Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic 1.4 için İyi Bir Usta Önerisi Lütfen!!!
SerkanPınar
14-10-2011, 12:44
Arkadaşlar civic 1.4 sahibiyim.
aracımda beni rahatsız eden bi yakıt sorunu var.
bir kontrol ettirmek istiyorum işinin ehli bi ustaya.
allah aşkına işini bilen adam gibi araştırıcak arabaya bakıcak sorunu çözmek için uğraşıcak rakamıda hakkını almayı bilecek düzgün bir usta tavsiye edermisiniz. anadolu yakasındyım buralarda olursa iyi olur.
avrupa yakasında soylıyım.ikitelli sanayide efes otomtiv necati usta.
ben bu ustya bı tanıdık vasıtasyla gitmiştim, cok memnun kaldım.eskı aracımda da gıttm. baska bı kac ardsmıda yolladım onlarda memnun kaldı.
eger olurda bu yakaya gecme sansınız olursa öneririm.
SekoLive
14-10-2011, 13:08
avrupa yakasında sanko sanayide, atölye özge fedai ustaya gidebilrsn giden arkadaşlarım hep memnunlar.
SerkanPınar
14-10-2011, 13:14
yanlış anlamayın ama rakamda önemli tabi. uçuk rakamlar çıkarmayacak biride olmalı aynı zamanda ***** duyyoruz çoğu zaman.
subap ayarı yapıldımı hıc aracına?
veya benzın fıltrenı ne zaman degıstırdın?
bir sene önce 400 ile 500 arası yakıyodum hemen sattım:)
subap ayarı ıyı olur aracına
SerkanPınar
14-10-2011, 14:43
subap ayarı yaklaşık 7000 km önce yapıldı. boğaz temizliği benzin filtresi değişti. ancak zaman bile çok düşmemişti. oksijen sensörüne baktılar sağlam dediler ama bilemiyorum. araba ilk çalıştıgında özellikle bütün otopark benzin kokuyor ama ısındıktan sonra bu koku kayboluyor. sanki sogukken çok fazla çiğ yakıyormuş gibi
iyi bir yerde arıza tespit cihazına bağlatıp değerlerine bakılırsa sorunu yakalarsınız en kolay ve güvenli yöntem budur..
1.4un neresıne baglıyruz makınayı bırısınden duydum baglanamıyr dıye cem abı avrmı böyle bişi
turgay.ozgur
14-10-2011, 15:36
avrupa yakasında beşyol sanayide radar honda var. Şeref usta honda yı yutmuş biridir. Bu yakaya geçme şansınız olursa öneririm...
1.4un neresıne baglıyruz makınayı bırısınden duydum baglanamıyr dıye cem abı avrmı böyle bişi
yok abicim öyle bir şey hepsi bağlanıyor..
3lü kablo resimdeki
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSh7jCAEJTFMrqafxmqLTE3AUpnjrFMq VNNuMc2G19TqEK2OAf5uQSlqiA5
react1ve
14-10-2011, 16:51
avrupa yakasında beşyol sanayide radar honda var. Şeref usta honda yı yutmuş biridir. Bu yakaya geçme şansınız olursa öneririm...
kesınlıke bu ıste ustlerıne tanımam seref ve mehmet abi işlerinde 10 numaradır.bende orayı tavsıye ederım hıc bı yere gıtmeden..
SerkanPınar
15-10-2011, 17:23
bu stad hondayı bilen varmı ?
civic_ef
17-10-2011, 09:52
RADAR honda Şeref usta başka adres arama...
Mikrop_Ali
17-10-2011, 10:26
dual carb mı aracınız?
RaiTheRe
17-10-2011, 11:19
Bostancı sanayi de İkiler Honda Hüseyin usta var aklıma gelen karşı tarafta.
subap ayarı yaklaşık 7000 km önce yapıldı. boğaz temizliği benzin filtresi değişti. ancak zaman bile çok düşmemişti. oksijen sensörüne baktılar sağlam dediler ama bilemiyorum. araba ilk çalıştıgında özellikle bütün otopark benzin kokuyor ama ısındıktan sonra bu koku kayboluyor. sanki sogukken çok fazla çiğ yakıyormuş gibi
bence aracın ect sensorunu değiştirin oyle bırde bakın muhtemelen onda arıza var ılk çalışmada aşırı soğuk algıladığı için beyınde basıyordur benzını
tarantino
17-10-2011, 12:28
serkan yanlış hatırlamıyorsam senin araç otomatikti birazda ondan kaynaklanan bir durum olabilir mi?
SerkanPınar
17-10-2011, 14:52
ect. sensorden bende suphelenmiyor değilim aslında.
burdaki tavsiyeler doğrultusunda birine götürücem aracı hemde bi genel bakmış olur.
mehmet, kanka önceye göre çoğaldı yakıt ama. mutlaka otomatik olmasının etkisi var zaten otomatik için 9 litre civarı falan iyi ama 11.5 lt lere falan çıkmaya başladı. hemde nerdeyse gaza basmıyorum denemek için. anlam veremiyorum kanka.
şu düz olayı aklımda ama mali durumları ayarlayamadım bi türlü. bi süre dahada ayarlayamayacağım sanırım. arabayıda vermek istemiyorum hiç. çıkamadım içinden bi türlü
civic_ef
17-10-2011, 17:57
dual carb mı aracınız?
aynen dual carb.
Ek.Civic_Spoon
17-10-2011, 18:02
aynı şeyler bendede mevcut şu an şehir içi 0.50 krş u geçiyor eğer bi ustaya götürüp sorunu halledbilirsen benimde bi pm le bilgilendirirmisin .. Çünki ben bu işe çözümö bulamadım yaklaşık 1 senedir böyle kullanıyorum
ykavcioglu
17-10-2011, 18:06
anadolu yakasındaysanız kartal san.yıldızlar oto. Erhan var, mantıklı yaklaşır olaylara
CEMiL PEPE
17-10-2011, 20:10
bu stad hondayı bilen varmı ?
kardeşim STAR HONDA senin derdine derman olacak yer hondayı yalayıp yutmuş bır ınsan
gotur bır dene ışçılıklerı çok temız hatır sayan bırısıdır kımseyı kırmaz bır daha başka ustaya bedava yapsalar goturmezsın ;)
aracın bujilerini kaliteli bujiyle değiştirin.daha sonra ısı sensörünü değiştirip antifiriz miktarını düzenleyin.bu problemi yaşamazsınız.genellikle ani mevsim değişikliklerinde yaşanan bir problemdir.otomatik jikle açık kalıyor problem bu
tarantino
18-10-2011, 08:53
aynı şeyler bendede mevcut şu an şehir içi 0.50 krş u geçiyor eğer bi ustaya götürüp sorunu halledbilirsen benimde bi pm le bilgilendirirmisin .. Çünki ben bu işe çözümö bulamadım yaklaşık 1 senedir böyle kullanıyorum
bırakta yaksın ibo hayvan gibi gidiyor o yakmıcakta ben mi yakıcam :D
SerkanPınar
18-10-2011, 09:00
:)
dual carb. olması nasıl bi etken yaratır.
ibrahim sanırım isim. bakalım sorunu çözersem sanada haber veririm. benimkide nerdeyse o rakamlarda basmıyorum etmiyorum gaza nerdeyse sırf yakmasın diye gene yakıyo şerefiz :) 50 kurusu bile geçiyor olabilir o durumlarda yani.
toshi bujiler ngk 7000 km önce değiştim. ısı sensörünü hiç ellemedim.
cemil bu star honda nerdedir ?
mehmet senin önereceğin bi yer varmı moruk ?
CEMiL PEPE
18-10-2011, 23:31
avrupa yakası topkapıda yeşil kunduranın tarafında kalıyo kardeşim kıme sorsan gosterır orda
ibratice
19-10-2011, 00:15
kardeşim STAR HONDA senin derdine derman olacak yer hondayı yalayıp yutmuş bır ınsan
gotur bır dene ışçılıklerı çok temız hatır sayan bırısıdır kımseyı kırmaz bır daha başka ustaya bedava yapsalar goturmezsın ;)
starla stad ayrı dükkanlar. benim meslektaşımdır fenerbahçe stadının karşısında stad honda var iyibir ustamızdır işini iyi yapar yıllarca yetkili serviste çalışmıştır arabana yapılacak birşey varsa yapar çok iyi bir ustadır ve en önemlisi iyi bir esnafdır. ama malumunuz yakıt herkezin sorunu o kasa araçlar çok yakmaya elverişli bir yakıt enjeksiyon sistemi var biraz kullanmakla alakalı yavaş gitmekle herkez az benzin yakacağını zanneder ama durum öyle değil tamamen kullanımla alakalı .
SerkanPınar
19-10-2011, 12:34
evet bende yavaş gitmekle az benzin yakacağını düşünenlerdendim ama dediğiniz gibi öylede olmuyor sanırım.
Ek.Civic_Spoon
24-10-2011, 12:53
bırakta yaksın ibo hayvan gibi gidiyor o yakmıcakta ben mi yakıcam :D
abi ok köpek gibi gidiyoda gitmezken yani şehir içi kullanımda usul usul gaza oturmuyorum o halde bile 50 krş tan aşağı düşmüo zaman zamn 0.60 krş yaktığı oluyo bunuda 100 tl lik benzin alıyorum bittiği zaman ortalamasıonı çıkarıyorum yani bunda normal kullandığımda var .. yani nedemek oluyo bu araba gazlarken 1 liraya kadar yakıodur bu normalmidir yani subaru mu bu :D yadsa evo mu götü boklu 1.4 işte enjektörü yakıt pompası hepsi orjınal :D
Hatta geçtiğimiz hafta yine ara ara gazlamalı 50 tl ye 65 km yaptım normalmi abi bu :D bi yerlerde bişey var ama ne ?'!
SerkanPınar
24-10-2011, 15:02
bendede sanırım ara ara gazlamalı 50 tl ye 70 i geçmiyecek gibi duruyor şu an ama bakalım. aracı zaten çalıştırdıgında egzostan çıkan o çiğ kokusunu alıyorsun . sanırım bunun nedeni bi çok şey olabilir. subaplarda pek ses yok. ama sıkı oolmasıda yakıtı etkiler. bilmiyorum servise sokup iyice bir bakmak lazım.. sanırım bu aralar götürücem. benzine verdiğim fazla parayı ustaya vermeyi tercih edeceğim sanırım. ama kime götüreceğimi hala bulamadım :))