Orijinalini görmek için tıklayınız : egr valfi hakkında
primera sr20de
29-09-2011, 16:11
primera gt kullanıcısıyım forum sitelerinden araştırdığım kadarıyla kesin olmamakla birlikte egr valfi sadece dizel arabalarda mevcutmuş benim aracım benzinli aracımda bu valf var mi birde bu valf iptal edildiğinde faydalı olduğunu okudum kirlenip temizlenen bi parçaymış konu hakkında bilgisi olan var mı ??
benzinli araçlarda da egr valfi olabiliyor belirli devir aralıklarında belirli şartlar dahilinde yanmış egzoz gazının bir kısmını yeniden silindirlere veriyor, bu sayede emisyonları bir miktarda olsa düşmesini sağlıyor, yanmış gazı taşıdığından dolayı belirli bir zaman sonra kurum tıkanma vs gibi sorunlar açması normal aracınızda varmı yokmu bilmiyorum ama varsa genelde herhangi bir sorunda arıza vermesi gerekir eğer düzgün çalışmıyorsa
primera sr20de
29-09-2011, 16:21
benzinli araçlarda da egr valfi olabiliyor belirli devir aralıklarında belirli şartlar dahilinde yanmış egzoz gazının bir kısmını yeniden silindirlere veriyor, bu sayede emisyonları bir miktarda olsa düşmesini sağlıyor, yanmış gazı taşıdığından dolayı belirli bir zaman sonra kurum tıkanma vs gibi sorunlar açması normal aracınızda varmı yokmu bilmiyorum ama varsa genelde herhangi bir sorunda arıza vermesi gerekir eğer düzgün çalışmıyorsa
arıza ışığı yanmıyo yakın bi tarihte carbon clean ve maf sensörü temizliği yaptırmayı düşünüyorum aklıma egr de takıldı. . ayrıca emme manifoldu temizliği yaptırcam.. aracımda egr valfi var mı bilmiyorum varsa nerde bulunmakta
primera sr20de
29-09-2011, 16:22
bu valfi iptal etsek artısı eksisi ne olur lpg li araçta kat ve egr iptalinin işe yaradığını duymuştum . . .
e tabi etkisi olur performans artar bir miktar daha silindir içerisindeki karışım daha temiz olacak
egr valfi başa bela
emisyon normları sayesinde icat edilmiş bir nane
tabiki eksoz gazı doğayı kirletmesin diye kullanılan birşey
belli bir ömrü var, tıkanır temizlersin gene tıkanır gene temizlersin sonunda illaki bozulur değişmen lazım .
bazı araçlarda yazılımsal olarak kapatılabilir ,bazılarında olmaz.
bazı eski egr valfleri mekaniktir o yüzden bozulunca arıza marıza vermez.
egr valfı varmı bılmıyorum ama varsada emme manıfoldundakı kanallardan geçirir gazı ve sen emme manıfoldunda egr nın saldıgı gazın kanalına bır delik delip bır boruyla egsoza verırsen hem egr den dolayı arıza ışıgın yanmaz hemde motoruna yanmış egsoz gazı gırmez ve taze hava yakıt karışımı kullanarak performans elde edersin
sadece bır öneri
primera sr20de
29-09-2011, 16:51
egr valfı varmı bılmıyorum ama varsada emme manıfoldundakı kanallardan geçirir gazı ve sen emme manıfoldunda egr nın saldıgı gazın kanalına bır delik delip bır boruyla egsoza verırsen hem egr den dolayı arıza ışıgın yanmaz hemde motoruna yanmış egsoz gazı gırmez ve taze hava yakıt karışımı kullanarak performans elde edersin
sadece bır öneri
var mı bilmiyorum baktırcam tam olaraak nerde bu iptal edildiğinde arıza ışığı yakar mı tam anlamadım ama anlattığın boru işlemini mi yapmalıyım o zaman arıza ışığını yakmaz heralde
primera sr20de
29-09-2011, 17:11
katalitik iptalinden sonra EGR.yi iptal etmezseniz EGR çok kısa sürede bozulur bu bi yerden alıntı sizce doğrumu aracımda kat iptali var
kısacası egr yi iptal etmek iyidir kestir bi ağzı kapalı conta koy iptal olsn devam et:)
primera sr20de
30-09-2011, 07:20
kısacası egr yi iptal etmek iyidir kestir bi ağzı kapalı conta koy iptal olsn devam et:)
teşekkür ederim