PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : B16A2 gömlek sorunu

Burhan Type R
15-09-2011, 09:09
Arkadaşlar elimizde B16A2 blok var 1.gözün gömlegi aşagı kadar çatlamış buna nasıl bişe yapmamız lazım saglam bişekilde gömlegi yapan varmı veya komple gömlekmi çakılacak.Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.

utkuselamoglu
15-09-2011, 09:12
tek gömlek alıp çaktıra bilirsin hepsini değiştirmene gerek yok.

senna
15-09-2011, 09:12
gömleğin değişmesi gerekir çatlaksa tamiri olmaz onun

Burhan Type R
15-09-2011, 09:15
tek gömlek alıp çaktıra bilirsin hepsini değiştirmene gerek yok.

tek gömlek çakılırsa o gözün sıkıştırması felan diğerleri ile aynı olurmu sorun yaratırmı

Burhan Type R
15-09-2011, 09:16
gömleğin değişmesi gerekir çatlaksa tamiri olmaz onun

vallaha kafam karıştı tek gömlek olurmu olmazmı:) gömlek komple deişecek herhalde peki orjinalimi çakılacak darton felan mı.hangisi öneriniz olur

senna
15-09-2011, 09:18
darton çakacaksan hepsini değiştirip çakarsın oem kullanacaksan tek sıkıntılı gömleğin yerine gömlek çakarsın dartonluk ne var motorda bilmiyorum ama gerek yoksa oem işinizi görür

Burhan Type R
15-09-2011, 09:24
araçda kullanacagımız piston nippon un tepeli pistonu başkada bişe yok önemli olan.

senna
15-09-2011, 09:28
oem kullanın

utkuselamoglu
15-09-2011, 09:29
darton çakacaksan hepsini değiştirip çakarsın oem kullanacaksan tek sıkıntılı gömleğin yerine gömlek çakarsın dartonluk ne var motorda bilmiyorum ama gerek yoksa oem işinizi görür

darton çakıcaksa tek değişir..

senna
15-09-2011, 09:29
darton çakıcaksa tek değişir..

darton çakacaksa tek değişirde muhtemelen oem gömleği bulması dartondan daha kolay ve çabuk olacak benim mantığım bu yönde çalışıyor:)

he bu arada hangi darton gömlekten bahsediyoruz farklı olabilir

Burhan Type R
15-09-2011, 09:37
kafam karıştı ilk başta darton olursa hepsi dediniz şimdide darton tekde olur yazdınız:)
bu gömleğin hepsi birbirine baglı değilmi nasıl tek çakacaklar.:) bildiginiz biryer varmı satan elinde olan

senna
15-09-2011, 09:40
farklı gömleği tek olarak değiştirip ben kullanmak istemem, malzemenin özellikleri birebirmi muhtemelen değildir genleşme katsayısı vs farklı olacağı için şahsi fikrim farklı gömlek kullanmam ya takım olarak değiştiririm yada arızalıyı yine aynı özellikteki gömlekle değiştiririm

utkuselamoglu
15-09-2011, 09:40
farklı gömleği tek olarak değiştirip ben kullanmak istemem, malzemenin özellikleri birebirmi muhtemelen değildir genleşme katsayısı vs farklı olacağı için şahsi fikrim farklı gömlek kullanmam ya takım olarak değiştiririm yada arızalıyı yine aynı özellikteki gömlekle değiştiririm

aynı model alırsan sorun olmaz dostum

senna
15-09-2011, 09:42
yahu aynı model tamam alalımda materyal farklıysa ben kullanmam bunu demek istiyorum her gömleğin alaşımı aynı değil sonuçta:)

utkuselamoglu
15-09-2011, 09:50
yahu aynı model tamam alalımda materyal farklıysa ben kullanmam bunu demek istiyorum her gömleğin alaşımı aynı değil sonuçta:)

her gömleğin alaşımı farklı ise 4 tane değitirmenin anlamı nedir?

senna
15-09-2011, 09:52
utku benmi anlatamıyorum valla anlamadım:)

atıyorum sallıyorum şu an tamamen 1. gömleği darton yaptık diğerleri oem kaldı benim demek istediğim bu darton yapacaksan yada farklı bir gömlek ki farklı gömlekten kastım oemden farklı gömlek kullanacaksan ben diyorumki komple takım değiştiririm, ama oem kullanacaksan malzeme yine aynı he diyorsanki oem malzemede içinde farklı olacaktır ona bişey diyemem artık

chare
15-09-2011, 09:54

aynen katılıyorum. zamanla aşınma ovalleşme durumları göz önüne alınmalı.. metal yorgunluğu olucaktır..

bence 4 adet yeni gömlek daha hayırlı olur. en azından akılda soru işareti bırakmaz, araba nasıl olcak yağ yakcakmı vs vs..

utkuselamoglu
15-09-2011, 09:56
utku benmi anlatamıyorum valla anlamadım:)

atıyorum sallıyorum şu an tamamen 1. gömleği darton yaptık diğerleri oem kaldı benim demek istediğim bu darton yapacaksan yada farklı bir gömlek ki farklı gömlekten kastım oemden farklı gömlek kullanacaksan ben diyorumki komple takım değiştiririm, ama oem kullanacaksan malzeme yine aynı he diyorsanki oem malzemede içinde farklı olacaktır ona bişey diyemem artık

arabada darton varsa olarak konuştum yoksa orjinal blok ta 4 tane en hayırlısı olur ama genede çelik gömlek daha ii oılur yapılıcaksada..

senna
15-09-2011, 09:57
arabada darton varsa olarak konuştum yoksa orjinal blok ta 4 tane en hayırlısı olur ama genede çelik gömlek daha ii oılur yapılıcaksada..

hee yok la sanırım oem gömleği çatlattı :D

demircan
15-09-2011, 10:39
açıkcası araç yürüsün yeter zaten beklentim yok diyosan tek gömlek işini görür yok dün akşam rol yaptım bana 3 , 5 boy attılar bunun ayarını bi bakın diceksen takım yap. bide genelde bu işler önce maliyet hesaplanır acaba kurtulurmu diye işe başlanır ama malesef her zaman sil baştan yapılır ilk harcadığımız parada cabası olur.........:beuj:

Burhan Type R
15-09-2011, 11:05
açıkcası araç yürüsün yeter zaten beklentim yok diyosan tek gömlek işini görür yok dün akşam rol yaptım bana 3 , 5 boy attılar bunun ayarını bi bakın diceksen takım yap. bide genelde bu işler önce maliyet hesaplanır acaba kurtulurmu diye işe başlanır ama malesef her zaman sil baştan yapılır ilk harcadığımız parada cabası olur.........:beuj:

Anladım ki komple gömlek alınsa daha iyi olur.tek gömlek biraz sakat iş herhalde:)

Burhan Type R
15-09-2011, 11:06
Arkadaşlar bilgileriniz için çok teşekkür ederim.Bildiginiz yerde komple gömlek satan varsa veya yapan yardımcı olursanız sevinirim.

mr.korhan
15-09-2011, 11:07

aynen ,güzel özetlemişsin :icon_tup: daima en yüksek meblağı hesap ederek giriceksin bizim işlerde :) sadece gömlekte değilmi çatlak , silindirde bişey yok ?

Burhan Type R
15-09-2011, 11:19
yok kardeş sadece blok çatlak.