PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 OCAK 2011 tarihinden itibaren hurda işelmleri



E0041
26-08-2011, 16:50
arkadaşlar zorunlu bir durumdan dolayı hurdaya çıkması gereken bir araç var malesef trafik şube artık hurdaya araç çıkarmıyormuş çevre bakanlığına bağlı hurdacılar bu işi yapıyormuş onlarlada görüştüm aracın tüm yürüyen aksamı motoru herşeyi üzerinde olması gerekiyormuş hurdaya cıkarabilmek için eksik varsa hurdaya yine çıkarılamıyormuş..

şimdiki tarihte ben aracıma faturalı bir blok nasıl işletebilirim ve işlettikten sonra araçtan çıkan bloğu nasıl faturalandırıp nasıl birbaşkasına işletmesi için satabilirim..

Ezber değil 01 Ocak 2011 tarihinden sonra butür işlem yapanlar yazarsa çok memnun kalırım

Osman Bahadır
26-08-2011, 16:57
Blok değişimi ayrı bir prosedür, hurdaya ayırma işi ayrı.

Hurda işi artık geri dönüşüm adı altında çevre bakanlığı kontrolündeki sertifikalı hurdacılar tarafından yapılabiliyor. Ama sanırım sen bu şekilde aracı parçalattırmaktan vazgeçtin.

Blok değişimi motor değişimi olarak geçiyor ve daha önce birçok başlıkta ayrıntılı bir şekilde yazıldı, çizildi. Noter, muayene, emniyet, TSE ayakları var.

Konuyu düzenleyen TSE tamimi şu şekilde ; http://www.tse.org.tr/turkish/belgelendirme/tamim2009_1.pdf

Daha önce konunun tartışıldığı başlık ;
http://www.techturkey.com/forum/genel/65129-swap-yapilmadaki-yasal-produru-bilen_-2.html#post1731440

senna
26-08-2011, 16:59
hurdaya istediğin arabayı çıkarırsın o senin elinde aslında çıkarabilirsin yalnızca muayene istasyonlarından tespit isteyebilir emniyet oda isterse blok işi ayrı, aracın hurdaya fiziksel olarak ayrılması ayrı

E0041
26-08-2011, 17:10
bugün trafik şube müdürlüğüne gittim bana 01 OCAK 2011 tarihinden itibaren artık aracı trafik şubelerden hurdaya çıkartamazsınız denildi. çevre bakanlığını söylediler. orayı aradım aracın komple bütün herşeyi üzerinde olması gerekiyormuş hurdaya cıkarabilmek için motor yok dedim çıkaramazsınız denildi..

bende araca yeni blok işletip aracın üstünden çıkan bloğu bir başkasına satmak istiyorum fakat hurdaya çıkarma işlemi değiştiği için blogu ruhsata işletme işide değiştimi diye bunu merak ediyorum

yani ben şu anda faturalı bir blogu aracıma işlettiğimde ruhsatımda yazan motor nosuna ait blogu bir başkasına işletmek için satabilirmiyim yoksa bu kısımda değiştimi bunu merak ediyorum trafiğin kendi sitesinde halen herşey eski usul görünüyor hurdaya cıkarmak dahil..

Osman Bahadır
26-08-2011, 17:13
01 ocak'tan itibaren hurdaya ayırma işlemleri yeniden düzenlendi.

Hurdaya ayırma işi için aracın ruhsatında yazan motorun aracın üstünde olması lazım. Yürümesine gerek yok. Ama eksiksiz tam olarak sertifikalı bir tesise teslimi şart.



Blok değişiminde bir değişiklik yok. Eski usül. Ruhsatta işli bloğu satabilir, başka bir bloğu faturalı alıp işletebilirsin. Tabi ki TSE'nin müsaade ettiği sınırlar çerçevesinde.

E0041
26-08-2011, 17:14
01 ocak'tan itibaren hurdaya ayırma işlemleri yeniden düzenlendi.

Hurdaya ayırma işi için aracın ruhsatında yazan motorun aracın üstünde olması lazım. Yürümesine gerek yok. Ama eksiksiz tam olarak sertifikalı tesise teslimi şart.



Blok değişiminde bir değişim yok. Eski usül. Ruhsatta işli bloğu satabilir, başka bir bloğu faturalı alıp işletebilirsin.

ewy arkadaşım çok teşekkürler..