Orijinalini görmek için tıklayınız : Vtec sound nasıl artıra bilirim ?
arkadaşlar benim merak ettiğim fakat artirmayi çok fazla basaramadığım bir olay vtec açtıktan sonra vtec sesi nasıl arttira bilirim bilgi verebilirmisiniz
Nasıl yani ?
5500 den sonra değişen o sesin daha fazla çıkması için ne yapabilirim diyor galiba..
skunk2 stage 2 veya crover stage3 tak :)
egzantrik değişikliği ile :)
5500 den sonra değişen o sesin daha fazla çıkması için ne yapabilirim diyor galiba..
Doğru anlamışım da tahmin etmemiştim :) Mümkün mü öyle birşey ?
Edit : üstteki mesajları okudum mümkünmüş :)
LegenD-R
12-10-2011, 17:07
Egzantrik :)
skunk2 stage 2 veya crover stage3 tak :)
bende stage 1 almısdım cok fark etmedı verıp 2sınımı sparıs edeyım ?
_muhaRRem
12-10-2011, 18:12
motor sesini hoparlörlere aktarabilirisn. vtec açınca sende içerden hoparlörlerin sesini açarsın.
Tech Support (http://www.skunk2.com/CookBook.php)
burda bazı seylerı bulmuşdum ama isdediğim kadar performans fark etmedi sanırım uanlış parça seçimi yapmışım kıhh
motor sesini hoparlörlere aktarabilirisn. vtec açınca sende içerden hoparlörlerin sesini açarsın.
muharrem sen yapma abı bu espırıyı ya ben vtec sesını ılk olarak 8 yıl once duymusdum bır abımın arabasında ozaman sesın hastalıgı baslamısdı ama 8 yıl önceki sesi halen bulamadım kendi makinemde
Toda Vtec Killer alabilirsin:)
B20VTEC ITB DYNO LOUD VTEC - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=KfeB0d6MKfw&feature=feedf)
suna bakarmısın
Loud Vtec civic dyno!! - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=67y1xTZYSIM&feature=feedf)
abı boyle olmaz :D yaratıcı bır fıkır lazım sanurum stage 2 olucak oda
abı boyle olmaz :D yaratıcı bır fıkır lazım sanurum stage 2 olucak oda
Emme sesi icin individual throttle body yaparsan ses baya artar. Motordan arac icine yalitimi ne kadar azaltirsan filtre sesi daha cok artar.
Vtec sesi degisen egzantrik ayarindan dolayi cikiyor daha dereceli bir egzantrik bu gecisi daha sert ve sesli yapar.
glockevo
12-10-2011, 18:37
muharrem sen yapma abı bu espırıyı ya ben vtec sesını ılk olarak 8 yıl once duymusdum bır abımın arabasında ozaman sesın hastalıgı baslamısdı ama 8 yıl önceki sesi halen bulamadım kendi makinemde
Bende ilk vtec imdeki sesi diğer aldıklarımda bulamadım bende Cok araştırdım ama bisi çıkmadı...vtec açınca öndekiler yol veriyordu:)
Aracınızı çok merak ettim tanıtmıcakmısınız?
fsunnetci
12-10-2011, 18:44
stage 2 egzantrik bu istediğin sesi sana verir ama seçeceğin egzantrik önemli..Skunk 2 Stage ile emin ol Vtec sesi çok değişiyor...
eg4 swap b18c block Sleeved 84 stroke 87 olması lazım sanırım olcumde 1.890 lıtre cıkdı pıston 12.5.1 skunk2 stage 1 egz stag2 baskı short shıft falan fılan
Vtec selenoidini sök muhtemelen içi leş gibi çıkar temizle güzelcene tak, Egsoz düz boru ise vtec açma sesini tam anlamıyla tadamazsın, egsozun anasının şeyi gibi böğürmeyecek misal hks olacak veya otto tarzı tok olacak. Sonra short ram veya short big tube balina şeyi iltren olacak bak vtec sesi nasıl caart diye doyuruyor seni.
Bunları yakın zamanda ben yaptım ondan yazıyorum sesin nasıl değiştini anlatamam.
ıns bakalım ozaman sıparıs vereyım parca gelsınde bırde onu denıyeyım valla ben vti binmisdim ozamanlar 16 yasında toy evden okula okuldan eve bır adamdık soker degıstırırdım kendımce parcaları hurdacılarda gecdı omrum
valla ıkıtane selenoıd var bırısı atesleme bobın altında bırı sagında hangısını sokmelıyım onlara dokunmamamı soylemısdı bır arkadasım cok cabuk arıza yapa bılıyormus dedı gozumu korkuttu hıc dokunamadım
valla ıkıtane selenoıd var bırısı atesleme bobın altında bırı sagında hangısını sokmelıyım onlara dokunmamamı soylemısdı bır arkadasım cok cabuk arıza yapa bılıyormus dedı gozumu korkuttu hıc dokunamadım
Usta sökmesi lazım güzelcene temizleyip takması lazım bak gör inan vtec açma sesi değişiyor.
valla egzoz turkıyeden geldı otto saolsun ama duz boru 60lık kat ıptal ıskenderın yaptıgı gıbı bızım santıyede kaynakcılara kaynattırdım paslanmazdan headers 4 3 2 1 :Ddegısık bır halt oldu :D sorma ısde kendı capımızda resım usulu bısıler yapıyoruz ozaman ben ters besleme yapmam lazım oda performansı etkılemıcekmı ama ?
abı benım ustam yok 1000 kısılık santıyede santıye sefıyım kuweytdeyım normalde ama suan arabıstandayım oyuzden ne yaparsam ınternetden ızlıyerek yapanlardan ogrenerek yapıyorum bu techturkıye arkadasım uye yaptı saolsun daha yenı uyeyım arastırıyorum zor ısım yanı :D
PPR engineering
12-10-2011, 18:57
jun type 3 tak çok keyifli sert te açıyo fena değil ama sıkıştırman ne alemde..
sıkıstırmayı olcemıyorum cunkı kompresor saatım yok turkıyede bır arakdas sormus 75 tl demı baro metreden yapmaya calısdım yemedı
Otomobilinin modifikasyonunu bilmiyorum ama,
ideal bir setup
egsozda
51/53 mm ortalı sonada malesef 51 mm bulunamadığından 60 lık bir otto hks vs egsoz
intake
short ram herhangi bir sistem yazın cold yapabildiğin simota tarzı filtreler gayet iyi
subap ayarı
15/20
Vtec selenoidi temizlik
Güzel bir benzin pompası
Oem buji
Avans hafif açık dipte değil.
Eksoz bilyasını değiştir
ben oyle yaptım cok fena vtec açıyor arabam
Bu konuyu okumadıysan dikatlice gözden geçir performans için faydası olur pek çok kişinin yorumu var.
http://www.techturkey.com/forum/atmosferik-besleme/44454-vti-hk-filtrekomple-egsozlucitir-modlu-makinalar-icin.html
Eksoz bilyasını değiştir
ahahahahaha sesli güldüm kanka çok pisliksin ahahahaha
Eksoz bilyasını değiştir
muhahahaha:hehe::hehe::D
valla abılerım elımde suan bosch var 044 sanırım model cıkma bula bıldım has turızımde geldı adamlar artık vurucak benı 1 tane takdım eskı pompamıda bır baro metre yardımı ıle bır devre hazırladım basıncı regılator ıle arttıra bılıyorum 2 pompam var fakat bosch kullanıyorum suan ıcın benzın akısım cok ıyı yakıt sorunum ama turkıyedekı gıbı bır OZ gıbı yazılımcım yok elımde beyın var fakat yazılım yapamıyorum ama su selenoıd temızlıgı kafama takıldı hmmm egzoz bılyasını degıstıre bılırım fakat nasıl temın edıcem onu bır arastırayım
İşin Şakası tabı...
benım arabamda ek9 b1b6 emmek ekzantıgı ve carbon bıg tube fıltre var
Ankara ya geldıgınde hbr ver gezdıyım senı bak guzel bı vtec acma sesı var.
:D tabıkıde ıns allah nasıp ederse allahımın ıznı ıle kurban bayramına aılemın yanında olurum bır sorun olmaz ıse goturmem gerek parcalarda var
o sakayı ben bır vectra olan arakadaıma yapmısdım forumda okumusumdum cocukda yemısdı bırde enjektor bujın arızalı demısdım oda super oluyor servıse gıdıp oyle demıs D:
distiribütör contası
enjektör bujisi
debriyaj kutusu
el freni rotili
direksiyon volantı
cam suyu filtresi
kızdırma bobini
radyatör pompası
baskı kampana
silindir kapak manifoldu
motor burnu
benzin debimetresi
kalorifer müşürü
bunları okumusdum :Daklınızda olsun
saka bıyana arkadaslar ayagı yenı bısı ogrendım onları bır denıyeyım oldugu anda dualarım sızınle kabe gıder hepınız ıcın tavaf ederım kurbanda hacı olucam tekrardan allah nasıp eder ıse ıns
berkay_aydin
12-10-2011, 19:19
distiribütör contası
enjektör bujisi
debriyaj kutusu
el freni rotili
direksiyon volantı
cam suyu filtresi
kızdırma bobini
radyatör pompası
baskı kampana
silindir kapak manifoldu
motor burnu
benzin debimetresi
kalorifer müşürü
bunları okumusdum :Daklınızda olsun
:D :D Bende öğrendim iyi oldu
İşin Şakası tabı...
benım arabamda ek9 b1b6 emmek ekzantıgı ve carbon bıg tube fıltre var
Ankara ya geldıgınde hbr ver gezdıyım senı bak guzel bı vtec acma sesı var.
merak ettıgım bır vtec sesıdır,ankaraya gelmek degılde vıdeosu yokmu kulagımız bayram etsın azıcık:D:D