Orijinalini görmek için tıklayınız : Ulusalbasin.org DOLANDIRICILIK
Arkadaşlar başıma gelen bir olayı sizlerle paylaşaym sizde düşmeyin bu tuzağa. Geçen haftalarda bir firma aradı şirketi dediki Google'da üst sıralarda yer almak istermisiniz Google'ın yetkili firmasıyız v.s. Bende o aralar bu işle ilgileniyordum tam denk geldi ancak yoğunluk dolayısıyla detaylara dikkat edemedim.
Dedilerki 10 kriter seçeceksiniz google'da aramada ilk sıralarda yer alacaksınız 1 yıllık ücreti 285 tl.
Arayan kişinin adı CANSU ŞEKER :) burdan şüphelenmeliydim aslında ama yoğunluktan sadece kısa kısa ilgilenebildim olaya tam konsantre olamadım.
Birkaç gün aradılar tamam dedim ne yapacağız ? Size evraklar göndereceğiz sonra ödeme yapacaksınız ve işlem tamam dediler. Bende önce fatura istedim ödeme yapabilmek için ve direk faturayı gönderdiler. Fatura gelincede insanın aklına birşey gelmiyor. Ödemeyi yaptırdık ve birka. gün sonra bir cd geldi içinde müzikli bir klip şeklinde tanıtım var , adamlarada ulaşmak mümkün değil.
Aslında çok ipucu vardı , Arayan Cansu Şeker , internet siteleri berbat ki bu işi yapan bir firmanın sitesi nasıl böyle olur , iletişim bilgileri yok sadece mail var . Ama insanın bazen basireti bağlanıyor işte , buda bize bir ders oldu şimdi ...
Firma Ulusal Basın - Web Tasarım, Google Optimizasyon , Firma Rehberi (http://www.ulusalbasin.org) firma sahibinin adı soyadı var TC kimliği var onada baktırdım 1943 doğumlu bir kadın belki kimliğini kullanıyorlar ve sahte fatura kesiyorlar. Bu arada 3-4 farklı kişi arıyor muhasebe v.s. v.s. adamlar tam organize.
KA®ANLIK
03-08-2011, 08:07
ulusalbasin org - itü sözlük (http://www.itusozluk.com/goster.php/ulusalbasin+org)
itü sözlüktede yerini almış, dolandırıcılık üstüne
Aynen Uludagsozluktede varmış ama zamanında bakamadık
CorsaGSI
03-08-2011, 08:37
"google'da aramada ilk sıralarda yer alacaksınız 1 yıllık ücreti 285 tl."
Bu zaten başlı başına en büyük bir yalan. Google optimizasyon sayfalarında bile google bu garantiyi size kimse veremez diyor :)
Bu işi bilen ve yapan biri olarak hiç bir zaman böyle bir garanti vermemişimdir. Bu tarz garanti olmayan işlerde yarısı peşin, yarısı site hedeflenen yere geldiği zaman alınır.
Geçmiş olsun, biraz daha dikkatli olmak gerekiyor.
BKaya35i
03-08-2011, 08:44
Dün şirket tanıtımı için birkaç internet sitesine tanıtım amaçlı ilanlarımızı bıraktım.Aradan yarım saat geçmeden bir bayan aradı, yukarda belirtilen şekilde "google'da üst sıralarda olmak ister misiniz, size web sitesi yapalım vs. vs. saydı bişeyler."Sanırım aynı yerden aradılar.Bi şekilde geçiştirdim kapattım.bakalım bir daha arayacaklar mı..? :D
Domain ID: D160756412-LROR
Domain Name: ULUSALBASIN.ORG
Created On: 24-Nov-2010 15:50:28 UTC
Last Updated On: 24-Jan-2011 03:49:21 UTC
Expiration Date: 24-Nov-2011 15:50:28 UTC
Sponsoring Registrar: Directi Internet Solutions Pvt. Ltd. d/b/a PublicDomainRegistry.com (R27-LROR)
Status:CLIENT TRANSFER PROHIBITED
Registrant ID: DI_11754673
Registrant Name: DUYGU OZBINGOLLU
Registrant Organization: TURKIYE BASIN YSSIN
Registrant Street1: 1438 SK NO 5 A BLOK D 6 ALSANCAK
Registrant Street2:
Registrant Street3:
Registrant City: IZMIR
Registrant State/Province: KONAK
Registrant Postal Code: 35040
Registrant Country:TR
Registrant Phone:+00.902324649651
Registrant Phone Ext.:
Registrant FAX:
Registrant FAX Ext.:
Registrant Email:turkiyebasin@gmail.com
Admin ID: DI_11754673
Admin Name: DUYGU OZBINGOLLU
Admin Organization:TURKIYE BASIN YSSIN
Admin Street1:1438 SK NO 5 A BLOK D 6 ALSANCAK
Admin Street2:
Admin Street3:
Admin City:IZMIR
Admin State/Province:KONAK
Admin Postal Code:35040
Admin Country:TR
Admin Phone:+00.902324649651
Admin Phone Ext.:
Admin FAX:
Admin FAX Ext.:
Admin Email:turkiyebasin@gmail.com
Tech ID: DI_11754673
Tech Name: DUYGU OZBINGOLLU
Tech Organization:TURKIYE BASIN YSSIN
Tech Street1:1438 SK NO 5 A BLOK D 6 ALSANCAK
Tech Street2:
Tech Street3:
Tech City:IZMIR
Tech State/Province:KONAK
Tech Postal Code:35040
Tech Country:TR
Tech Phone:+00.902324649651
Tech Phone Ext.:
Tech FAX:
Tech FAX Ext.:
Tech Email:turkiyebasin@gmail.com
Name Server:NS1.HOSTCINI.COM
Name Server:NS34.DNSCINI.COM
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
DNSSEC:Unsigned
DetailEF
03-08-2011, 09:32
Hadi alsancağı basıyoruz :)
Registrant:
TURKIYE BASIN YAYIN
DUYGU OZBINGOLLU (info@turkiyebasinyayin.com)
1479 SK KENET 18 K 1 D 3
IZMIR
,35040
TR
Tel. +90.2324649651
Fax. +90.5058936813
ama birde böyle birşey var :D ahahahahhaha
SABAH - 30 Temmuz 2008, Çarşamba - Varil cinayeti azmettiricisi yakalandı (http://arsiv.sabah.com.tr/2008/07/30/haber,C752CD5EA40F464B8D3235E3F00CBE8D.html)
buna bakın derim ondan sonra güme gitmeyin :hahaha:
CorsaGSI
03-08-2011, 09:36
ama birde böyle birşey var :D ahahahahhaha
SABAH - 30 Temmuz 2008, Çarşamba - Varil cinayeti azmettiricisi yakalandı (http://arsiv.sabah.com.tr/2008/07/30/haber,C752CD5EA40F464B8D3235E3F00CBE8D.html)
buna bakın kesin derim ondan sonra güme gitmeyin :hahaha:
İsim benzerliği dicemde şehirde aynı :)
Off Off Offf ne bilgiler gelmiş :D Yalnız haber bomba sakata gelmeyelim :D
Adamlar sahte fatura kesti birde yav ..
İsim benzerliği dicemde şehirde aynı :)
Kesin o yaw :D Firma Nuriye Özbingöllü adına oda annesi falan heralde ev numarasını buldum dün aradım ama açan yok
BUDA FATURA
http://i55.tinypic.com/oid94n.jpg
Emir_b16a
03-08-2011, 10:08
abi ne işiniz var sizin forumda falan gidin ajanlık bürosu falan açın yahu :D geçmiş olsun
CorsaGSI
03-08-2011, 10:10
Kesin o yaw :D Firma Nuriye Özbingöllü adına oda annesi falan heralde ev numarasını buldum dün aradım ama açan yok
Evini mi aradın :eek: Haberi okuduktan sonra aramazsın herhalde :hahaha:
Ya merak ettim gönderdikleri cd'nin içinde ne var? Google ile ilgili video falan mı?
şimdi bunlar kendilerini sağlama almışlardır, adres tel host tüm bilgiler sahtedir, şikayet edebileceğimiz bir yer yok mu, sizi arayan telefonlardan falan iz sürülse
Evini mi aradın :eek: Haberi okuduktan sonra aramazsın herhalde :hahaha:
Ya merak ettim gönderdikleri cd'nin içinde ne var? Google ile ilgili video falan mı?
Dün aramıştım ama daha aramam :D
CD'de güya firma tanıtımı şeklinde bir video var komedi bir müzik ve çok basit hazırlanmış bir sunum :D
Zaten kargo ile CD elime geldiğinde anladım dolandırıldığımı
şimdi bunlar kendilerini sağlama almışlardır, adres tel host tüm bilgiler sahtedir, şikayet edebileceğimiz bir yer yok mu, sizi arayan telefonlardan falan iz sürülse
Valla adamlar tam organize olmuş belki yasal dayanağıda vardır çünkü bir CD gönderiyor ve sözleşme falan yok ve faturası var.
Eğer fatura sahte değilse fatura karşılığı posta ile ürünü yolladık CD olarak diyebilir mesela :soru:
CorsaGSI
03-08-2011, 10:18
Dün aramıştım ama daha aramam :D
CD'de güya firma tanıtımı şeklinde bir video var komedi bir müzik ve çok basit hazırlanmış bir sunum :D
Zaten kargo ile CD elime geldiğinde anladım dolandırıldığımı
Anladım, acaba dedim google optimizasyon ile ilgili basit bir video hazırladılar onu mu gönderiyorlar. Daha önce yapılıyordu çünkü böyle şeyler.
Bu arada google da 1. sayfada olmayı istediğiniz kelime nedir, merak ettim :)
Evet o şekilde güya tanıtım CD si ...
Kelime 'REDÜKTÖR' dü :D birisi hayrına yardım etsin bize artık :D
firmamızda REMAS (http://www.remas.com.tr)
CorsaGSI
03-08-2011, 10:27
Evet o şekilde güya tanıtım CD si ...
Kelime 'REDÜKTÖR' dü :D birisi hayrına yardım etsin bize artık :D
firmamızda REMAS (http://www.remas.com.tr)
Biraz inceledim 1. sayfa için sitenin hamuru var :)
Hiç bir sayfa için açıklama ve anahtar kelime girilmemiş. Sadece açıklama ve anahtar kelime düzenlemek ile birinci sayfaya gelebilir. Şu anda 21 sayfadasınız yani 3 sayfa 1. sıra.
İstersen yardımcı olabilirim
CorsaGSI
03-08-2011, 10:28
google.com.tr'De ise 1. sayfa 8. sıradaymış atlamışım
Şu an site komple yenilenecek çalışmalara başladık dediğiniz gibi anahtar kelimeler v.s. eklenecek . Amatör hazırlanmış bir site mevcut olan
CorsaGSI
03-08-2011, 10:35
Şu an site komple yenilenecek çalışmalara başladık dediğiniz gibi anahtar kelimeler v.s. eklenecek . Amatör hazırlanmış bir site mevcut olan
Anahtar kelimeler düzgün yazıldıktan sonra yükselir. Tavsiyem intro kullanmayın kullanıcıyı sıkar çok eski bir yöntemdir zaten. Sayfa başlığı yani title olarak Remas yanına Redüktör yazın ana sayfanızda.
Birde ana sayfadan mulaka ama mutlaka <a href="link" title="Redüktör">Redüktör</a> şeklinde link verin.
Google adsense kampanyası yapmıştı 100 TL lik reklam kuponu veriyordu. O aralar bu tip firmalar mantar gibi türedi. Bizim işimiz bu Sanal Pazarlama ve Reklam yönetimi , elemanlar bizi arayıp bıdı bıdı anlattılar çok biliyormuş gibi dedim bir örnek verin kimler birinci sırada yaptığınız işlerin referanslarını mail atın dedim yüzüme kapattılar .. Google bile hiçbir zaman kendi bloglarında olsun eğitimlerinde , seminerlerinde olsun " bunları tavsiye ediyoruz yapın , ama size 1. sırada çıkmayı hiçbir zaman garanti etmiyoruz " derler..
berkayGLRN
03-08-2011, 11:13
dikkat li olmak lazım bunlardan cok ..
geçmiş olsun ....
Anahtar kelimeler düzgün yazıldıktan sonra yükselir. Tavsiyem intro kullanmayın kullanıcıyı sıkar çok eski bir yöntemdir zaten. Sayfa başlığı yani title olarak Remas yanına Redüktör yazın ana sayfanızda.
Birde ana sayfadan mulaka ama mutlaka <a href="link" title="Redüktör">Redüktör</a> şeklinde link verin.
Saolasın , profesyonel bir firmaya yaptırıyoruz intro falan kalkacak :rolleyes:
snan1910
03-08-2011, 12:00
haber olayı cidden bomba olmuş kopardı :D :D
onun dışında üzücü durum geçmiş olsun..
Kahraman castle
03-08-2011, 12:04
çok geçmiş olsun.sağlam organizasyon.çok dikkat etmemiz lazım.
Fatura'yı felan kullanmayın gidere Naylon Fatura çıkar felan sonrasında alarak sizde suçlu duruma düşerseniz :)
Saolun arkadaşlar faturanın aslı gelmedi zaten maille tarayıp gönderdiler sadece