Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : methanol yararları/zararları

rebel
11-08-2011, 22:44
arkadaşlar konu açık tech te sormak istedim, tam soruların cevabını bulamadığım bir konu...

bu kitlerin zararı varmıdır ? yararları nelerdir hangi speclerde daha uygundur yani;

stock turbo araçta ihtiyac olabılrımı ?

atmosferik araçta kullanılır mı demıycem ,kullanıldığını biliyorum ama nekadar etkılı bunu merak ediyorum ?

soruyu sormaktakı amaç turbolu araçlardaki performans eğrısının artı ve eksısı

Murat
12-08-2011, 07:28
eksisini görmedim duymadım.

artısı ve asıl amacı da emme ve silindir içerisindeki sıcaklık düşürüp vuruntu azaltmak ve avansı braz daha gıdıklayabilmek.

senna
12-08-2011, 08:04
belirli modifikasyonlardan sonra yada stock makinede de kullanabilirsiniz ama en azından bazı iyileştirmeleri yapmanız yararınıza olur, kısaca eğer uygun kombinasyonla kullanırsanız size artı güç sağlayacak yakıttır, oktan ve düşen iat sayesinde güç alabilirsiniz

methanolu püskürttüğünüzde sıvı halden gaz hale geçerken ortamdan ısı enerjisi çeker bu sayede İAT biraz düşer buradan bir yararınız olur ayrıca yakıt olarak yakıyorsunuz tabi onunda yararını görürsünüz şu anki pompa benzinlerine göre yüksek oktanlı bir yakıttır.

yalnız depolama ve boru vs sistemlerine dikkat etmelisiniz, methanol ethanole göre petrol bazlı ve tehlikeli bir alkol türüdür, uzun süre depolanmasında boru depo vs gibi sistemlere zarar verebilir alkole uygun yakıt hatları vs kullanmanız sizin yararınıza olur diğer türlü sorun yaşayabilirsiniz ayrıca insan sağlığı açısından çok tehlikelidir koklamayın içmeyin vs yandığını görmezsiniz zaten

depodaki yakıt seviyesini ve pompa durumunu takip etmen lazım ciddi sorunlara yol açabilir yoksa

şu konudaki khan ve benim mesajlarımı okuyabilirsin

http://www.techturkey.com/forum/asiri-besleme/34790-methanol.html?highlight=methanol

kurtbil
12-08-2011, 08:04
methanol oktanı arttırır buna baglı olarak avans acılabılıyor karsılıgı daha fazla bg olarak alınıyor :)

Mert G
12-08-2011, 10:47
revodan methanollü yazılım istiyorum:)

Brs_eg
12-08-2011, 10:58
Aem dışında kullanabilcek kit markalari nelerdir ?

Birde oran olarak nası kullanmak avantajlıdır.bu ara kullanan kişiler arttıgı için tecrube edenler çoğalmıştır.

senna
12-08-2011, 11:02
aquamist var devils falan vardı ama en güzeli kendi kitini yapman olacaktır her kitin artıları ve eksileri mevcut

Water injection systems, Methanol injection systems : Aquamist (http://www.aquamist.co.uk/)

Alcohol Injection Kits : Water Injection Systems : Water Methanol Injection : DevilsOwn Injection (http://www.alcohol-injection.com/)

bunlar güzel kitlerdi zamanında

Ahmet_28
12-08-2011, 11:02

Birde oran olarak nası kullanmak avantajlıdır.bu ara kullanan kişiler arttıgı için tecrube edenler çoğalmıştır.

barış en iyisi vede en pahalısı aquamist diye biliyorum.bazı ustalar aem i takmıyorlar bile araca :)

wekoo
12-08-2011, 11:07

link atabilirmisin aem min.. varsa elinde

Brs_eg
12-08-2011, 11:57
barış en iyisi vede en pahalısı aquamist diye biliyorum.bazı ustalar aem i takmıyorlar bile araca :)

valla 100bin dolarlik araba degil 10bin dolarlik araba yaptigm için ilerde ihtiyac olursa takarim :D

Birde kamer in kullandigi bu marka vardi daha hesapli yorum yapar belki gorurse :)

Snow Performance Stage 2 Water Methanol Injection Kit | eBay (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Snow-Performance-Stage-2-Water-Methanol-Injection-Kit-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem1c1c88d09aQQitemZ12073 7812634QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccesso ries)

http://i1.ebayimg.com/04/i/001/5d/8f/2d03_3.JPG

AEM WATER METHANOL INJECTION KIT 1 GALLON 1GAL 30-3000 | eBay (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/AEM-WATER-METHANOL-INJECTION-KIT-1-GALLON-1GAL-30-3000-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem35b3ea3140QQitemZ23065 1736384QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccesso ries)

Murat
12-08-2011, 12:13
Alcohol Injection Kits : Water Injection Systems : Water Methanol Injection : DevilsOwn Injection (http://www.alcohol-injection.com/)

pompası aem ile aynı.Aquamist.

Oz`
12-08-2011, 12:47
:D methanol Le başıma ç ok olaylar geldi + sı var adamgibi yapılmassa Eksilerini görüyoruz:D

Tune eden kişinin bilmesi lazım sıkıntı olmaz

ama kimseyle uğraşamam diyorsanız orta boy bir meme ile yaklaşık 200~300 arasında olur turbo bir araçta yeterince kullanışli olur

rebel
12-08-2011, 13:20

aquamist diyolar en iyi ama fiyat/performans olarak nasıl bilmiyoruz. hakıkaten oranı bende merak ediyorum bu oran manuel mı yoksa yazılımsal tune le falan mı ayarlanıyor özgür abi ?

siteden sulhi abi aem satıydou sanırım o baya hakım aem ye bi sor istersen.

:D methanol Le başıma ç ok olaylar geldi + sı var adamgibi yapılmassa Eksilerini görüyoruz:D

Tune eden kişinin bilmesi lazım sıkıntı olmaz

ama kimseyle uğraşamam diyorsanız orta boy bir meme ile yaklaşık 200~300 arasında olur turbo bir araçta yeterince kullanışli olur

200-300 ?

abi nasıl sıkıntılar çıkarıyor mesela ? bide hani çıtırdan yüklü ve stock turbolu 200/250bg bi araçta bayıldığımız paranın karşılığını alırmıyız yoksa bu speclerde bi araca gereksizmi olur.

bide lpg li olduğunu düşünelim. lpg de benzıne göre iat daha yuksek oluyor . lpg+methenol nasıl olur :) (lpg oktan olarak benzinden fazla sonuçta bundada + oktan sağlarmı)

biliyorum çok soru sordum kusura bakmayın arkadaşlar :)

rebel
12-08-2011, 13:24
belirli modifikasyonlardan sonra yada stock makinede de kullanabilirsiniz ama en azından bazı iyileştirmeleri yapmanız yararınıza olur, kısaca eğer uygun kombinasyonla kullanırsanız size artı güç sağlayacak yakıttır, oktan ve düşen iat sayesinde güç alabilirsiniz

methanolu püskürttüğünüzde sıvı halden gaz hale geçerken ortamdan ısı enerjisi çeker bu sayede İAT biraz düşer buradan bir yararınız olur ayrıca yakıt olarak yakıyorsunuz tabi onunda yararını görürsünüz şu anki pompa benzinlerine göre yüksek oktanlı bir yakıttır.

yalnız depolama ve boru vs sistemlerine dikkat etmelisiniz, methanol ethanole göre petrol bazlı ve tehlikeli bir alkol türüdür, uzun süre depolanmasında boru depo vs gibi sistemlere zarar verebilir alkole uygun yakıt hatları vs kullanmanız sizin yararınıza olur diğer türlü sorun yaşayabilirsiniz ayrıca insan sağlığı açısından çok tehlikelidir koklamayın içmeyin vs yandığını görmezsiniz zaten

depodaki yakıt seviyesini ve pompa durumunu takip etmen lazım ciddi sorunlara yol açabilir yoksa

şu konudaki khan ve benim mesajlarımı okuyabilirsin

http://www.techturkey.com/forum/asiri-besleme/34790-methanol.html?highlight=methanol

aquamist var devils falan vardı ama en güzeli kendi kitini yapman olacaktır her kitin artıları ve eksileri mevcut

Water injection systems, Methanol injection systems : Aquamist (http://www.aquamist.co.uk/)

bunlar güzel kitlerdi zamanında

hocam verdiğin linkler ve bilgiler için saolsın işime yaradı inceliyorum :)

KMR2-GT
12-08-2011, 13:31
ben snow marka aldım herhangı bı sıkıntı yok.avans konusunda gercekten kafan rahat oluyor.ama ısıklara cok guvenmemek depoyu sureklı kontrol etmek lazım.su\meth. oranını ıyı ayarlamak lazım.gereklı seyler soylenmıs zaten ınsan saglıgna baya zararlı körlüğe kadar gıder

onun dısında perf a gercekten baya bı faydası var.samı abı ayara direk+5 derece cıvarıyla baslıor mesela.gazlayıp durduktan sonra emmeye dokun buz :)

bıde atmosferık araçta snow turbo araçlarda aem kullanmanın dogru oldugunu duydum ne kadar dogru bılemıorum.bı atmosferık araçta motorunun depoya yakın olmasanın faydası varmıs.

daha once takmıs bırıne taktırmanızda fayda var.

rebel
12-08-2011, 13:41
abi methonolu rahat bulabılıyomsun ? litre fiyatı nedir bu meretin bide deposu kaç litre alıyor . kullandığın orana göre nekadar gidiyor

Brs_eg
12-08-2011, 13:48
ben snow marka aldım herhangı bı sıkıntı yok.avans konusunda gercekten kafan rahat oluyor.ama ısıklara cok guvenmemek depoyu sureklı kontrol etmek lazım.su\meth. oranını ıyı ayarlamak lazım.gereklı seyler soylenmıs zaten ınsan saglıgna baya zararlı körlüğe kadar gıder

onun dısında perf a gercekten baya bı faydası var.samı abı ayara direk+5 derece cıvarıyla baslıor mesela.gazlayıp durduktan sonra emmeye dokun buz :)

bıde atmosferık araçta snow turbo araçlarda aem kullanmanın dogru oldugunu duydum ne kadar dogru bılemıorum.bı atmosferık araçta motorunun depoya yakın olmasanın faydası varmıs.

daha once takmıs bırıne taktırmanızda fayda var.

soğutma konusunda sölediğin kdr iyiyse bizede faydası olur.drifte 2 tur attıktan sora cooler borularına bile dokunulmuyor.

KMR2-GT
12-08-2011, 13:48
abi methonolu rahat bulabılıyomsun ? litre fiyatı nedir bu meretin bide deposu kaç litre alıyor . kullandığın orana göre nekadar gidiyor

sitede satan bı arkadas var 30lt 75 60 lt 150 ye verıor

ayrıca medıkalcıler satıor ama cok pahalıya denk gelıor ole.lıtresı 9 lıra.5lt 45 ya satıolar

boyle 30 yada 60lt almak daha mantıklı.

metenolun deposu 3-4lt arası degısıyor.baya bi sömürüyor aslında:D

yakaslık 3 rollıngte bıtıyor.her rollıng ortalama 5 defa bastıgını sayarsak.

turboyla atmosferıkte degısıor.benım arabam atmosferık oldugu ıcın %66 metenol %33 su koyuyorum.

KMR2-GT
12-08-2011, 13:49
soğutma konusunda sölediğin kdr iyiyse bizede faydası olur.drifte 2 tur attıktan sora cooler borularına bile dokunulmuyor.

kardeş çok iyi ya şok olmuştum ben emme o kadar soguk olunca

Murat
12-08-2011, 14:37
kullanılan nozzle ve pompa basıncına göre de tüketim değişir. unutmamak lazım...

methanol kitini hafta sonu montajlayacağım. resimleyip koymaya çalışırım. yardımcı olur belki birilerine...

eser
12-08-2011, 14:51
peki atmosferik ve standart bir araçta benzinle karıştırıldıgında artıları,eksileri ne olur?

Oz`
12-08-2011, 15:25
peki atmosferik ve standart bir araçta benzinle karıştırıldıgında artıları,eksileri ne olur?

adam gibi bir şekilde ve dıoğru memeği kullanırsan makinan da güzelse (subab yayı sertliği vs vsvs ) % 7 güç alavbilrisin güzel bir ayarla

Mert G
12-08-2011, 16:00
peki şimdi benim ibiza cuprama taksam ekstra hiçbir ayar yapmadan kullanabilir miyim? birde alsak istanbulda nereye taktırabiliriz bu kiti?

Schumi
12-08-2011, 16:58
adam gibi bir şekilde ve dıoğru memeği kullanırsan makinan da güzelse (subab yayı sertliği vs vsvs ) % 7 güç alavbilrisin güzel bir ayarla

Atmosferikte stok beyinden yazılım ile avansı sabit şekilde 5derece felan açarak mı %7 güç alınabiliyor. Meth bitincede bu sefer tehlike başlıyor. Saf su kullanılsa nasıl olur.

KSK-VTEC
12-08-2011, 17:23
sitede satan bı arkadas var 30lt 75 60 lt 150 ye verıor

ayrıca medıkalcıler satıor ama cok pahalıya denk gelıor ole.lıtresı 9 lıra.5lt 45 ya satıolar

boyle 30 yada 60lt almak daha mantıklı.

metenolun deposu 3-4lt arası degısıyor.baya bi sömürüyor aslında:D

yakaslık 3 rollıngte bıtıyor.her rollıng ortalama 5 defa bastıgını sayarsak.

turboyla atmosferıkte degısıor.benım arabam atmosferık oldugu ıcın %66 metenol %33 su koyuyorum.

Bu bitirme olayı arabadan arabaya ve na mı yoksa turbo olmasıylada alakalı olarak tüketim gerçekleşiyor.

Mesala turbo vti ve turbo typerda tüketim çok az seninki na typer fazla
İzmirde NA s2000 lı arkadaşıma taktık snow marka oda çabuk bitiroyor.
997 turbo arabamızda var aem oda mesala çabuk bitiyor.

Bunun nedeni açıklayan olursa bende bilgilenmiş olurum

dragstar
12-08-2011, 17:58
Bu bitirme olayı arabadan arabaya ve na mı yoksa turbo olmasıylada alakalı olarak tüketim gerçekleşiyor.

sistemdeki basınç ve kullanılan nozzle ın cc si önemli olan

Oz`
12-08-2011, 19:24
peki şimdi benim ibiza cuprama taksam ekstra hiçbir ayar yapmadan kullanabilir miyim? birde alsak istanbulda nereye taktırabiliriz bu kiti?

heryerde takabilirler

powershopun yanındaki hemen speedSpound a taktırabilirsin

Oz`
12-08-2011, 19:26
Atmosferikte stok beyinden yazılım ile avansı sabit şekilde 5derece felan açarak mı %7 güç alınabiliyor. Meth bitincede bu sefer tehlike başlıyor. Saf su kullanılsa nasıl olur.

saf su yerine içme suyunu tercih ederim :) daha kolay bulunuyor:D

evet meth bitince tehlike baslıyor :D orjinal beyinle kullanırsam senin yerinde olsam su basarım en küçük nozzzle la

Oz`
12-08-2011, 19:28

doğru orantılı bu Beygir = büyük meme = çabuk bitme ammma

s2000 ine daha küçük meme takarsan araban daha iyi gidicektir yafrum

997 okey gücün var senin arabanda düşünürsen senin beygir sıkıntın yoktu :) kolunda korku vardı içimizde biliyorsun :D en küçük meme ile hafif serinlik :D

rebel
12-08-2011, 20:43
arkadaşlar lpgli araçta durum noluyor? bide herkes meme çapı ve cc demiş . bu aracın gucune goremı yoksa arac hacmıne gore mı secılır bellı bı sevım teknıgı varmıdır

bahadı-R
13-08-2011, 00:15
Bu konuyu açmanız çok iyi olmuş benimde günlerdir kafamda bu soru var acaba taksam mı takmasam mı ? yani methanolle bir ayar yapılacağı için methanol bittiğinde gazlamamak mantıklı peki methanolü diyelim 1.0 bara ayarladık , evc kapalıyken mak. 0,9 basıyor o zaman evc kapalı gazlamayacak mıyım hiç ?

KSK-VTEC
13-08-2011, 03:44
doğru orantılı bu Beygir = büyük meme = çabuk bitme ammma

s2000 ine daha küçük meme takarsan araban daha iyi gidicektir yafrum

997 okey gücün var senin arabanda düşünürsen senin beygir sıkıntın yoktu :) kolunda korku vardı içimizde biliyorsun :D en küçük meme ile hafif serinlik :D

Kolda sıkıntı yok artıkın o memelerin en büyüğünden istiyorum hollanda ineğinki gibi 6 tane olsun :D:D:D

despe
13-08-2011, 07:28
saf su yerine içme suyunu tercih ederim :) daha kolay bulunuyor:D

evet meth bitince tehlike baslıyor :D orjinal beyinle kullanırsam senin yerinde olsam su basarım en küçük nozzzle la

özgün bolt yaptığım kısımlar, aem ems içinde geçerli mi ? ems de knock ayarlanabiliyor, meth bitince knock oluşacak aem bunu engelleyecetir demi ?

senna
13-08-2011, 07:45
knocku düzgün dinleyemezsen sıkıntı olur, atıyorum tam gaz giderken bitti motor kırma ihtimalin çok yüksek, bence depodaki seviyeye göre rötara çekme yapılabilir bir ihtimal diğer türlü knock dinlemek riskli farketmeden kırabilirsin ayrıca pompa durumu basınç bunlarında iyi izlenmesi lazım

rebel
13-08-2011, 07:49
ohoo ozaman bitti biticek diye sürekli diken üstünde gazlanmazki. avans aççaz diye kucağa almıyalım

senna
13-08-2011, 07:52
bunlar riskler aynı şeyler benzin içinde geçerli aslında güçlü makinelerin bir kısmında 2 3 pompa kullanıyorsun dikkat etmen lazım methanol biraz daha göz önünde, bazı kitlerde zaten basınç düşüşünde yakıt seviyesi düşüşünde gerekli uyarıları verebiliyor dikkat etmek lazım:)

kurtbil
13-08-2011, 09:14
ohoo ozaman bitti biticek diye sürekli diken üstünde gazlanmazki. avans aççaz diye kucağa almıyalım

kıtlerde kendısı uyarı verıyor zaten bıttı meth dıye ısık dı ses dı b haller oluyor,kı arabada knock sensoru varsa zaten beyın kesme yapmaz mı benım bıldıgım bu sekılde,herhangı b sıkıntı dogurmaz bu mantıklada zaten

TYPERHAKAN
13-08-2011, 11:27
ÖZGÜN methanol ün eksileri hakkında pek ipucu vermedin,tecrübelerin ve deneyimlerine dayanarak biraz bizi aydınlatsan da,tedbirli olup kimsenin canı yanmasa şu mübarek günde sevab kazansan kardeşim.

senna
13-08-2011, 12:59
ÖZGÜN methanol ün eksileri hakkında pek ipucu vermedin,tecrübelerin ve deneyimlerine dayanarak biraz bizi aydınlatsan da,tedbirli olup kimsenin canı yanmasa şu mübarek günde sevab kazansan kardeşim.

nozzleı iyi seçmeniz lazım, yerini nasıl püskürteceğini iyi belirlemeniz lazım motoru kırabilirsiniz, seçtiğiniz yerden silindirlere eşit dağılım olması gerekir bir silindire fazla diğerine eksik gitse yine sıkıntılı kırabilirsiniz motoru, direct port gibi her silindire bir nozzle yapabilirsiniz yalnız nozzleların bu sefer eşit şekilde püskürtme olasılığını düşünmeniz gerekiyor oda riskli, pompayı iyi gözlemeniz lazım, yakıt seviyesini iyi takip etmeniz lazım, belli seviye altında gözünüzün önüne en azından led vs bişi koyarsanız takibini yaparsınız ems yoksa otomobilde

Serhat Y.
13-08-2011, 13:05
birde şu şamandıra problemi olmasa, bendeki gerçi farklı bir marka AEM değil Usa den getirtmiştim atmosferik motorlar için ama sanırım aynı problem AEM kitlerde de varmış, varmı kullanıpta aynı problem başına gelen. acaba bizmi yanlış bişeyler yapıyoruz.

rebel
13-08-2011, 14:52
herkes ışıktı uyarıydı diyor ya yanlış gösterirse . otomatik knock sensörü gibi bişey olması lazımki ters bi durum anında müdahale edicek zamanı bize versin canın dediği gibi

senna
13-08-2011, 14:54
knocktanda anlayamayabilirsin her zaman knock sensor mikrofon bir nevi farklı gürültüde alabilir

Murat
13-08-2011, 15:25
depoyu kontrol etmek okadar zormu yaf :) gösterge vs ben gerek duymadım?

dragstar
13-08-2011, 15:55
methanol kitlerinde depoboşaldığı zaman pompa kapatmıyormu kendini?

senna
13-08-2011, 15:58
kapatıp kapatmaması önemli değilki mesela tam gaz gidiyorsun bitti ne olacak:)

Murat
13-08-2011, 16:03
methanol kitlerinde depoboşaldığı zaman pompa kapatmıyormu kendini?

mesele vuruntu. pompa deil.

düzgün gözlemlenince sıkıntı olmasa gerek ama tabi tercih meselesi.

Murat
13-08-2011, 16:08
işin şakası dikkat etmek lazım, depoyu dolu tutmak lazım herzaman veya

standalone ems olucak switchable mapsli, methanole göre map olcak açtınmı pompayı map ona geçicek, methanol bittiğinde normal olan map e geçicek :)

bende bu şekilde yapacağım ama bittiğinde oto normale geçmek kısmı sıkıntı. :)

dragstar
13-08-2011, 16:13

pompayı direk switchable mapsin düğmesine role ile bağla abi,

roleden pompaya giden 12v feed üzerinede ters çalışan akım sınırlayıcı koyarsın methanol bittiğinde pompanın çektiği akım azalır, role kapatır:D araba orjinal mapine geçer

Murat
13-08-2011, 16:16
ona oke de, sıkıntılı. sınırlayıcıya güvenmemek lazım. zaten deponun bitiğini anlayack şamandram olsa sıkıntı yok. bir kaç yoldan yapılır. akım sınırlayıcıya fln falan da gerek yok.

ama zate şamandram varsa bağlarım bi led olur bter :D

senna
13-08-2011, 16:17

öyle adamlar varki mesela 80mm turbo kullanıyor 3lt bir motorda minimum basıncı wg yayından dolayı 30 35psi methanol basıyor bunun üzerine pompa benziniyle zaten methanolsüz basman cidden zor ayrıca methanollü şekilde de tehlikeli, o şekilde kullanıp kıranlar var :)

burakusta
13-08-2011, 16:26
Ben revo stage 2 plus aem kitli arabamda kullandim ve gece teste ciktim ayardan sonra depo full du ve 298 km de 3.silindir pistonu ve subabplar cop oldu

Murat
13-08-2011, 16:29
Ben revo stage 2 plus aem kitli arabamda kullandim ve gece teste ciktim ayardan sonra depo full du ve 298 km de 3.silindir pistonu ve subabplar cop oldu

açarmısın? sebep? deponun bitmesimi?

burakusta
13-08-2011, 16:33
açarmısın? sebep? deponun bitmesimi?

Bilmem ayar heralde ??

KMR2-GT
13-08-2011, 16:33
birde şu şamandıra problemi olmasa, bendeki gerçi farklı bir marka AEM değil Usa den getirtmiştim atmosferik motorlar için ama sanırım aynı problem AEM kitlerde de varmış, varmı kullanıpta aynı problem başına gelen. acaba bizmi yanlış bişeyler yapıyoruz.

benımkının şamandırası bozuldu:( bıtmıs gıbı sureklı parlak yanıodu.bende soketı cıkardıms adece metenol gelırken yanıyor.o yuzden her basmada ınıp kontrol edıyorum.ya o ısık calıssada guvenemem ben

rebel
13-08-2011, 16:35
pompayı direk switchable mapsin düğmesine role ile bağla abi,

roleden pompaya giden 12v feed üzerinede ters çalışan akım sınırlayıcı koyarsın methanol bittiğinde pompanın çektiği akım azalır, role kapatır:D araba orjinal mapine geçer

standalone beyinde bunu yapmak lazım 2 farklı map kurulup güzelce kullanılır.iyide olur

Murat
13-08-2011, 16:48
Bilmem ayar heralde ??

bilmem :) ??

dragstar
13-08-2011, 17:21
hazır yazılım standart dışında kullanmadım, kullanmamda,

dünyanın en iyi mapperı bile yapmış olsa orda ne olduğunu görmeden içim rahat etmez

Oz`
13-08-2011, 21:03
özgün bolt yaptığım kısımlar, aem ems içinde geçerli mi ? ems de knock ayarlanabiliyor, meth bitince knock oluşacak aem bunu engelleyecetir demi ?

güzel caLİBRE edilirse sıkıntı yasamassın evet eder

Oz`
13-08-2011, 21:04

ışığı var bitti kendine hakim ol diyor korkma :D

Oz`
13-08-2011, 21:05

samandıraya vur 1-2 kere takılıyor :D

Oz`
13-08-2011, 21:05

Abi eksikleri derken araban boğulur motoruna zarar vermresssssin :D

cem06
13-08-2011, 22:08
peki toluen ethanol benzene nitromethane gibi yuksek oktanlı kimyasallar nasıl kullanabşilir? regulatorde alcohol compatible yazıyor ama sistemde nelerin degismesi lazım pompa enjektor hat bunlara uyumludumur? karısım oranı ne olmalıdır?

Oz`
18-08-2011, 02:17
toluen ethanol benzene okey nitrometan biraz sıkıntılı ama yağlamada basarılı oluyor bunların hepsi için ben Metal bir depo ile metal hat öneririrm açıkcası

sadece alcohol felan çalışıcaksan enjektorude değiştirebilirsin içi metal olanlar olabilir

ama kendi enjektorlerinin de kontrollerini zaman bazlı yaparsan sıkıntı olacağını sanmıyorum :)

Neyin karışmı ?

bahadı-R
25-08-2011, 20:26
Konuyla ilgili birşey sorucam methanol kiti montajı yapılırken nozzle boğaz kelebeğinin öncesine mi sonrsına mı yoksa emme manıfoltunun girişine mi monte edilmeli hangisi daha sağlıklı olur ??

Murat
25-08-2011, 21:55
en sık kullanılan montaj şekli, kelebek ile hava filtresi arasına, kelebeğe ortalama 5 cm kala, iat sensöründen önce...
böylelikle ecu manifold içerisindeki sıcaklık düşüşünü de hesaplayabilir.

Murat
25-08-2011, 22:18
saklama koşulları hakkında bilgisi olan varmı?
%50 su karışım, metahanol deposunda kaç gün bekleyebilir?