Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nokia telefon ile alakalı bir sorun bilem varmı acaba?

cagri-35
18-09-2011, 12:44
Merhabalar, evde kullanmadıgım bir nokia 6600 slide vardı. İçindede eskı hat takılı öyle duruyordu. Annemın telefon bozuldu ona vermek için onun hattını taktıgımda önce pin sordu girdim ardından security code sordu. Anlam veremedım nettende baktım 12345 yada 00000 dır demıs cogu kişi. Tel zaten en fazla 1 hafta falan kullanılmıstı hersey default yani. Açamıyorum telefonu o kodlar olmuyor bu guvenlık kodu nedır nerden bulunur telefonun manuel ınede baktım alakalı bır sey goremedım. Varmı yardımcı olabılecek bırısı?

5500
18-09-2011, 12:49
Security Master-code calculator for Nokia mobile phones (http://nfader.su/)

imei girip generateye tıklayın. size güvenlik kodu verecek
Not: yeni telefonlarda çalışmayabilir.

EREN34
18-09-2011, 12:49
Symbian yazılımlarda bazen security code değişmediği halde bu şekilde sapotma olabiliyor. 6600 slide sybian 40 yazılımlı ancak version nedir tam bilmiyorum. S40 ların bazılarında imei ile master code bulan uygulamalar var. Master code girince tel açılabiliyor security code değiştirilebiliyor. O uygulamaya netten bakıp bir deneyin olmadı malesef yazılım yüklenecek telefona

cagri-35
18-09-2011, 12:57
taktıgım sım kart ıle alakalı olabılırmı eskı hattımı takınca sadece pin sorup acılıyor guvenlık kodu falan sormuyor yanı . 5500 sımdı denıyorum hemen generatoru tsk ederım.

EREN34
18-09-2011, 12:58
Telefon kilitli şu an. Tek sim ile çalışması normal. Generatorü deneyin. Olmazsa ya sadece o sim ile kullanılacak yada yazılım yüklenecek.

cagri-35
18-09-2011, 13:07
Anladım generator 'ı denedım ancak cıkarttıgı sıfre yıne hata verdı olmadı :( Haftaıcındede cok yogun calısıyorum nerden ne sekılde yazılım attırabılırım. Birde telın garantısı devam edıyor garantı dısı vs kalmasın?

EREN34
18-09-2011, 13:13
Anladım generator 'ı denedım ancak cıkarttıgı sıfre yıne hata verdı olmadı :( Haftaıcındede cok yogun calısıyorum nerden ne sekılde yazılım attırabılırım. Birde telın garantısı devam edıyor garantı dısı vs kalmasın?

Garantiye yolla diyeceğimde konulan şifre unutulmuş denip yazılım parası isteyecekler.Piyasada aynı yazılımı yükletebilirsin. Anlaşılmaz hiç bir şekilde. Sorunda yaşamazsın garanti ile

_Emre_
18-09-2011, 13:14
Bazen, hatalı şifreyi üç veya daha fazla defa girdiğinizde, telefon "uyuma konumuna" geçer ve 15 dakika boyunca başka girişi kabul etmez. Bu durumda, telefonu kapatın, tekrar açın ve 15 dakika boyunca atıl bir şekilde dokunmadan bir kenara bırakın, sonra tekrar deneyin
Çok deneme yaptıydanız bunu yapıp 12345'i tekrar deneyin eğer olmazsa yazılım yükletmekten başka şansınız yok gibi görünüyor. Her telefoncunun yapabildiği basit bir işlem.

_Emre_
18-09-2011, 13:16

Garanti devam ediyorsa kullanırken telefon donuyor diyerek servise gönderirsen yazılım güncelleme yapıp geri gönderiyorlar. Şifre işini hiç karıştırma.

metin
18-09-2011, 14:27
hard format at belki düzelir ilk günkü haline dönüyor telefon
google da modelı yaz hard format dıye arat çıkar