Orijinalini görmek için tıklayınız : Zift Temizlemek İçin Ne Yapmalıyım?
Emre Akçay
04-10-2011, 22:03
Arkadaşlar nazar mı diyeyim , göz mü diyeyim ne diyeyim bilemedim. Yeni tamponları boyattık , pasta cila yaptık. Öyle bir yola girmeye mecbur kaldım ki 5 km hızla gitmeme rağmen zift yapıştı. Geri dönemedim işe yetişmem lazımdı. Jantlarda ve tamponlarda bişey yok temizledim.Fakat davlumbaz , amortisör , çamurluk içlerini nasıl temizlerim ya?Yeni davlumbaz mı alsak bilemiyorum. Çok yok ama bildiğiniz yöntem var mı?
Meguiars veya Atas'ın zift temizleyici spreyleri var.
Sıkıyorsunuz 2 dk bekliyorsunuz zaten zift akıyor bez ile temizliyorsunuz. Ama davlumbazlar vs.. için mazotla yıkama yapan bir yere gitmeniz gerekecek.
Gerek yok meguiars vs. dünya para :)
Yarım litre gaz yağı al,mis gibi.
evet zift temizlemek için ilaçlar var,çok iyide çıkarıyor boyaya zarar vermeden.
berkay_aydin
04-10-2011, 22:08
gaz benzin dizel hepsini sürdük baktık olucak gibi değil meguiars'ın zift ve böcek temizleyicisi var sıkıyorsunuz bekleyip siliyorsunuz bütün zifti aldı sağolsun :)
hddsheriff
04-10-2011, 22:14
zift yapışır yapışmaz margarin sürün çıkıyor o zaman. birde davlumbaz zift olsa ne olur ki sonuçta o da siyah ziftte siyah
gerek yok ole ozel markalara filan.
kadett turbonun dedıgı gıbı
gazyağı al biraz surgerle filan sur biraz bekle sonra temız bezle sil mis.
Emre Akçay
04-10-2011, 22:15
Davlumbazda elimin uzanamadığı yerlerde çok kötü görüntü kirliliği var. Lastikleri sökmek lazım heralde.
Skyhawk34
04-10-2011, 22:37
gaz yagını onceden bende denedım ne gibi zarar verir bilmiyorum ama çıkartıyor
boşa vakit ve para harcamayın
mazot + sünger -> şampuanla yıka = pırıl pırıl
baskan mazot biraz yormazmı boyayı ? gazyagı birazdaa light sanki :D:D
Emre Akçay
04-10-2011, 22:45
Bulunduğum yerde gazyağı yok zaten. Mazot alıcam yarın o zaman.Süngerle giricem çamurluk içlerine davlumbaza felan.
Emre Akçay
04-10-2011, 22:46
Arkadaşlar bu boyada değil zaten. Tampon , maşpiyelleri temizledim ben Turtle Wax ile. Durdum yolun kenarında 6 bez 45 dk harcayarak temizledim de.Dediğim yerlerde sıkıntı var.
tdipower
04-10-2011, 22:48
mazot püskürtüp bekleyin arkasından sıcak su ile yıkayın muhtemelen tertemiz olur :)
kompresörle mazot.. eskisinden dah aiyi olur
aLperTunga
04-10-2011, 22:51
"kardeşim aracımda 7 8aylık zift parçaları vardı marşbiyellerinde gaz yagıyla 5 dakıkada temızledım..ve o kadar uzun süre kalmıstı kaportada..hiç ugrasma başka şeyle direk gaz yagını al sür en fazla 5 dakıkanı alır sılmek..
Emre Akçay
04-10-2011, 22:51
iş makinalarının bakımını yapan yerler yapar mı bu işi. yıkama yağlamacılar :)
h.guroglu
05-10-2011, 07:37
ya uğraşma onlarla al bi margarin marketten 1,5 liraya sür bekle kendi kendine çıkıyor bukadar stres yaptığına değmez
searock///
05-10-2011, 08:04
Margarin kesin çözüm :) sür margarini bekle gözlerine inanamiyacaksin:) gerçi gördükten sonra margarin yemezsin :)
Emre Akçay
05-10-2011, 08:05
bugün akşam deniyorum o zaman
valla tamircine git 1 lt benzin al hava tabancasına koysun benzini çamurlukların içini yıkasın çiçek gibi olur 10 dk sürmez.. ;)
thedevil
05-10-2011, 09:48
arkadaşlar zifti temizlemek için en güzel malzeme mazottur hem çok kolay çıkartır hemde boyaya kesinlikle zararı olmaz
Emre Akçay
05-10-2011, 12:16
Hava tabancası , kompresör gibi aletler yok bulunduğum yerde ilçedeyim şuan. Tazyik olmadan çıkmaz mı zift şişenin kapağını delip püskürtsek veya camsil şişesine koysak felan.
sanayaği ile de temizleyebilirsin....
devil_berk22
05-10-2011, 12:31
sanırım ipsala-enez arası yapılan yeni yola girdin sen ipsalaya gittiğinde veya keşana gelirsen gaz yağıyla halledersin keşanda yardımcı olurum sanayiden
ben kolaylık olsun diye öyle yazdım kendin sök mazot yada benzinle süngerle temizle çok rahat çıkar.. ;)
by serçe
05-10-2011, 12:53
mazot yada gaz yağı ile çözümlersin ...
crazydog
05-10-2011, 12:56
eski sistem mazot veya margarin üstüne güzel bir yıkama :)
Demin yaptim mazot ve sunger bez:)
davlumbaz içindeki ziftleri görmek istemiyosan arabayı bas bıraz lastık çamurluk agzını kapasın görmezsin bak en kesin çözüm sana
Emre Akçay
05-10-2011, 15:00
sanırım ipsala-enez arası yapılan yeni yola girdin sen ipsalaya gittiğinde veya keşana gelirsen gaz yağıyla halledersin keşanda yardımcı olurum sanayiden
Keşan - Enez arasına girdim. Su gibi zift vardı. Öyle böyle değil yani.
ensoztrk
05-10-2011, 15:18
boşa vakit ve para harcamayın
mazot + sünger -> şampuanla yıka = pırıl pırıl
+1500
Babam 30 yıllık usta 3 4 ayda illa bi müşterisi gelir reçineden, ziftten. Mazotu cam sil şişesine koyup fıs fıslıyo heryere daha sonra yıkıyo pırıl pırıl:D Gaz yağıda işini görür ama kolay bulunmuyo sanırım artık.
Emre Akçay
05-10-2011, 16:11
Gazyağı bulunmuyor maalesef mazot alıp cam sil şişesine doldurup sıkıcam davlumbazlara fırçayla süngerle silicem artık.
burak35-
05-10-2011, 16:19
Benim 3 veya 4 sene önce başıma geldi margarin yağı ile çıkarttık margarin yağını zift olan bölgeye sür 5 dk veya 10 dk bekle sonra benzın ıstasyonlarındakı guclu yıkama aletı ıle guzelce yıka mıss gıbı kalıyor.
SekoLive
05-10-2011, 16:25
emre geçmiş olsn enez cidden cok organik bi yer hiç bişi yokdu :D
mazot olayını bi denemelisin
Emre Akçay
05-10-2011, 18:04
emre geçmiş olsn enez cidden cok organik bi yer hiç bişi yokdu :D
mazot olayını bi denemelisin
Abi sağol vala ya. Mahrumiyet bölgesi kaldığı için herşey sıkıntı. Bugün yapacaktık güya gece 11 e kadar adliyedeyiz iş çıktı yine.:)