PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tsi twincharger hava kaçırma

Arasts61
26-09-2011, 19:41
arkadaşlar aracımın egsoz manifoldunun turboya giriş yerindeki baglantıda somunların gevşemesi sonucu açılma oluyor ve buradan gaza basma ve bırakma anında blow of valve benzeri bir hava çıkış sesi geliyor. turboyu revizyon yaptırdıktan sonra montajını yapan usta duzgun birleştirmediği için olmuş olabilir. bir kere sıktırmıştım somunlarını, ama muhtemelen yuksek sıcaklıktan dolayı tekrar açılmış. bugun yine sıktırdım. ama sanki hafif bir hava çıkış sesi var gibi. bu tür bişey başına gelen var mı? sanki yine somunlar gevşeyecek gibi geliyo bana. performans kaybına neden de oluyo gibi. turboya bu şekilde dışardan hava girmesinin veya kontrolsuz hava çıkışının zararı var mıdır? tşk..

http://i54.tinypic.com/2wdq0x3.jpg

Osman Bahadır
26-09-2011, 19:47
Bir kere somunlar gevşeyip aradan egsoz gazı kaçmışsa conta bozulmuştur zaten. Şimdi sıksan da conta bozuksa sesi tamamen kesemezsin.

emre_
26-09-2011, 19:48
Kontrolsuz olan hava girisi ve cikisi her sekilde zararli kontrolsuz emis yaparsa eger suzulmeyen hava turbona zarar verebilir kontrolsuz cikan havada basinc kacagi yani arabani olumsuz etkiler filtre kiti yaparken ve cooler montajinda buna benzer sorunlar yasadim ama hallettim tabiki

Arasts61
26-09-2011, 21:48
Resimdeki işaretli yerde conta olmasi gerekiyor mu? Su an yok da onun icin soruyorum:)

Osman Bahadır
26-09-2011, 23:45
Yoksa da kestir bence. Gevşemeyi contayla önleyebilirsin.

erh
27-09-2011, 07:52
orda conta olsada olur olmasa da... iyi bi saplama sıkarak kurtulabilirsin.. sadece ust plastik kapagı eritir ordan cıkan sıcak gaz o kadar..

0M42
27-09-2011, 11:20
Somunu sıktıktan sonra saplamada yer kalıyorsa bir somun daha sık takviyele daha gevşemez.Aynı sorun bende de vardı turbonun turbin giriş tarafının somunları zamanla ısı+titreşimden gevşiyor gaz kaçağı oluştuğundan performans kaybı yaşıyordum birer somun daha ekledim takviyeledim daha böyle bir sorun yaşamadım.

Yada orta kuvvet civata sabitleyici sıvılar var bunları deneyebilirsin ama yüksek sıcaklıklarda bu sabitleyici sıvılar özelliklerini kaybediyorlar işini görmeyebilir.

Mehmet Gazihan
27-09-2011, 11:36
yüzey çarpıklığını kontrol ettir.. taslatman gerekebilir..

onur_S
28-09-2011, 12:58
Yoksa da kestir bence. Gevşemeyi contayla önleyebilirsin.

kestirilen conta yanıyor arada,serviste orjinali daha güzel oluyor

sülüman
28-09-2011, 14:06
katalizöre bakın...

Arasts61
28-09-2011, 17:20
katalizöre bakın...
Neden?:beuj:

onur_S
28-09-2011, 17:46
bi ihtimal bana turbo gibi geliyor çünkü oralarda sanırsam kararma yok.o kadar ses yapması için güzel kaçırması lazım,o zamanda basınc arızası yakması büyük ihtimal.revizyonlu turbo olması böyle düşündürdü bende :)

sülüman
28-09-2011, 18:34
Neden?:beuj:

gaz cıkmakta zorlanırsa sürekli bogazı patlatır zamanla katalizörün içi doluyor gaz cıkamıyor.

Arasts61
28-09-2011, 20:30
gaz cıkmakta zorlanırsa sürekli bogazı patlatır zamanla katalizörün içi doluyor gaz cıkamıyor.
Egsoz manifoldundan cikan gaz turbonun oraya girecegi yerde aradaki acikliktan disari kaciyor. Saplama ve somun gevseyip ara iyice acildikca motor sanki egsozu delik araba gibi hırıltilı calisiyor.p.tesi gunu tekrar sıktırdim somunlari su an hırıltıli calismiyor, ozellikle alt devirlerdeki tepkileri de iyilesmis durumda.

Maxi
28-09-2011, 21:04
1- orada conta "var ise" önceden eğer, o gitmiştir şu an
kesitrme conta oraya asla dayanmaz, turbo contası gerekir veya orjinali.
contasız birleşimse ne ala

2-vidalar gevşiyor ise yüksek ısıya dayanan vida sıvıları var onlardan kullanmak şart
yoksa 100 kere sık 100 kere gevşer o
hep gevşiyor iyi sık dersen, adam intikam alır gibi sıkar, sonunda turbo vidalarını yalama eder herkes rahatlar. Loctite markasına bakın sıvı için

3- kaçak sonunda turbo basıncın düşer = beygir kaybı

Arasts61
28-09-2011, 21:30
Conta olup olmadigindan emin degilim. Sökulurken yoktum, zaten istanbulda sökuldu, ilk sökuleli de cok oldu. Sorsam cevabin zaten "conta yoktu" olacagindan eminim.Yetkili servisden soracagim.ankarada twincharger dan anlayan, gittigimde beni sandalye yerine kucaga oturtmaya calismayacak iyi bir usta taniyan var mi?

onur_S
28-09-2011, 21:43
1- orada conta "var ise" önceden eğer, o gitmiştir şu an
kesitrme conta oraya asla dayanmaz, turbo contası gerekir veya orjinali.
contasız birleşimse ne ala

2-vidalar gevşiyor ise yüksek ısıya dayanan vida sıvıları var onlardan kullanmak şart
yoksa 100 kere sık 100 kere gevşer o
hep gevşiyor iyi sık dersen, adam intikam alır gibi sıkar, sonunda turbo vidalarını yalama eder herkes rahatlar. Loctite markasına bakın sıvı için

3- kaçak sonunda turbo basıncın düşer = beygir kaybı

ben bir kere uzun yolda saplama kırmıştım ısıdan rengi değişmişti,şu an görünürde bi problem yok sıvı filanda sürmedik ama zamanla gevşermi?her söküp taktığımızda yeni saplama kullandık,ara contalarım yanmıştı benimde orjinal var hiçbir sorunu yoktu söktüğümüzde

ErK_aY
28-09-2011, 22:37
saplamalı ise saplamanın somunun sonunda bıtane daha somunluk yer varsa at hiç birsey olmaz tabi locklite ile yap. aynı sorun bendede vardı 2 haftada bir bi kayboluyordu suan 3 hafta oldu hala yerınde :D

onur_S
29-09-2011, 07:28
saplamalı ise saplamanın somunun sonunda bıtane daha somunluk yer varsa at hiç birsey olmaz tabi locklite ile yap. aynı sorun bendede vardı 2 haftada bir bi kayboluyordu suan 3 hafta oldu hala yerınde :D

locklite dediğimiz nedir?,bizim taktığımız saplamalar ısıya pek dayanmıyordu,su an celikmi ne taktılar artık,servistede yok saplama,sadece conta veriyorlar,çıkmacıdan malı buldum ama saplaması sökülmüyor sökülsede hayır gelmeyecek,güzel ısıya dayanıklı saplamayı nereden bulabiliriz ankarada

Arasts61
06-11-2012, 23:00
güncel,
arkadaşlar
yuzeyde çarpıklık olmuştu ve taşlatmış orjinal contalarla tekrar sıktırmıştım.
olay tekrar nüksediyor.
istanbul anadolu yakasında bu işi çok sağlam bi işçilikle yapabilecek bi ustaya ihtiyacım var.
egzozcu filan?
önerebileceğiniz bi yer var mıdır?

penguinhakan
06-11-2012, 23:21
Sen istanbulda mısın ki ?

Arasts61
06-11-2012, 23:34
hafta sonu geleceğim.

audilover
06-11-2012, 23:56
hafta sonu geleceğim.

Hangi gun:)Kursad ctesi burda onu gormeden gitmezsin herhalde:)

Arasts61
07-11-2012, 00:01
Hangi gun:)Kursad ctesi burda onu gormeden gitmezsin herhalde:)

gelemiyorum dedi bana:beuj:

audilover
07-11-2012, 00:02
gelemiyorum dedi bana:beuj:

Abi bu cumartesi aksami bulususucaz burada insallah gelicek:)