Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra GTC rolanti sorunu

GTCihad
16-09-2011, 11:10
Arkadaşlar aracımda düşük rolanti sorunu var , devir düzensizliğide oluyor bazen. Bazen ilk kalkışlarda sirkeleme vuruntu gibi birşey oluyor aynı motor kulağı kopmuş gibi bir sirkeleme.
Servise götüremedim zamansızlıktan ustama sorduğumda bilgi almak için kurum yapmış olabilir dedi. Motor kulaklarına falan baktı sirkeleme için ama hiçbirşey yok dedi.
Boğazı temizledi kurum yapmış diye ama bir faydası olmadı olmazsa Carbon Clean yaparız dedi .
Sorun ne olabilir kurum olsa bu şekilde devir düşüklüğü düzensizliği olur mu ? Kalkışlarda sirkeleme yapar mı?
Araç genelde yatan bi araç haftada 1 gün falan kullanıyorum .

BlackEmperor
16-09-2011, 11:53
map sensörüne baktır. filtre kullanıyormusun ?

GTCihad
16-09-2011, 12:15
evet filtre var araçta , böyle bir sorunla karşılaştınız ömı ?

GTCihad
16-09-2011, 16:07
Birde aracımda K&N hava filtresi vardı o zaman bu sorun yoktu gibime geliyor tam emin değilim , daha sonra markasız bir hava filtresi taktım bu sorun yaratmış olabilir mi acaba ? Bunu anlamak için K&N i tekrar takıp denemelimiyim , yoksa arıza olduysa olmuşmudur acaba ?

berkay_aydin
16-09-2011, 16:26
filtre alt devirlerde sorun yaratıyor olabilir..

BlackEmperor
16-09-2011, 18:23
evet filtre var araçta , böyle bir sorunla karşılaştınız ömı ?

hayır her hangi bi sorunla karşılaşmadım ama filtre kullanan araçlarda olabilecek bir sorun map sensoru yağlı filtrelerde bi zamn sonra bozulma eğilimi gösteriyor. ayrıca filtrenide bi temizlet değişmezse map sensorü

VteC_MaNiaC
17-09-2011, 12:34
aynı sorunu yaşadık yeni nesil gsi turboda.... Yağlı filtrede maf sensörü kirlenip yapıyor bu sorunu...

çözüm balata spreyiyle uzaktan sıkarark maf sensörünü temizlemek ve ardından sünger HKS tip hava filtresine geçmek

GTCihad
18-09-2011, 18:12
filtre değiştirince oldu zaten k&n de bu sorun yoktu ... saolun arkadaşlar dediğiniz şekilde maf sensörü temizletip filtreyi değiştireceğim

oguzhan999
18-09-2011, 18:29
valla benm astradada aynı sorun vardı, baskı balata bitmiş öyle sirkeleme yapmasının sebebide benim volantında değişmesi gerekiyormus onuda yemiş hepsini sıfır aldım yarın taktırıcm ,

streetracer_nos
18-09-2011, 23:37
hazır konusu acılmısken motor kulakları sıkıntılı oldugu zaman ses yapar mı?tıkırtı tarzı

GTCihad
19-09-2011, 08:09
valla benm astradada aynı sorun vardı, baskı balata bitmiş öyle sirkeleme yapmasının sebebide benim volantında değişmesi gerekiyormus onuda yemiş hepsini sıfır aldım yarın taktırıcm ,

Benim usta ilk baktığında baskı balata dedi ancak baskı balata daha yeni değişmişti opelde orjinal olarak ...

Motor kulağı koptuğunda aracı kaldırırken sirkeleme yapar kavrama yaparken hissedersiniz kalkışlarda biraz zor kalkar araç stop edecek hissi verir. Lıkırtı şeklinde sarsar aracı ...

oguzhan999
19-09-2011, 22:18
peki volant deiştimi

GTCihad
21-09-2011, 08:09
Onu bilmiyorum işte ... bugün servise götürüp arıza tespit cihazına bağlatacağım belki çıkar yada adamlar anlar test sürüşü ile ...

dgoo
21-09-2011, 09:14
Orjinal filtreyi takıp denediniz mi?

GTCihad
21-09-2011, 09:30
Denemedim olmazsa öyle deneyeceğim bakalım ...

dgoo
21-09-2011, 09:35
Hangi forumda okumuştum hatırlamıyorum
Ancak net kodlu motorlarda açık hava filtrelerinin rolanti stabilitesine etki ettiğini hatırlar gibiyim.
Muhtemelen kullandığın açık hava filtresi kutu içi kullan.

GTCihad
21-09-2011, 10:58
Teşekkürler birazdan K&N eski filtremi takıp deneyeceğim umarım düzelir ...

GTCihad
23-09-2011, 08:18
Arkadaşlar dün aracı servise götürdüm baskı balata bitmiş dediler özel bir servise götürdüm fikir alabilmek için ... aracım 45.000de baskı balata 30binde değişmişti usta imkansız bir tane bile bitmez 45binde dedi ...
haftasonu baskı balatanın değiştirildiği yetkili servise gidip soracağım , yanlış baskı balata takılabiliyormuş. Mesela LUK marka astra için ama hangi astra 98 model eski kasamı , dizel mi gtc mi ? burda sorun oluyor dedi ne kadar doğrudur bilemem ...

Bu arada filtreyi mutlaka değiştir dedi araç boğuluyor dedi hakikatten alt devirlerde sıkıntı var şimdi sorum şudur ...

İyi bir filtre alıp K&N , SİMOTA v.s. aşağıdaki gibi krom boru ile iyi hava alabileceği bir yere uzatmamı yapmak ..

http://i53.tinypic.com/2gwdu35.jpg

Yada kit mi bağlamak hazır kitler var astralar için

http://i52.tinypic.com/fonpqg.jpg

Benim için önemli olan 1. aşamada ses ve performans kaybı yaşamamak ... Performans artışı gibi bir beklentim yok düşmesin araç boğulmasın sağlıklı olsun yeterli ...