PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kriz oto pazarını teğet geçti



Frid
14-08-2011, 21:51
http://www.merhabahaber.com/img/TE2.jpg


Altın, dövizin rekor kırması ve dünyada genelinde yaşanan ekonomik kriz, ikinci el oto pazarını teğet geçti.

Ramazan Bayramı'nın yaklaşması oto pazarında araç satımının artmasını sağladı. Yaz mevsiminin gelmesiyle hareketlenen ikinci el oto pazarında, Ramazan ayı ve ay sonunda idrak edilecek olan Ramazan Bayramı münasebetiyle hareketliliğin daha da fazla olmasını sağladı. Altın, dövizin rekor üstüne rekor kırması ve dünya genelinde yaşanan ekonomik krize rağmen satışların çok olduğu oto pazarında ekonomik krizin ikinci el oto pazarını teğet geçtiğini gösteriyor. Araç sahipleri ise ekonomik krizin araç fiyatlarını etkilese de satışların iyi olduğunu söylüyor. Hafta sonları 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne kurulan ikinci el oto pazarında her bütçeden alıcıya hitap eden araç bulmak mümkün. Sıkı pazarlıkların yaşadığı pazarda, alıcı aracı daha ucuza getirmek için pazarlık yaparken, satıcı daha yüksek fiyata aracını satmak için uğraşıyor.

PAZARDA SATIŞ PATLAMASI OLMUŞ DURUMDA

Her sene olduğu gibi bu senede bayram öncesi araç satışı patlaması olduğunu belirten ikinci el oto pazarı sorumlusu Mehmet Büyükpala, "Oto pazarında hareketlilik çok iyi. Uzun süre beklediğimiz hareketlilik oluşmuş durumda. Araç satışları özellikle de orta modelli araçlarda çok revaçta. Bu hareketlilik Ramazan Bayramı'na kadar devam edecektir. Oto pazarında bir günde en az 200 araç satılıyordur" dedi. Dünya genelinde yaşanan bir kriz hemen ikinci el oto pazarını etkilediğini anımsatan Büyükpala, "Şu an yaşanan ve birçok ülkeyi etkileyen ekonomik kriz bizim pazarı da hemen etkilerdi ancak, Ramazan ayı içinde bulunmamız ve 15 gün sonra idrak edilecek olan bayram krizin pazarımızı etkilemesini önledi. Şu an krizin olumsuz etkisini hissetmiyoruz ama bayram sonrası bu kriz oto pazarında hissedilecektir" diye konuştu.

'FİYATLAR YÜKSEK AMA ARAÇ ALMAM GEREKİYOR'

Araç fiyatlarının yüksek olduğunu belirten Mustafa Akdağ, "Pazara iki haftadır geliyorum, çok fazla araç bulunuyor ama fiyatlar yüksek. Kriz ve araçlara talebin fazla olması fiyatları yükseltmiş. Bu fiyatlara alınan araçlar kışın aynı fiyata satılmazı zor ama araç almam gerekiyor. Ramazan Bayramı yaklaşıyor, ailemle Afyonkarahisar'da bulanan akrabalarımıza ziyaret edeceğiz. Bu nedenle 16 ile 18 bin TL arasındaki araçlara bakıyorum. Uygun fiyata bir araç bulursam alacağım" ifadelerini kullandı.

'ARAÇ FİYATLARININ YÜKSELMESİ NORMAL'

Oto pazarında yaşanan hareketlilikten memnun olduklarını dile getiren araç satıcısı Ömer Gündoğar da, arabalara talebin fazla olması nedeniyle fiyatların yükselmesinin normal olduğunu söyledi. Fiyatlarda söylendiği gibi fazla bir yükselmenin olmadığını vurgulayan Ömer Çeşmeci ise, "Bazı araçlar insanlara yüksek geliyor. Bunun üzerine insanlar fiyatlar çok yüksek demesi doğru değil. O araç kalitesine göre değerlendirilmeli. Pazarda 5 bin TL'den 40 bin TL'ye kadar araç bulmak mümkün. Şu an araçlara fazla bir ilgi var ve pazara gelenlerin hepsi araç almak istemesi doğal olarak tüm arabaların değerini 250 ile 500 TL arasında artırıyor. Araçlarımıza ilgi gösterilmesinden memnunuz. Bu hareketli ve satımın çok olduğu piyasanın her zaman devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.

MUSTAFA AKÇA

zgnn
14-08-2011, 22:47
Bugun nursuya çıkardım arabayı boşboş geziniyo millet

onn_dear
14-08-2011, 22:53
TR'de 3 kuruşu denkleştiren borç harçta olsa araç alır biner lükse çok meraklıyızdır, komşu araba alsa sıkıntı olur gider daha yenisini almaya çalışırız milletçe... Onun içindir ki TR'de araç her türlü satılır

m-power07
15-08-2011, 01:03
Dünya batsa bizim ülkemize birşey olmaz... Uyu güzel ülkem uyu...

volume81
15-08-2011, 01:29
hep bu hondacılar yüzünden :D piyasayı ayakda tutuyolar helal olsun :D 2004 dolu bir opel parasına 1.4 is satanlar ( alıcısıda var ) olduğu sürece otopazarında hayat bitmez ;)

kickbuttowski
15-08-2011, 02:35
bayramla araba satışlarının bağlantısı ne?

Enes-x
15-08-2011, 06:29
bayramla araba satışlarının bağlantısı ne?

Bayramda arabasız kalmak istemiyor kimse, yeni arabasıyla akrabaların hayran bakışlarını toplamak istiyor :D

u.kurt
15-08-2011, 06:34
Bayramda arabasız kalmak istemiyor kimse, yeni arabasıyla akrabaların hayran bakışlarını toplamak istiyor :D

hahhaha kesinlikle katılıyorum gösterişe meraklı bir toplumuz :D

DOHC
15-08-2011, 07:13
Bayramda arabasız kalmak istemiyor kimse, yeni arabasıyla akrabaların hayran bakışlarını toplamak istiyor :D

Bence anlamsız yaw, ne demek "bayramda arabasız kalmak istemiyor". Bu adamlar bayram sonrası satıyor mu arabaları?
25-30 milyar vereceğine cebinden, gitsin 1 haftalığına 1 milyara kiralasın araba o zaman, daha mantıklı.....

Enes-x
15-08-2011, 07:24
Bence anlamsız yaw, ne demek "bayramda arabasız kalmak istemiyor". Bu adamlar bayram sonrası satıyor mu arabaları?
25-30 milyar vereceğine cebinden, gitsin 1 haftalığına 1 milyara kiralasın araba o zaman, daha mantıklı.....

Demek istediğim kafasında otomobil satın almak olan insanlar acele edip bayramdan önce alayım bineyim diyor piyasada canlanıyor azda olsa haliyle..Yeni birşey değil ki bu olay , bende 3 sene önce bayramda almıştım arabamı hatta resmi tatil olduğu için satış alamadım sözleşme yapmıştık :)

Mutu
15-08-2011, 07:28
Pazarda gezen alıcıdan bir kesit size

-Type r la bu.
-Yok olum honda.

Daha kriz teğet geçti demenin manası yok millet gezinmeye geliyor pazara :)

YavuzNaz
15-08-2011, 09:13
araba satılıyor doğru ama 10bin tl ye kadar olan araçlara çok ragbet var gerisi boş dolaşıyor internet satışları çıktı çıkalı zaten pazarlara rağbet azaldı 30 binin üzerinde bi araba alcak adamda zaten pazardan almıyor artık :)