Orijinalini görmek için tıklayınız : Xenon Far
Selamlar arkadaşlar. Aracın farlarında 6000 kelvinlik ampuller vardı teki patladı. Elektrikçinin söylemi üzerine ikisine de 8000 kelvinlik ampul taktırdık. Balastlar hepsinde aynı hiçbir sıkıntı olmaz dedi. Taktırdıktan sonra bir arkadaşım da 8000 kelvin devrelere zarar veriyor demesi üzerine bu konuyu açma gereksini duydum. Devrelere veya xenon farın balastına zarar verir mi ?
Geri 6000 kelvin' le değiştirilmeli mi :soru:
Osman Bahadır
09-10-2011, 00:47
Kelvin ışığın ısı derecesidir. Yani rengidir. Devreyle, balastla vs alakası yoktur. Bulabilirsen 100K kelvin tak istersen. Hiçbirşey olmaz. Halkımız herşeyde olduğu gibi bu xenon işinde de duyduğu en yüksek rakamı en yüksek, en iyi sandığından doğuyor bu efsaneler.
Yalnız 8K kelvin mavimsi ışık verir. Görüşün düşer. Orjinal xenon 4300 kelvindir. Ve en verimli aydınlatma bu şekilde sağlanır. 5000 kelvin üstünde aydınlatma gücü düşer, mavileşme başlar.
borina57
09-10-2011, 00:48
şehir efsanesi devam et kullanmaya ;)
Kelvin ışığın ısı derecesidir. Yani rengidir. Devreyle, balastla vs alakası yoktur. Bulabilirsen 100K kelvin tak istersen. Hiçbirşey olmaz. Halkımız herşeyde olduğu gibi bu xenon işinde de duyduğu en yüksek rakamı en yüksek, en iyi sandığından doğuyor bu efsaneler.
Yalnız 8K kelvin mavimsi ışık verir. Görüşün düşer. Orjinal xenon 4300 kelvindir. Ve en verimli aydınlatma bu şekilde sağlanır. 5000 kelvin üstünde aydınlatma gücü düşer, mavileşme başlar.
şehir efsanesi devam et kullanmaya ;)
Çok teşekkür ederim :)
peki gözümüzü alan xenonlar kelvinlemi alakalı yoksa uygulama hatasımı?
Osman Bahadır
10-10-2011, 14:30
Çakma xenon onlar. Merceksiz reflektöre sonradan takılan xenonların tümü göz alır. Çünkü ışık deseni halojene göre tasarlanmıştır.
fsunnetci
10-10-2011, 14:32
ayarsız far ve uygunsuz montajlama ile alakalı...merceksiz farın içine takılan xenon ampüller ışığı belli bir noktaya vermiyor ve dağıtıyor zaten araç muayenesinde de kusurlu geçiriyorlar..
komple yasaklanmalı zaten ağır kusur sayılmalı çift yönlü yollarda resmen kaza sebebi yakıyorum uzunları misilleme olsun diye :)
MR.TurboALİ
10-10-2011, 15:56
hiç sıkıntı yok 0 sıkıntı . :icon_tup:
Bende merceksiz farda kullanıyorum. Far ayarı düşürülse karşı tarafı gene de rahatsız eder mi ?
berkay_aydin
10-10-2011, 18:04
Merceksiz aşırı parlak yanıyor :( Özellikle dar sokaktan geçerken yolu göremiyorum farlarım kapatınca anlıyorlar :(
Merceksiz farlarda ve özellikle sislerde xenon kullananlar, karşıdan gelenlerin kendilerine hardcore şeklinde küfür ettiğini biliyor mu? Bile bile mi takıyor?
Bilmiyorlarsa bilsinler de.....
Merceksiz farlarda ve özellikle sislerde xenon kullananlar, karşıdan gelenlerin kendilerine hardcore şeklinde küfür ettiğini biliyor mu? Bile bile mi takıyor?
Bilmiyorlarsa bilsinler de.....
:D otobanda dikiz aynamın ortasına o pis xenonları patlatan insanın arkasına geçip uzunları yakıp 10-15km öyle gitmekte seçenekler arasında küfür etmek yetmiyor bazen
Ha birde arka sisleri açık gezenler için aynı dileklerde bulunuyor.. Dur kalk trafikte tabi bu dilekler kucak dolusu oluyor..
Hele bu gün arabasında ön sis farı bile olmamasına rağmen arka sisi açık dolaşan Getz sahibi. Ampülünü mü değiştirdi naptı 2 km öteden göz almaya başladı. Ben yaklaştıkça arttı.
merceksız fara ve sıslere xenon sıkıntısını en cok sıle yolunda cekıyorum bazen gece donerken bır anda kor oluyorum farın merceklı degılse takma kardesım cok beyaz merakın varsa al normal halojen oyle bırakma far ayarınıda yaptır onunla takıl adam relax harbıden cok agır kufurler yıolar haberlerı yok