PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Grande Punto 1.3 Mjet?

GokhanK.
14-10-2011, 09:19
Arkadaşlar selam

punto 1.3 multijet hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? alınırmı? yakıtları filan nasıldır? kronik problemleri çok mudur?

-fatih-
14-10-2011, 12:45
merhaba bir önceki kasa punto kullanıcısı olarak yakıtı muhteşem..grande puntolarıda çok kullanmak nasip oldu..bence yakıt konusunda multijet çok cimri..

Melih-Ö
14-10-2011, 12:49
Clio punto fabia falan bakıyodum bende ama clioyla punto üstünde duruyodum clio nasip oldu :) Puntoda yakıtıyla falan gayet başarılı bence tek eksisi kokpiti. Biraz göze hitap etmiyor vasat kalıyor :)

GokhanK.
14-10-2011, 14:47
merhaba bir önceki kasa punto kullanıcısı olarak yakıtı muhteşem..grande puntolarıda çok kullanmak nasip oldu..bence yakıt konusunda multijet çok cimri..

evet yakıt konusunda inanılmaz övüyorlar aracı.linea kullandım 100 tl lik mazotla 740 km yol yaptım.aynı motorlara sahipler herhalde.

Clio punto fabia falan bakıyodum bende ama clioyla punto üstünde duruyodum clio nasip oldu Puntoda yakıtıyla falan gayet başarılı bence tek eksisi kokpiti. Biraz göze hitap etmiyor vasat kalıyor :)

ya bende araba arayıorum kardeşim :) inan çıldırıcam keşke satmasaydım arabamı melih.yok piyaasada araba :) puntolar hoşuma gidiyor ama işte aklımda soru işaretleri var. kör noktası çok diyolar,kronik sorunları çok diyolar,uçan teneke diyolar ne biliyim diyolar işte :)) fabialar da güzel de onların da ön farlar filan bayık. yoksa alınır. :)

cabrioleter
14-10-2011, 14:50
evet yakıt konusunda inanılmaz övüyorlar aracı.linea kullandım 100 tl lik mazotla 740 km yol yaptım.aynı motorlara sahipler herhalde.

ya bende araba arayıorum kardeşim :) inan çıldırıcam keşke satmasaydım arabamı melih.yok piyaasada araba :) puntolar hoşuma gidiyor ama işte aklımda soru işaretleri var. kör noktası çok diyolar,kronik sorunları çok diyolar,uçan teneke diyolar ne biliyim diyolar işte :)) fabialar da güzel de onların da ön farlar filan bayık. yoksa alınır. :)

benim dayımda var adam resmen punto fun ı =) onunla yatıp onunla kalkıyor az yakıyor çok seviyor servise gidince de çok ucuza çıktığını söylüyor 3 senedir de biniyor herhangi bi sıkıntı yaşamadı;)

yusufvozkan
14-10-2011, 14:55
[QUOTE=ddddgkhn;2682412]evet yakıt konusunda inanılmaz övüyorlar aracı.linea kullandım 100 tl lik mazotla 740 km yol yaptım.aynı motorlara sahipler herhalde.

bende linea multijet 90 lık da fiesta 1,4 tdci da var bariz ford az yakıyor 160 tl ile 1 depo ile 600 km yapıyor araba 3000 km de fiesta 130000 km de.

GokhanK.
14-10-2011, 15:21
benim dayımda var adam resmen punto fun ı =) onunla yatıp onunla kalkıyor az yakıyor çok seviyor servise gidince de çok ucuza çıktığını söylüyor 3 senedir de biniyor herhangi bi sıkıntı yaşamadı;)

evet serviside ucuz ama işte fiat :soru: teşekkürler bilgi için. :)

GokhanK.
14-10-2011, 15:22
[QUOTE=ddddgkhn;2682412]evet yakıt konusunda inanılmaz övüyorlar aracı.linea kullandım 100 tl lik mazotla 740 km yol yaptım.aynı motorlara sahipler herhalde.

bende linea multijet 90 lık da fiesta 1,4 tdci da var bariz ford az yakıyor 160 tl ile 1 depo ile 600 km yapıyor araba 3000 km de fiesta 130000 km de.

pardon.vallahi anlayamadım?

By_HaNNibaLL
14-10-2011, 15:23
Bende gp kullanicisiyim eğer bulabilirseniz 90lik olanindan bakin derim 6 ileri ve daha tatminkar.

Kronik sorun olarak öyle cok sıkıntılı şeyleri yoktur.

*bozuk yolda arabaya bakmiyorsaniz ince tıkırtılar gelir
*2 balatalarini opar kullanirsaniz cabuk biter cok toz yapar
*bakimlarini kendiniz bile yapabilirsiniz cok kolaydir
*yakit konusunda eğer yazilimli ve filtrenizi temiz tutarsaniz 1 depo ile yapacağiniz kilometrenin sınırı ayağinizda olur.

egeturbo
14-10-2011, 15:33
kesinlikle çoook keyifli ve az yakan bi araç özellikle gp fiat grubunda çok sevilen bi araç 1.4 tjetleri olsun 1.3 dizelleri olsun.
Yakıt olarak çok ekonomik
yedek parça sıkıntısı asla yok
farklı motor ve şanzuman seçeneğin var
tune etmek istiyorsan bir sürü parçası var
daha sayılabilecek bir sürü şey eğer almayı düşünüyorsan doğru karardasın

Alper_
14-10-2011, 15:35
Bende gp kullanicisiyim eğer bulabilirseniz 90lik olanindan bakin derim 6 ileri ve daha tatminkar.

*yakit konusunda eğer yazilimli ve filtrenizi temiz tutarsaniz 1 depo ile yapacağiniz kilometrenin sınırı ayağinizda olur.

bir sorum olacak :) bende ilgileniyorum gp larla.. 90 hp 6 ileri olanlar ne olarak geçiyor ? birde sadece otomatikmi oluyorlar ?

By_HaNNibaLL
14-10-2011, 15:39
bir sorum olacak :) bende ilgileniyorum gp larla.. 90 hp 6 ileri olanlar ne olarak geçiyor ? birde sadece otomatikmi oluyorlar ?

90liklarin özel bi ismi vs yok

Alper_
14-10-2011, 15:42
90liklarin özel bi ismi vs yok

sahibinden de aratırken ne diye aratıcam peki :)

By_HaNNibaLL
14-10-2011, 15:43
sahibinden de aratırken ne diye aratıcam peki :)

90liklari zaten kocaman 75liklerle kariştirmayin 90liktir diye yaziyor

imhotep
14-10-2011, 15:52
sorunsuz bir arabadır bakımlarındanda korkma. yakıtta cok cımrı

sana iki tavsiyem var az km ve 90 hp bak

facia
14-10-2011, 16:00
Kronik sorunumu varmış GP 'lerin 70binde arabam 0 almıştım. Allaha Şükür hiç başımı ağrıtmadı. Lifte kaldırıyoruz altında 1gr yağ lekesi yok. Kaldıki çokda nazık kullanmıyorum. Ben çok memnunum .

GokhanK.
14-10-2011, 16:01

teşekkürler bilgi için.

15binde balataları bitiriyormuş araştırdımda doğru. opar standart mı geliyor üzerinde acaba? yoksa değişimdemi kullanıyorlar?

GokhanK.
14-10-2011, 16:02
kesinlikle çoook keyifli ve az yakan bi araç özellikle gp fiat grubunda çok sevilen bi araç 1.4 tjetleri olsun 1.3 dizelleri olsun.
Yakıt olarak çok ekonomik
yedek parça sıkıntısı asla yok
farklı motor ve şanzuman seçeneğin var
tune etmek istiyorsan bir sürü parçası var
daha sayılabilecek bir sürü şey eğer almayı düşünüyorsan doğru karardasın

teşekkürler bilgiler için. coil filan bulubilir miyiz acaba? ve diğer parçaları.yani kolay bulunuyor derken türkiye sınırları içinde değilmi?

GokhanK.
14-10-2011, 16:03
sorunsuz bir arabadır bakımlarındanda korkma. yakıtta cok cımrı

sana iki tavsiyem var az km ve 90 hp bak

teşekkür ederim. 90 lıklarda 1.3 mjet diye geçiyor dimi bunlarda? farklı birşekilde anlama gibi bir şansımız var mıdır?

GokhanK.
14-10-2011, 16:04
Kronik sorunumu varmış GP 'lerin 70binde arabam 0 almıştım. Allaha Şükür hiç başımı ağrıtmadı. Lifte kaldırıyoruz altında 1gr yağ lekesi yok. Kaldıki çokda nazık kullanmıyorum. Ben çok memnunum .

bilmiyorum var mı ? yok mu? araştırma yapıyorum şuan.kullanıcılarından ve bilgi sahibi olanlardan paylaşmalarını rica ettim o kadr.

Ronin_
14-10-2011, 16:10
gp evo ya bindim arkadaşımın aracı 2010 model 1.4 trip. özelilkle iç tasarımı ve ışıklandırması muhteşem piano black iç kısmın olması ve kapı kolları airbag ışıklandırması gerçekten çok zekice mutlaka bakın derim.

GokhanK.
14-10-2011, 16:12
gp evo ya bindim arkadaşımın aracı 2010 model 1.4 trip. özelilkle iç tasarımı ve ışıklandırması muhteşem piano black iç kısmın olması ve kapı kolları airbag ışıklandırması gerçekten çok zekice mutlaka bakın derim.

teşekkür ederim.araştırma safhası şimdilik benimki.bir bayiye de gidip inceleme yapacağım.fakat önce + larını - lerini öğrenmem gerek. :) başka araçlarda var aklımda.bakalım hayırlısı artık

imhotep
14-10-2011, 16:12
teşekkür ederim. 90 lıklarda 1.3 mjet diye geçiyor dimi bunlarda? farklı birşekilde anlama gibi bir şansımız var mıdır?

direksiyonda ve on panjurda

70 hp lerde mavi logo
90 hplerde kırmızı logo lu oluyor :)

ikiside m.jet diye gecer

GokhanK.
14-10-2011, 16:14
direksiyonda ve on panjurda

70 hp lerde mavi logo
90 hplerde kırmızı logo lu oluyor :)

ikiside m.jet diye gecer

süper bilgi tekrar teşekkürler :)

Tayfun-E30
14-10-2011, 16:55
süper bilgi tekrar teşekkürler :)

Süper ama yanlış bilgi =) benimki 90hp mavi logolu...

06 modelden sonra kırmızı logoya geçildi..

emotion olanlar 90 hpdir genelde ilandada yazarlar... fren balatası opar evet dandiktir ben trw kullanıyorum orjinali bosch esasında trwden memlunum ötmez kolay kolay bitmez vs..

yedek parçası ucuz değildir söyleki bakım parçaları evet ucuz ve bol ama yedek parçası pahalıdır, 90 hpliklerin debriyajı vsde daha pahalı..

kullanımı yol tutuşu falan çok zevkli, yakıtı ekonomiktir ama 7-7,5 ortalama de öyle 5 litre civarlarına düşmez..

ufak defek ağrızası tıkırtısı falan olur genelde kroniktir uğraşmayı seviyorsan güzel korkulacak bişeyi yok...

bilalMW
14-10-2011, 17:05
tek eksisi ucuz plastik materyallerden oluşan ön konsolu ki oda fazla takılacak birşey değil.

Shadow_Dancer
14-10-2011, 17:12
Bende 2009 senesinden bu yana kullanıyorum..

Pozitif:

* 1.3 multijet kendini kanıtlamış gayet saglam ve verimli bir motor.
* Yapılacak yazılım vesaire işlemlerine iyi cevap veriyor.
* araba dizayn olarak güzel.. görsel modifiye çok yakışıyor. ama bilinçli ve güzel parçalar olursa.
* city mode özelligi çok güzel. gerçekten park manevralarında çok işe yarıyor.
* servisi yaygın ve parça sıkıntısı yok.

Negatif:

* Alt takımı gürültülü çalışıyor ve çok hassas.
* Trimden sesler gelebiliyor arabanın bakımı düzgün degilse.
* Fren sistemine çok güvenmemek lazım, aslında hacimine göre yeterli
* Bazen görüş açıları sorun yaratabiliyor, alışmak lazım.
* İç malzeme kalitesi ortalamalarda. beklenti yüksekse üzebilir.

Dikkat edilmesi gerekenler:

* Donanım FUN yada Emotion olmalı (bana göre)
* 90lık makina yakalanırsa daha iyi olur. )75liklerin daha saglam oldukları söyleniyor, bende modifiye yok o yüzden tecrübe etmedim)

facia
14-10-2011, 17:34

emotion olanlar 90 hpdir genelde ilandada yazarlar... fren balatası opar evet dandiktir ben trw kullanıyorum orjinali bosch esasında trwden memlunum ötmez kolay kolay bitmez vs..

yedek parçası ucuz değildir söyleki bakım parçaları evet ucuz ve bol ama yedek parçası pahalıdır, 90 hpliklerin debriyajı vsde daha pahalı..

kullanımı yol tutuşu falan çok zevkli, yakıtı ekonomiktir ama 7-7,5 ortalama de öyle 5 litre civarlarına düşmez..

ufak defek ağrızası tıkırtısı falan olur genelde kroniktir uğraşmayı seviyorsan güzel korkulacak bişeyi yok...

2008 sonrası kırmızı logoya dondu...

imhotep
14-10-2011, 17:42

sattıgım gp 2007 model 70hp ve mavi logoluydu :) yani dediğin gibi kırmızı logoluların 06 modelden sonrası olacagını pek sanmıyorum

Tayfun-E30
14-10-2011, 17:55
2008den sonra geçilmiş, yanlış yazmışım neticede beygirle değil modelle alakalı...

GokhanK.
14-10-2011, 22:44
tüm arkadaşlara verdikleri bilgiler için teşekkürler.

ulas
14-10-2011, 23:19
gayet uygun bir araç günümüz koşulları için. Ekonomik. triger kayışı yok ..

orhanerdogan
14-10-2011, 23:22
Sınıfında fiyatı, ekonomisi, ekipmanı olarak düşünüldüğünde emsalsiz araçlar.

Kronik olarak belirlenmiş
2006-2007 bazı araçlarda city arızası ve genel olarakda dualogic arızası söylenebilir.

vatan78
15-10-2011, 01:05
2008 model Gp 90 hp 6 ileri haziran ayında aldım.O gunden bu yana 6,000 km gıbı bır rakam yaptı.Herhangı bır sıkıntı yok.Aracta esp ve asr var.Ben aldıgımda 22 bın kusur km ıdı.Gp alınacaksa 1,3 multıjet 90 hp 6 ileri derim.6, viteste 160-170 arası seyrederken devir gostergesi 3,000 d/d civarında oluyor.Yakıt yonunden asırı memnunum.Şirkette clio kullanıyorum.Bu ıkı aracı karsılaştırmayın bence....

asot
15-10-2011, 07:36
grande punto hem dizayn hem ekonomi için alınır. Birkaç ay uzun yolda kullandım, linea multijet de kullandım. Lineadan indiğimde dayak yemiş gibi olurken, punto gayet rahattı.

GokhanK.
15-10-2011, 13:13
bayide de baktım da.bayideki arkadaş diğer araçlardan birkaç örnek verince abi bu fiat diğer araçlarla karşılaştırma lütfen dedi. :))) mutlaka eksikleri vardır.fiyatı da ona göre zaten dedi :)) ama yinede araştırmaya devam :))

By_HaNNibaLL
15-10-2011, 13:22
teşekkürler bilgi için.

15binde balataları bitiriyormuş araştırdımda doğru. opar standart mı geliyor üzerinde acaba? yoksa değişimdemi kullanıyorlar?

Benim 20bini geçmişti bi opar var bide italyan var italyan daha kaliteli

yasin_R
15-10-2011, 13:26
bende uzun zamandr kullanıyorum. bakımı şaka gibi, alt takımı hassas. yakıtı çok iyi. emotıon kullanıyorum 90hp lik ve ön konsol cift yönlü digital kliması ile bile gözümü doyuruyor. uzun yol da yapıyorum genelede, kesinlikle o paralara alınabilecek tek araba. active tavsiye etmiyorum, yazılım vs performans adına birsey yapmadım. 75 liklerin alt devirleri biraz daha güclü zannedersem ama 90 lıklara yazılım yapıldığında tadından yenmez...

GokhanK.
15-10-2011, 17:15
bende uzun zamandr kullanıyorum. bakımı şaka gibi, alt takımı hassas. yakıtı çok iyi. emotıon kullanıyorum 90hp lik ve ön konsol cift yönlü digital kliması ile bile gözümü doyuruyor. uzun yol da yapıyorum genelede, kesinlikle o paralara alınabilecek tek araba. active tavsiye etmiyorum, yazılım vs performans adına birsey yapmadım. 75 liklerin alt devirleri biraz daha güclü zannedersem ama 90 lıklara yazılım yapıldığında tadından yenmez...

herkes alt takım kötü diyor.o zaman bu araba basmaya gelmez.alt takımla uğraş dur işin yoksa :soru:

Remon
15-10-2011, 19:56
çoğu fiat'a binme fırsatım oldu zamanında. doblo,albea,punto,linea,uno sonuncusuda fiorino. bunların arasında en iyi linea gelmişti 90lık olduğundan olabilir bayada hoşuma gitmişti. gp'ye gelecek olursak sürüşü zevkli bir arabadır kokpit kalitesi fazla iyi olmasada görünüş itibariyle hoş görüntüye sahiptir.bindiğim gp 75likti bu arada,city modu parklarda çok keyiflidir. hızlı kalkarsanız patinaja düşüp arabanın ön tarafının çokça sekmesi doğaldır :D müzik sistemi ses kalitesi olarak idealdir. görüntüsü hoştur zaten. 1.3 multijet olduğundan yakıtta cimridir. aklıma gelenler bunlar. :)

orhanerdogan
15-10-2011, 21:51
herkes alt takım kötü diyor.o zaman bu araba basmaya gelmez.alt takımla uğraş dur işin yoksa :soru:

abartılacak seviyede değil, kırılan dökülen birşey olmaz kolay kolay ama tıkırtıda bitmez.

GokhanK.
15-10-2011, 22:50
abartılacak seviyede değil, kırılan dökülen birşey olmaz kolay kolay ama tıkırtıda bitmez.

arabada ses oldumu bende huzur kalmıyor. o yüzden :)

Shadow_Dancer
15-10-2011, 22:52
ben stage 1 coilover ile kullandım.. trimde bir ses problemi yaşamadım..

orhanerdogan
15-10-2011, 22:56
trim de bende sıkıntı yaşamıyorum ama ön takımdan illaki ses geliyor. radyonun sesini 1 kademe artır huzura erersin.

Tayfun-E30
16-10-2011, 00:11
Ben 5lik yayla kullaniyorum, tikirtilar var tabi ama on takimdan degil 1 senedirde yayli araba...

cabrioleter
16-10-2011, 02:21
evet serviside ucuz ama işte fiat :soru: teşekkürler bilgi için. :)

fiat dediğiniz marka Ferrarinin büyük bi hissesine sahip kısacası Ferrari üretiyor ;)
4 yıldrı en çevreci motor ödülünü aldıklarına göre fiat 500 ile alınmadık ödül bırakmadıklarına göre pek fazla soru işareti oluşmasın ;)

gambit49
16-10-2011, 10:19
teşekkürler bilgi için.

balata 15binde bitiyor diye :D araba birakilmaz audilerde 30 bin yapan balata cok az genelde her bakimda degisiyor araclarin balatasi balata firma kalitesini belli etmez yani

onn_dear
16-10-2011, 10:31
abimde 05 model albea 1.3 mjet var (gp ile aynı motor), sıfırdan beri tek el kullanıyor 290 bin km.de sıkıntı yok :D yakıt konusunda gerçekten az yakıyor. iç mekan çok kaliteli değil

Ozzy45
16-10-2011, 10:53
punto bakıyordum bende dış görünüş itibariyle çok hoş arabalar alt takımı hassas basmayla alakalı değil bozuk yollarda düzgün kullanıcaksın. active modeli hiç önermem. alıcaksan fun yada emotion alıcaksın. fun modeli aldın mı dış gorunusu goğuslugu felan çok daha güzeldir.

emotion full modeli oluyo onlara bakmana tavsiye ederim ve 90 lık olmasına. ama yakıtta cokta cimri değil normal yani. yakıtta cimri istiyosan symbol az yakar çok kaçar :D

dip not: emotionlar'da çok pahalı o paraları vermem kendi düşüncem. Birde ne yap ne et beyaz al :D

SONE-R
16-10-2011, 11:54
punto evo'lar daha iyi değil mi? çok yakışıklı arabalar ya..

Shadow_Dancer
16-10-2011, 11:59
punto evo'lar daha iyi değil mi? çok yakışıklı arabalar ya..

ya kendim biiyorum diye söylemiyorum ama normal grandeler çok daha yakışıklı bence.. evo'nun yüZü gözü bi garip geliyor bana..

SONE-R
16-10-2011, 12:00
valla bana da Evo'lar çok güzel geliyor.. Fiat bayiinde Bravo bakmaya gitmiştim, bravoyu beğenmedim, Evolar daha güzel göründü gözüme :D

Shadow_Dancer
16-10-2011, 12:02
Zevk meselesi tabi ne diyeyim :)

GokhanK.
16-10-2011, 18:24
galiba alıcam araç bakmaya başladım bile. :)) herkese yardımları ve verdikleri bilgiler için teşekkür ediyorum.

bende gp ler daha güzel diyenlerdenim. evoların sanki önünde yama var gibi.çok saçma bir tampon olmuş.

Draniela
25-04-2012, 02:24
Multijet sorunsuz bir motor o kesin ayrıca segmentindeki en geniş araç buna emin olabilirsin kanıtlanmıştır zaten. Kronik midir bilmem ama city modunda arıza olabiliyor ve artık onu ücretsiz yaptırabiliyorsun. Serilik bakımından emin ol gayet güzel ve aynı ayardaki araçlara ayarı verebiliyorsun :)

Draniela
25-04-2012, 02:25
galiba alıcam araç bakmaya başladım bile. :)) herkese yardımları ve verdikleri bilgiler için teşekkür ediyorum.

bende gp ler daha güzel diyenlerdenim. evoların sanki önünde yama var gibi.çok saçma bir tampon olmuş.

Aynen öyle evo böyle yaşlı arabası gibi geldi hani grande'nin asiliği kalmamış :) Aracı alırken babam evonun içi çok güzel onu alayım mı dedi. Alırsan ben binmem o arabaya dedim o derece evoyu sevmiyorum :)
Yalnız gp içi evo gibi olsa araç yok satar bundan eminim :)