Orijinalini görmek için tıklayınız : b16a2 stock turbolamak ?
delsolemrah
25-10-2011, 21:07
arkadaşlar delsol vti var motoru yeni yaptım daha 1000 km de b16a2 motora sahip bunu içini açmadan piston gömlek kol gömlek vs atmadan motoru kırmadan bana ufaktan az barla keyif vericek cuflicak :) turbo nasıl yapa bilirim fikirlerinizi önerilerinizi bekliyorum :D
erencagatay
25-10-2011, 21:41
cok basıt sekılde yapabılırsın. amac stock uflemekse zaten malıyet cok dusuk olur detaylı sıstemlere gore. t3 bır turbo ıle dokum manıfold ıle as950 cooler kullanarak yaklasık 370 cc enjektor kullanarak stock map sensorunu kullanarak gayet dusuk malıyet ıle turbolaman mumkun. bıde p28 aldınmı uygun bır map ıle aracını yurutebılırsın. benım yazdıgım sekıl en az malıyetlı olacak sekılde bı sıstemdır. daha detay daha kalıte bıldıgın gıbı yuksek meblagdır
BlackEmperor
25-10-2011, 21:51
yukardaki setupla 220 + bg elde edersin
delsolemrah
25-10-2011, 22:10
cok basıt sekılde yapabılırsın. amac stock uflemekse zaten malıyet cok dusuk olur detaylı sıstemlere gore. t3 bır turbo ıle dokum manıfold ıle as950 cooler kullanarak yaklasık 370 cc enjektor kullanarak stock map sensorunu kullanarak gayet dusuk malıyet ıle turbolaman mumkun. bıde p28 aldınmı uygun bır map ıle aracını yurutebılırsın. benım yazdıgım sekıl en az malıyetlı olacak sekılde bı sıstemdır. daha detay daha kalıte bıldıgın gıbı yuksek meblagdır
kafama yatı nerden kimden teymin edebilirim nekadar tutar? kim uygular ?
erencagatay
25-10-2011, 22:13
suan sıtede bu parcaların tamamı satılıklşarda mevcut. ararsan rahatlıkla bulabılırsın. uygulama kısmına gelınce bır cok yere yaptırabılırsın ben sahsen fedo garaja yaptırırdım
0.8 üfletebiliceğin bi setup yap. madem çok güç istemiosaun.220 hp falan sni 1 ay keser.280 300 hp lere ulaş çok tatlı olur.
delsolemrah
25-10-2011, 22:24
0.8 üfletebiliceğin bi setup yap. madem çok güç istemiosaun.220 hp falan sni 1 ay keser.280 300 hp lere ulaş çok tatlı olur.
fazlasında gözüm yok 0.4 bile keser beni :D
erencagatay
25-10-2011, 22:24
stock blok ıle 280 300 hp lık setup? arakadas daha yenı makıne yapmıs stock olarak stock blok ıle o hp ler ne safe olur nede saglıklı :)
Stock Motora yapacaksan
kapak açamanı tavsıye ederım
kalın bır conta ıle kapak acılınca arp kapak saplamalarını almanı onerırım
tabı hazır kapak acılmısken tıtanyum yay sapka koyarsan ust taraf sagalm olmus olur..
tabı bu ıslerı yapacaksan
karterı acıp yataklarınıda kontrol etmenı onerırım
ıyı bır tune ıle saglıklı sekılde 0.7 bar da cok guzel gucler alırsın ve cok zevklı bır arabaya bınmıs olursun..
güvenlik ön planla olmalı egt afr olmalı kullanıcı da bilinçli olursa senelerce binilir
stock blok ıle 280 300 hp lık setup? arakadas daha yenı makıne yapmıs stock olarak stock blok ıle o hp ler ne safe olur nede saglıklı :)
stock blok ne demek ya ? stok blok nedemek ?
erencagatay
25-10-2011, 22:31
motor yapalı 1000 km olmus yazıyor ama :)
herhalde stok gomlek demek ıstemıs.
erencagatay
25-10-2011, 22:32
orjınal ozellıkte parcalar ıle sıfırlanmıs motor demek oluyor stock blok. oem kol oem pıston gıbı. daha acıklamam gerekmıyor sanırım :)
motor yapalı 1000 km olmus yazıyor ama :)
keşke motor yapılmadan once kafada bır setup belırlenseymıs
forged dusuk sıkıstırmalı pıston ıle motor toplanabılırmıs
erencagatay
25-10-2011, 22:36
harbimi diyon . ok.
serkan kardes sana bı laf dıyen yok arkadas 1000 km oldu yapalı demıs motorumu kolsuz pıstonsuz nasıl yaparım dıye sormus. bızde ona cvp verıyoruz. stock blok ılede 300 hp olur ama ne kadar gıder nasıl gıder? gercı sen cogu kısıden ıyı bılırsın bu modlama ıslerını sımdıkı k20 turbo projenızdede basarılar dılerım. yasının kıtı guzel secım ;)
delsolemrah
25-10-2011, 22:37
daha yeni toplandı acmam bayağa bir süre motoru arkadaşlar açmadan hesaplı az bar basabilicek motoru cok yormadan ne yapabilrim ?
erencagatay
25-10-2011, 22:38
daha yeni toplandı acmam bayağa bir süre motoru arkadaşlar açmadan hesaplı az bar basabilicek motoru cok yormadan ne yapabilrim ?
benım ılk yazdıgıma kulak verebılırsın kardes, senı cok cok tatmın eder merak etme hemde guzel bı rakama mal edebılırsın. ama guvenlık adına wıde bandını egt nı yag basınc ve sıcaklık saatlerını kesınlıkle es gecme
delsolemrah
25-10-2011, 22:39
afınıza bilginize sığınıyorum arkadaşlar :)
serkan kardes sana bı laf dıyen yok arkadas 1000 km oldu yapalı demıs motorumu kolsuz pıstonsuz nasıl yaparım dıye sormus. bızde ona cvp verıyoruz. stock blok ılede 300 hp olur ama ne kadar gıder nasıl gıder? gercı sen cogu kısıden ıyı bılırsın bu modlama ıslerını sımdıkı k20 turbo projenızdede basarılar dılerım. yasının kıtı guzel secım ;)
babali kalın conta taksın yatakları kontrol etsin iyi bi wg taksın manifoldla birlikte basınç kaçmasın.bu ara basınç kaçması moda :) turbosu enjektörü gerekirse yağpompasıki bence iyi olur. mis gibi biner hacıabi 0.7 0.8 barlarda.
kusura bakma hacıabi tanıyamadım.halende çıkaramadım.helal et hakkını kalbini kırmışsam.kusura bakmayasın.
erencagatay
25-10-2011, 22:43
babali kalın conta taksın yatakları kontrol etsin iyi bi wg taksın manifoldla birlikte basınç kaçmasın.bu ara basınç kaçması moda :) turbosu enjektörü gerekirse yağpompasıki bence iyi olur. mis gibi biner hacıabi 0.7 0.8 barlarda.
kusura bakma hacıabi tanıyamadım.halende çıkaramadım.
dedıklerın dogru ama arkadas zaten yapmıs makınesını stock sekılde o yuzden ona uygun max0.6 basınclıkı o basıncta ufak bı turbo ıle olmalı ,bı setup uygun olacaktır. yanı yatakları vs zaten yenı arkadasın kontrolluk bırsey kalmamıs.saglam bı rodaj sonrası bu skeılde yapmalıkı keyıfle sıkıntısız bınsın ınsallah.
tanımaman normal zaten ortalıkta olan herdaım yazan eden bırı deılım sadece ıyı takıpcıyım o yuzden pıyasadakı araclar hakkında bılgı sahıbı olabılıyorum :)
dedıklerın dogru ama arkadas zaten yapmıs makınesını stock sekılde o yuzden ona uygun max0.6 basınclıkı o basıncta ufak bı turbo ıle olmalı ,bı setup uygun olacaktır. yanı yatakları vs zaten yenı arkadasın kontrolluk bırsey kalmamıs.saglam bı rodaj sonrası bu skeılde yapmalıkı keyıfle sıkıntısız bınsın ınsallah.
tanımaman normal zaten ortalıkta olan herdaım yazan eden bırı deılım sadece ıyı takıpcıyım o yuzden pıyasadakı araclar hakkında bılgı sahıbı olabılıyorum :)
kusura bakma babali.helal et hakkını kalbini kırmışsam.kusura bakmayasın.hayırlı geceler .
erencagatay
25-10-2011, 22:46
estagfırullah ne kusuru guzelce yazısıyoruz bılgı paylasıyoruz :)
delsolemrah
25-10-2011, 22:48
estagfırullah ne kusuru guzelce yazısıyoruz bılgı paylasıyoruz :)
eren cağtatay arkadaşım su gerekeleri bana listelermisin eksiksiz zahmet olmasa
erencagatay
25-10-2011, 22:51
eren cağtatay arkadaşım su gerekeleri bana listelermisin eksiksiz zahmet olmasa
dokum manıfold t3 ıcın (t3 serısı bı turbo kullanıcaksan)
t3,t25 tarzı ufak bır turbo
370cc enjektor
38mm wate gate (xs power tarzı olmalı ucuz olması ıcın) vede basıncı sabıt tutmak adına ama alacagın turbo ustunde ınternal wg var ıse gerek yok
as950 ıntercooler (cooler borularını yaptıracaksın)
stage 2 baskı balata setı gereklı o guc ve tork ıcın
p28 ecu gerekıyor
wıde band
egt gostergesı
yag basınc ve yag sıcaklık gostergelerı
map sensor gerekmez o basınclar ıcın ama uygun rakama bulabılırsen alabılırsın
mın. 5000tl gıder... çin malı kullanırsan o ayrı tabi:)
delsolemrah
25-10-2011, 22:57
dokum manıfold t3 ıcın (t3 serısı bı turbo kullanıcaksan)
t3,t25 tarzı ufak bır turbo
370cc enjektor
38mm wate gate (xs power tarzı olmalı ucuz olması ıcın) vede basıncı sabıt tutmak adına ama alacagın turbo ustunde ınternal wg var ıse gerek yok
as950 ıntercooler (cooler borularını yaptıracaksın)
stage 2 baskı balata setı gereklı o guc ve tork ıcın
p28 ecu gerekıyor
wıde band
egt gostergesı
yag basınc ve yag sıcaklık gostergelerı
map sensor gerekmez o basınclar ıcın ama uygun rakama bulabılırsen alabılırsın
baskıl balata exedy steg 2 var bunları not aldım yarından ihtibaren toplamaya baslicam cok sağol p28 ecu yazlımı yüklenicek yoksa direkmi takılıcak ?
erencagatay
25-10-2011, 22:59
baskıl balata exedy steg 2 var bunları not aldım yarından ihtibaren toplamaya baslicam cok sağol p28 ecu yazlımı yüklenicek yoksa direkmi takılıcak ?
moates dıye bı emulator ıle ayar yapıcak mapperlardan bırısı kardes. st.legal olabılır
delsolemrah
25-10-2011, 23:01
moates dıye bı emulator ıle ayar yapıcak mapperlardan bırısı kardes. st.legal olabılır
p30 olmazmı bunlar
ozhan306
25-10-2011, 23:03
delsolemrah arkadaşın affına sığınaraktan konuya balıklama bi dalış yapıyorum hazır bu tarz bi olayla ilgili arkadaşları görünce.pug 306 1.6 kullanıyorum..araç uzun zamandır bende olduğu için vazgeçemiyorum..biraz daha keyifli olmasını istersem ...maliyet vs vs vs açılardan değerlendirilirse ufak bi turbo yada gti motoruyla swaplamak arasında nasıl bi seçim yapılabilir? gti motoruyla değiştirilmesi ne derece mümkün ve akıllıca olur? b16a2 ye oranla parçaları çok daha zor temin edebileceğimi biliyorum turbolama konusunda...1-2 yorumla görüş alabilirsem sevinirim..
delsolemrah
25-10-2011, 23:08
delsolemrah arkadaşın affına sığınaraktan konuya balıklama bi dalış yapıyorum hazır bu tarz bi olayla ilgili arkadaşları görünce.pug 306 1.6 kullanıyorum..araç uzun zamandır bende olduğu için vazgeçemiyorum..biraz daha keyifli olmasını istersem ...maliyet vs vs vs açılardan değerlendirilirse ufak bi turbo yada gti motoruyla swaplamak arasında nasıl bi seçim yapılabilir? gti motoruyla değiştirilmesi ne derece mümkün ve akıllıca olur? b16a2 ye oranla parçaları çok daha zor temin edebileceğimi biliyorum turbolama konusunda...1-2 yorumla görüş alabilirsem sevinirim..
hiç uraşma kısa şanzuman tak :)
ozhan306
25-10-2011, 23:11
hiç uraşma kısa şanzuman tak :)
hoppalaaaaa :) o kadar da uzun uzun yazdım...
kısaca çözüm=kısa şanzuman :)
erencagatay
25-10-2011, 23:13
p30 olmazmı bunlar
onunlada olur,orjınal delsol beynı zaten kendınden chıp takılma aparatlı bır ecu yanı dırek tune edılmıs eprom takılabılır.boylelıkle bı 500 tl masraftan kurtarmıs olursun ;)
güzel bi turbo kiti kalın bi conta gayet güzel olur
hoppalaaaaa :) o kadar da uzun uzun yazdım...
kısaca çözüm=kısa şanzuman :)
Bence sen kendine yeni konu aç burada kaynamasın ama 1.6 8v 90 hp ise makinan 106xs makinasıdır. 106gti turbo kitleri olur. Ama çok masrafa az güç alırsın.
ozhan306
26-10-2011, 19:37
Teşekkürler schumi:) başlık açmamamın nedeni boş muhabbetle kimseyi rehin almamaktı..çünkü daha düşünce safhasında olan bi konu.
p30 olmazmı bunlar
kendi beyniniz p30 ve bu p28le tamamen aynı özellikler sahiptir ve ayar olur beyin almanıza gerek yok.eğer orjina parçalarla toplanmışsa 250 hplerde hiç sıkıntısız kullanabilirsiniz zaten 300 hp üzeri gömlek sorun çıkartır..
ermanvtı
30-09-2012, 22:53
aynı onerılerı bende göz önünde bulundurarak aracımı turboluyorum:D
coolvtec
01-10-2012, 19:54
stock motor+0.4bar meceralarının sonu genellikle yavaş yavaş basıcı açma ve motoru kırmakla son bulur ama yine de sen bilirsin...