Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : yüksek devirde gelen vuruntu sesi ...

emirercan
23-08-2011, 18:14
iyi günler arkadaşlar,öncelikle aracım manuel 330 ci bugun başıma gelen ve tam olarak nerden geldiğni anlıyamadiğim vuruntu sesinden dolayı çıldırmak üzereyim.
2. viteste düşük devirde haraket ederken devri yükseltmeye başladıkca titreme hissettim orta kol dayamadan hissedilecek şekilde,sonra dsc açık oldugu için saçmalamiş olabilceğni düşünüp dsc'yi kapatıp tekrar denedim,işte olay orda koptu devir yükseldikçe vuruntu sesi gelmeye başladı resmen takur tukur vuruyordu bişeyler,3'e atınca kesti bu sesi daha çok orta taraftan hissettim.tabi ben nedenini anlamak için 1.viteste devir yükselttim önce sonra 2. vitese attiğimda 3.5-4 bin arasında tekarar yapmaya başladı 3. viteste yine kesti..zorlanınca 1. ve 3. vitesin son devirlerine doğru da yaptı aslında,ama asıl 2. viteste oluyor..ben şaft'tan(askı,altıgen lastiği vb)şüphelendim, yalnız şaftla ilgili sıkıntı oldugu zaman 1 viteste sert kalkışlarda falan yapması gerekir benzer durumları diye biliyorum..difransiyel,şanziman sorunu olabilir mi?arabayı garaja çektim bulundugum şehirde bmw'den anlayan pek usta yok,işlerimden dolayı bi kaç gün sonra il dışında servise götürcem o süre zarfında sorunun ne olabileceği konusunda yardımcı olursanız sevinirim..

Osman Bahadır
23-08-2011, 20:29
Sadece ses mi var yoksa titreşim de var mı? Aynı devirde gaza tam basma, yarım basma ve gazdan çekme durumlarının tamamında ses sabit mi?

emirercan
23-08-2011, 22:06
sesten önce ilk titreşim vardı zaten.ama sesle beraber titreşimi varsada hissedemedim çünkü takır tukur vuruntu oluyor altan bişeyler oynuyor resmen.gaza tam veya yarım basınca değil daha ziyade devir 3,5-4 bin arasına gelince yapıyor ve genelde 2.viteste..gazdan ayağimı çektiğim zaman devir düştüğü için kesiliyor..3.ve 4. viteste nispeten yüksek hızlarda yapmadı ama aynı sorunu..

emirercan
24-08-2011, 19:18
yok mu az çok başına gelen bu tarz sorunlar çevresinde falan :D arkadşlar yarın servise götürcem şehirdışına gitmeden az çok fikir sahibi olsam iyi olur :D

driftboy
24-08-2011, 19:48
Bizim taunustada o vardı. Devir yükseldikçe vuruntu içerde bi sarsıntı vs.. Ayağı gazdan çekince tık ses olmuyodu. Şaft yamuk dediler değiştirdiler düzeldi. Öyle bi sıkıntı olabilirmi ?

emirercan
24-08-2011, 21:11
şaft'la ilgili sıkıntıları kalkışta falan hissettirir diye biliyorum ama yinede olabilir,takozlardan falan kaynaklı bi sorun...

searock///
24-08-2011, 21:31
saft koselene baktır ... bence ondan !cok korkacak bırsey yok .. yatak sesı olsa tıtreme vuruntu olmaz aracında :) sanzumanındada olabılır burdan gormeden bısey demek cok zor :) dedıklerımın bırıdır ama :)

Y.Emre
24-08-2011, 22:14
genelde 2.vitesteyse 2. vites dişlisiyle ilgili bişey olmasınbüyük olmasada balans sorunu falan?

Oz`
24-08-2011, 22:15
bence akslarla alakalı

suk3b3
12-06-2017, 02:03
Hort yapayim konuyu. Ayni sorun bende de çıktı yeni. Sadece 2. Viteste rampa çıkarken 3bin devir 4 bin devir arası konsol altından vuruntu sesi geliyor. Sonra gidiyor. Konuyu acan arkadas sıkıntıyı çözdü mu acaba

suk3b3
13-06-2017, 15:00
Saft askısı ve takozlari değiştim sorun düzeldi