Arkadaşlar
99 gc8 turbo oem yakıt pompasının basıncı kaç bar?
Arkadaşlar
99 gc8 turbo oem yakıt pompasının basıncı kaç bar?
rölantide Oem pompa ile 3,5 bar benım basınç.. sanırım normal.
Tşk ederim..
hayir muhtemelen yuksek basinc
yukarida yazana gore basincin daha dusuk olmasi gerekirdi.
dusuk olmasi gibi yuksek olmasida problem yaratir.
ayrica net olarak sizleri uyarmak isterim
rolantideki basinc veya bosta gaz vererek olctugunuz benzin basincina guvenmeyin.
o sekilde basinc hep normal cikar zaten
onemli olan tam gaz gazlamis giderken gordugunuz benzin basincidir
pompa yetistirebiliyormu? problem bu..
hele birde wideband afr yoksa fakirde kaldiginizi da anlamazsiniz kasla goz arasinda motor biter dikkat !
bir üstteki mesajda maxi de belirtmiş, rölantide oem regülatörle basıncın 3 barın altında olması gerekiyor. Genel olarak rölanti de gaz kelebeği kapalı durumda motorlarda 0,5- 0,6 bar arası vakum oluşur. Oem regülatörle göstergede 2,4 - 2,5 bar gibi bir değer görülmeli, gaza bastıkçada 3 barın üstüne zıplamalı.
pompa oem ama regülatör oem mi? sonradan takılmış bir regülatör var mı araçta?
zaten basıncı kontrol eden de regülatör, istersen aynı pompadan 2 tane olsun beraber yakıt göndersinler, regülatör basınca ne derse o olur, evin hanımları gibi![]()
arabadan arabaya ufak farklar gostermekle beraber, vakum hortumu cekik sekilde wrx regulator basinci 38-40 psi civarinda fakat wrx ve stilarda orjinalden benzin pompasi kontrol unitesi var rolantide %33 duty, belli devir ve basinclardan sonra ise 66 ve 99 olarak calisir. bu soruyu sorma sebebinizi izah ederseniz daha iyi yardimci olabiliriz.
Guc;
Bilgi ve Tecrubedir.
Benzin basınç göstergesi taktım aracıma. Pompada zayıflık varmı diye kıyaslama yapmak için sormuştum.
Rölantide 50 psi gösteriyor. 3,4 bar. Yüklenince biraz daha çıkıyor. ama tam olarak bilmiyorum bakamadım tabiki. Araç 5,5 yıldır bende. ben ne pompa değiştirdim. nede regülatör. Orjinal olduğunu düşünüyorum Bu basınç fazlaysa ne gibi artıları ve eksileri olabilir? Dip gazda 0,95 cont. barda 12,3 afr ve 750 derece egt gösteriyor aracım. 140 ile giderken de 14,5 15 afr gibi gidiyorum. Pompa basıncı fazla olsa fazla yakıt mı yakar araç. Gidişinde hiç bir problem yok aracın.
Basınç sensörünü filtreden hemen sonra monte etim. Araç çalışmadan da kontağı açınca basınç okuyorum göstergede..
Ben aldığımda zar zor bir egsoz vardı aracımda. standart benım aracım, yüklü değil. Gösterge Prosport un. Acaba göstergeye güvenmesem mi..Hatalımı ölçüyor acaba.
0,5 bar basıncın yüksek olması yakıtı arttıtımı performansa etkisi olurmu?
Sölye bir yazı gördüm forumda tam güçte 12,5 afr iyimiş.
Bosch state that most spark ignition engines develop their maximum power at air/fuel ratios of 12.5:1 - 14:1, maximum fuel economy at 16.2:1 - 17.6:1, and good load transitions from about 11:1 - 12.5:1. However, in practical applications, engine air/fuel ratios at maximum power are often richer than the quoted 12.5:1, especially in forced induction engines where the excess fuel is used to cool combustion and so prevent detonation.
LPG yazdığına bakmayınbenzin afr ve lambda değer karşılıkları var. benım aracım tutuyor bu değerleri.
http://www.lpggazayarcihazi.com/yakit-ayar-degerleri/
ben yazdığım mesajlarda bir hata yapmışım onu farkettim, rölantide benzin regülatörü göstergesinde görmeniz gereken değer 3 bar + mutlak manifold basıncı
rölanti deyken mutlak basınç hava basınca 1 bardan düşük olacak (vakum olduğu için), vakum değeri 0,5- 0,6 bara yakın olacağından, rölantide mutlak basınç 0,4 - 0,5 bar, regülatör çıkış basıncıda 3,4 - 3,5 bar olması gerekir.
Bu duruma göre rölanti de basıncı normal.
Siz göstergeye bakarken biri gaza basıp göstergedeki turbo basıncını izlesin, sizde regülatörde ki gösterge basıncına bakarsınız
3 bar + 1 bar (atmosfer basıncı) + turbo gösterge basıncı görmeniz gereken değer.
Yani
0,5 bar turbo basıncında - 4,5 bar yakıt basıncı
1 bar turbo basıncında - 5 bar yakıt basıncı
gibi değerler olması lazım..
Önceki mesajlardaki yanlış bilgi için kusura bakmayın.
Basınç rölantide normal ise ve araçta fazla yakıt ve tekleme gibi problemler olmuyorsa bbenzin basıncı %99 normal demekki. bir ara turbo basıncı ile benzin basınç değerlerine bakıp burada paylaşırım: diğer arkadaşlara da bilgi paylaşımı olmuş olur.
Bu arada kusura bakılacak bir durum yok.Verdiğin bilgiler için tşk ederim.
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)