varmı arkadaşlar başka fikri olan...

Mikrop_Ali
22-06-2011, 21:51
Dün akşam soketleri kabloları baya kurcaladım ama nafile.Mikrop ali dediğin gibi 3 soketi var ama hepsi birbiriyle eş yani değiştire değiştire takamıyorum soketler uyuşmuyor.Xenonlar soğukken yani ilk yaktığımda sol farda biraz kıpırdanma oluyor ama ısınınca hiç oynamıyor...

Varmı arkadaşlar başka fikri olan...

soketlere giren kabloları yerinden çıkartıp kabloların yerlerini değiştireceksin
http://reyondanal.com/resim-motoru.asp?rimg=FAR-FISI_7533&rblg=excel&pcd=4042&strWH=large&rhei=
fotodaki örnek olsun
kırmızı kabloyu içindeki metaliyle söüp sarının oldugu yere takıyosun o şekilde değiştiriceksin. veya sarı ile mavinin yerini değiştiriceksin.soket tek şekilde girer zaten.

onur_S
22-06-2011, 23:44
embiyadanmı aldın evren :)

darkred
23-06-2011, 00:57
soketlere giren kabloları yerinden çıkartıp kabloların yerlerini değiştireceksin
http://reyondanal.com/resim-motoru.asp?rimg=FAR-FISI_7533&rblg=excel&pcd=4042&strWH=large&rhei=
fotodaki örnek olsun
kırmızı kabloyu içindeki metaliyle söüp sarının oldugu yere takıyosun o şekilde değiştiriceksin. veya sarı ile mavinin yerini değiştiriceksin.soket tek şekilde girer zaten.

Hmm ben ona hiç ellememiştim :D yarın bu söylediğini deniycem tekrar teşekkürler...Soğukken azcık kıpırdanma var ama ısınınca sabit kalıyor..yarın gündüz gözüyle bir uğraşayım ben :)

embiyadanmı aldın evren :)

Yok onur volkandan aldım beyaz ampul parasına :D :D

volkan106
23-06-2011, 02:18
Hmm ben ona hiç ellememiştim :D yarın bu söylediğini deniycem tekrar teşekkürler...Soğukken azcık kıpırdanma var ama ısınınca sabit kalıyor..yarın gündüz gözüyle bir uğraşayım ben :)

Yok onur volkandan aldım beyaz ampul parasına :D :D

kanka ayıp oluo heee:D

darkred
23-06-2011, 02:23
kanka ayıp oluo heee:D

seviyorum seni :D aksam pazarında kandırdım olm seni işte kabul et hauha :D

volkan106
23-06-2011, 23:48
seviyorum seni :D aksam pazarında kandırdım olm seni işte kabul et hauha :D

hehehe çakal carlos:D

fevzi
24-06-2011, 11:30
muhtemelen sorun ampuldedır
http://i52.tinypic.com/25gqc1g.jpg
kırmızı ıle işaretli olan kablo sellektör yapmayı saglayan kablodur bu kabloyu cıkartıp yenıden tak sorun cozulmez ise ampulde sorun vardır yenı bı ampul almanı öneririm