benim lanet ettiğim 1.6 leon um 13 14 yakıyor ortalama şehir içinde..cupra 20 yaksa bile iyidir :)
aracınızda lambda sensöründe arıza olabilir,2.0 tfsi için cidden yüksek değerler.ortalama şehir içi en fazla 12 olması lazım
Printable View
Son günlerde hafif şehir için hafif çevre yolu şeklinde %70 cc açarak dolandım ve tüketimi 10 litreye düşürdüm sevindim ve 1 saat filan gazladım tekrar 13.4e çıktı...
Servise filan sordum benzin filtresini vs değiştirelim dediler bu hafta onu denicem.
Aslında 10 litre benim için tatminkar ancak bu tüketim için eve gitmem lazım resmen ***** oturduğum yer baya yokuşlu...
Sertaç düşük devirde kullanıyorum diyorsun ama gaza sert davranıyor olabilir misin? Tabi genel kullanım alanın yokuşlu yollarmış onunda etkisi vardır illaki ama in-çık ortalaması max 0.5 lt fazla gösterir düzdeki değerlerinden yaklaşık olarak..
Birazda soğuktan fazla yakıyodur diye düşünüyorum, mevsime bağlı olarak..
motoru fazla yorma ya sıfırsa bende sıfır aldım aracımı bayiden çıktım e5 te golfe kapıştım geçtim tamam ama yakt tüketimi 20 gösterdi ortalama bide 2000-3000 km adam gibi kulllanıcaktık güya :D boşver 1000 km falan yavaş sakin kullanda içinde kalmasın rodajı yapmadık ondanmı acaba düşüncesi benim gibi :D :D
Aslında motor ısınması için 3-4 dakika rölantide bekliyorum sonrasında sitenin otoparkından çıkıp 400 metre kadar bir yokuş çıkıyorum sonra ana caddeden aşağı doğru iniyorum.
Oturduğum yer şehir merkeziyle biraz rakım farkı var yani ankaranın meydanında hafif yağmur varken burda kar oluyo :D
Genelde arabanın içinde bekleyeceksem stop bile etmiyorum geçen gün 40 dakika rölantide bekledim...
Düşük viteste kullanıyorum ancak cc açıyorum yani gaza bende basmıyorum artık yokuş öncesi zaten cc düğmesinde 10 saniye kadar basılı tutuyorum yokuşu rahat çıksın diye
bende sana yakın yakıyorum heralde soguklardan :D 1.4 a3