PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sabahları yaşanan problem

Jeandan-R
18-10-2011, 18:22
Merhaba;

97 1.4 civic sahibiyim. Özellikle soğuk zamanlarda(ki bu aralar çok oluyor) sabahları aracı çalıştırıyorum, yola çıkıyorum bir problem yok. Ancak gaza biraz fazla yüklediğimde araç gaz yemiyor buji kablosu çıkmış veya fakire düşmüş araç gibi tekliyor eğer ısrar edersem stop ediyor. Motor sıcaklığı normale dönüp 10dk felan geçtiğinde düzeliyor. Sebep ne olabilir?

Not: Araçta sadece kat iptali ve filtre var. Subaplar sanki ayar istiyor yakıtta fazla biraz.
Not2: Yağmurla mı alakalı onu da bilemiyorum. Soğuyup 10 saate yakın geçtikten sonra bu problemleri yapıyor

TOSHi
18-10-2011, 18:30
gaz kelebeğini temizleyin,bujilerini kontrol edin,ısı yada varsa sıcaklık sensörü kontrol,antifiriz miktarı.bunların hepsi mevsim değişikliklerinde yapmamız gereken şeyler

mehmetRS
18-10-2011, 18:44
bujileri kontrol edebilirsiniz, ama bujiden olsa tekler diyeceksiniz, bujileriniz calısıyor sıkıntı yok fakat, siz yinede cıkartıp bir bakın uclarına..

reDevil
18-10-2011, 18:46
bendede aynı problem var genelde çok beklediğinde yapıyo bir kaç gün yatsın arabam sona çalışıtırıyorum yola çıktığım 1-2 dk içinde 20 yle felan giderken birden hafif teklemeye başlıyo gazı köklesemde etki etmiyo toplamıyo kendiliğinden stop ediyo sona çalışıtırıyorum gazı bi köklüyorum bida yapmıyo neden yapabilir abilerim ?

Jeandan-R
18-10-2011, 19:22
gaz kelebeğini temizleyin,bujilerini kontrol edin,ısı yada varsa sıcaklık sensörü kontrol,antifiriz miktarı.bunların hepsi mevsim değişikliklerinde yapmamız gereken şeyler

Gaz kelebeğinden olsa ısınınca da yapardı. Bujileri kontrol ederim yarın ama antifriz miktarıyla da alakalı olduğunu düşünmüyorum pek. Olası bir sensör problemi görünüp arabada bir karışım hatası olduğunu düşünmüyor değilim :(

wordsman
18-10-2011, 19:54
LPG var mı araçta
bu dediklerinizi benzinde mi lpg de mi yapıyor

Jeandan-R
18-10-2011, 20:05
Lpg yok araçta :)

exca
18-10-2011, 20:14
Lpg yok araçta :)

LPG takın XD bn öle yaptım düzeldi :)

wordsman
18-10-2011, 20:16
klasik olacak ama,
öncelikle buji, buji kabloları konrol edilmeli,

MeRtCaN
18-10-2011, 20:19
Subap ayarı ne zaman yapıldı araca en son ?
sızın aracınızda subap ayar zamanı 40.000 km de birdir
eger bu sıklıkta subap ayarı yapılmamıssa
subap ayarınızı yaptırmanızı
gaz kelebek govedenızı temızletmenızı ve bujılerınız degısmedıyse bujılerınızı degıstrıemnızı onerırım.

Jeandan-R
18-10-2011, 20:24
Subap ayarı ne zaman yapıldı araca en son ?
sızın aracınızda subap ayar zamanı 40.000 km de birdir
eger bu sıklıkta subap ayarı yapılmamıssa
subap ayarınızı yaptırmanızı
gaz kelebek govedenızı temızletmenızı ve bujılerınız degısmedıyse bujılerınızı degıstrıemnızı onerırım.

Subap ayarı en son ne zaman yapıldı bilmiyorum 142binde aldım 149binde araç. Bujiler iyi durumdaydı en son tekrar kontrol ederim. Emme manifoltu değişecek bu ara, kelebeğe de bakayım o durumda. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için:)